Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό Konv » Σάβ 19 Νοέμ, 2016 22:07

hlias έγραψε:
Konv έγραψε:
1. Το lpg μπαίνει σε λειτουργία όταν η θερμοκρασία του αυτοκινήτου γίνει 40°. Το πρωί όταν βάζω εμπρός παίρνει με βενζίνη και ξεκινάω... Τώρα θα περιμένω στο ρελαντί να μπει σε λειτουργία το lpg και να ξεκινήσω..

Οχι φιλε,
1. ειναι κριμα να καις τη βενζινη χωρις να παραγει εργο,
2. εν κινησει ζεστενετε γρηγοροτερα ο κινητηρας,
3. με αυτο που λες θα εχεις και λαθος μετρησεις αν σε ενδειαφερουν αυτες τοσο πολυ.

Έχεις δίκαιο δεν το σκέφτηκα, εξάλλου όταν ο κινητήρας είναι κρύος και τίθεται σε λειτουργία ψεκάζεται περισσότερο καύσιμο για να δημιουργηθεί πιο πλούσιο μείγμα. Έτσι η περισσότερη βενζίνη απομακρύνει το λιπαντικό από τους κυλίνδρους και τα πιστόνια. Αυτό συνεπάγεται περισσότερες φθορές και λιγότερη προστασία στον κινητήρα.
Konv

Δημοσιευσεις: 18

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 22 Νοέμ, 2016 23:36

Ρε σεις... εσεις με το που ξυπνατε εισαστε ετοιμοι για κατοσταρι???

τα λαδια ειναι παγωμενα
τα νερα ειναι παγωμενα
οι ανοχες μεταλων στο θεο

στριψτε ενα τσιγαρακι αναψτε το καντε και 2 τζουρες.... Ημαρτον....

φιλε μου αμα εχεις 6 λιτρα καταναλωση με βενζινα στα 100 χλμ .... τι οικονομια να περιμενεις δηλαδη....
στα πες 8 καις 6??? αστο ξυλωσε το.....

με 6 λιτρα ουτε στα 15 που καιω εγω δε θα βγαλεις αποσβεση ποτέ......
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 23 Νοέμ, 2016 00:21

Χαλαρα πας βρε φιλε μεχρι να ζεσταθουν και τα λαδια.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 23 Νοέμ, 2016 08:29

Με τη λογική που εξεθεσα πιο πανω κρατησα στη ζωη ενα ραγισμενο κινητηρα επι 5 χρονια..... και με 280.000 χλμ....

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό sso » Τετ 23 Νοέμ, 2016 14:24

tedd έγραψε:
sso έγραψε:Εδώ και 3000 km περίπου παρακολουθώ την κατανάλωση με την εφαρμογή fuelio (android).

Για το υγραέριο το trip έχει σταθεροποιηθεί στα 7,4 lit/100 km, και με βάση το φουλάρισμα 8 Lit/100km. Στην βενζίνη στα 3000 km έκαψε περίπου 14 lit, δηλαδή χονδρικά 0,5 lit/100 km.
Να σημειώσω ότι τα χιλιόμετρα αυτά τα έκανα με καινούργια μπουζί, μαμά Denso απλά.

Πριν αλλάξω μπουζί, τα οποία είχαν κάνει 50,000 km με το υγραέριο η κατανάλωση ήταν με βάση το trip 8,1 lit/100km και με βάση το φουλάρισμα περίπου 8,8 lit/100 km.

Συνολικά χιλιόμετρα με υγραέριο 83,000.

Μπα... δεν σε συμφερει με τιποτα.... μέσα για μέσα εχεις μπει .... ξυλώσε το... οχι τώρα, χτες!!!! :P :P :P :P
Δεν σου ευχομαι να τα 100στήσεις γιατι κοντα ειναι οποτα παμε στο να τα 200-300στησεις...

Το σκέπτομαι σοβαρά!!! :lol:

vdgle έγραψε:Αν τα χιλιόμετρα που κάνεις είναι στη πόλη με την κίνηση τότε έχεις εξαιρετική κατανάλωση ( Toyota βέβαια )
Πάντως με το fuelio έχω φάει κόλλημα.
Άψογος έλεγχος.

Κυρίως Επαρχία είναι.
Όπως και να έχει όμως το όφελος είναι πολύ σημαντικό (αν δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα εξ αιτίας του Υγραερίου).
Θέλω περίπου 8 λίτρα/100 χιλιόμετρα υγραέριο
και περίπου 0,5 λίτρο/100 χιλιόμετρα βενζίνη
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσιευσεις: 331

Δημοσίευσηαπό tedd » Τετ 23 Νοέμ, 2016 16:30

Τζάμι

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 14 Δεκ, 2016 02:35

Τελικά συμφέρει;
Και η απαντηση είναι Εγω με νυχια και με δοντια το αυτοκινητο το κρατησα μεχρι που παρεδωσε πνευμα το κεφαλαρι από το υγραεριο,το κερδος μου μηδεν αυτά τα 2μιση χρονια αν ηταν να το φτιαξω(και λιγο μεσα θα εμπαινα),φιλος όμως με peugot εβγαλε λεφτα από το υγραεριο,εκανε 200,000 χλμ και μολις ηταν να του μεινει το ξεφορτωθηκε και σε καλη τιμη επειδή ειχε και ατου την εγκατασταση υγραεριου :)) :)) :)) !
Ευτυχης κατοχος πλεον ενός Honda civic 5 με 125 αλογα και καταναλωση μικτη 7-7,5 λιτρων τα 100(με νορμαλ-προσεκτικη οδηγηση,δηλ. όπως όταν ειχα υγραεριο και στο κοστος χρησης μια η άλλη με όταν ειχα το υγραεριο(14 λιτρα υγραεριο τα 100 από 10,5-11 που ειχα με βενζινη),για να λεμε και του στραβου το δικιο,αν δεν ηταν Honda και αυτό το αυτοκινητο μου και ηταν κανα peugot-renault-citroen με τον γνωστο κινητηρα του φιλου μου ισος με γαργαλουσε να του περασω κανα υγραεριο !
Όπως ειπα δεν την ξανακανω την μετατροπή με τιποτα ξανα τωρα με το Civic, και να εχει πιο ανθεκτικες εδρες και βαλβιδες από το crv και παρολου που εχω το συστημα από το "χτυπημενο" μου Honda crv και εχω μονο να πληρωσω μαστορικα και τιμολογια για την εγκατασταση!
Ειδικα με την αυξηση από 1-1-2017 στην τιμη του υγραερίου που παρολου που λενε 7,5-8 λεπτα η ιστορια μας εχει αποδειξει ότι κατω από 10 λεπτα δεν φτασει στον καταναλωτη και σημερινη τιμη στην Θεσ/νικη 73 λεπτα(μ.ο) και αλλα 10 πηγαμε στα 83 λεπτα + 30+% που είναι η πραγματικη και όχι η 12 εως 20% φτωχομιγμαπλασματικη που εχουν ορισμένοι αυξηση καταναλωσης = 1,07 ευρω το λιτρο υγραερίου αντι 1,45-1,47 τιμη λιτρου της βενζίνης μαζι με την αυξηση αυτης στις 1-1-2017!
40 λεπτα στο αντιστοιχο λιτρο δεν τα λες και λιγα,και για έναν που κανει 15,000 τον χρονο όπως εγω είναι ένα 500σαρικο κερδος αλλα ακομη και με σχεδόν τζαμπανταν συστημα θα χρειαστω 3 χρονια παλι για να κανω αποσβεση τοποθέτησης συστηματος και επισκευης κεφαλης "αν" που μαλλον θα μου την βγαλει!
Ξερω θα βγουν παλι οι γνωστοι να με κραξουν(σας ελειψα τσακαλακια?)αλλα ηθελα
να τα πω!
Και το ξαναλεω :ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΥΣ και σιγουρα και ορισμένους καταναλωτες υπο προϋποθέσεις(λιγους κατοχους αυτοκινητων με ανθεκτικούς στο υγραεριο κινητήρες )!
Τελευταία επεξεργασία από valsam και Τετ 14 Δεκ, 2016 09:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό vdgle » Τετ 14 Δεκ, 2016 09:40

Πιο Honda είχες και πόσα χιλιόμετρα πρόλαβες να κάνεις σε δυόμιση χρόνια;
vdgle

Δημοσιευσεις: 72

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 14 Δεκ, 2016 10:30

CRV φιλε και εκανα καμια 50-55 χιλιαδες χλμ με υγραεριο αλλα μετα τα 20-25,000 με πολύ βενζινη (60% υγραεριο 40% βενζινη),850 ευρω μου ειχε κοστισει το κιτ και η ζημια σε τρεις ΄που πηγα επαιζε αναλογα τα υλικα (γνησια και μη ημισετ ,υλικα για εδρες ,βαλβιδες κ.τ.λ)από 700 ευρω στην καλυτερη εως 1200 ευρω στην χειροτερη,και ολοι μιας και θα εκανα αυτά μου προτειναν να κανω και τα κατω της μηχανης και ξεφευγε εντελος το νουμερο,το εχω κουκουλωσει και περιμενω μπας και οι φωστήρες οικονομολογοι του χρονου η τον επομενο δουν την πραγματικοτητα και μειωσουν τα τελη για ένα αυτοκινητο 18 ετων και τα κανουν 200-300(μαξ) από 630 και τοτε ισος να το φτιαξω!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό tedd » Πέμ 15 Δεκ, 2016 17:11

Καλώς το παιδι και με γεια το νεο αυτοκίνητο . Όσο αφορα που λες οτι το υγραέριο συμφέρει μονο στους πρατηριουχους στους εγκαταστάτες και σε πολύ λιγα αυτοκίνητα εχεις άδικο. Είσαι ιδιαίτερα προκατελειμενος λόγω των προβλημάτων που είχες και τυχαινουν στο 1-2-3% των εγκαταστεων. Στις περισότερες περιπτώσεις το πρόβλημα ξεκινά όχι λόγω της ευαισθησίας του κινητηρα αλλά λόγω επιλογής άσχετων με το αντικείμενο εγκατάστατες η φτηνιαρικων συστήματων γιατί τους/τα έβρισκαν 100-200€ πιο φτηνά και τελικά τους βγήκε πιο ακριβό. Το λέει και η παροιμία η φτηνια τρώει τον παρα ή οτι δώσεις θα πάρεις. Εχεις τόση αρνητικότητα με το υγραέριο, ( προσωπικά σε δικαιολογω) που ακόμη και τις τιμες των καυσίμων τις Τράβας κατα το δοκούν λες οτι το υγραέριο θα ανέβει τουλαχιστον 10 λεπτα και οτι η βενζινη θα παει στο 1,45-1,47 τιμες που ηδη έχει παει η βενζινη χωρίς την αύξηση που θα είναι γύρω στα 4-5 λεπτα με το φπα. Κάποια στιγμη σύντομα θα γράψω αναλυτικα οταν βρω χρονο και τις καταναλωσεις που είχα σε βάθος 50000 χιλιομέτρων και με όλα τα κόστη υγραεριου και βενζινης υπολογισμένα οπου τελικά η αύξηση της κατανάλωσης δεν ξεπερνά το 15-20% σε συνδιασμό και τον δυο και χωρίς φτωχομειγματα. Απλα φιλέ ήσουν άτυχος με την επιλογή σου και τα βλέπεις όλα στραβα και ασυμφορα.

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 34 επισκέπτες