τα νεότερα....
ζητήθηκε από τον εγκαταστάτη να κρατήσει το αυτοκίνητο στο συνεργείο ώστε να κάνει τις δοκιμές που ήθελε...
φυσικά δέχθηκα και μετά από ραντεβού (μιας εβδομάδας μετά...ενώ χρησιμοποιούσα βενζίνη...) το πήγα Δευτέρα πρωί.
τελικά το πήρα Παρασκευή 11 το βράδυ....
μέχρι την Τετάρτη που ανησύχησα και πήγα από κει, είχε αλλαχθεί η δεξαμενή με καινούρια...και ενημερώθηκα ότι όλα πάνε καλά και το αυτοκίνητο έχει 1-2 ώρες δουλειά ακόμα, η οποία θα γινόταν Παρασκευή πρωί ή πιθανόν και Πέμπτη βράδυ.
Παρασκευή μεσημέρι στις 2 πήγα από εκεί. Δεν είχε γίνει τίποτα φυσικά ακόμα στον χώρο της μηχανής....Μαλώσαμε φυσικά, γιατί το συγνώμη είναι άγνωστη λέξη....και με επέπληξαν γιατί δημοσιοποιώ όλα αυτά "στα blog του internet" ("αυτά τα πράγματα τα κάνουν τα παιδάκια" μου είπαν!!!)
Τελικά αναγκαστικά έμεινα 9 ώρες εκεί και παρακολούθησα την πολλαπλή να αφαιρείται ξανά....
τοποθέτηση νέων βαλβίδων με σωληνάκι αυτή τη φορά (όχι καρφωτές πάνω στην πολλαπλή) ώστε να κάνουν έγχυση κατευθείαν μέσα στους κυλίνδρους....
νέα μπεκιέρα.... συναρμολόγηση....νέο προγραμματισμό....δοκιμή....
Έγινα "ειδικός". Έμαθα τα πάντα!!!
Τελικά το αποτέλεσμα της τεράστιας ταλαιπωρίας ήταν να φύγω ταξίδι την επόμενη το πρωί και ω του θαύματος να μην αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα μετά από 1000 χιλ. και 2,5 γεμίσματα της δεξαμενής μέχρι σήμερα!!!
Η κατανάλωση μειώθηκε στο +20%. Η μηχανή δουλεύει και αποδίδει σχεδόν όπως με βενζίνη (δεν ρετάρει - δεν ανάβει λαμπάκι μηχανής κλπ). Γυρνάει σε βενζίνη αυτόματα όταν τελειώσει το αέριο και τα λαμπάκια σβήνουν και ανάβουν όπως πρέπει σχεδόν.
Φοβάμαι να πω ότι τα προβλήματά μου τέλειωσαν!
Αν αυτό γινόταν 2 μήνες πριν (χωρίς τις προηγούμενες 8 επισκέψεις και τις 5 μέρες χωρίς αυτοκίνητο) τολμώ να πω ότι θα ήμουν ευχαριστημένος από την εγκατάσταση-λειτουργία-οικονομία. Εάν άκουγα και ένα συγνώμη.....τότε....