Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μετα το υγραεριο καιει λαδια

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Μετα το υγραεριο καιει λαδια

Δημοσίευσηαπό gianis1971 » Πέμ 06 Οκτ, 2016 11:37

για eneos sustina το σκέφτεσαι?εγώ βάζω τα sustina από premium πήρε τα πάνω του τα αλλάζω κάθε 10.000 χλμ δεν καίει λάδια στα 185.000 χλμ

16 ευρώ από autotires.gr

http://www.autotires.gr/Part/Eneos-Sust ... 0263580560
gianis1971

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 06 Οκτ, 2016 11:45

Τα θεωρώ λίγο υπερβολικά τα sustina για το αμάξι που έχω (civic). Είναι λίγο ακριβά για αυτό το αμάξι.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό donstefano » Πέμ 06 Οκτ, 2016 12:08

viallesi έγραψε:Eneos προσωπικά παίρνω απο onparts

https://www.onparts.gr/lipantika/lipant ... eneos.html

Και εγω απο κει πηρα 2η φορα λαδια ΕΝΕOS.
Τα sustina σιγουρα θα ειναι καλυτερα αλλα εχουν και ενα κοστος λίγο παραπανω.Και γω τα hyper premium φοραω.
Τωρα απο κει και περα ο καθενας αποφασιζει και αναλογα τη τσεπη του.
Παντως και για το δικο μου το αμαξι μου φαινεται λιγο υπερβολη.

Και για αυτα παντως τα Motul Specific CNG/LPG 5W40 που εγραψε ο referravag εχω ακουσει καλο λογια.Απλα εβαλα Ιαπωνικα λαδια λογω Ιαπωνικου αυτοκινητου.
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό anton » Παρ 07 Οκτ, 2016 17:14

να ειστε καλα για τις πληροφοριες!
Τα αγορασα απο ενα καταστημα eneos hyper premium 5-40 1 τετραλιτρο και ενα μονολιτρο. Συνολο 58 ευρω, την επομενη θα παρω απο τα σιτε που λετε. Τα sustina τα θεωρω κι εγω υπερβολικα για τον ηρεμο τροπο που οδηγουμε
Τελευταία επεξεργασία από anton και Σάβ 08 Οκτ, 2016 00:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσιευσεις: 150

Δημοσίευσηαπό anton » Σάβ 08 Οκτ, 2016 00:01

την επομενη φορα σε 5 μηνες θα βαλω λαδια Motul Specific CNG/LPG 5W40 που ειπατε. Σιγουρα ακομα και οταν λιγο καιγονται θα προσφερουν προστασια στις βαλβιδες εξαγωγης, παρα για τα λαδια ΕΝΕΟS που ποτε δεν εχουν προβλεψει τη χρηση lpg

επισης θα βαλω laser line NGK for LPG μπουζι ιριδιου πλατινας, μια και τα μπουζι ιριδιου της ΤΟΥΟΤΑ θα εχουν συμπληρωσει 60,000 χλμ

Διαφορα απο ο,τι εχω διαβασει δε θα δω, αλλα μακροχρονια θα προστατευουν το αμαξι καλυτερα, βασικα απο το καψιμο των βαλβιδων εξαγωγης, αφου στο θαλαμο καυσης με το lpg εχει λεει 200 βαθμους παραπανω θερμοκρασια
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό anton » Σάβ 08 Οκτ, 2016 00:10

εμενα το αμαξι εχει 314500 χλμ. Ομως στα 6 χρονια 141,000 χλμ αλλαχθηκε στην εγγυηση με καινουργιο ολο το μπλοκ του κινητηρα λογω ενος θορυβου απο τον πυρο της μπιελας, μονο η φετα με τις βαλβιδες εμεινε ιδια. Το υγραεριο μπηκε στα 293,000 χλμ. Το Δεκεμβριο το αποσβενω.
Τα χλμ που ανεφερα αρχικα ηταν με το νεο κινητηρα αλλα μετα σκεφτηκα οτι εχω τις παλιες βαλβιδες. Παντος παει τελεια σαν καινουργιο ειναι εξω και μεσα

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από anton και Σάβ 08 Οκτ, 2016 00:26, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό tedd » Σάβ 08 Οκτ, 2016 00:13

Πιο μαρκετινιστικο προιον απο τα λάδια LPG/CNG δεν νομιζω να υπάρχει. Έκει που βολευομασταν με ημισυνθετικά 10w-40 όλο και περισσοτεροι τρέχουν για λάδια για υγραέριο με 2πλασιο 3πλασιο κοστος. Έπιασε το κόλπο να αυξηθεί ο τζίρος τους.

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό anton » Σάβ 08 Οκτ, 2016 00:18

ισως να ειναι κι ετσι. Ομως τοσα ψεματα απο motul NGK? Δεν ειναι και ψευτοεταιριες, εχουν ενα ονομα

Μαλιστα η πλατινα στα μπουζι κατι παραπανω κοστιζει. Αλλωστε σε σχεση με αυτα που πληρωνα στην αντιπροσωπια για τα γνησια λαδια και μπουζι, παλι ωφελημενος ειμαι. Φθηνοτερα θα μου βγαινουν απο ιντερνετ. Αλλωστε τα αποσβενω
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό tedd » Σάβ 08 Οκτ, 2016 01:24

Δεν λεω οτι τα προιοντα της motul ειναι μουφα ειναι αξιολογη εταιρεια,οι μαρκετιστες τους απλα ειδαν την αυξηση που υπαρχει στα υγρεαριοκινητα και την "αναζητηση" που κανουν οι ιδιοκτητες τους για την προστασια του κινητηρα τους και εβγαλαν ενα προιον οπου κολησαν και ενα ταμπελακι που γραφει lpg για αγρα πελατων και οτ κακο ειναι οτι τα πουλανε σε τιμες στα αστρα.
Ναι, τα μπουζι "υγραεριου" μπορει να προσφερουν κατι αλλα τα λαδια δεν νομιζω.
Βασικα να πω οτι ειμαι ασχετος με μηχαλογικα αλλα αναρωτιεμαι αφου δημιουργουνται υψηλες θερμοκρασιες στο θαλαμο καυση 100-200C οποτε ενα μερος αυτην της θερμοτητας διαχεεται και στην υπολοιπη μηχανη, ρωταω λοιπον πως προστατευει καλυτερα αυτο λαδι που αναφερεις motul specific 5w-40 lpg/cng οταν εχει flash point 214C ενω αλλο της motul 5w-40 που δεν αναφερει για lpg/cng να εχει flash point 234C δηλαδη 20C επιπλεον. Λογικα θα περιμενα απο ενα lpg/cng και 100% συνθετικό λαδι (αν ισχυει βεβαια αυτο) το flash point του να ηταν υψηλοτερο και οχι χαμηλοτερο. Flash point γυρω στο 214C εχουν τα ημισυνθετικα 10w-40 ενω με πανω 230C βλεπω οτι εχουν ποιοτικοτερα λαδια 100%συνθετικα πχ 5w-30 5w-40. Θα μου πεις εχει και άλλα χαρακτηριστικα , αλλα συγκρινοντας ομως και τα αλλα δεν βλεπω τιποτα σημαντικες διαφορες. Δεν θελω να πω οτι ειναι κακο λαδι αλλα αναφερομαι στο χαρακτιστικο τους οτι ειναι δηθεν για κινητηρες υγραεριου και ο κοσμος τα χρυσοπληρωνει ενω με τα μισα λεφτα θα εβαζε εξισου καλο λαδι και ισως και καλυτερο.
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό anton » Σάβ 08 Οκτ, 2016 02:12

λεω μηπως πρεπει οταν καιγονται να προστατευουν τις βαλβιδες εξαγωγης και για αυτο εχουν διαφορετικα χαρακτηριστικα. Εχεις και εσυ δικιο με αυτα που λες...
Παγκοσμιως δε θα τους ειχαν κραξει αν ηταν ετσι εξωφαλμο να καιγονται πιο ευκολα τα λαδια ενω ειναι δεδομενο οτι εχουμε μεγαλυτερες θερμοκρασιες;
Άβαταρ μέλους
anton

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 54 επισκέπτες