Ποιος υπολογισμός είναι λάθος;;;
Παίρνω σαν βάση τις τιμές βενζίνης και υγραερίου που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή μου. Σε άλλες περιοχές, π.χ. στις περιοχές που κινείται ο pappoys, το υγραέριο είναι πολύ φθηνότερο. Γι αυτό έγραψα στον φίλο να βάλει τις τιμές που υπάρχουν στις περιοχές που κινείται αυτός...
Βέβαια τον χειμώνα το υγραέριο είναι πιο ακριβό από ό,τι το καλοκαίρι (λόγω αλλαγής μείγματος).
Σε κάθε ερίπτωση πάντως με 10,000 χλμ/χρόνο θέλει σκέψη και ψάξιμο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αν πρέπει να γίνει η μετατροπή

Μα δεν είμαι κατά της υγραεριοκίνησης. Κοντεύω 8 χρόνια με υγραέριο και φυσικά δεν το έχω μετανιώσει. Τους καλοκαιρινούς μήνες (τουλάχιστον 4 μήνες) πηγαίνω σχεδόν καθημερινά για μπάνια στη θάλασσα (περίπου 60 χλμ πήγαινε-έλα), κάτι που σίγουρα δεν θα το έκανα αν ήταν με βενζίνη.
Υ.Γ. Την βενζίνη που καις μαζί με το υγραέριο την λαμβάνεις υπ' όψιν στους υπολογισμούς σου; Όφελος πάνω από 35-38% είναι πολύ δύσκολο να έχεις.
Στο δικό μου Corolla, που κρατούσα αναλυτικά στοιχεία με την εφαρμογή fuelio για περίπου 45,280 χιλμ, οι καταναλώσεις είναι 8,31 λιτ/100 υγραέριο και 0,63 λιτ/100 βενζίνη.