Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ποιο κιτ να βαλω για Daihatsu Terios 1,5?

Ποιο κιτ να βαλω για Daihatsu Terios 1,5?

Δημοσίευσηαπό papy2 » Πέμ 16 Ιουν, 2011 18:55

Μπορει να μου πει κανενας πιο κιτ ειναι καταλληλο για Terios 1,5 μοδ.2007 τυπος J210 κωδ. μηχανης 3svz και αμα εχει βαλει κανενας αλλος στο ιδιο αμαξι αεριο? Ευχαριστω.
MB 200 K -prins VSI- Ι με τα κιτρινα μπεκ.
papy2

Δημοσιευσεις: 24

Re: Ποιο κιτ να βαλω για Daihatsu Terios 1,5?

Δημοσίευσηαπό spyroskos » Παρ 01 Ιούλ, 2011 12:08

Έχω κι εγώ ένα Terios II, και το σκεφτόμουνα για να βάλω. Μετά από πολύ ψάξιμο-είμαι και μηχανολόγος μηχανικός-κατάλαβα το εξής: Σε Ιαπωνικό αυτοκίνητο είναι έγκλημα να μπει υγραέριο χωρίς λαδιέρα. Τώρα για τον τύπο της λαδιέρας τι σηκώνει η τσέπη του καθενός. Καλύτερο πάντως είναι το ηλεκτρονικό, αυτό δηλαδή που έχει αντλία δοσομετρική και μεταφέρεται ξεχωριστά σε όλους τους κυλίνδρους.
Τα αυτοκίνητα με υγραέριο καταπονούνται περιισσότερο στις υψηλές στροφές του κινητήρα τους απ' ότι με βενζίνη. Μεγαλύτερες θερμοκρασίες καυσαερίων, νερών ψυγείου κτλ. Σε κίνηση εντός πόλης τα προβλήματα ελαχιστοποιούνται.
Άλλωστε ο ίδιος ο Ιάπωνας με τη νομοθεσία του να χρησιμοποιεί στα ταξί του σχεδόν αποκλειστικά υγραέριο, δείχνει από μόνος του που θεωρεί απροβλημάτιστη τη χρήση του-σε κίνηση εντός πόλης-. Βέβαια,εκτός απ' αυτό, έχουν και αυξημένη περιβαντολλογική συνείδηση.
Στο δικό μου θα έβαζα σύστημα με ότι καλύτερο σε λαδιέρα, και σε ανοικτό δρόμο κρατημένη οδήγηση.
Για να μην φανώ ότι είμαι ενάντια στο υγραέριο, σε δύο φορτηγάκια της εταιρίας μου,έβαλα υγραέριο. 1 Mercedes Vito 2000, και 1 VW Transporter T4 1994. Το ίδιο Πολωνέζικο σύστημα SKAG 4ης γενιάς,χωρίς λαδιέρα και στα 2. Ο λόγος που δεν έβαλα λαδιέρα είναι ότι και τα 2 καίνε 1λίτρο λάδι περίπου ανα 5.000χλμ. Με τη λαδιέρα, δεν θα έκαιγαν περισσότερη ποσότητα. Όχι πάντως ότι θα έκανε και κακό η λαδιέρα. Το λάδι που καίνε καταναλώνεται στα σημεία που πάσχουν τα αυτοκίνητα από υγραέριο-στις βαλβίδες-.
Έως τώρα απροβλημάτιστα και τα δύο. Θεωρώ όμως ότι και αυτά, ίσως όχι στο πολύ κοντινό μέλλον θα βγάλουν προβλήματα.Αν π.χ. βγάλουν πρόβλημα στις 100.000χλμ με υγραέριο, τα χρήματα που θα έχεις γλυτώσει θα είναι τόσα,που και επισκευή αν κάνεις,δε θα στενοχωρηθείς.
spyroskos

Δημοσιευσεις: 51

Δημοσίευσηαπό papy2 » Παρ 01 Ιούλ, 2011 17:04

Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Ετσι οπως τα περιγραφεις ισως ειναι καλυτερα να βαλω το συστημα υγρ/σης που μελετηθηκε απο την Νταιχατσου στην Ιαπωνια και το εισαγει και το τοποθετει η αντιπροσωπεια της ΑUTORINA εδω στη Σαλονικη χωρις λαδιερες κλπ με το συστημα υγρου ψεκασμου. Μονο μειονεκτημα το αρχικο κοστος 2000,00 € με το φπα ενω αλλοι μου το βαζουν με 4ης γενιας αεριου ψεκασμου με 800,00€ .
MB 200 K -prins VSI- Ι με τα κιτρινα μπεκ.
papy2

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Κυρ 03 Ιούλ, 2011 12:54

spyroskos έγραψε:[...] Σε Ιαπωνικό αυτοκίνητο είναι έγκλημα να μπει υγραέριο χωρίς λαδιέρα [...]

Μεγάλος μύθος αυτό. Μήπως να προσέχαμε καλύτερα τι λέμε;
Είναι πράγματι αλήθεια ότι πολλά Ιαπωνικά έχουν πιο ευαίσθητες βαλβίδες από άλλα μοντέλα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ντε και καλά θα τις κάψεις.
Όταν ο εγκαταστάτης σου έχει κάνει σωστή ρύθμιση κι εσύ οδηγείς σαν άνθρωπος κι όχι σαν καννίβαλος τότε είσαι κατα μεγάλο ποσοστό καλυμένος.

Και για να μη φανώ και γραφικός ή απλά ότι βρήκα την ευκαιρία να την πω στον οποιονδήποτε θα πω αυτό: "Σε κάποιον με ιαπωνικό αυτοκίνητο που έχει κάνει +100.000Km με υγραέριο, χωρίς λαδιέρες και χωρίς προβλήματα, θα έλεγες ότι έκανε έγκλημα;"
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό spyroskos » Δευτ 04 Ιούλ, 2011 10:20

Φίλε Tzanabeti, εσύ θα είσαι ευχαριστημένος αν μετά από 100.000χλμ μείνεις με το ...σασί στο χέρι;Εμείς με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που πλήρωσαμε τουλάχιστον 25.000€ για ένα καινούριο αυτοκίνητο με την αξιοπιστία που το συνοδεύει,όπως και το δικό σου που τυχαίνει να το γνωρίζω λόγω του αδερφού μου (Corolla 1.4 165.000Km), δεν μας είναι αρκετά τα 100.000χλμ.Είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ. Σε 100.000χλμ θα έχω ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και θα ψάχνω τον φθηνότερο για να κάνω επισκευή μηχανής.
Το Terios το 1.5SXPlus που έχω εγώ και πάρα πολλοί άλλοι, στα 120χλμ/ώρα έχει 4.000στρ. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση σε αυτές τις στροφές και περισσότερες να πάει μακριά σε ζωή ο κινητήρας. Με λαδιέρα θα πάει μακρύτερα. Με καλή λαδιέρα θα πάει ακόμη μακρύτερα. Με σωστή οδήγηση θα πάει ακόμη πιο μακριά.
Ένας γνωστός έχει ένα Lexus RH300 βενζίνη. Σύστημα 4ης γενιάς με ηλεκτρονικό Flash Lube. 2.500€. Έβαλε όμως το καλύτερο σύστημα για το αυτοκίνητό του.Εκτός αυτού, το αυτοκίνητο με 2.800στρ έχει 140χλμ/ώρα. Τι σχέση έχει αυτό το αυτοκίνητο με το δικό μου που δουλεύει διαρκώς πάνω από τις 3.000στρ;
Το Ξαναλέω, δεν είμαι καθόλου εχθρός της υγραεριοκίνησης. Έχω βάλει σε 2 αυτοκίνητα της Εταιρίας. Ο αδερφός μου με Corolla έβαλε επίσης σύστημα με απλή λαδιέρα των 60€. Το θέμα πρωτίστως είναι να καταλάβει ο καθένας τι σύστημα πρέπει να βάλει στο αυτοκίνητό του. Μετά να ψάξει για τιμές επάνω σε αυτό το σύστημα. Φίλε μου, βάλτη έστω και τώρα τη λαδιέρα. Μην χαλάς το αυτοκίνητό σου. Δεν μπορείς να πας ενάντια στους νόμους της μηχανικής.
Συνterie, αν αυτοί με το συνεργείο σου δίνουν πέρα από την εγγύηση των δύο χρόνων του υγραερίου και γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας κινητήρα βάλτο εκεί.Αλλιώς μην πληρώνεις υγρούς ψεκασμούς. Το αυτοκίνητό μας δεν είναι άμεσου ψεκασμού. Γνώμη μου, βάλε σύστημα καλό 4ης γενιάς με καλό FlashLube, Valve care, και στο κάτω κάτω όταν κινηθείς για πολύωρο ταξίδι σε εθνική οδό γύρνα το σε βενζίνη.
spyroskos

Δημοσίευσηαπό spyroskos » Δευτ 04 Ιούλ, 2011 10:26

Σύστημα 4ης γενιάς με 800€ είναι Τούρκικο, και μείνε μακριά. Οι τιμές για Ιταλικά,Πολωνέζικα,Ολλανδικά, που είναι με μικρές διαφορές παραπλήσια, είναι από 1200€ - 1600€.
spyroskos

Δημοσίευσηαπό anikologr » Δευτ 04 Ιούλ, 2011 11:06

spyroskos έγραψε:Φίλε Tzanabeti, εσύ θα είσαι ευχαριστημένος αν μετά από 100.000χλμ μείνεις με το ...σασί στο χέρι;Εμείς με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που πλήρωσαμε τουλάχιστον 25.000€ για ένα καινούριο αυτοκίνητο με την αξιοπιστία που το συνοδεύει,όπως και το δικό σου που τυχαίνει να το γνωρίζω λόγω του αδερφού μου (Corolla 1.4 165.000Km), δεν μας είναι αρκετά τα 100.000χλμ.Είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ. Σε 100.000χλμ θα έχω ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και θα ψάχνω τον φθηνότερο για να κάνω επισκευή μηχανής.
Το Terios το 1.5SXPlus που έχω εγώ και πάρα πολλοί άλλοι, στα 120χλμ/ώρα έχει 4.000στρ. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση σε αυτές τις στροφές και περισσότερες να πάει μακριά σε ζωή ο κινητήρας. Με λαδιέρα θα πάει μακρύτερα. Με καλή λαδιέρα θα πάει ακόμη μακρύτερα. Με σωστή οδήγηση θα πάει ακόμη πιο μακριά.
Ένας γνωστός έχει ένα Lexus RH300 βενζίνη. Σύστημα 4ης γενιάς με ηλεκτρονικό Flash Lube. 2.500€. Έβαλε όμως το καλύτερο σύστημα για το αυτοκίνητό του.Εκτός αυτού, το αυτοκίνητο με 2.800στρ έχει 140χλμ/ώρα. Τι σχέση έχει αυτό το αυτοκίνητο με το δικό μου που δουλεύει διαρκώς πάνω από τις 3.000στρ;
Το Ξαναλέω, δεν είμαι καθόλου εχθρός της υγραεριοκίνησης. Έχω βάλει σε 2 αυτοκίνητα της Εταιρίας. Ο αδερφός μου με Corolla έβαλε επίσης σύστημα με απλή λαδιέρα των 60€. Το θέμα πρωτίστως είναι να καταλάβει ο καθένας τι σύστημα πρέπει να βάλει στο αυτοκίνητό του. Μετά να ψάξει για τιμές επάνω σε αυτό το σύστημα. Φίλε μου, βάλτη έστω και τώρα τη λαδιέρα. Μην χαλάς το αυτοκίνητό σου. Δεν μπορείς να πας ενάντια στους νόμους της μηχανικής.
Συνterie, αν αυτοί με το συνεργείο σου δίνουν πέρα από την εγγύηση των δύο χρόνων του υγραερίου και γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας κινητήρα βάλτο εκεί.Αλλιώς μην πληρώνεις υγρούς ψεκασμούς. Το αυτοκίνητό μας δεν είναι άμεσου ψεκασμού. Γνώμη μου, βάλε σύστημα καλό 4ης γενιάς με καλό FlashLube, Valve care, και στο κάτω κάτω όταν κινηθείς για πολύωρο ταξίδι σε εθνική οδό γύρνα το σε βενζίνη.

Συμφωνώ 100% με τον spyroskos. Θα σε συμβούλευα και εγώ φίλε Tzanabeti εντελώς καλοπροαίρετα να προβείς στην τοποθέτηση λαδιέρας έστω και της απλής (υποπίεσης), αλλιώς η υγεία του μοτέρ σου θες σύντομα, θες αργότερα κινδυνεύει. Μόνο καλό έχεις να κάνεις στο αυτοκίνητό σου. Από εκεί και πέρα είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Στα λέει αυτά κάποιος που το ψάχνει πάρα πολύ εδώ και πολύ καιρό και έχει ένα κινητήρα έξίσου ευαίσθητο με τον δικό σου...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Δευτ 04 Ιούλ, 2011 18:07

spyroskos έγραψε:Δεν μπορείς να πας ενάντια στους νόμους της μηχανικής.

Θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου τους εξηγούσες και το λέω σοβαρά κι όχι ειρωνικά. Και δεν εννοώ όλους τους νόμους της μηχανικής αλλά αυτούς που εσύ λες πως αφορούν την υγραεριοκίνηση και πιο συγκεκριμένα τις βαλβίδες μου ;-)
Όποτε βρεις χρόνο....

Προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι η χρήση της λαδιέρας είναι σωστή κι ούτε πρόκειται να πειστώ όταν δε βλέπω σωστά επιχειρήματα από πουθενά... Δε θα προσπαθήσω ποτέ να πείσω κανέναν να μη βάλει αλλά ούτε και να βάλει. Αυτό που ψάχνω το ψάχνω για τον εαυτό μου πρώτα.

Και για να επανέλθω στο θέμα με τους νόμους της μηχανικής που ανέφερες έχω να σου κάνω μια ερώτηση: "Μπορείς να μου πεις τρεις λόγους για τους οποίους φθείρονται οι βαλβίδες; Και δεν εννοώ με το υγραέριο μόνο αλλά γεινκά σε μια μηχανή εσωτερικής καύσης." Κι αν θές απάντησε είτε εδώ είτε στο θέμα για τις βαλβίδες: viewtopic.php?f=14&t=15.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό spyroskos » Τρί 05 Ιούλ, 2011 11:23

Φίλε μου, καταρχήν ο χρόνος θα δείξει...Εύχομαι να μην πάθεις ζημιά...Ίσως ποντάρεις στην καλή χρήση που το κάνεις...Εδώ θα είναστε και θα τα λέμε...Διάβασε αυτό όμως και σχολίασέ το...
Η καύση με το υγραέριο LPG και το φυσικό αέριο CNG είναι ξηρή και επίσης δεν έχουν καθόλου καθαριστικές ιδιότητες, σε αντίθεση με την βενζίνη. Εισάγονται στο θάλαμο καύσης ως αέρια, έχουν ψηλότερο αριθμό οκτανίων, υψηλότερη θερμοκρασία καύσης και έτσι αυξάνουν την πίεση των βαλβίδων και των εδρών τους. Η μη λίπανση σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία καύσης του υγραερίου και του CNG μπορεί να προκαλέσει πρόωρη βλάβη των βαλβίδων εξαγωγής, το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ώς VSR (Valve Seat Recession). Στην περίπτωση αυτή η κυλινδροκεφαλή πρέπει να επισκευαστεί ή να αντικαθισταθεί. Με τον τρόπο αυτό βαλβίβες και έδρανα μπορούν να καταστρεφτούν εξ αιτίας της διάβρωσης , όταν ο κινητήρας λειτουργεί με υγραέριο ή CNG.
Αυτό όμως ΔΕΝ θα συμβεί έυκολα σε κίνηση εντός πόλης, διότι οι στροφές και άρα οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.
Φίλε μου, ο καθένας κάνει το καλύτερο για το αυτοκίνητό του. Δεν είμαι υποχρεωμένος να σε πείσω. Πείσε με εσύ ότι τα παραπάνω που σου γράφω δε συμβαίνουν. Αν τα αποδέχεσαι, τότε μοιραία αποδέχεσαι και τα υπόλοιπα.
Αν πάλι θεωρείς ότι το υγραέριο δεν αναπτύσσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τη βενζίνη, ανατρέπεις τους νόμους.
Περιμένω το σχόλιό σου με στοιχεία...
spyroskos

Δημοσίευσηαπό zep » Τρί 05 Ιούλ, 2011 15:55

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει το "ψυκτέλαιο", το οποίο μάλιστα ανεβάζει και τα υπολείματα καύσης σαν υδρογονάνθρακας στην διάρκεια ζωής του κινητήρα...Νομίζω έχουν αναλυθεί διεξοδικά σε άλλο νήμα του φόρουμ.
Ειδικότερα σε συστήματα υγρού ψεκασμού και ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, η θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα στον κύλινδρο αλλά και στην εξαγωγή, είναι χαμηλότερες απο οτι και με την βενζίνη...Τουλάχιστον στο δικό μου.
Τα νερά του ψυγείου δεν έχουν καμμία σχέση στα συστήματα υγρού ψεκασμού, όπως στα συστήματα αέριου ψεκασμού που δεν μπορούν να κάνουν απαγωγή της θερμοκρασίας και τα οποία και τα θεωρώ αναχρονιστικά...Επίσης δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΌΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΊΑ ΞΗΡΉ ΚΑΎΣΗ...Τι εννοούν δεν μπορώ να καταλάβω....
Προβλήματα που αναφέρθηκαν είναι η απο κακή εγκατάσταση απο τύπους που έχουν πλημμυρίσει την αγορά ή απο συστήματα κατασκευής "μαμελούκων", (τουρκία, Ινδία κ.α) που επιτήδιοι έχουν ρίξει στην αγορά με σκοπό το άπληστο κέρδος...Επίσης απο κάποιους που νόμιζαν οτι εάν βάλουν υγραέριο, δεν πρέπει να κάνουν και σέρβις...

Το θέμα είναι οτι εφόσον έχετε ιαπωνικό αυτοκίνητο ή toyota ειδικότερα πρέπει να είστε 2πλά προσεκτικοί με συχνούς ελέγχους, λόγω των ευαίσθητων μαλακών βαλβίδων τους για πλήρη "σφράγισμα" του χώρου καύσης.

Τώρα, στο Toyota avensis 1.6 που έχω, αυτό που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι η ρύθμιση των βαλβίδων και ο συχνός έλεγχος http://avensis.org.ru/Manual/Toyota%20Avensis%20T22%20Repair%20Manual/Repair%20Manual/ENGINES%20+%20AUTO.TRANS/3ZZ-FE%20%28ZZT220%29/1ZZ-FE,%203ZZ-FE%20engine,%20for%20vehicles%20from%20Jul.%202000%20to%20Dec.%202002%20production%20%28RM782%29/08_ENGINE_MECHANICAL.pdf,
η οποία όμως είναι με καπελώτα...μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία , ειδικά στην αλλαγή καπελώτων, την οποία πολλοί μηχανικοί...λένε και γράφουν οτι την κάνουν (αν με εννοείται...).
Απλά, εφόσον δεν είναι σωστό το διάκενο και ειδικότερα λόγω των ιδιοτήτων του υγραερίου, τότε έχουμε καύση στην εισαγωγή ή στην εξαγωγή με αποτέλεσμα την καταστροφή των εδρών των βαλβίδων.Αυτό καταλαβαίνουμε οτι συμβαίνει εφόσον διαπιστώσουμε οτι έχουμε αυξημένη θερμοκρασία στην εισαγωγή ή την εξαγωγή με ένα πυρόμετρο. http://shop.ebay.co.uk/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=pyrometer&_sacat=See-All-Categories
zep

Δημοσιευσεις: 156

Επόμενο

Επιστροφή στο Daihatsu

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης