Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μήκος Σωληνακίων από Μπεκ σε Πολλαπλή?

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Μήκος Σωληνακίων από Μπεκ σε Πολλαπλή?

Δημοσίευσηαπό niksta » Τετ 13 Ιούλ, 2011 19:10

Έχω διαβάσει ότι το μήκος από τα σωληνάκια που φεύγουν από τα μπεκ του υγρεαρίου και πάνε στην εισαγωγή πρέπει να είναι το ίδιο.

Παρόλα αυτά γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο όριο στη διακύμανση του μήκους τους από το ένα μπεκ στο άλλο σε μια εγκατάσταση.
Δηλαδή πόση μπορεί να είναι η μέγιστη διαφορά του μήκους τους?
Μια διαφορά 3 ποντων είναι σημαντική?
niksta

Δημοσιευσεις: 45

Re: Μήκος Σωληνακίων από Μπεκ σε Πολλαπλή?

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 13 Ιούλ, 2011 19:58

Οι περισσότερες εταιρίες έχουν σαν όριο τους 3-5 πόντους. Έχει τύχει να δούμε και εγκατάσταση με 15 πόντους διαφορά … τραγικό!
Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό kolokas » Τετ 13 Ιούλ, 2011 21:59

στην prins που εχει ενα απο τα κορυφαια συστηματα δεν παιζει ρολο το μηκος......γιατι βαζουν σωληνακια ακριβως πισω απο τισ βαλβιδεσ...
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό niksta » Πέμ 14 Ιούλ, 2011 22:02

kolokas έγραψε:στην prins που εχει ενα απο τα κορυφαια συστηματα δεν παιζει ρολο το μηκος......γιατι βαζουν σωληνακια ακριβως πισω απο τισ βαλβιδεσ...

Δεν το κατάλαβα ακριβώς αυτό? Δηλαδή στα prins το σωληνάκι μπορεί να πάει βόλτα μέσα στη μηχανή μεχρι να καταλήξει στην εισαγωγή?!!!!
Όταν λες βαλβίδες τι εννοείς? Μηπως εννοείς τα μπεκ της βενζίνης?

Τελικά τι τιμές δίνουν γενικά για το μέγιστο μήκος στα σωληνάκια? (Όχι για τη διαφορά μεταξύ τους)
niksta

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό motorhome » Σάβ 16 Ιούλ, 2011 14:20

niksta έγραψε:Έχω διαβάσει ότι το μήκος από τα σωληνάκια που φεύγουν από τα μπεκ του υγρεαρίου και πάνε στην εισαγωγή πρέπει να είναι το ίδιο.

Παρόλα αυτά γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο όριο στη διακύμανση του μήκους τους από το ένα μπεκ στο άλλο σε μια εγκατάσταση.
Δηλαδή πόση μπορεί να είναι η μέγιστη διαφορά του μήκους τους?
Μια διαφορά 3 ποντων είναι σημαντική?

σε αεριο ψεκασμο η μπεκιερες που ξερουμε που ειναι σαν φισαρμονικες ειναι δυσκολο στα περισσοτερα αυτοκινητα να μπορεσεις να μπεις στους πεντε ποντους αποσταση τα πιο πολλα σου βγαινουν 10 και πανω λενε και μεχρι τους 25ποντους χμμ ενταξει λεει δουλευει ουτε εμενα μου αρεσει π.χ σε land rover v8 περιπου κατω απο 20ποντους δεν χωραει η μπεκιερα να την βολεψεις με τιποτα αναγκαστικα εισαι μακρια πολυκαι στο μηκος προς την βαλβιδα και μεταξυ τους.παντως σε ολλανδικο συστημα αεριου ψεκασμου εχει ανεξαρτητα μπεκακια και τα χωνεις ευκολα διπλα στα μπεκ της βενζινης.εν ολιγοις σου δινουν περιθωριο μεχρι 25 ποντους εσυ ωμως ρωτας αλλο εγω απανταω αλλο τελος παντων γιατι μεταξυ τους διαφορα τωρα ειναι δυσκολο να κατσει στο ιδιο μηκος δυστυχως. οποτε διαλεγεις συστηματα που εχουν ανεξαρτητα μπεκ και το ευχαριστιεσε εγω ξερω αυτο που ειπα παραπανω το ολλανδικο και το χρησιμοποιω κιολας το κακο για την πιατσα μας τα ολλανδικα ειναι πιο ακριβα και πολλοι επιλεγουν με κριτιριο την τιμη των συστηματων τι να κανουμε οτι πληρωνεις περνεις λεει
motorhome

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό kolokas » Σάβ 16 Ιούλ, 2011 15:56

Χρησιμοποιεις prins δηλαδη ετσι ;εγω σε ενα slk 200 αναβαθμισμενο εβαλα αρχικα ultra gas και ειχα πολλα προβληματα.μετα εβαλα prins και τα λογια ειναι περιττα αλλο συστημα. Κορυφαιο.
kolokas

Δημοσίευσηαπό motorhome » Σάβ 16 Ιούλ, 2011 22:06

οχι to gfi. εχω τοποθετηση και καποια omvl ιταλικα αλλα οι ολλανδοι ειναι πολυ σοβαρη γενικοτερα σε ολες τησ μαρκες υγραεριου και πολυ καλα πραγματα και οχι παρτο βαλτο δουλευει παντου και μετα τραβας τα ......μου αρεσει πολυ εχω δει και vialleπαρα πολυ καλο αν και για υγρο βαζω icom λογω εκπαιδευσης πανω σε αυτο μιας και και εχω καλη συνεργασια με τον αντιπροσωπο γιατι και εγω διατηρω συνεργειο 11χρονια με τα υγραερια ασχολουμε 1.5 χρονο τωρα γιατι βασικα με ενδιεφερε να ειναι αξιοπιστα τα συστηματα να μην κανουμε ζημιες και να μας καλυπτει ακαριαια στης εγγυησεις των εξαρτηματων και ασ βγαζουμε λιγοτερα ποσοστα απο τους αλλους δεν πειραζει φτανει να κοιμομασται ησυχα ετσι και αλλιως εκατομυριουχοι απο το συνεργειο αποκλειεται να γινουμε να τα κρατησουμε εν ζωη θελουμε ειδομεν
motorhome

Δημοσίευσηαπό anikologr » Κυρ 17 Ιούλ, 2011 09:38

motorhome έγραψε:οχι to gfi. εχω τοποθετηση και καποια omvl ιταλικα αλλα οι ολλανδοι ειναι πολυ σοβαρη γενικοτερα σε ολες τησ μαρκες υγραεριου και πολυ καλα πραγματα και οχι παρτο βαλτο δουλευει παντου και μετα τραβας τα ......μου αρεσει πολυ εχω δει και vialleπαρα πολυ καλο αν και για υγρο βαζω icom λογω εκπαιδευσης πανω σε αυτο μιας και και εχω καλη συνεργασια με τον αντιπροσωπο γιατι και εγω διατηρω συνεργειο 11χρονια με τα υγραερια ασχολουμε 1.5 χρονο τωρα γιατι βασικα με ενδιεφερε να ειναι αξιοπιστα τα συστηματα να μην κανουμε ζημιες και να μας καλυπτει ακαριαια στης εγγυησεις των εξαρτηματων και ασ βγαζουμε λιγοτερα ποσοστα απο τους αλλους δεν πειραζει φτανει να κοιμομασται ησυχα ετσι και αλλιως εκατομυριουχοι απο το συνεργειο αποκλειεται να γινουμε να τα κρατησουμε εν ζωη θελουμε ειδομεν

Προφανώς είσαι ένας από τους συνεργάτες της ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ αν κρίνω από τα συστήματα που ανέφερες. Το OMVL πως το κρίνεις σαν κιτ υγραερίου? Εντάξει τα ολλανδικά που αναφέρεις είναι ένα κλικ καλύτερα (αν και η gfi δεν έχει μεγάλη εγκατεστημένη βάση) αλλά εμένα με ενδιαφέρει η σύγκριση gfi-omvl.
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό kolokas » Κυρ 17 Ιούλ, 2011 15:25

Το Prins πως το κρινεις ;εχω κάνει 1000 χιλιιομ. και είμαι ικανοποιημένος. Με το ultra gas πέρασα μεγάλη ταλαιπωρία...
kolokas

Δημοσίευσηαπό motorhome » Τρί 19 Ιούλ, 2011 23:37

προτιμω το gfi γιατι ειναι απο τα λιγα που τα μπεκ ειναι ανεξαρτητα οποτε μπορεις να τα βαλεις το καθενα χωριστα και πολυ κοντα στον αυλο της κεφαλης οπως και της βενζινης διπλα τους δηλαδη οποτε εχεις λιγοτερες απωλιες στον ψεκασμο επισης τα μπεκ του δεν εχουν καμια σχεση με των αλλων συστηματων ειναι με μεμβρανη και πηνιο δεν εχει ελατηριο σιγουρα θα βγαλουν πολλα χιλιομετρα σε σχεση με τα αλλα στο καλυμπραρισμα του εχει σε ρελαντι μερικο και πληρες φορτιο τα περισσοτερα μαζι και το omvl σου ζηταειενα πατημα στης 2500rpm χωρις φορτιο και εισαι οκ και σου δινει το δικαιωμα αν θελει και αλλη ρυθμιση να την κανεις χειροκινητη σιγουρα δεν αντιγραφη τελεια τον εγκεφαλο της βενζινης να κανει προσομειωση δλδ γιαυτο καιto εχουν ετσι πιστευω , ενταξει σε μικρους κινητηρες το πετυχαινει χωρις να πειραξουμε τον χαρτη εμεις , το αλλο παλι εχει εγκεφαλο valeo και αισθητηρες bosch πιστευω οτι ειναι εργοστασια εμπειρα στα ηλεκτρονικα συστηματα και πολυχρονα η καλωδιωση τους μου δειχνει πιο ποιοτικη εχουν λιστες που και πως και σε ποιο, ριχνουν δουλεια οι ανθρωποι και ειναι ειλικρινεις εαν κρινω απο των μηχανολογο τους που ηταν στην εκθεση στο αεροδρομιο γιατι ειχε ενα μοτερ boxer subaru για επιδειξη ατμοσφαιρα και οταν τον ρωτουσε ο κοσμος για το αυτοκινητο τους ρωτουσε πρωτα απο ολα αν ειχαν ατμοσφαιρικο η turbo αν ηταν το δευτερο τους απαντουσε οτι θα πρεπει να βαλουν υγρο ψεκασμο και ακομη ενα ξερω οτι προμηθευουν απο την γραμμη παραγωγης την volvo renault subaru οσα πωλουνται δλδ με υγραεριο καινουρια.τελος τα ιταλικα και το omvl ειναι καλα μην ξεχναμε οτι ασχολουνται περιπου 40 χρονια με το υγραεριο αλλα πισω απο τους ολλανδους σε ολα τα συστηματα πιστευω
motorhome

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες