Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 05 Ιαν, 2017 21:30

Να ρωτησω κατι ακομη ρε παιδια ,μπας και δεν βαζετε και την βενζινη που καιτε ορισμένοι στις μετρήσεις σας ?
Γιατι παλιοτερα εδώ μεσα ορισμένοι ισχυριζονταν ότι δεν θα επρεπε να μετραει και η βενζινη :-\ :-\ :-\ !
Εγω π.χ με το τζιπ ειχα όταν ημουν αποκλειστικα βενζινοκίνητος 10,5-11 λίτρα τα 100 δηλ. μ.ο 10,8λιτρα , και με το υγραεριο εβαζα εντελος αδειος από 38,2 εως 38,8 λιτρα (38,5 μ.ο) και μου εβγαζαν από 260 εως 310 χλμ (285 χλμ μ.ο) δηλ. 13.5 λιτρα τα 100 υγραεριο!
Τι δηλ, θα μπορουσα ποτε να ισχυριστω ότι εχω 25% αυξηση καταναλωσης?
Και το 1+ (τουλάχιστον!!!)λιτρο τα 100 που εκαιγα όταν ξεκινουσα κρυος εως οτου γυρισει στο υγραεριο δηλ.να μην το υπολογισω?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 05 Ιαν, 2017 21:31

valsam έγραψε:
viallesi έγραψε:Panta, corsa, meriva ακολουθουν πανω κάτω τον κανόνα του 20%
Το astra όχι και δεν μπορώ να εξηγήσω τεχνικά το γιατι. Το σίγουρο ειναι οτι ο κανόνας δεν ειναι +30% που λέει ο φιλος valsam

http://www.zougla.gr/automoto/tests/art ... -panda-lpg

http://media.opel.com/product/alternati ... 20119.html

Φιλε για το panda δεν το εψαξα(θα το ψαξω και θα σου πω αν βρω κατι ) αλλα για τα αλλα που λες ότι ακολουθουν πανω κατω τον κανονα του 20%(αληθεια ποιος τον εβγαλε και από που και ως που λες ότι υπαρχει κανονας του 20%?)συμφωνα με τον πινακα που δινεις δεν είναι απανω κατω όπως λες αλλα σκετο "πανω" από το 20!
Το meriva εχει +23% αυξηση και το corsa +24%(και το 5Θ corsa το δινει+27%) !
Για τα υπολοιπα 2 astra που τα δινει +32% Ααυξηση καταναλωσης γιατι δεν τα αναφέρεις?

Το κανόνα του πάνω - κάτω 20% (που με τα ποσοστά που γράφεις και μόνος σου ισχύει) το αναφέρει η Vialle στο εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος. Προφανώς δεν είναι απόλυτα 20%. Πάνω κάτω είπα και προφανώς εξαρτάται απο το σύστημα και το αμάξι.
Για το Αstra το ανέφερα παραπάνω και έγραψα ήδη ότι δεν ξέρω γιατί ξεφεύγει τόσο η κατανάλωση. Που βλέπεις εσύ ότι δεν το αναφέρω δεν το κατάλαβα.
Το Panta παρεμπιπτόντως έχει αύξηση 16%.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 05 Ιαν, 2017 21:39

Copy - paste απο το quick guide της Vialle.

Fuel consumption
As LPG gas has a lower energy value than petrol, the fuel consumption when
using LPG will be approximately 20% higher than when you are driving on petrol.
Ultimately, the extra consumption depends on LPG-mix you have refuelled with.
viallesi

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 06 Ιαν, 2017 10:54

viallesi έγραψε:Copy - paste απο το quick guide της Vialle.

Fuel consumption
As LPG gas has a lower energy value than petrol, the fuel consumption when
using LPG will be approximately 20% higher than when you are driving on petrol.
Ultimately, the extra consumption depends on LPG-mix you have refuelled with.

Η Vialle δεν είναι εταιρια που βγαζει συστηματα για υγραεριο?
Eγω φιλε απο τα λιγα που εμαθα εδώ στο φορουμ ξερω ότι:
1L LPG = 6.9kWh
https://en.wikipedia.org/wiki/Liquefied_petroleum_gas

1 litre Petrol=9.4kWh file:///C:/Users/SAM/AppData/Local/Microsoft/Windows/INetCache/IE/RDNF7XHY/A-Beginners-Guide-to-Energy-and-Power-EN.pdf

Και σε ρωταω φιλε εχουν η δεν εχουν 36% διαφορα σε δυναμη τα 2 καυσιμα ναι η όχι?
Αντε πες μου εσυ πως γινεται να παιρνουμε το ιδιο εργο με μονο 20% αυξηση καταναλωσης που ισχυριζετε η Vialle και η κάθε Vialle?
Ο κανονας φιλε είναι οτι πρεπει να καψω 36% παραπανω καυσιμο για να παρω το ιδιο εργο!
Οπως κανονας είναι ότι τωρα εγω πρεπει να βγω εξω και να ριξω 3 φορες περισσοτερα κιλα ξυλα στο ξυλολεβητα μου σε σχεση με το πετρελαιο (σε ιδιας αποδοσης λεβητα λεμε!)γιατι κανει ψοφοκρυο!
valsam

Δημοσίευσηαπό viallesi » Παρ 06 Ιαν, 2017 12:58

OK φίλε μου πάσο. Μπορούμε απλά να συμφωνήσουμε οτι έχουμε διαφορετική άποψη και βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα. Καλή συνέχεια.
viallesi

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 06 Ιαν, 2017 13:33

Φιλε δεν θελω ντε και καλα να σου επιβαλω την αποψη μου, αυτή την ιδια συζητηση την εχω κανει απειρες φορες εδώ στο φορουμ,και το παραπανω ερωτημα το εχω θεση απειρες φορες και πειστικη απαντηση δεν ελαβα από κανεναν "ειδικο"!
Δεν αμφιβαλω ότι υπαρχει το νουμερο +20% (πανω κατω όπως ειπες) σε πολλους υγραεριοκινητους,απλα αναρωτιεμε το πως βγαινει αυτό το νουμερο!
Ειχα διαβασει παλαιοτερα μια αποψη καποιου που εκανε λογο για καλυτερη εκμεταλευση καυσιμου στο lpg ,αντε να την δεχθω(πουθενα που εψαξα στο ιντερνετ δεν βρηκα τιποτα που να επαληθευει τετοιο πραγμα αλλα τελος παντων!)αλλα ποσο να την υπολογισω αυτην 16+%?
Με τιποτα λεω εγω,αντε να βαλω λοιπον ένα μειον 5-6% από την διαφορα δυναμης των 2 καυσιμων και από 36% να παμε στο 30%!
Συμφωνα με τις μετρήσεις από τα εργοστασιακα αλλα και από τις δηλωσεις σχεδον ολων των υγραεριοκινητων,με lpg εχουμε ελαφρος μειωμένες επιδοσεις ,αντε λοιπον να βαλουμε και εδώ ένα μειον 5%(κανονικα 10% θα επρεπε να βαλω και να μην βαλω καθολου τα μειον 5% στην καλυτερη εκμεταλευση ως καυσιμου γιατι το θεωρω μπουρδα) και πηγαμε στο 25%
Οι περισσοτεροι μας με υγραεριο οδηγούμε πολύ πιο συνετα απ'οτι όταν είμασταν βενζινοκίνητοι,ετσι δεν είναι ,αρα πιστευω ότι εκει είναι το κολπο του μονο +20% αυξηση καταναλωσης,πραγμα που θα μπορούσαμε να πετυχουμε αν οδηγούσαμε συνετα και με βενζινη!
Εγω για να φανταστείς πριν βαλω υγραεριο ένα καλοκαιρη που ηταν να κανω παρα πολλα χλμ από 10,8 λιτρα τα 100χλμ που ειχα μ.ο το εριξα στο 9 με αυγο λεπτοφλουδο στο πενταλ γκαζιού,ενα 20% δηλ. μονο απ'την συνετη οδηγηση!
Ενταξει αυτή παρα ηταν συνετη !
valsam

Δημοσίευσηαπό vdgle » Παρ 06 Ιαν, 2017 15:15

Μου αρεσει που και καλα ενδιαφέρεσαι για στοιχεια που να αποδεικνύουν τα λεγόμενα της συντριπτικής πλειοψηφίας αλλα από την μερια σου υπαρχει κενο.
Όχι μονο αυτά που αναφέρεις δεν αποδεικνύονται με κανενα σου επιχείρημα αλλα αυτοδιαψεύδεσαι και από τα λινκ που παραθέτεις.
Συγκεκριμένα , ξεκίνησες με το τραβηγμένο ότι το 90-95% των αυτοκίνητων δεν μπορουν να λειτουργήσουν με επιτυχία σύστημα υγραεροκινησης και μαλσιτα το υποστήριξες με το ατράνταχτο επιχείρημα ότι στο διαβεβαίωσε φιλος σου πρατηριούχους.
Ο πρατηριούχος δηλαδη ειχε τα στοιχειά που σε έπεισαν αλλα ολοι εμεις που γράφουμε μετρήσεις λεμε βλακειες.
Οκ…
Όταν καποιος είναι αρνητικός ή ταγμένος εμμονικά σε μια ιδεα όπως εσυ είναι πιο ευκολο να αφουγκραστεί αυτό που του αρεσει παρα να μπει την διαδικασία να δει τι ακριβως γινεται.
Παρακάτω συνέχισες περνώντας σε άλλο κεφάλαιο αρνητισμού αναφερόμενος σε μειωμένη απόδοση την στιγμη που οι περισσότεροι κατασκευαστές αναφερουν πως δεν υπάρχουν αλλοιώσεις στην αποδοση
Από τα τέσσερα λινκ που παρέθεσες μονο στο ένα υπάρχει αναφορα και αυτή είναι της ταξεως του 1-2%
Μιλαμε για μέτρηση που αφορα 2 άλογα μειον από τα 85 και 0,3ms αργότερη επιτάχυνση στα 0-100.
Φυσικα αυτές οι διαφορές επειδή δεν μπορουν να γινουν αντιληπτές σε κανεναν οδηγο επιχείρησες να τους δώσεις πλεόνασμα αναφέροντας για μια ακομη φορα εντελως αυθαίρετα πως υπαρχει μείωση απόδοσης σε όλα τα αυτοκίνητα που φορανε lpg και μαλιστα της ταξεως του 10%
Το πιο χαριτωμένο στα λινκ που παραθέτεις υποστηρίζοντας πως δεν συμφέρει το αεριο είναι πως υπαρχουν αναφορες σε όλα τα οχηματα για κερδος από 470-650 ευρω τον χρόνο και μαλιστα με τιμες του 2013 που ως γνωστος η τιμη του αεριου ηταν στα 92-94 λεπτα όταν η βενζινη ειχε πέσει περιπου στο 1,60.
Αυτό σημαίνει πως οι διαφορες σε κερδος με εκείνες τις μετρήσεις είναι ακομα μεγαλύτερες .

Φυσικα με όλα τα παραπανω δεν προσπαθω σε καμια περίπτωση να σε πεισω για κατι και ουτε περιμένω καποια στοιχειοθετημενη απάντηση…
Αφου δεν το εκανες πριν, γιατι να το κανεις τωρα;
Τελευταία επεξεργασία από vdgle και Παρ 06 Ιαν, 2017 16:54, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
vdgle

Δημοσιευσεις: 72

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 06 Ιαν, 2017 16:22

Πάντως σε ένα πράγμα ο valsam έχει δίκιο. Η φυσική και η θερμοδυναμικη δεν λένε ψέματα. Πράγματι το υγραέριο έχει 30% λιγότερο θερμογονο ισχύ.. Αυτό το αμφισβητεί κάποιος; Ναι η όχι; Ας ξεκινήσουμε από εδώ.. Θα πάμε και στα υπόλοιπα..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 06 Ιαν, 2017 16:46

anikologr έγραψε:Πάντως σε ένα πράγμα ο valsam έχει δίκιο. Η φυσική και η θερμοδυναμικη δεν λένε ψέματα. Πράγματι το υγραέριο έχει 30% λιγότερο θερμογονο ισχύ.. Αυτό το αμφισβητεί κάποιος; Ναι η όχι; Ας ξεκινήσουμε από εδώ.. Θα πάμε και στα υπόλοιπα..

Και όταν το υπολογιζουμε προς τα επανω φιλε ποση είναι η διαφορα σε %?
Η βενζινη εχει 36% περισσοτερη θερμ. δυναμη από το υγραεριο ,ετσι δεν είναι?
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 06 Ιαν, 2017 17:16

vdgle έγραψε:Μου αρεσει που και καλα ενδιαφέρεσαι για στοιχεια που να αποδεικνύουν τα λεγόμενα της συντριπτικής πλειοψηφίας αλλα από την μερια σου υπαρχει κενο.
Όχι μονο αυτά που αναφέρεις δεν αποδεικνύονται με κανενα σου επιχείρημα αλλα αυτοδιαψεύδεσαι και από τα λινκ που παραθέτεις.
Συγκεκριμένα , ξεκίνησες με το τραβηγμένο ότι το 90-95% των αυτοκίνητων δεν μπορουν να λειτουργήσουν με επιτυχία σύστημα υγραεροκινησης και μαλσιτα το υποστήριξες με το ατράνταχτο επιχείρημα ότι στο διαβεβαίωσε φιλος σου πρατηριούχους.
Ο πρατηριούχος δηλαδη ειχε τα στοιχειά που σε έπεισαν αλλα ολοι εμεις που γράφουμε μετρήσεις λεμε βλακειες.
Οκ…
Όταν καποιος είναι αρνητικός ή ταγμένος εμμονικά σε μια ιδεα όπως εσυ είναι πιο ευκολο να αφουγκραστεί αυτό που του αρεσει παρα να μπει την διαδικασία να δει τι ακριβως γινεται.
Παρακάτω συνέχισες περνώντας σε άλλο κεφάλαιο αρνητισμού αναφερόμενος σε μειωμένη απόδοση την στιγμη που οι περισσότεροι κατασκευαστές αναφερουν πως δεν υπάρχουν αλλοιώσεις στην αποδοση
Από τα τέσσερα λινκ που παρέθεσες μονο στο ένα υπάρχει αναφορα και αυτή είναι της ταξεως του 1-2%
Μιλαμε για μέτρηση που αφορα 2 άλογα μειον από τα 85 και 0,3ms αργότερη επιτάχυνση στα 0-100.
Φυσικα αυτές οι διαφορές επειδή δεν μπορουν να γινουν αντιληπτές σε κανεναν οδηγο επιχείρησες να τους δώσεις πλεόνασμα αναφέροντας για μια ακομη φορα εντελως αυθαίρετα πως υπαρχει μείωση απόδοσης σε όλα τα αυτοκίνητα που φορανε lpg και μαλιστα της ταξεως του 10%
Το πιο χαριτωμένο στα λινκ που παραθέτεις υποστηρίζοντας πως δεν συμφέρει το αεριο είναι πως υπαρχουν αναφορες σε όλα τα οχηματα για κερδος από 470-650 ευρω τον χρόνο και μαλιστα με τιμες του 2013 που ως γνωστος η τιμη του αεριου ηταν στα 92-94 λεπτα όταν η βενζινη ειχε πέσει περιπου στο 1,60.
Αυτό σημαίνει πως οι διαφορες σε κερδος με εκείνες τις μετρήσεις είναι ακομα μεγαλύτερες .

Φυσικα με όλα τα παραπανω δεν προσπαθω σε καμια περίπτωση να σε πεισω για κατι και ουτε περιμένω καποια στοιχειοθετημενη απάντηση…
Αφου δεν το εκανες πριν, γιατι να το κανεις τωρα;

Φιλε αν ψαξεις παλαιοτερα ποστ μου πανω στο θεμα θα βρεις παρα πολλα λινκ που ειχα δωσει για εργοστασιακα αυτοκίνητα lpg και τις μετρήσεις τους ,τωρα εδωσα ότι βρηκα με ψαξιμο 2-3 λεπτων, όμως παλι δεν καταλαβαίνω που βλέπεις να αυτοδιαψεύδομαι?
Στις καταναλώσεις?
Αφου τα ειπαμε αυτά ,παλι τα ιδια?
Εσυ δεν ησουν που εγραψες το αντικειμενικο πανω κατω 20% αλλα ηταν σκετο πανω από 20%?
Οσο για την ιστορια με τον φιλο βενζινα,να σου κανω μια ερωτηση λοιπον ,εσυ πιστευεις δηλ. ότι οσα χλμ ηταν να βγαλει ένα αυτοκινητο με βενζινη θα την βγαλει και με την χρηση υγραερίου (για διαρκεια ζωης μιλαω!) ?
Απαντησε ειλικρινα σε παρακαλω.
Ότι καταλαβες καταλαβες φιλε!
Και που εισαι πενα καμια μερα αν εχεις χρονο από καμια 3-4 συνεργειοα αυτοκινητων και ρωτα ετσι από περιεργεια τι ποσοστο αυτοκινητων που εβαλαν υγραεριο επαθαν VSR?
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες