Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρατήρια Υγραερίου σε όλη την Ελλάδα

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Πρατήρια Υγραερίου σε όλη την Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τρί 05 Ιούλ, 2011 16:32

astragjtg έγραψε:
gkazakias έγραψε:Και με τις μπουκαλες τι? Εισαι σιγουρος για την σωστη αναλογια ή σκετο προπανιο?

Σκετο-σκετο δεν υπαρχει ουτος η άλλως, παλι μιγμα ειναι αλλα σε μεγαλυτερες αναλογιες το προπανιο. Αλλα και στην περιπτωση που ειναι 100% προπανιο...τι θα γινει ? Αν μου πεις οτι θα παθω την ταδε ζημια, θα σε παρακαλουσα να μου το δικαιολογησεις.

Kαποτε εβαζα σκετο προπανιο σε μαγαζι με τον ειδικο ανταπτορα(σε επαρχια επειδη δεν υπηρχε πρατηριο), εν εγνοια μου βεβαια οτι ηταν σκετο προπανιο. Ανεβηκαν οι πιεσεις και πηγαν στα υψη με αποτελεσμα να μην μπορω να γεμισω σε κανονικο πρατηριο. Η πιεση ειχε περασει τα επιτρεπτα ορια και παραλιγο να την ακουσουν τα μπεκ και ο πνευμονας. Μου βαλε χερι ο μαστορας μου. Μου πε αν θελω να βαζω προπανιο θελει αλλες ρυθμισεις το συστημα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 05 Ιούλ, 2011 17:36

gkazakias έγραψε:
Kαποτε εβαζα σκετο προπανιο σε μαγαζι με τον ειδικο ανταπτορα(σε επαρχια επειδη δεν υπηρχε πρατηριο), εν εγνοια μου βεβαια οτι ηταν σκετο προπανιο. Ανεβηκαν οι πιεσεις και πηγαν στα υψη με αποτελεσμα να μην μπορω να γεμισω σε κανονικο πρατηριο. Η πιεση ειχε περασει τα επιτρεπτα ορια και παραλιγο να την ακουσουν τα μπεκ και ο πνευμονας. Μου βαλε χερι ο μαστορας μου. Μου πε αν θελω να βαζω προπανιο θελει αλλες ρυθμισεις το συστημα.

Αυτο το σκηνικό με την πολυβαλβιδα το γνωριζω και θα το σκεφτω πριν προχωρήσω. Το θεμα ομως με το δικο μου συστημα ειναι οτι δουλευει σε μεγαλυτερες πιεσεις μιας και προκειται για υγρο ψεκασμο και ΙΣΩΣ να μην εχω αυτα τα θεματα με την πιεση καθως δεν υπαρχει πνευμονας(μεμβρανες κτλ). Καλου κακου ομως για να τα αποφυγω αυτα θα γεμιζα κατα το ήμισυ τη δεξαμενη και δεν θα φουλαρα. Οπως και να 'χει αφου ο μαστορας σου ειπε οτι ειναι θεμα ρυθμισεων, τις κανεις και μετα εισαι ο.κ.

Να σου ξαναθμισω οτι εχω γνωστο που βαζει συνεχεια απο μπουκαλα, εχει αεριου ψεκασμου και εχει κανει 10.000χλμ χωρις προβληματα... Θα τον ρωτησω αν εκανε τιποτα extra ρυθμισεις και αν του παρουσιασε τιποτα απο αυτα που λεμε. Α..και να μην ξεχασω να τον ρωτησω πιο ειναι το ''μαγικο ζουμι'' που βαζει... :lol:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 05 Ιούλ, 2011 17:52

astragjtg έγραψε:Καλα...καλα...ας συνεχίσει ετσι και ο Φαρμακης και ....θα παει η μπουκαλα προπανιου συννεφο...

Πάλι θα κερδίζει... Πρόσφατα είδα επαγγελματική μπουκάλα fgas (πρέπει να ήταν 60 λίτρων) σε κάποιο εστιατόριο κοντά στο Μέτσοβο...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 05 Ιούλ, 2011 18:06

dti έγραψε:Πάλι θα κερδίζει... Πρόσφατα είδα επαγγελματική μπουκάλα fgas (πρέπει να ήταν 60 λίτρων) σε κάποιο εστιατόριο κοντά στο Μέτσοβο...

Το καλο με την μπουκαλα ειναι οτι δεν σε περιοριζει σε μια και μονο εταιρια της περιοχης. Μπορεις να βαλεις απο fgas(τοπικη εταιρια) μεχρι Πετρογκαζ κτλ με λιγα λογια απο οποιον εμφιαλωνει ;) :lol: . Βεβαια θα βρεις 1 εταιρια με σχετικα καλο μιγμα π.χ. να μην εχει(οσο το δυνατον) μεγαλες αναλογιες σε προπανιο. Ειχα ερωτησει κανα 2 εταιριες καποτε(τις μεγαλες...οχι Φαρμακη)και 1 οχι μου απαντησε και μου συνεστησε κι'ολας ποια φιάλη να παρω....!!!!! Φυσικα δεν τους ειχα πει οτι ειναι για αμαξι... :shh: :silent:

Τον Φαρμακη τον ρωτησα καποτε αν εμφιαλωνει lpg και μου ειπε ''βεβαια'' ....Ωραια λεω εγω τοτε !!! Και ποσο κανει τον ρωταω και μου απαντα 1 εξωφρενική τιμη...κοντα στο 1 ευρω το λιτρο :-o !!!!!!! Οταν ακομα ειχε 70 λεπτα !!!! Μα καλα...ποσο λαλακες μας περνα ? Ποσο του στοιχιζει η εμφιαλωση, ντε...
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 06 Ιούλ, 2011 10:41

gkazakias έγραψε:
astragjtg έγραψε:Καλα...καλα...ας συνεχίσει ετσι και ο Φαρμακης και ....θα παει η μπουκαλα προπανιου συννεφο...
Γιατι η διαφορα απο τα Γιαννενα με τον Λουρο ? Τοσο καιρο δεν ειχε προβλημα να εχει την ιδια τιμη...??? Αλλα βεβαια, αφου ειναι το μονοπολιο απο την πλευρα της πρεβεζας...''σιγα μην κανει ο Πρεβεζιανος 50χλμ παραπανω για να βαλει απ΄τον επομενο πιο κοντινο''...

Ηδη ψαχνω για τους ανταπτορες...

Και με τις μπουκαλες τι? Εισαι σιγουρος για την σωστη αναλογια ή σκετο προπανιο?

Η μπουκαλα εμφιαλωμένου υγραεριου είναι μειγμα σαν το autogas ακριβώς και όχι καθαρο προπανιο το καθαρο προπανιο είναι στην θερμανση και τα εστιατόρια , το μειγμα φυσικά δεν είναι όπως της κίνησης η αναλογία είναι στάνταρ 30 /70 και δεν αλλάζει ανάλογα την εποχη όπως το κίνησης , το θέμα είναι ότι η μπουκαλα είναι πιο ακριβή τουλάχιστον στην αθηνα σε σχέση με το κίνησης για αυτο όλοι γεμίζουν στα πρατήρια κίνησης με αυτο γκας
Η των 10 λίτρων εχει στην αθηνα 14 ευρω το περιεχόμενο μόνο δηλ 1,4 το λίτρο πας τη παλιά και περνεις μια καινούργια εξου και όλοι το βράδυ βάζουν στα πρατήρια autogas στις μπουκαλες τους !!!
Αν βρείτε τροπο να μεταφέρετε απο μπουκαλα με αντλία στο αμάξι και βρείτε και φθηνές μπουκαλες να μου το πείτε και μένα να φτιάξω το μειγμα μονος μου !!!! Πόσο έχει η μεγάλη των 100 λίτρων της fgas φίλε astra ?
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 06 Ιούλ, 2011 10:55

Χθες το βράδυ πήγα να γέμιζω στη. Βαρης Κορωπίου shell που έχει τιμη ακόμα στα 79,9 και μαντεψτε δεν είχε άλλο γκάζι , σήμερα θα παραλάβει το μεσημέρι μου είπε και είμαι περίεργος να δω την τιμη που θα έχει αν θα κάνει αύξηση, έβαλα τελικά στο αεροδρόμιο στην shell με 83,5 και ο υπεθυνος εκει μου είπε ότι δεν θα βάλουν αύξηση άλλη λόγω του ΕΦΚ θα την αποροφήσουν μεγάλη ζημια στους γύρω μεταπωλητες πανακιδη και ΕΚΟ στη Παιανίας Μαρκοπούλου που είναι πιο ακριβοι ή το ίδιο, βέβαια αυτο που παρατήρησα με το coral gas είναι ότι ναι μεν δουλεύει εντελώς απροβληματιστα το αμάξι με τις κανονικές ροπες του κτλ αλλα έχω αυξημένη ακόμα κατανάλωση σε σχέση με τον χειμώνα κατα 10 % είμαι δηλαδή στο +30 αντι του + 20 αν μπορω να εμπιστεφτω το τριπ κομπιούτερ της μερσεντες μου γράφει 14λιτρα στα 100 ενω στο Υγραεριο διαιρωντας τα λίτρα με τα χιλιόμετρα είμαι στα 19λιτρα τα 100 περίπου δεν είναι περίεργο ;
dathens

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 06 Ιούλ, 2011 19:40

ανεβασε σημερα και αυτος στα 82,9 με το νεο βυτιο !! αλλα παλι δεν πηγε στο μαξιμουμ μονο 3 λεπτα απο οτι πουλαγε
dathens

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 06 Ιούλ, 2011 20:00

Φιλε dathens, θα δω ποσο κανει και η ''νορμαλ'' μπουκαλα αλλα και σε αυτη που βαζει μιγμα autogas οταν ξαναπαω.
Τι να την κανεις ομως την 100αρα μπουκαλα ? Ειναι τεραστια και ασήκωτη... Καταλαβα που το πας αλλα μονο αν εχεις αντλια γιατι δεν βολευει λογο βαρους να την μεταχειριζεσαι πολυ...

Οσο για τα χλμ, βγαζω τα ιδια οπως και πριν.

Υ.Γ : Μολις μιλησα με το φιλαρακι που λεγαμε.....ωραιος ο τυπος...ανεξαρτητος απο τα πρατηρια :ymcowboy: !!!
Και το καλυτερο...fgas βαζει και αυτος.... :lol: :lol: :lol:

Λεω να αλλαξω και γω την υπογραφη μου:

""Θελω να γεμιζω απο μπουκαλα για να καταργησω τα πρατηρια'' :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 06 Ιούλ, 2011 23:51

Άμα είναι απο ανθρακονημα δεν είναι , πως βάζεις απο μπουκαλα στο τουτού ;
dathens

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 07 Ιούλ, 2011 00:42

dathens έγραψε:Άμα είναι απο ανθρακονημα δεν είναι , πως βάζεις απο μπουκαλα στο τουτού ;

Το ξαναειπαμε, δεν περνεις την μπουκαλα ''παραμασχαλα'' αλλα μονο το περιεχομενο.
Το πως το κανεις ειναι 1 θεμα... ή με αντλια ή ...*******ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ...ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΙ****** :lol: Επεσε λογοκρισια ρε γαμώτο... :thumbdown:

Και για να μην παρεξηγηθώ, εξηγουμαι οτι δεν κραταω πραγματα απλα και μονο για την παρτη μου. Ειναι που δεν θελω να παρω κανεναν ταλεπορο στο λαιμο μου γι'αυτο οτι ελέχθη...μεχρι εδω.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 88 επισκέπτες