Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με ρεταρίσματα κινητηρα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με ρεταρίσματα κινητηρα

Δημοσίευσηαπό bpel86 » Δευτ 18 Ιούλ, 2011 16:24

Παιδια επαναφερω το θεμα μετα απο καιρο μιας και το προβλημα που περιγραφω παραπανω δεν εχει λυθει. Πηγα στον εγκαταστατη, αυξησαμε τη θερμοκρασια ενεργοποιησης του αεριου αλλα και παλι το ιδιο. Πηγα 1-2 φορες ακομα εκανε καποιες ρυθμισεις αλλα το προβλημα παραμενει. Εχει καποιος αλλος αποψη για το τι μπορει να φταιει και μου κανει αυτα τα σκαμπανευασματα στο ρελαντι μεχρι να ζεσταθει καλα? Να πω επισης πως καποιες φορες δεν καταφερνει να επαναφερει τις στροφες ο αισθητηρας στροφων και σβηνει καθως και οτι σε περιπτωση που σβησει παιρνει μπροστα με το ζορι...
bpel86

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό bpel86 » Δευτ 18 Ιούλ, 2011 23:15

Κανεις?
bpel86

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 20 Ιούλ, 2011 21:17

Και όλα αυτά τα κάνει μέχρι να ζεσταθεί καλά? Μετά όλα δουλεύουν άψογα?
Αν το δουλέψεις βενζίνη 1-2 ημέρες σου κάνει τα ρεταρίσματα το πρωί?
Από πού έχετε πάρει θερμοκρασία ψυκτικού? Έχει αυτόνομο σενσορα ή κλέψατε σήμα από κάποιον αισθητήρα του αυτοκίνητου?

Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό bpel86 » Πέμ 21 Ιούλ, 2011 18:58

Ακριβως. Το πρωτο 10λεπτο συμβαινει αυτο χωρις να σημαινει οτι γινεται σε καθε σταση του αυτοκινητου. Μπορει απο τις 10 φορες που θα ειμαι σε ρελαντι να το κανει τη 1 μπορει και τις 5. Μολις ζεσταθει καλα ολα δουλευουν ρολοι. Αισθητηρα θερμοκρασιας εχει πανω ο πνευμωνας δικο του. Οσο γιαυτο που λες να το δουλεψω 1-2 μερες με βενζινη δεν το εχω δοκιμασει να πω την αληθεια.
bpel86

Δημοσίευσηαπό evkarab » Παρ 22 Ιούλ, 2011 01:45

Τα μπεκ είναι με τη σωστή σειρά;
ΚIA Sportage 2000cc με Zavoli χωρίς λαδιέρα.
evkarab

Δημοσίευσηαπό bpel86 » Σάβ 23 Ιούλ, 2011 02:19

evkarab έγραψε:Τα μπεκ είναι με τη σωστή σειρά;

Aυτο δυστυχως δεν μπορω να το επιβεβαιωσω μιας και δεν το γνωριζω. Σημερα πηρα το αυτοκινητο στα χερια μου επειτα απο 3 μερες που το ειχα μεσα. Οταν τον ρωτησα τι ειχε μου λεει ανεβασα λιγο την πιεση οταν αλλαζει το καυσιμο. Και μου λεει καντο μια βολτα να δεις. Του λεω τα κλειδια? Ειναι αναμενο μου λεει? Μα του λεω το προβλημα το εχει οταν ειναι κρυο. Γιατι το εχεις αναψει αφου και να κανω τωρα βολτα δε θα κανει διακοπες εφοσον εχει ζεσταθει. Και φυσικα μασαγε τα λογια του. Του λεω μετα μηπως δεν ειναι θεμα software και φταει τπτ πχ κανενα μπεκ κτλ? Οχι οχι μου λεει αποκλειεται. Δυστυχως ειμαι επιφυλακτικος στο αν εχει διορθωθει το προβλημα μιας και δεν πιστευω να εκανε τπτ. Αυριο που θα ειναι κρυο θα μαθουμε αν και πολυ φοβαμαι οτι απο εβδομαδα παλι θα τρεχω συνεργειο...
bpel86

Δημοσίευσηαπό bpel86 » Κυρ 24 Ιούλ, 2011 18:11

Και φυσικα το προβλημα συνεχιζεται. Οι αμφιβολιες μου βγηκαν αληθινες και χτες το βραδυ που ειπα να παω μια βολτα ειχαμε παλι τα ιδια. Σταματαω στο φαναρι και αρχιζουν και ανεβοκατεβαινουν οι στροφες. Ξεκιναω και ξανασταματαω λιγο πιο κατω. Παλι το ιδιο και το αυτοκινητο εσβησε. Φυσικα μολις ζεσταθηκε καλα λειτουργουσε αψογα... Εσεις τι λετε?
bpel86

Δημοσίευσηαπό niksta » Δευτ 25 Ιούλ, 2011 10:25

Αν και υπάρχουν πιο ειδικοί για να απαντήσουν, μήπως σου έχει βάλει τα μπεκ πολύ μακρυά από την εισαγωγή?
Οι αρρυθμίες στο ρελαντί σύμφωνα με τους καταστευαστές LPG (αν δεν υπάρχει άλλο θέμα) σχετίζονται με το μήκος
από τα σωληνάκια από τα μπεκ του υγραερίου στην εισαγωγή. Στο δικό μου λέει σε τέτοια περίπτωση το μήκος τους
δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 20εκ. Επίσης το ιδανικό είναι να έχουν το ίδιο μήκος.

Το θέμα στην περίπτωσή σου είναι ότι όπως λες όταν ζεσταθεί λειτουργεί άψογα, το οποίο είναι λίγο περίεργο.

Ίσως για τους πιο ειδικούς να μας ανέφερες τη μάρκα του αυτοκιήτου σου και το σύστημα του υγραερίου.
niksta

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό bpel86 » Δευτ 25 Ιούλ, 2011 11:26

Το αυτοκινητο ειναι ενα Seat Ibiza '03 1.4 16V. Οσο για το συστημα ο εγκεφαλος ειναι της AG Centrum και τα υπολοιπα μερη tomasseto
bpel86

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 27 Ιούλ, 2011 18:38

Αν είναι μεγάλο το μήκος στα σωληνάκια, θα του έκανε και πρόβλημα όταν είναι ζεστό. Το πρόβλημα εντοπίζεται όπως καταλαβαίνω μέχρι να ζεσταθεί καλά ο πνεύμονας και να γίνει καλή αεριοποίηση του καύσιμου.

Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση