Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μέχρι ποιά διαφορά τιμής βενζ - υγραερ συμφέρει η τοποθέτηση

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Μέχρι ποιά διαφορά τιμής βενζ - υγραερ συμφέρει η τοποθέτηση

Δημοσίευσηαπό AKLONITOS » Πέμ 07 Ιούλ, 2011 18:24

Με την συνεχόμενη άνοδο της τιμής αερίου, παράλληλα με την στάση ανόδου (σε πολλές περιπτώσεις μείωση) της τιμής βενζίνης, πολλοί υποψήφιοι για μετατροπή (ανάμεσά τους και εγώ) έχουν αναβάλει την μετατροπή σε αέριο, όπως επίσης άτομα που προσφάτως μετέτρεψαν τα οχηματά τους πιθανό να το έχουν μετανοιώσει.
Μέσα σε 1 εξάμηνο η τιμή έχει αυξηθεί κατά 30% περίπου, πράγμα που καταστά όχι και τόσο ελκυστική την μετατροπή. Οι παράγοντες που "προτρέπουν" κάποιο να μεταπέσει στην υγραεριοκίνηση είναι αρκετοί, αλλά ο σημαντικότερος είναι η τιμή του καυσίμου. Καλό θα είναι να γράψει ο καθένας την άποψή του γιατί σίγουρα τα περισσότερα μυαλά είναι δυνατότερα του ενός. Σίγουρα θα εμφανισθούν απόψεις που ούτε θα μπορούσαν να φανταστούν από κάποιους.
Βέβαια, στο τέλος, για να γίνει ή όχι μετατροπή, είναι καθαρά προσωπική απόφαση που στον κάθε άνθρωπο θα είναι το σύνολο των θετικών και αρνητικών παραγόντων...
Έτσι για αρχή, θα πω την δική μου σκέψη που είναι ότι αν το αέριο φτάσει ή και ξεπεράσει το 1ε και λαμβανομένου υπ'όψιν την κατά μέσο όρο 20% αύξηση στην κατανάλωση που υπάρχει με το αέριο είναι ασύμφορο να μετατρέψει κανείς αφού η απόσβεση φτάνει το βάθος (πάντα κατά μέσω όρο) της 8ετίας...
Η σημερινή τιμή αρχίσει και μας βάζει στα κόκκινα!!!
AKLONITOS

Δημοσιευσεις: 20

Re: Μέχρι ποιά διαφορά τιμής βενζ - υγραερ συμφέρει η τοποθέ

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Πέμ 07 Ιούλ, 2011 19:11

κάποιοι που χρησιμοποιούν και λαδιέρες να μας πουν πόσα € στα 100km τους βγαίνει σαν κόστος το λάδι που βάζουν ;-)
Έτσι για να έχουμε σφαιρική άποψη.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό patouxas » Πέμ 07 Ιούλ, 2011 20:04

εγω εχω βαλει λαδιερα.Για ποιο κοστος στα 100 km λες?Εγω εχω κανει 6000 χιλιομετρα απο την μερα της τοποθετησης και ειναι περιπου στη μεση ακομη το λαδι και πιο πανω μην πω.Συν τοις αλλοις ο μαστορας μου ειπε οταν αδειασει θα μου το γεμισει παλι δωρεαν.οποτε προφανως και το κοστος στην δικη μου περιπτωση ειναι σχεδον μηδαμινο.Οσον αφορα το αν συμφερει η τοποθετηση,αν αρχισει αυτο το ραλλι ανοδου της τιμης του υγραεριου και συνεχισει να μενει στασιμη η τιμη της βενζινης,ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!Θα αργησεις να κανεις αποσβεση αλλα θα το καταπιεις αυτο.Την αβεβαιοτητα ομως του τι θα γινει τον επομενο μηνα δυσκολα θα το καταπιεις.Εγω δεν το μετανιωσα που το εβαλα πριν 3 μηνες,την αποσβεση θα την κανω.Αλλα για μετα οτι κατσει,αν με συμφερει το κραταω το συστημα αλλα αν μιλαμε για διαφορα τιμης βενζινης-υγραεριου στα 30-40 λεπτα το λιτρο θα δω τι θα κανω.
toyota corolla sedan '99 1332 cc.zavoli kit με λαδιερα 50.000 km.ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ(5-1-2013)
patouxas

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 07 Ιούλ, 2011 21:41

Πόσο κοστολογείται η ικανοποίηση όταν γεμίζεις με 30 euro;;;; Δίνεις 50ρικο παίρνεις και 20αρικο ρέστα. Είναι καθαρά ψυχολογικό το ζήτημα παρά ουσίας αλλά θυμάμαι όταν δεν έφτανε το 50ρικο να γεμίσω βενζίνη τι νεύρα είχα. Δεν υπάρχει κάποια στάνταρ τιμή ως όριο. Κριτήρια είναι η κατανάλωση του οχήματος σε συνδυασμό με τα ετήσια χιλιόμετρα. Τώρα σε περιπτώσεις που έχουν συζητηθεί για ceicento ή smart, μάλλον δεν μιλάμε για απόσβεση σε σύντομο διάστημα ούτως ή άλλος και δεν ξέρω αν έχει νόημα. Αν κάποιος δεν έχει κάνει μετατροπή ίσως να αξίζει να περιμένει να δει τι θα γίνει με την πετρελαιοκίνηση. Με την τιμή του LPG σε αυτά τα επίπεδα το κόστος χρήσης είναι περίπου στα ίδια επίπεδα συν ότι δεν εξαρτάσαι ούτε από κάποιο πρατήριο ή κάποιο συνεργείο - εγκαταστάτη να σου λύσει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Δεν συζητάω καν την αξιοπιστία του συστήματος υγραερίου σε σχέση με τον εργοστασιακό πετρελαιοκινητήρα αλλά ούτε το κόστος συντήρησης του diesel που είναι μικρότερο.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 07 Ιούλ, 2011 22:46

Αυτο που με πειράζει δεν είναι η τιμη στο 1,60 βενζίνη και 0,83 Υγραεριο αλλα το προϊόν που παρέχουν τουλάχιστον στην Αθηνα αυτοί οι βενζιναδες- υγραεραδες που πριν ήταν μπογιατζηδες και πιο πριν χρηματιστές ( επι Σημίτη )

Εξηγω , το προϊόν που μας παρεχετε στα 83 - 85 λεπτά είναι σκατα και το λέω με όλη τη σημασία του γραπτού λόγου.

Δεν γίνεται σε τρία αυτοκίνητα να αλλάζει η συμπεριφορά τους όταν γεμίζουν σε κάποια επαρχιακα πρατήρια και να κάνουν πολαπλασια χιλιόμετρα απο όταν γεμίζουν στην αθηνα σε 10 τουλάχιστον διαφορετικά πρατήρια ή τα 3 αυτα αμάξια είναι λάθος ρυθμισμενα ή είναι αυτο που αναφέρω παραπάνω

Εξηγουμε με μειγμα απο την επαρχία έχω 100 χιλομετρα παραπάνω στο γέμισμα των 60 λίτρων και διάφορα + 15-20% απο την βενζίνη, με μειγμα Αθηνών έχω + 30 και % πάνω απο τη κατανάλωση βενζίνης στις ίδιες διαδρομές ( με ελάχιστες αποκλίσεις

Αν λοιπόν ζούσα επαρχία με τα μπούνια αν ζείτε αθηνα όχι εξου σε άλλο ποστ διάφορες παντεντες ψαχνοντε !!

Στο φίλο το astra αναμενω το ΠΜ και του ξαναλέω έχεις τον γαιδαρο τι τον κοιτάς στα δόντια ; Θυμίσου τι εοαθες στο ταξίδι σου στην αθηνα και στο γεμισμα απο το ηλιον ;
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 08 Ιούλ, 2011 01:01

dathens έγραψε:... έχεις τον γαιδαρο τι τον κοιτάς στα δόντια ; Θυμίσου τι εοαθες στο ταξίδι σου στην αθηνα και στο γεμισμα απο το ηλιον ;

Δεν ειναι ακριβως ετσι.
Πρωτον, ποσο καιρο θα κανει ο Φαρμακης για να μας καβαλησει και αυτος ? Ηδη άρχισε τις αποκλησεις στην τιμη σε σχεση με το πρατηριο στα Γιαννενα...Ελπιζω να ειναι σωστος επαγγελματιας οπως μεχρι τωρα και να μην κανει τα τρελά των αλλων συναδελφων του... Δευτερον, φιλε Θανο δεν μενω Πρεβεζα και για να γεμισω καθε φορα κανω 100χλμ συνολικα περα-δωθε. Τριτον, λογο δουλειας σημερα ειμαι ΕΔΩ αυριο ειμαι ΕΚΕΙ. Και ποιος μου λεει οτι θα υπαρχει πρατηριο lpg εκει που θα'μαι, ποσο μαλλον Φαρμακης... Γι'αυτο πρεπει να βρω ενναλακτικους τροπους να γεμιζω καθως και να ειμαι ανεξαρτητος απο τα λαμογια που νομιζουν οτι θα με αρμεγουν με το παραμικρο...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό b78 » Παρ 08 Ιούλ, 2011 13:34

ηρθε ο καιρός λοιπόν να ανεξαρτητοποιηθούμε απο τα πρατήρια........αν καταλάβατε τι εννοώ!!!!
b78

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό DIAMA1600ASTRA08 » Παρ 08 Ιούλ, 2011 15:04

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΜΟΛΙΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΛΙΓΟ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ LPG ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΜΕΣΩΣ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑΤΟ ΑΝ ΣΥΝΦΕΡΕΙ Η ΤΟΠΟΘΕΣΗΣΗ Η ΟΧΙ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ Η ΤΙΜΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 1 ΕΥΡΩΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΝΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 1,50. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 0,35ΛΕΠΤΩΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΣΥΜΦΟΡΟ ΤΟ LPG ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΜ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΑΣ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ.
ASTRA 1,6 '08/ZAVOLLI 5ης ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΕΡΑ/55-60.000 ΜΕ LPG EΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
DIAMA1600ASTRA08

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό leoncuprafr » Σάβ 09 Ιούλ, 2011 10:36

Καλήμέρα φίλοι. Θέλω να ρωτήσω κάτι τους ειδήμονες. Έχω βάλει λαδιέρα και ο τοποθέτης αντιπροσωπεία επίσημη γαρ, μου είπε βασικά με δέσμευσε να πάω να κάνω στα 12.000 χλμ εκεί το service. Ουσιαστικά λάδι και φίλτρο θα πάω να μου συμπληρώσει και να μου πάρει το 80αρι. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν? Μπορώ να βάλω αλλού το λάδι και το φίλτρο με μικρότερο κόστος?
leoncuprafr

Δημοσιευσεις: 15

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες