Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό tedd » Τρί 20 Σεπ, 2016 14:35

3+ χρόνια φορουσα απλα μπουζί τα μαμά με διάκενο 1,1 εδώ και 1,5 χρονο έβαλα ιριδίου για LPG της Bosch με διάκενο 0,7 . Δεν έχω δει καμμία διάφορα, επειδή κρατώ αρχείο με τις καταναλωσεις οι οποιοδήποτε μικροδιαφορές που παρατηρούνται δικαιολογούνται απόλυτα λόγω του τύπου διαδρομης πόλη/εθνική, τροπο οδήγησης. Μην εμπιστεύεσται το τριπ κομπιούτερ, ειδικα τώρα και με το υγραέριο, οτι νάναι δείχνει. Υπολόγισα οτι δείχνει γύρω στο 1,5λ/100 λιγοτερο απο οτι είναι πραγματικά. Πραγματική κατανάλωση βρίσκεις μονο αμα φουλαρεις και μηδενιζεις το κοντέρ και αυτό παλι δεν είναι σίγουρο, και φυσικά με 1-2-3 γέμισμα τα δεν βγαζεις συμπέρασμα.

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό sso » Τρί 20 Σεπ, 2016 16:03

tedd έγραψε:3+ χρόνια φορουσα απλα μπουζί τα μαμά με διάκενο 1,1 εδώ και 1,5 χρονο έβαλα ιριδίου για LPG της Bosch με διάκενο 0,7 . Δεν έχω δει καμμία διάφορα, επειδή κρατώ αρχείο με τις καταναλωσεις οι οποιοδήποτε μικροδιαφορές που παρατηρούνται δικαιολογούνται απόλυτα λόγω του τύπου διαδρομης πόλη/εθνική, τροπο οδήγησης. Μην εμπιστεύεσται το τριπ κομπιούτερ, ειδικα τώρα και με το υγραέριο, οτι νάναι δείχνει. Υπολόγισα οτι δείχνει γύρω στο 1,5λ/100 λιγοτερο απο οτι είναι πραγματικά. Πραγματική κατανάλωση βρίσκεις μονο αμα φουλαρεις και μηδενιζεις το κοντέρ και αυτό παλι δεν είναι σίγουρο, και φυσικά με 1-2-3 γέμισμα τα δεν βγαζεις συμπέρασμα.

Σημασία έχει τα στοιχεία να είναι συγκρίσιμα. Γι αυτό και εγώ έγραψα τις καταναλώσεις που είχα πριν αλλάξω μπουζί και με βάση το trip (το οποίο βεβαίως δείχνει μικρότερη κατανάλωση), αλλά και με τα γεμίσματα και τις αντίστοιχες καταναλώσεις μετά την αλλαγή των μπουζί. Και στις δυο περιπτώσεις μετρήσεων (δηλ. και με το trip αλλά και με τα γεμίσματα) φαίνεται μια αισθητή μείωση της κατανάλωσης.
Να σημειώσω επίσης ότι υπάρχει και μια αισθητή βελτίωση στην απόδοση του αυτ/του.
Μέχρι και η γυναίκα μου, της οποίας είναι το αυτ/το, διέκρινε την διαφορά στην απόδοση και με ρώτησε κάποια στιγμή: "Έκανες τίποτα στο αυτ/το; Μου φαίνεται ότι τραβάει καλύτερα"
Παραθέτω και τις εικόνες από το fuelio
Συνημμένα
Screenshot_2016-09-20-15-29-58.png
Screenshot_2016-09-20-15-29-58.png (29.88 KiB) 4321 προβολές
Screenshot_2016-09-20-15-29-49.png
Screenshot_2016-09-20-15-29-49.png (30.2 KiB) 4321 προβολές
Screenshot_2016-09-20-15-29-23.png
Screenshot_2016-09-20-15-29-23.png (41.03 KiB) 4321 προβολές
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσιευσεις: 331

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τρί 20 Σεπ, 2016 17:01

Μηδενική διαφορά είδα και εγώ σε σχέση με τα μαμά. Ούτε κατανάλωση ούτε απόδοση ούτε τίποτα...
Τα άλλαξα με την πρώτη ευκαιρία στα μαμά μιας και ήθελαν και αλλαγή κάθε 30000 χλμ ενώ τα μαμά κάθε 120000.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό sso » Τρί 20 Σεπ, 2016 17:05

viallesi έγραψε:Μηδενική διαφορά είδα και εγώ σε σχέση με τα μαμά. Ούτε κατανάλωση ούτε απόδοση ούτε τίποτα...
Τα άλλαξα με την πρώτη ευκαιρία στα μαμά μιας και ήθελαν και αλλαγή κάθε 30000 χλμ ενώ τα μαμά κάθε 120000.

Να διευκρινίσω πάλι ότι τα μαμά ξαναέβαλα κι εγώ. Denso απλά, όχι ιριδίου.
Απλά μείωσα το διάκενο από 1,1 σε 0,9.
Και βέβαια τα παλιά, όπως έχω πει, είχαν κάνει 50,000 km.
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσίευσηαπό tedd » Τρί 20 Σεπ, 2016 17:29

50000 πολλά δεν είναι για απλα μπουζι? Τοσα προτείνει ο κατασκευαστής σου; Μήπως για αυτό είχες υψηλοτερη κατανάλωση? Όπως και να έχει , ευχάριστο που έχεις μειώση κατανάλωσης. καλά έκανες και μειώσες το διάκενο τους αυτό θα κάνω και εγώ όταν είναι να ξαναλλαξω μπουζί δεν ξαναδινω τζάμπα 50αρικο.

Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό sso » Τρί 20 Σεπ, 2016 17:56

tedd έγραψε:50000 πολλά δεν είναι για απλα μπουζι? Τοσα προτείνει ο κατασκευαστής σου; Μήπως για αυτό είχες υψηλοτερη κατανάλωση? Όπως και να έχει , ευχάριστο που έχεις μειώση κατανάλωσης. καλά έκανες και μειώσες το διάκενο τους αυτό θα κάνω και εγώ όταν είναι να ξαναλλαξω μπουζί δεν ξαναδινω τζάμπα 50αρικο.

Και βέβαια είναι πολλά. Έγινε από μ@κακία (του μάστορα). Το παράξενο είναι ότι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Δες εδώ:
viewtopic.php?f=14&t=880&start=420#p56186
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τρί 20 Σεπ, 2016 20:09

sso έγραψε:
viallesi έγραψε:Μηδενική διαφορά είδα και εγώ σε σχέση με τα μαμά. Ούτε κατανάλωση ούτε απόδοση ούτε τίποτα...

Να διευκρινίσω πάλι ότι τα μαμά ξαναέβαλα κι εγώ. Denso απλά, όχι ιριδίου.
Απλά μείωσα το διάκενο από 1,1 σε 0,9.
Και βέβαια τα παλιά, όπως έχω πει, είχαν κάνει 50,000 km.

Α νόμιζα ότι τα σύγκρινες με μπουζί για LPG. Εγώ έχει δει τα παρακάτω μέχρι τώρα.
Είχα τα μαμά NGK με 1,1 διάκενο και πήγα σε Bosch LPG. Μηδέν διαφορά.
Τα Bosch LPG τα άλλαξα με τα μαμά NGK και μείωσα το διάκενο από 1,1 σε 0,9 σύμφωνα με την NGK για υγραέριο. Μηδέν διαφορά και πάλι. :)
Οι μετρήσεις είναι εδώ και 45000 περίπου χλμ.
viallesi

Δημοσίευσηαπό referravag » Τετ 21 Σεπ, 2016 01:18

labros έγραψε: Γνώμη μου είναι πως δεν είναι φλάτζα γιατί θα έβλεπες λάδι γύρω γύρω. Όσο για το πρόσθετο που λές όντως μειώνει την κατανάλωση λαδιού σε κινητήρες που καίνε λάδι λόγω φθοράς και όχι νομίζω σε αυτούς που δουλεύουν εξ αρχής με κατανάλωση λαδιού. Έχω διαβάσει όμως στη σύνθεσή του πως περιέχει μόλυβδο (αυτός κάνει την καλή δουλειά στα σημεία φθοράς). Δεν ξέρω τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τον καταλύτη και τα καυσαέρια αν εξακολουθείς να έχεις μια κατανάλωση λαδιού έστω και μικρότερη. Αν φοράς απλά μπουζί δεν είναι άσχημο διάστημα η αλλαγή στα 15000

Μέχρι πριν δύο αλλαγές μπουζί, βάζαμε αυτά που έδινε η αντιπροσωπεία τα 3-ακιδα τα BERU. Παίχτηκε όμως μια μλκ μια μέρα που έμεινε η φίλη μου (δικό της είναι το 207) από βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης και δεν με έβρισκε στο τηλ να πάω να βοηθήσω... Ένας περαστικός λοιπόν πήγε και της είπε ότι θέλει λάδι (χωρίς να το τσεκάρει στη βέργα του λαδιού) και πήγε και κοπάνησε άλλα 4 λίτρα σχεδόν ενώ ήταν φουλ!!! Με τα πολλά κατάφερε και το έβαλε μπροστά και πήγε 5 χιλιόμετρα σε έναν μηχανικό... Εκεί αλλάχτηκαν τα BERU γιατί είχαν γίνει χάλια από τα λάδια που είχαν περάσει μέσα και μας έβαλαν τα Bosh Platinum(μονάκιδα). Ο μηχανικός κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό όταν είδε που ήταν τα λάδια στην βέργα...

Με τα Bosch φορεμένα έγινε η εγκατάσταση του υγραερίου πέρσι τέλη Σεπτέμβρη και όλα κομπλέ. Κανένα θέμα... Τον Απρίλι που τα αλλάξαμε (~10 μήνες μετά) στο σέρβις λόγω του ότι το λάδι προδιαγραφών Peugeot το πήγαινε αμάσητο και είχαν λαδώσει με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν κάποιες μικροδιακοπές (το πετάξαμε μόλις σε 3 μήνες από τον Γενάρη που το είχαμε βάλει), πήραμε τα ίδια Bosch αλλά Iridium αυτή τη φορά (μαύρο κουτάκι). Έχουν τον ίδιο κωδικό με τα προηγούμενα Platinum. Δεν προτίμησα τα Beru γιατί απ' όλες τις πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει για το θέμα μπουζί & υγραέριο, συνίσταται να βάζουμε μονάκιδα με μικρότερο διάκενο στο υγραέριο... Πολλοί εδώ επίσης προτείνουν τα Bosch σαν καλύτερα για υγραέριο οπότε με βάσει αυτό το σκεπτικό τα αγοράσαμε... Έχουν και διάκενο 0,7 που προτείνεται επίσης εδώ στο φόρουμ. Από απόδοση είναι σούπερ! Μετά την αλλαγή πέταγε το αυτοκίνητο. Δεν καταλαβαίνουμε διαφορά με τα γνήσια της Beru όσο ήταν ακόμη βενζίνη... Καλά πήγαινε και με τα μεν και με τα δε. Θεωρώ όμως ότι δεν θα ήταν το σοφότερο να δοκιμάσουμε 3-άκιδα την στιγμή που από το υγραέριο δουλεύει από την πρώτη στιγμή με μονάκιδα...
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τετ 21 Σεπ, 2016 19:27

tedd έγραψε:3+ χρόνια φορουσα απλα μπουζί τα μαμά με διάκενο 1,1 εδώ και 1,5 χρονο έβαλα ιριδίου για LPG της Bosch με διάκενο 0,7 . Δεν έχω δει καμμία διάφορα, επειδή κρατώ αρχείο με τις καταναλωσεις οι οποιοδήποτε μικροδιαφορές που παρατηρούνται δικαιολογούνται απόλυτα λόγω του τύπου διαδρομης πόλη/εθνική, τροπο οδήγησης. Μην εμπιστεύεσται το τριπ κομπιούτερ, ειδικα τώρα και με το υγραέριο, οτι νάναι δείχνει. Υπολόγισα οτι δείχνει γύρω στο 1,5λ/100 λιγοτερο απο οτι είναι πραγματικά. Πραγματική κατανάλωση βρίσκεις μονο αμα φουλαρεις και μηδενιζεις το κοντέρ και αυτό παλι δεν είναι σίγουρο, και φυσικά με 1-2-3 γέμισμα τα δεν βγαζεις συμπέρασμα.

Διαβάζοντας αυτό το πόστ , θα σου έλεγα πως αν ο κατασκευαστής σου στα μαμά μπουζί
γράφει διάκενο 1,1 είναι μέγα λάθος να "φορέσεις" μπουζί με διάκενο 0,7 !!!

Η σύσταση είναι αν πχ τα μαμά είναι 1,0 να κατέβεις 0,1 κάτω και ούτω καθ΄εξής .
Μπορεί να νομίζεις ότι πάς καλύτερα , όμως θα κάνεις σίγουρα ζημιά στο μοτέρ σου .

Αν κάποιος ( τεχνικός ? ) γνωρίζει περισσότερα ας μας πεί...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τετ 21 Σεπ, 2016 20:23

NickSt έγραψε:

Διαβάζοντας αυτό το πόστ , θα σου έλεγα πως αν ο κατασκευαστής σου στα μαμά μπουζί
γράφει διάκενο 1,1 είναι μέγα λάθος να "φορέσεις" μπουζί με διάκενο 0,7 !!!

Η σύσταση είναι αν πχ τα μαμά είναι 1,0 να κατέβεις 0,1 κάτω και ούτω καθ΄εξής .
Μπορεί να νομίζεις ότι πάς καλύτερα , όμως θα κάνεις σίγουρα ζημιά στο μοτέρ σου .

Αν κάποιος ( τεχνικός ? ) γνωρίζει περισσότερα ας μας πεί...

Και όμως και σε εμένα το ίδιο ισχύει. Τα μαμά NGK ήταν 1,1 (και η NGK έλεγε μείωση στο 0.9 με υγραέριο), ενώ η Bosch έδινε διάκενο 0,7 για υγραέριο. Αν δεν κάνω λάθος τα κανονικά της Bosch (όχι για LPG) έχουν διάκενο 0.9 - 1.0.
viallesi

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 17 επισκέπτες