Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μετα το υγραεριο καιει λαδια

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Μετα το υγραεριο καιει λαδια

Δημοσίευσηαπό anton » Τρί 04 Οκτ, 2016 21:26

Εχω πολλα χλμ: 140,000 όταν εβαλα υγραεριο υγρου ψεκασμου με μικροψεκασμους βενζινης. Eneos Premium 5-30 και τα αλλαζα κάθε 15.000 χλμ χωρις να καψει καθολου. Μολις εβαλα υγραεριο υγρου ψεκασμου αρχισε να καιει λαδια. Δηλαδη μεχρι να γινει η αλλαγη λαδιων από το max πεφτει στο min. Εχω κανει μεχρι τωρα μια αλλαγη λαδιων και σε λιγο παω για την επομενη. Φυσικα τα λαδια δεν γινονται ασπρα και μετα το υγραεριο δεν γινονται και μαυρα όπως παλια. Τωρα στην επομενη αλλαγη θα βαλω την ιδια μαρκα σε 5-40
Επισης ενώ ειχα εντελως σταθερο το αντιψυκτικο, τωρα παλι πεφτει από το max στο 1/3 στα 15000 χλμ και ετσι συμπληρωνω σε κάθε αλλαγη λαδιων και αντιψυκτικο. Το κοιταξε την προηγουμενη φορα του service ο μηχανικος, δεν ειδε από πουθενα διαρροη.
Υπαρχει πιθανοτητα όλα αυτά να οφειλονται στις μεγαλυτερες θερμοκρασιες καυσης του υγραεριου; Εσεις ειχατε τετοιο προβλημα αμεσως μετα;
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσιευσεις: 150

Re: Μετα το υγραεριο καιει λαδια

Δημοσίευσηαπό donstefano » Τρί 04 Οκτ, 2016 22:35

Εγω εβαζα παντα στο αμαξι 5-40 toyota λαδια πριν την μετατροπη σε LPG και τωρα εκανα προσφατα αλλαγη και εβαλα ΕΝΕΟS 5-40 για 2η φορα.
Δε μου καιγε, ουτε τωρα μου καψε λαδι.Τα κρατησα τα λαδια ομως με γκαζι 11000 χιλ.
Οποτε σου προτεινω αλλαγη 10-12 χιλ.

ΓΙα τα νερα στο ψυγειο καπου θα χει διαρροη...δε μπορει.Εστω και μικρη.
Δεν ξερω για τα υγρου ψεκασμου αν παιρνουν νερα απο το ψυγειο.Μπορει οταν στα καναν το λιγο που χασε να μην το συμπληρωσαν.
Ξαναδες το συστημα παλι για ψιλοδιαρροες.Καμια διαρροη στην τρομπα νερου ,κανενα κολλαρο να ξεσφιξε κτλ κτλ.....
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 05 Οκτ, 2016 00:14

να εισαι καλα υχαριστω

παντως εχω ακουσει οτι μετα το υγραεριο πολλοι βρισκουν μικρη καταναλωση λαδιου
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 05 Οκτ, 2016 00:37

Η επιπλέον θερμοκρασία καύσης προκαλει καποια αυξημενη καύση λαδιού σίγουρα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό donstefano » Τετ 05 Οκτ, 2016 08:37

Ναι οπως λεει και ο φιλος γκαζακιας ισχυει αυτο.....

Απλα εμεις οι Τουοτακηδες ειμαστε συνηθισμενοι να μην καιμε λαδια και μας κακοφαινεται!!!!

Εμενα Αντον οπως σου ειπα.Δεν καιει και μετα.Απλα πως σου πα και πριν αλλαγη νωριτερα απο τις 15χιλ τα λαδια.
Χωρις LPG και γω στις 15 χιλ τα αλλαζα.
Μια φορα φαντασου μου χε καψει στις τοσες αλλαγες που εκανα κανενα μισολιτρο max.1 φορα και ειχα λαδι μαμα τουοτα.

Απλα τοτε το πηγαινα ταξιδι μονιμα 140-150km Αθηνα-Θεσ/νικη.Οποτε καταλαβαινω και το ελαφρο τσιμπημα.

Με το γκαζι max παω 120-125.Βαλε τα 5-40 και θα σαι μια χαρα! :thumbup:
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 05 Οκτ, 2016 15:08

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Πηγα σημερα σε ενα ψυγειά και μου ειπε οτι δε φαινεται τιποτε και ειναι απειροελαχιστη η απωλεια ψυκτικου υγρου. Ομως δε το σηκωσε στην ραμπα. Θα το δω απο εβδομαδα που θα παω να αλλαξω λαδια και φιλτρο
ΥΓ καλα τα λες μας κακομαθαινουν τα ΤΟΥΟΤΑ
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Τετ 05 Οκτ, 2016 19:37

Τώρα πόσα χιλιόμετρα έχεις? γιατί λες 140.000 οταν το έβαλες...

Η ΤΟΥΟΤΑ δίνει αλλαγή λαδιών στα 15000 κμ? Πολλά μου φαίνονται....

Η διαφορά min-max είναι συνήθως 1 λίτρο....
Εμένα το Grand Vitara μου καίει 1 λίτρο ανα 7500κμ απο τα 155.000 που το πήρα μέχρι και τα 302.000 που έχει τώρα.....
Το καλοκαίρι λίγο περισσότερο, το χειμώνα καίει λιγότερο....

Δεν είναι κάτι τραγικό....νομίζω πως είναι καλό να καίνε και λίγο λάδι οι βαλβίδες όταν έχεις αέριο...

Επιπλέον όταν έχεις lpg, λόγω της αναπτυξης υψηλότερων θερμοκρασίων είναι καλύτερο να αλλάζεις λάδια σε πιο μικρά διαστήματα....αν σκεφτείς οτι ένα μέσο αυτοκίνητο κάνει 15000 το χρόνο δεν είναι και πολλά τα εξοδα για 2 αλλαγές λαδιών....

Το νέο Vitara αλλάζει λάδια κάθε 20.000κμ....Εγώ προσωπικά δε θα αφηνα ποτέ λάδια για πάνω απο 10.000 στη μηχανή μου...

#:-s #:-s #:-s
ximikos00

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 05 Οκτ, 2016 22:45

σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις. Μα μετα το υγραεριο τα λαδια βγαινουν σαν καινουργια. Οπως τα βαζω ετσι τα βγαζω ιδιο χρωμα. Η ΤΟΥΟΤΑ βαζει vialle και λεει να συνεχιζουμε να αλλαζουμε τα λαδια καθε 15000
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό referravag » Πέμ 06 Οκτ, 2016 03:35

Αντώνη που να δεις τι καίει το δικό μας... 4-4,5L ανά 10.000χλμ που κάνουμε τις αλλαγές λαδιών και υπάρχουν και ίδια μοτέρ με το δικό μας που καίνε ακόμη και κοντά στο 1L/1000χλμ... Το δικό μας όσο έκαιγε και πριν την εγκατάσταση υγραερίου το ίδιο καίει και τώρα... Πλέον έχουμε αλλάξει κι εμείς από 5W30 σε 5W40 Liqui Moly TopTec 4100 που κάνουν και για υγραέριο. Τσέκαρε κι αυτά. Εξαιρετικά λάδια και με λίγο ψάξιμο μπορείς να τα βρεις ~35-38€/5L. Σε εμάς μετά την αλλαγή σε 5W40 ο κινητήρας δουλεύει σαφώς καλύτερα και όσον αφορά τη δύναμή του (είναι πιο ροπάτος) αλλά και όσον αφορά την ακουστική του... Επίσης φαίνεται να τα καίει με τον μισό ρυθμό όσο είναι φρέσκα τα λάδια μέχρι τις 5000χλμ σε σχέση με τα 5W30 που βάζαμε μέχρι πρότινος. Από εκεί και πέρα όμως αυξάνεται η κατανάλωσή τους όσο παλιώνουν, το ίδιο δηλ που συνέβαινε και με τα 5W30... Η διαφορά συνολικά είναι μικρή στην κατανάλωση λαδιού από 5W30 σε 5W40. Επίσης άλλη καλή επιλογή αν θες να δεις είναι τα Motul Specific CNG/LPG 5W40. Έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλά λάδια. Τα έχει βάλει και φίλος σε corsa υγραέριο και του αρέσουν περισσότερο από τα TopTec 4100 που είχε βάλει στην προηγούμενη αλλαγή. Μπορεί να τα δοκιμάσουμε κι εμείς την επόμενη φορά αν και δεν ξέρω σίγουρα γιατί είναι ~10-15€/5L πιο ακριβά από τα Liqui Moly και εμείς παίρνουμε 10L τη φορά... 5για την αλλαγή λαδιών και άλλα 5 να έχουμε για συμπλήρωμα μέχρι την επόμενη αλλαγή... Οπότε +30€ το σκέφτεσαι να τα δώσεις...

Τα ENEOS από που τα παίρνεις και σε τι τιμή;
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 06 Οκτ, 2016 10:31

Eneos προσωπικά παίρνω απο onparts

https://www.onparts.gr/lipantika/lipant ... eneos.html
viallesi