Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μετρητής κατανάλωσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Μετρητής κατανάλωσης

Δημοσίευσηαπό waterman » Τετ 06 Ιούλ, 2011 13:33

Έβαλα πρόσφατα σ ένα Hyuntai Matrix ένα κιτ της Lovato.
Επειδή το αυτοκίνητο μου δεν έιχε και πριν Trip computer, ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει τρόπος να βάλω μετρητή κατανάλωσης καυσίμου (υγραερίου κυρίως εαν δεν γίνεται και βενζίνης), πόσο κοστίζει και που συνδέεται στον εγκέφαλο του κινητήρα ή του υγραερίου;
Ευχαριστώ
waterman

Δημοσιευσεις: 2

Re: Μετρητής κατανάλωσης

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 06 Ιούλ, 2011 14:44

Έχω την παρακάτω πρόταση με κόστος περίπου 1 €. :crazy: Πας στο βιβλιοπωλείο και αγοράζεις ένα σημειωματάριο και ένα απλό στυλό. Κάθε φορά που γεμίζεις μηδενίζεις τον μερικό χιλιομετρητή και σημειώνεις τα λίτρα που έβαλες (έκαψες δλδ) το ποσό που πλήρωσες και την ένδειξη του μετρητή πριν από το μηδενισμά. Κάνοντας την απλή πράξη λιτρα / χιλιόμετρα Χ 100 βγάζεις ακριβώς την κατανάλωση. Αν αντί για τα λίτρα βάλεις τα ευρώ που πλήρωσες τότε έχεις το κόστος ανα 100 ΧΛΜ. Το κομπιουτεράκι δεν το βάζω στα έξοδα γιατί και να μην έχεις έχει σίγουρα το κινητό σου. Εναλλακτικά αντί για σημειωματάριο μπορείς να γράφεις τα στοιχεία στο πίσω μέρος της απόδειξης. Έτσι έχεις τριπλό όφελος και δεν πληρώνεις για σημειωματάριο και έχεις τις αποδείξεις στα σίγουρα για την δήλωση σου αλλά και δεν χαρίζεις το 23% του ΦΠΑ στον υγραεριοπόλη. Αν θέλεις πιο χαι τεκ λύση :o τότε μπορείς να μεταφέρεις τα δεδομένα από το σημειωματάριο στο excel. Πέρα από το χιούμορ και στην ουσία της απάντησης μπορείς να βάλεις συσκευή να διαβάζει από την ODB πολλά δεδομένα αλλά η κατανάλωση που θα βλέπεις (μόνο στιγμιαία ) θα είναι για την βενζίνη. Για το υγραέριο δεν ξέρω να υπάρχει κάτι και μάλλον δεν υπάρχει κάτι αφού δεν υπάρχει κάποιο στανταρντ φορμάτ (όπως η ODB) και κάθε σύστημα έχει την δική του σύνδεση. Α και προσωπικά δεν μου αρέσουν τα after market οργανάκια φωτάκια κλπ κλπ.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 06 Ιούλ, 2011 15:58

www.spritmonitor.de
Άνοιξε ένα λογαριασμό σ' αυτό ή σε κάποιο παρόμοιο site και κάθε φορά που γεμίζεις, πέρνα τα δεδομένα.
Θα έχεις με ακρίβεια διαχρονικά τη μέση κατανάλωση, κόστος, κλπ. παντού μέσω internet.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό tzaf23 » Σάβ 16 Ιούλ, 2011 21:55

Κάνεις ένα ωραίο excel και στα υπολογίζει μόνο του ότι θέλεις...λίτρα/100,κέρδος απόσβεση και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς
tzaf23

Δημοσιευσεις: 1

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 19 επισκέπτες