Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Δημοσίευσηαπό asmar » Τρί 26 Ιούλ, 2011 09:47

Καλημέρα σε όλους,

Πρόσφατα έπαθα μια ζημιά από νοθευμένη βενζίνη πιθανότατα από ότι μου είπαν στο 1ο συνεργείο (εξουσιοδοτημένο). Πήγα και σε άλλο και στο 2ο μου είπαν ότι επειδή δουλεύω συνέχεια το υγραέριο (!) η βενζίνη είχε μείνει πολύ καιρό και είχε χάσει τις ιδιότητες της με αποτέλεσμα να χρειαστώ αλλαγή αντλίας βενζίνης και κάμποσα μπεκάκια που είχαν φράξει καθώς και καθαρισμό στο ντεπόζιτο μαζί με φίλτρο βενζίνης.
Όλα αυτά γιατί όταν έβαζα το αυτοκίνητο μπροστά ήταν τόσο μπουκωμένο που δεν μπορούσε να οδηγηθεί. Μόλις έμπαινε στο υγραέριο δούλευε καλύτερα μια μια μόνο διακοπή στις 4χιλ στροφές περίπου.

Και τα 2 συνεργεία κατέληξαν εμμέσως στο ίδιο συμπέρασμα.

Υπάρχει περίπτωση όλη αυτή η ζημιά να έγινε επειδή δουλεύω μόνο υγραέριο; Στο αυτοκίνητο βάζω περίπου 50€ βενζίνη και την κρατάει για μερικούς μήνες (3-4). Ένα κάρο λεφτά μου στοίχισε όλο το παραπάνω σκηνικό και πραγματικά με έχει κάνει να απορώ αν όντως οφείλεται στην χρήση του υγραερίου.

Γνωρίζει κανείς επί του θέματος;
asmar

Δημοσιευσεις: 4

Re: Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 26 Ιούλ, 2011 12:01

Καλη ερωτηση. Απ'οτι φαίνεται τουλαχιστον σε σενα, ειχες οντως προβλημα με αντλια και μπεκ λογο μπιχλας. Προσφατα φιλος μου με icom αλλαξε αντλια βενζινης και μετα απο 2 μερες εκαψε αντλια lpg και σα να μην εφτανε αυτο αμεσως μετα την επισκευη αλλαξε και μπιεκερα...αυτο και αν ειναι γκαντεμια... Το περιεργο της υποθεσης ειναι οτι πριν 8 μηνες ειχε κανακαψει την αντλια της βενζινης... WTF !!! :eh: :problem:
Φυσικα το μυαλο του πηγε αμεσως στο υγραεριο και δεν μπορουσες να του αλλαξεις γνωμη γι'αυτο. Η αντλια της βενζινης δεν εχει αμεση σχεση με το υγραεριο για να παθει κατι αλλα αυτο που μπορει να την επηρεάσει ειναι η κακη ποιοτητα βενζινης (που μπορει να περιεχει και νερο ακομα..)και το ποσοστο ΠΛΗΡΩΣΗΣ του ρεζερβουαρ(αν ειναι γεματο ή στα κοκκινα συνεχεια..). Σε ερωτηση μου για το τι ειπε ο μαστορας που αλλαξε την αντλια βενζινης, μου ειπε οτι το ρεζερβουαρ ηταν γεματο σκουρια-μπιχλα και οταν επέμεινα λιγο παραπανω, μου ειπε οτι εβαζε βενζινη απ'οπου να'ναι...αρκει να ηταν η φτηνότερη...

Για τα 2 παραπανω εχω να πω τα εξης. 1)Αν βαζουμε βενζινη απο αμφιβολου ποιότητας πρατηρια, θα την πατησουμε καποια στιγμη... και 2) Οσο ποιο πολυ βενζινη εχουμε στο ρεζερβουαρ τοσο το καλυτερο για τον εξης λογο. Οταν καταναλώνεται η βενζινη, την θεση της περνει αερας ο οποιος μεταφερει και μικρες ποσοτητες υγρασιας(νερο) η οποια με τις αλλαγες της θερμοκρασιας στερεοποιειται στα τοιχωματα του ρεζερβουαρ και γινεται νερακι το οποιο με τη σειρά του κατεβαινει-κυλα στον πατο του ρεζερβουαρ και λιμναζει εκει διμιουργωντας σκουρια. Εαν δε εχει τοσο νερο που ''κολυμπα'' σχεδον η αντλια μεσα, ειναι θεμα χρονου...
Να συμπληρώσω κατι που ξερουμε ολοι φανταζομαι. ΔΕΝ πρεπει να αφηνουμε την βενζινη συνεχεια στα κοκκινα, ετσι ωστε η αντλια να εχει αρκετο καυσιμο να ''κολυμπα'' μεσα του και να μην ανεβασει θερμοκρασια και καει.

Oσο για το αν μπορει να ''χαλασει'' η βενζινη....η απαντηση ειναι οτι δεν προλαβαινει...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό asmar » Τρί 26 Ιούλ, 2011 13:10

Οπότε να το φουλάρω και να το κρατώ γεμάτο ώστε να αποφύγω παρόμοιο πρόβλημα. Θα πάω να βάλω σούπερ αμόλυβδη μιας και δεν βάζω και συνέχεια....

Ενισχυτικά στην βενζίνη έχει νόημα να βάλουμε;

Ευχαριστώ για την απάντηση.
asmar

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 26 Ιούλ, 2011 14:43

Στο βιβλίο service του υγραερίου, λέει κάπου (και μου το είπε και ο επιβλέπων μηχανικός του υγραερίου αυτό) ότι καλό είναι η βενζίνη να μένει ανάμεσα στο 1/4 και στο 1/2. Αυτό σημαίνει, για μένα, ότι την καταναλώνω κάθε 3.000km - 3.500km ή 2 - 2,5 μήνες.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 26 Ιούλ, 2011 15:43

asmar έγραψε:

Βαλε απλα μια καλη βενζινη και αν θες(καλο ειναι) βαλε και ενα ''καθαριστικο'' προσθετο για να καθαρίσει το ρεζερβουαρ απ΄τη σαβουρα και τα μπεκ απο μπιχλα που εχουν πιασει με την παροδο του χρονου.

christoi έγραψε:Στο βιβλίο service του υγραερίου, λέει κάπου (και μου το είπε και ο επιβλέπων μηχανικός του υγραερίου αυτό) ότι καλό είναι η βενζίνη να μένει ανάμεσα στο 1/4 και στο 1/2.

Τι εννοεις με αυτο ? Να καταναλωνεις μονο το 1/4 του ντεπόζιτου βενζινης αντε μεχρι τα μισα(1/2) ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό christoi » Τετ 27 Ιούλ, 2011 03:37

astragjtg έγραψε:
asmar έγραψε:

Βαλε απλα μια καλη βενζινη και αν θες(καλο ειναι) βαλε και ενα ''καθαριστικο'' προσθετο για να καθαρίσει το ρεζερβουαρ απ΄τη σαβουρα και τα μπεκ απο μπιχλα που εχουν πιασει με την παροδο του χρονου.

christoi έγραψε:Στο βιβλίο service του υγραερίου, λέει κάπου (και μου το είπε και ο επιβλέπων μηχανικός του υγραερίου αυτό) ότι καλό είναι η βενζίνη να μένει ανάμεσα στο 1/4 και στο 1/2.

Τι εννοεις με αυτο ? Να καταναλωνεις μονο το 1/4 του ντεπόζιτου βενζινης αντε μεχρι τα μισα(1/2) ?

Σόρρυ, εννοούσα να βρίσκεται ο δείκτης (δηλαδή η βενζίνη στην δεξαμενή) ανάμεσα στο 25% και στο 50%. Δηλαδή γεμίζεις μέχρι το μισό και μόλις φτάσει στο 1/4 του συνολικού, ξαναβάζεις άλλο 1/4 οπότε και φτάνεις στο μισογεμάτο (ή μισοάδειο) ντεπόζιτο.
Συνημμένα
2011-07-27 03.29.52.jpg
Από το "Βιβλίο εγγύησης - συντήρησης" του υγραερίου.
2011-07-27 03.29.52.jpg (93.09 KiB) 14331 προβολές
Τελευταία επεξεργασία από autogasforumadmin και Δευτ 01 Αύγ, 2011 22:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: σμίκρυνση της εικόνας
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 27 Ιούλ, 2011 17:55

Καλό είναι να καταναλώνεται τουλάχιστον ένα ντεπόζιτο βενζίνης ανά 10.000 Χλμ.
Βασικό είναι ,τουλάχιστον το μισό ρεζερβουάρ να είναι γεμάτο με βενζίνη ώστε να ψύχεται η αντλία βενζίνης.
Υπαρχουν ειδικά πρόσθετα βενζίνης που προστατεύουν το κύκλωμα από οξειδώσεις κλπ, για όποιον θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό kolokas » Τετ 27 Ιούλ, 2011 21:06

επειδη ψαχνω προσθετω μπορεισ να μου πεισ καποιο τετοιο??
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 00:23

astragjtg έγραψε:
asmar έγραψε:

αυτα τα προσθετα ειναι μεγιστες μουφες
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό tedd » Κυρ 31 Ιούλ, 2011 17:37

Για να μην ανοιγω αλλα θεμα καθως ειναι παρεμφερες ,γνωστος του πατερα μου που ασχολιοταν με τις επισκευες μηχανων αυτοκινητων (ρεκτιφιε) μου ειπε οτι για να μην υπαρξει προβλημα στον κινητηρα απο θεμα λιπανσης των βαλβιδων και των εδρων τους καλα ειναι σε καθε γεμισμα υγραεριου να γινονται και καμμια 50 χλμ με βενζινη.

Επισης ενας αλλος απο εξωτερικο που ηταν μηχανικος αυτοκινητων και ασχοληθηκε με κινητηρες που εκαιγαν υγραεριο μου προτεινε την αλλαγη του θερμοσταση ψυξης της μηχανης με αλλον που να "ανοιγει" μερικους βαθμους πιο πριν απο αυτον που εχει το αυτοκινητο και επισης για λαδι να βαζω συνθετικα και οχι ημισυνθετικα οπως τωρα...

Περιμενω αποψεις και παρατηρησεις....
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 68 επισκέπτες