Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Δεν γυρναει στο αεριο και η ενδειξη αναβοσβηνει lovato

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Δεν γυρναει στο αεριο και η ενδειξη αναβοσβηνει lovato

Δημοσίευσηαπό Tasos19s » Τετ 01 Μάιος, 2019 16:44

Ε ναι κι εγώ γι αυτό στο είπα γιατί ξέρω ότι έχω υδραυλικές βαλβίδες κάπου που είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εγκατάσταση αερίου
Αλλιώς πάλι μπορείς να έχεις αξιοπιστία αλλά να ρυθμίζεις βαλβίδες πιο συχνά και από όσο ξέρω Να αφήνεις λίγο πιο μεγάλα διάκενα.
Εάν και θα ακούγονται ΤΣΙΚ τσικ αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα
Tasos19s

Δημοσιευσεις: 49

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 01 Μάιος, 2019 18:30

Το θέμα είναι ότι ακόμη και με υδραυλικές να μην προκαλείς φθορά άσχετα αν δεν φένεται άμεσα . Για αυτό πρέπει να έχεις άψογη ρύθμιση στο αέριο.
Εγώ που έχω αέριο 200.000 χλμ στο ένα αμάξι και 70.000 στο άλλο , και τα δύο με μηχανικές βαλβίδες , δεν χρειαζεται σχεδόν καμία ρύθμιση στους προβλεπόμενους ελέγχους των διακενων.
Ουσιαστικά με μια άψογη ρύθμιση αερίου το μοτέρ μόνο πλεονεκτήματα έχει από την καθαρότερη καύση . Ειδάλλως με φτωχά μίγματα στα έχεις πέρα από τη φθορά των βαλβίδων , καταπόνηση λιπαντικού από αυξημενες θερμοκρασίες καύσης, και γενικοτερη καταπόνηση.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό Tasos19s » Τετ 01 Μάιος, 2019 20:43

Ναι έχεις δίκιο σ αυτά που λες
Το μόνο που έχω παρατηρήσει τώρα που λες για καταπόνηση λιπαντικού είναι όταν άλλαξα φλάντζα καπακιού βαλβίδων γιατί είχα μια διαρροή είδα πολλές επικαθίσεις μέσα από λάδια
Δεν ξέρω τι λάδια έβαζε ο προηγούμενος
Λες να οφείλεται και το αέριο σε αυτό;
Ή μήπως δεν ήταν τόσο καλά τα λάδια που έβαζε ο προηγούμενος κάτοχος;
Νομίζω έβαζε BP ενώ εγώ εδώ και 20.000χμ βάζω Castrol
Tasos19s

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 01 Μάιος, 2019 21:03

Κοίτα έχω ψάξει ένα σωρό μεταχειρισμένα αμάξια για φίλους και γνωστούς . Η πρώτη κίνηση που κάνω είναι να ανοιγω την τάπα του λαδιού να δω μέσα σε όσα φένεται κάτι μεταλλικό . 7 στα 10 έχουν λάσπη μέσα. Αυτό σημαίνει ότι λάδια άλλαζαν όποτε και αν .
Δεν παίζει κανένα ρόλο το bp και το castrol . Και οι δύο εταιρίες βγάζουν τύπους λαδιού για κάθε χρηση. Αν ο άλλος έβαζε τη φθηνότερη σειρά (που ναι μεν κάλυπτε τις προδιαγραφές) αλλά δεν τα άλλαζε στα προβλεπόμενα χλμ ή στον προβλεπόμενο χρόνο δημιουργούσε επικαθίσεις , σε αντίθεση με το αν έβαζε ένα ακριβό long life τύπου λαδιού. Που και πάλι δεν σημαίνει ότι με long life λάδι μπορείς να διπλασιάσεις τον χρόνο αντικατάστασης. Πρέπει να τηρείς ότι ακριβώς λεει ο κατασκευαστής .
Άμα σου δείξω στα δικά μου όπως είναι τα ψευτοκαπακα από κάτω και οι εκκεντροφόροι θα καταλάβεις. Το ένα με 243.000 σύνολο και το άλλο με 300.000. Χωρίς καμιά υπερβολή στην αλλαγή λαδιών . Ότι γράφει το βιβλίο από προδιαγραφές ,επιλέγοντας μια ποιοτική μάρκα λαδιού.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό Tasos19s » Τετ 01 Μάιος, 2019 22:45

Τέλος πάντων βγαίνουμε πολύ εκτός θέματος
Ευχαριστώ για την βοήθεια
Ευτυχώς βρήκα λύση στο πρόβλημα μου και προς το παρών όλα πάνε καλά
Tasos19s

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;