Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εγγύηση αντλίας βενζίνης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Εγγύηση αντλίας βενζίνης

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 04 Μαρ, 2018 20:24

Εγώ για αυτό αγοράζω τα ανταλακτικά μόνος μου και τα πάω στο μηχανικό να μου τα περάσει αφού όλοι το ξέρουμε ότι εγγύηση μόνο σε επίσημες αντιπροσωπείες να αποδεχθούν και εκεί όχι πάντα.
Ποιος ο λόγος να το πληρώσω με καπέλο στο μηχανικό αφού αν χαλάσει την ίδια τύχη θα έχει με αυτό που θα αγοράσω μόνος.Από την άλλη όσες φορές κατά το παρελθόν αγόρασε τα ανταλακτικά ο μηχανικός ποτέ δεν μου έκοψε απόδειξη.Πάντα μαύρα.
Άρα για ποια εγγύηση μιλάμε.Απλά να μη σου κάτσει στραβή.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό dimitrisnd1 » Κυρ 04 Μαρ, 2018 20:45

Όπως τα λες είναι παππού.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
dimitrisnd1

Δημοσιευσεις: 71

Δημοσίευσηαπό ahilleas1 » Κυρ 04 Μαρ, 2018 22:58

hlias έγραψε:Αχιλλεα εξηγησε μου σε παρακαλω πολυ για να καταταλαβω τι σημαινει "προιον εκτος προδιαγραφων λειτουργειας" με λιγα λογια οταν καποιο αυτοκινητο εχει κιτ υγραεριου η αντλια βενζινης κανει αλλη δουλεια απο το ιδιο αυτοκινητο που δεν εχει υγραεριο?
Το να δουλευομαστε μεταξυ μας ειναι ακομψο για να μην το χαρακτηρισω αλλιως. Οταν ο μηχανικος του, του εδωσε 1 χρονο εγγυηση δεν ηξερε οτι φοραει υγραεριο?
Για το φιλο με το προβλημα τωρα, οταν αλλαζετε η αντλια βενζινης και ειδικα στα υγραεριοκινητα οχηματα επιβαλλεται να κατεβαινει και το ρεζερβουαρ καυσιμου για να γινει πλύση ετσι ωστε να μη μεινει ιχνος απο την παλια και συνηθως "χαλασμενη" βενζινη, αλλιως καθε λιγο και λιγακι θα αλλαζεις αντλιες. Δυστυχως οι εταιρειες κανουν το παγωνι και προσπαθουν να μην αλλαζουν το εξαρτημα μεσα στην εγγυηση (σε περιπτωση που υπαρχει χαλασμενη βενζινη πολυ σωστα γιατι δε φταιει το ανταλλακτικο) και οι περισσοτεροι μηχανικοι-ηλεκτρολογοι τους ακολουθουν.

για να μην δουλευομαστε οπως λες φιλε μου ηλια ξερεις οτι η ανλια σε συστημα με υγραερειο καταπονητε απο πολους λογους γιαυτο και χαλανε .ο μηχανικος οπως λες θα επρεπε να ενημερωση οτι εγγυηση δεν υπαρχει εφοσον οι εταιριες δεν δεχοντε να την καλυψουν στην καλυτερη ας μας φερει ο πελατης ποια θελει με εγγυηση και εμεις να την τοποθετησουμε ,δεν της φτιαχνουμε εμεις ουτε θα κανω τον εξυπνο αυτα μας λενε οι εταιριες αυτα σου λεω
ahilleas1

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 04 Μαρ, 2018 23:10

Σαν τεχνικοι και οι 2 μας δεν πρεπει να τρωμε αμασητα οτι μας κερνανε οι χονδρεμποροι οι οποιοι δεν ειναι γνωστες, αν η αντλια καταπονητε περισσοτερο στα υγραεριοκινητα δεν θα υπηρχαν οχηματα με 300.000km χωρις προβλημα στην αντλια τους, οπως επισης δεν δικαιολογηται σε 3 μηνες χρησης να βγαινει οφ.
Αν δεν ειμαστε ικανοι να κανουμε επιλογη ποιοτικου ανταλλακτικου εμεις, τοτε σκεψου ποσο ικανοι θα ειμαστε για την τοποθετηση του (μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας) στην τελικη οι γνησιες εχουν εγγυηση.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό ahilleas1 » Κυρ 04 Μαρ, 2018 23:21

hlias έγραψε:Σαν τεχνικοι και οι 2 μας δεν πρεπει να τρωμε αμασητα οτι μας κερνανε οι χονδρεμποροι οι οποιοι δεν ειναι γνωστες, αν η αντλια καταπονητε περισσοτερο στα υγραεριοκινητα δεν θα υπηρχαν οχηματα με 300.000km χωρις προβλημα στην αντλια τους, οπως επισης δεν δικαιολογηται σε 3 μηνες χρησης να βγαινει οφ.
Αν δεν ειμαστε ικανοι να κανουμε επιλογη ποιοτικου ανταλλακτικου εμεις, τοτε σκεψου ποσο ικανοι θα ειμαστε για την τοποθετηση του (μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας) στην τελικη οι γνησιες εχουν εγγυηση.
ηλια κανεις δεν λεει οτι ολα τα αμαξια με υγραερειο θα χαλασει την αντλια σε 3 μηνες αλλα οι εταιριες δεν την καληπτουν μακαρι να την καληπταν !τωρα για για τα ποιοτηκα που λες θεωρεις τη bosch μη ποιοτηκη?https://www.boschautoparts.com/documents/101512/146368/16071893_FP_WarrantyFLY.pdf/35433a30-3dae-40ae-b21b-a59d7ce4247c
ahilleas1

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 05 Μαρ, 2018 00:36

Γενικα κακη αντιπροσωπεια στην Ελλαδα τουλαχιστον και στις μπαταριες της δινει ενα χρονο εγγυηση εκτος και αν μανουριασει ο πελατης ή ζητησει επισημο χαρτι για τη διαρκεια της εγγυησης και τοτε ως δια μαγειας η εγγυηση ανεβαινει στα δυο ετη, τυχαιο αραγε?
Παντος ο προμηθευτης μου μου εχει αντικαταστησει οσες φορες χρειαστικε αντλια βενζινης αυτης της εταιρειας, τωρα αν την εφαγε αυτος δε με ενδιαφερει ουτε εμενα αλλα ουτε και τον τελικο καταναλωτη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 05 Μαρ, 2018 00:47

Και για να μη συνεχιζουμε αδικα και ασκοπα τη διαφωνια μας, αραγε και σε αυτα τα αυτοκινητα βγαζει την αντλια βενζινης εκτος εγγυησης?
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... _12191.asp
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό meletis » Δευτ 05 Μαρ, 2018 11:54

Εμένα στο Honda που με άφησε για 1η φορά μετά απο 400.000. Κατέβασα το ρεζερβουάρ και το έπλυνα.
Έβαλα εμπορίου με 120 ευρώ.
Ο Σαρακάκης για αντλία βενζίνης της Denso μου ζήτησε 320 ευρώ και αναμονή 20 ημέρες.
Μόλις το άκουσα γέλασα. Δέν είμαστε καλά για αμάξι 15 ετίας να δώσω 320 ευρώ μόνο για αντλία βενζίνης
Πάντως σε συγγενή μου με Maverick τον άφησε μια φορά , πήγε στη Βελμάρ και πλήρωσε. Ουτε που ασχολήθηκα αφού δέν ακούνε.
Και δεν το έχει υγράεριο, έχει <150.000χλμ
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis

Δημοσιευσεις: 1467

Δημοσίευσηαπό ahilleas1 » Δευτ 05 Μαρ, 2018 18:25

hlias έγραψε:Και για να μη συνεχιζουμε αδικα και ασκοπα τη διαφωνια μας, αραγε και σε αυτα τα αυτοκινητα βγαζει την αντλια βενζινης εκτος εγγυησης?
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... _12191.asp
το ιδιο ρωτησα και εγω και για το punto το ford focus lpg αλλα η απαντηση ηταν οτι ειναι εργοστασιακο και δεν εχει γινει αλλαγη χρησης!!δυστηχως τους κανονες δεν τους φτιαχνουμε εμεις και σιγουρα πολλα γινοντε με καλη θεληση να βοηθησουμε τον πελατη αλλα το ερωτημα ηταν αν υπαρχει επισημη εγγυηση η οχι
ahilleas1

Δημοσίευσηαπό mauros200aris » Τρί 06 Μαρ, 2018 23:06

andreasfocus έγραψε:Γειά σας, έχω το ford focus του 2010 μοντέλο, έκανα εγκατάσταση του συστήματος BRC plug and drive το 2012,μέχρι τώρα έχω κάνει 100000 χιλιόμετρα με τρεις αντλίες βενζίνες καμένες και γενικά αρκετά προβλήματα λόγω κακής εγκατάστασης. Πρίν τρεις μήνες μου έκαψε την αντλία βενζίνης και είπαμε με τον μηχανικό να βάλουμε μια Ιταλική η οποία έχει και εγγύηση ενός χρόνου,κόστος περίπου 200 ευρώ μαζί με εγκατάσταση, τώρα μου έκαψε μάλλον και αυτήν και ο μηχανικός μου μασάει τα λόγια του οτι δηλαδή η εταιρείες που βγάζουν τις αντλίες έχουν αλλάξει πολιτική του τελευταίους μήνες και δεν δέχονται εγγύηση σε αυτοκίνητα που έχουν υγραέριο, επίσης προσπαθεί να με πείσει ότι δεν φταίει η αντλία αλλά είναι κάτι άλλο. Αύριο θα έχω την οριστική διάγνωση για το τι φταίει, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν οι εταιρείες με τις αντλίες βενζίνης περέχουν εγγύηση σε αυτοκίνητα με υγραέριο. ευχαριστώ

Δυστηχώς δεν φταίει η αντλία βενζίνης που χαλάει η τρόμπα σου αλλά ούτε και η βενζίνη σου. Τα φορντ και ειδικότερα τα φόκους τυχαίνει να γνωρίζω ότι αυτό γίνεται λόγω ηλεκτρολογικού θέματος και τίποτε άλλο. Δηλαδή από κατασκευής είναι λάθος και με το υγραέριο την ακούνε περισσότερο. Δεν το ξέρει πολύς κόσμος. Εάν θες λεπτομέρειες για το πως να το φτιάξεις μπορούμε μέσω πμ να στα πω.
Mercedes C200 coupe, model 2005, 1.8, 163hp
104000 χλμ και συνεχίζουμε...
222000 χλμ συνολικά
mauros200aris

Δημοσιευσεις: 63

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 60 επισκέπτες