sso έγραψε:Ποιος υπολογισμός είναι λάθος;;;
1. Η κατανάλωση βενζίνης δεν είναι σταθερή. Η βενζίνη χρησιμοποιείται αποκλειστικά στην εκκίνηση μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία στους 40 βαθμούς περίπου και κατά την οδήγηση η μικτή χρήση βενζίνης εξαρτάται από το φορτίο που θα κινηθεί το αυτοκίνητο, εάν το πας χαλαρά δεν θα κάψει καθόλου! Επομένως το καλοκαίρι η βενζίνη κατά την εκκίνηση σπάνια καταναλώνεται για ένα ολόκληρο λεπτό. Προσωπικά Ιουλ Αύγουστο κάνω 3000 χλμ + και η βενζίνη δεν ξεπερνά τα 10λίτρα.
2. Κόστος lpg. Στην περιοχή που με εξυπηρετεί και ανεφοδιάζομαι (Χαλάνδρι - Γέρακας) η τιμή του lpg είναι σήμερα από 0695 - 0715 με αντίστοιχη βενζίνης στα 1,545 με 1,570 (κοιτάξτε τιμές με την εφαρμογή fuel.gr) για 10 λίτρα ανά 100 χλμ βενζίνης θέλουμε €15,7 και για 11,5 λίτρα lpg €8,22.
Μπορεί να υπάρχουν διαφορές σίγουρα ανάλογα με το αυτοκίνητο, τις ρυθμίσεις και τον τρόπο οδήγησης. Η προσωπική μου εντύπωση και από όλους τους γνωστούς που έχουν τοποθετήσει υγραέριο είναι ότι αλλάζει η ψυχολογία στην μετακίνηση 100%. "ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ" λες και ευχαριστιέσαι μετακίνηση και βόλτες!
Αυτό που έχει όμως σημασία είναι να σου ταιριάξει η τοποθέτηση. Αξιόπιστο συνεργείο και προϊόντα με απόλυτη επιτυχία στον τύπο του αυτοκινήτου που ενδιαφέρει.




