Καλησπέρα φίλοι!!
Είμαι κάτοχος ενός renault clio 2 1.4 16v με υγραέριο BRC εγκατεστημένο στον LPGAS.
Την προηγούμενη βδομάδα έπαθα μια μεγάλη ζημιά στο μοτερ δυστυχώς χαλασε το γρανάζι του εκκεντροφορου με αποτέλεσμα να τσαλακοσει ένα ελασματακι που έχει στην εξωτερική μεριά και να το μασισει ο ιμάντας. Καρφωσε 8 βαλβίδες εξαγωγής . Αλλάξαμε της 8 βαλβίδες και έγινε επισκευή στην κεφαλή κτλ . Αφού λοιπόν παρέλαβα το αμάξι σημερα ο μηχανικός μου είπε ότι κάνει διακοπές και φταίει η βενζίνη ( να σημειωθεί ότι πριν την ζημια το αμάξι δουλευε άψογα και με αεριο και με βενζίνη) όπως είπαμε ειδε ότι η βενζίνη δεν μυρίζει καλα αλλα δεν έχει και χρώμα σωστό και μου είπε να γεμίσω 100αρα να βάλω και ένα καθαριστικό injection μήπως πήρε και κανα σκουπίδακι και να το δουλέψω 2 μέρες. Το αμάξι το δούλεψα σήμερα μόνο βενζίνη έκανα 70 χιλιόμετρα αλλα καμια διαφορα ακόμα διακοπές και κομπιασματα.
Γυρίζω από βενζίνη σε αεριο και η συμπεριφορά είναι ακριβώς η ίδια πράγματα που με παραξενεύει διότι θεωρητικά στο αεριο αν η βενζίνη ήταν κακης ποιότητας η λειτουργία θα έπρεπε να έχει διάφορες..... αλλα ειναι ακριβώς ίδια.
Επίσης πρόσεξα ότι όταν πήγαινα με 5 2.000 στροφές και χωρίς φορτίο δεν έκανε κομπιασματα η κοψίματα. Γενικά δεν το κάνει σε συγκεκριμένο φάσμα καποιοες φορε το κάνει ακόμα και σε ρελαντί δουλεύει κάνει ένα κόψιμο και συνεχίζει.
Το αμάξι παίρνει κανονικά δεν πετάει κανένα σφάλμα.
Ο μηχανικός που έκανε την επισκευή δεν εχει γνώσεις από υγραέριο πράγμα που με βάζει σε σκέψεις....
Δεν ξερω πως να το ψάξω..... τι μου προτείνετε να κάνω;; μήπως πρέπει να παω στον LPGAs να κανει κάποια ρύθμιση;;; η δεν εχει κάποια σχέση μετα από την επισκευή που έκανα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Κώστας