Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Διακοπες μετά από αλλαγή βαλβίδων clio 2 1.4 BRC

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Διακοπες μετά από αλλαγή βαλβίδων clio 2 1.4 BRC

Δημοσίευσηαπό sector2001 » Παρ 16 Οκτ, 2020 20:34

Καλησπέρα φίλοι!!

Είμαι κάτοχος ενός renault clio 2 1.4 16v με υγραέριο BRC εγκατεστημένο στον LPGAS.

Την προηγούμενη βδομάδα έπαθα μια μεγάλη ζημιά στο μοτερ δυστυχώς χαλασε το γρανάζι του εκκεντροφορου με αποτέλεσμα να τσαλακοσει ένα ελασματακι που έχει στην εξωτερική μεριά και να το μασισει ο ιμάντας. Καρφωσε 8 βαλβίδες εξαγωγής . Αλλάξαμε της 8 βαλβίδες και έγινε επισκευή στην κεφαλή κτλ . Αφού λοιπόν παρέλαβα το αμάξι σημερα ο μηχανικός μου είπε ότι κάνει διακοπές και φταίει η βενζίνη ( να σημειωθεί ότι πριν την ζημια το αμάξι δουλευε άψογα και με αεριο και με βενζίνη) όπως είπαμε ειδε ότι η βενζίνη δεν μυρίζει καλα αλλα δεν έχει και χρώμα σωστό και μου είπε να γεμίσω 100αρα να βάλω και ένα καθαριστικό injection μήπως πήρε και κανα σκουπίδακι και να το δουλέψω 2 μέρες. Το αμάξι το δούλεψα σήμερα μόνο βενζίνη έκανα 70 χιλιόμετρα αλλα καμια διαφορα ακόμα διακοπές και κομπιασματα.
Γυρίζω από βενζίνη σε αεριο και η συμπεριφορά είναι ακριβώς η ίδια πράγματα που με παραξενεύει διότι θεωρητικά στο αεριο αν η βενζίνη ήταν κακης ποιότητας η λειτουργία θα έπρεπε να έχει διάφορες..... αλλα ειναι ακριβώς ίδια.

Επίσης πρόσεξα ότι όταν πήγαινα με 5 2.000 στροφές και χωρίς φορτίο δεν έκανε κομπιασματα η κοψίματα. Γενικά δεν το κάνει σε συγκεκριμένο φάσμα καποιοες φορε το κάνει ακόμα και σε ρελαντί δουλεύει κάνει ένα κόψιμο και συνεχίζει.

Το αμάξι παίρνει κανονικά δεν πετάει κανένα σφάλμα.

Ο μηχανικός που έκανε την επισκευή δεν εχει γνώσεις από υγραέριο πράγμα που με βάζει σε σκέψεις....

Δεν ξερω πως να το ψάξω..... τι μου προτείνετε να κάνω;; μήπως πρέπει να παω στον LPGAs να κανει κάποια ρύθμιση;;; η δεν εχει κάποια σχέση μετα από την επισκευή που έκανα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Κώστας
sector2001

Δημοσιευσεις: 5

Re: Διακοπες μετά από αλλαγή βαλβίδων clio 2 1.4 BRC

Δημοσίευσηαπό meletis » Παρ 16 Οκτ, 2020 23:38

Τη βενζίνη τη ανανεωνες συχνά ; Μήπως τη άφηνες καιρό μέσα και σου έχει κάνει ζημιά σε όλο το κύκλωμα ;
Δούλεψε το αμάξι μερικές ημέρες μόνο βενζίνη. Ο μηχανικός που ανέλαβε την επισκευή του κινητήρα , πρέπει να επιβεβαιώσει ότι δουλεύει σωστά το αμάξι στη βενζίνη .
Το θέμα υγραέριο είναι άλλο κομμάτι εφόσον όπως γράφεις δεν γνωρίζει ο ίδιος .

Θα κοίταζα επιπλέον Maf / Map , πολλαπλασιαστές ή μπουζοκαλωδια και λ
Ειδικά εάν έχει πολλά χιλιόμετρα.

Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis

Δημοσιευσεις: 1467

Δημοσίευσηαπό sector2001 » Παρ 16 Οκτ, 2020 23:52

Βενζινη απλά συμπλήρωμα κάθε 15 μέρες περίπου και γενικά το αμάξι κυκλοφορούσε σχετικά μόνο τα σαββατοκυριακα τον τελευταίο καιρό βέβαια το καλοκαίρι είχε κάνει και ταξιδι . Οχι δεν το δούλευα ποτε μόνο βενζίνη και μάλιστα όταν έβαζα βενζίνη έβαζα λίγη σχετικά. Ο μηχανικός από όσο είδε- είπε η βενζίνη ήταν πολύ χάλια. Ναι από όσο βλέπω και με βενζίνη αλλα και με αεριο η συμπεριφορά είναι ίδια. Αυτό βέβαια που δεν μου αρέσει στην όλη ιστορία είναι ότι πριν την ζημιά ( που δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά που συζητάμε) το αμάξι λειτουργούσε άψογα....

Θα κοιτάξω λίγο map maf κτλ δεν ξερω τι από όλα έχει το clio 2004 ... και επίσης θα προσπαθήσω να κάνω και μερικά χιλιόμετρα με το καθαριστικό και μισο ντεπόζιτο βενζίνη φρέσκια. Έχω ένα Bluetooth obd2 με το torque θα μπορουσα να παρακολουθήσω κάτι;;;;

Ευχαριστώ για την απάντηση!!!!
sector2001

Δημοσίευσηαπό socratesb » Σάβ 17 Οκτ, 2020 06:48

H άποψή μου είναι πως αφού κάνει κοψίματα και στην βενζίνη και στο αέριο, δεν είναι το πρόβλημά σου το καύσιμο. Εάν ήταν από παλιά βενζίνη το πολύ πολύ να είχες θέμα με missfire (πειράκια κοινώς).

Για να είσαι σίγουρος για την επισκευή που έκανες,

1. Ξαναδες τον χρονισμό του μοτέρ - μήπως σου έχουν δέσει τον ιμάντα ή την καδένα με ένα δόντι διαφορά (για σιγουριά)
2. Μέτρησε την συμπίεση στους κυλίνδρους - θα πρέπει να είναι όλοι σχεδόν το ίδιο - η διαφορά συμπίεσης θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις

Εάν τα παραπάνω είναι όλα οκ,

Βρες ένα καλό ηλεκτρολόγο και ψάξε για αισθητήρα που θα μπορούσε να οφείλετε αυτή η συμπεριφορά.
Θα μπορούσε να είναι αισθητήρας θερμοκρασίας, αισθητήρας στροφάλου, map ενώ λιγοτερες πιθανότητες δίνω για maf συνήθως κάνει μπουκώματα και οι πολλαπλασιαστές - καλώδια θα έδιναν βλάβη σε έναν από τους 4 κυλίνδρους - τον προβληματικό.

Με μια εφαρμογή από την obd μπορείς να δεις εάν ο maf δουλεύει γραμμικά.

SOS ΔΕΣ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΗΜΑ ΤΟ LPG ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΚ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ. ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΦΘΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΆΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΕΡΙΟ.

Εύχομαι να βρεις τι φταίει σύντομα και να μας ενημερώσεις!
Golf MK4 GTi AUM - King by AEB lpg kit
socratesb

Δημοσιευσεις: 96

Δημοσίευσηαπό sector2001 » Δευτ 19 Οκτ, 2020 23:37

Καλησπέρα και πάλι φίλοι επανέρχομαι στο θέμα..... αφού λοιπόν εκαψα 40 ευρω 100αρα βενζινη+καθαριστικό injection εχω δει μια βελτίωση στην λειτουργία αλλααααααα..... οχι δεν δουλεύει σωστά. Δλδ ρελαντί κρατάει κανονικά αλλά κάθε 10 δευτερόλεπτα κάνει ένα βύθισμα σαν να πάει να σβήσει και ακούγετε και ένα τσικι τσικι ( ο μηχανικός που το πήγα σήμερα πάλι να το δει μου λεει ότι από κάποιον πολλαπλασιαστη είναι που ειναι έτοιμος να τα παίξει...... ) δεν ξερω κατά πόσο να τον πιστέψω...... το πρόβλημα πάντως το έριξε στον καταλύτη διότι του βγάζει σφάλμα ο δεύτερος λάμδα....
Ο καταλύτης μου είναι σπασμένος ακούγετε δλδ που χτυπάει αλλα ειναι έτσι 2 χρονια τώρα και δεν είχα κανένα θέμα .... μου είπε ότι από της μιζιες που έδωσα εγώ όταν έπαθε την ζημιά και της μιζιες που έδωσε αυτός όταν του το πήγα για να δει τι έχει παίζει να μαζεψε βενζίνες και οτιδήποτε άλλο και να είναι εντελώς για πέταμα..... λες και δεν ήταν πριν ......

Το πρόβλημα μου είναι ότι το κόστος πάλι με σκοτώνει αλλα 250 ευρω για τον καταλύτη και να μην ξέρω αν θα μου λύσει και το πρόβλημα είναι ότι χειρότερο ..... επίσης όταν του είπα να πάρω έναν πολλαπλασιαστη και να τον αλλάζουμε διαδοχικά να δουμε αν όντως φτιάξει κάποιος μου είπε οχι δεν θα το κάνουμε έτσι...... τι να πω .....

Σκέφτομαι να πάω σε έναν εξατμισα να αδειάσω τον καταλύτη και να τον βάλω πάνω απλά μέχρι να δω αν όντως το πρόβλημα ειναι από εκεί και μετά να προχωρήσω στην αλλαγή του μιασ και τα οικονομικά μου τώρα δεν ειναι δυστηχωσ για τίποτα άλλο..... τα 550 που του έδωσα πονεσαν.

Η συμπεριφορά τώρα του αυτοκινήτου είτε με αεριο είτε με γκάζι ειναι η ίδια ακριβώς. Δουλεύει ρελαντί και κάθε περίπου 10 δευτερόλεπτα κάνει ένα τσουπ να σβησει και ξανά ανεβάζει ρελαντί δεν το πάει ψηλά απλά το επαναφέρει. Επίσης στην κίνηση με χαμηλές στροφές κάνει ένα κόψιμο σε άσχετους χρόνους- στροφές..... στο άνοιγμα επίσης με τέρμα γκάζι θα κάνει πάλι ένα κόψιμο και μετά θα ανεβάσει κανονικά άλλες φορές κάνει 2-3 άλλες κανένα..... στο ρελαντί πάντως σταθερή αξία.....
sector2001

Δημοσίευσηαπό meletis » Δευτ 19 Οκτ, 2020 23:57

sector2001 έγραψε:Καλησπέρα και πάλι φίλοι επανέρχομαι στο θέμα..... αφού λοιπόν εκαψα 40 ευρω 100αρα βενζινη+καθαριστικό injection εχω δει μια βελτίωση στην λειτουργία αλλααααααα..... οχι δεν δουλεύει σωστά. Δλδ ρελαντί κρατάει κανονικά αλλά κάθε 10 δευτερόλεπτα κάνει ένα βύθισμα σαν να πάει να σβήσει και ακούγετε και ένα τσικι τσικι ( ο μηχανικός που το πήγα σήμερα πάλι να το δει μου λεει ότι από κάποιον πολλαπλασιαστη είναι που ειναι έτοιμος να τα παίξει...... ) δεν ξερω κατά πόσο να τον πιστέψω...... το πρόβλημα πάντως το έριξε στον καταλύτη διότι του βγάζει σφάλμα ο δεύτερος λάμδα....
Ο καταλύτης μου είναι σπασμένος ακούγετε δλδ που χτυπάει αλλα ειναι έτσι 2 χρονια τώρα και δεν είχα κανένα θέμα .... μου είπε ότι από της μιζιες που έδωσα εγώ όταν έπαθε την ζημιά και της μιζιες που έδωσε αυτός όταν του το πήγα για να δει τι έχει παίζει να μαζεψε βενζίνες και οτιδήποτε άλλο και να είναι εντελώς για πέταμα..... λες και δεν ήταν πριν ......

Το πρόβλημα μου είναι ότι το κόστος πάλι με σκοτώνει αλλα 250 ευρω για τον καταλύτη και να μην ξέρω αν θα μου λύσει και το πρόβλημα είναι ότι χειρότερο ..... επίσης όταν του είπα να πάρω έναν πολλαπλασιαστη και να τον αλλάζουμε διαδοχικά να δουμε αν όντως φτιάξει κάποιος μου είπε οχι δεν θα το κάνουμε έτσι...... τι να πω .....

Σκέφτομαι να πάω σε έναν εξατμισα να αδειάσω τον καταλύτη και να τον βάλω πάνω απλά μέχρι να δω αν όντως το πρόβλημα ειναι από εκεί και μετά να προχωρήσω στην αλλαγή του μιασ και τα οικονομικά μου τώρα δεν ειναι δυστηχωσ για τίποτα άλλο..... τα 550 που του έδωσα πονεσαν.

Η συμπεριφορά τώρα του αυτοκινήτου είτε με αεριο είτε με γκάζι ειναι η ίδια ακριβώς. Δουλεύει ρελαντί και κάθε περίπου 10 δευτερόλεπτα κάνει ένα τσουπ να σβησει και ξανά ανεβάζει ρελαντί δεν το πάει ψηλά απλά το επαναφέρει. Επίσης στην κίνηση με χαμηλές στροφές κάνει ένα κόψιμο σε άσχετους χρόνους- στροφές..... στο άνοιγμα επίσης με τέρμα γκάζι θα κάνει πάλι ένα κόψιμο και μετά θα ανεβάσει κανονικά άλλες φορές κάνει 2-3 άλλες κανένα..... στο ρελαντί πάντως σταθερή αξία.....

Δέν το είχες αναφέρει το καταλύτη. Αφου είναι σπασμένος έγω θα το άλλαζα το συντομότερο με κάποιο μεταλλικό .
Ρώτησε σε εξατμισάδες.
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis

Δημοσιευσεις: 1467

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τρί 20 Οκτ, 2020 05:50

Ο σπασμένος καταλύτης δεν είναι ασήμαντο πρόβλημα . Απορω πως το προσπερνας ετσι. Φραζει τη ροή των καυσαερίων και οι δυσλειτουργίες είναι πολλές. Άδειασε τον αρχικά και δοκίμασε. Αν το πρόβλημα είναι από εκεί βάλε μεταλλικό σε εξατμισα. Γύρω στα 140-150 ευρώ πάνε.
Επίσης ούτε πολλαπλασιστης είναι. Δεν κάνει τέτοια συμπτώματα στο ρελαντί . Είναι στα φορτία και μόνο. Άλλαξε συνεργείο.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 20 Οκτ, 2020 11:13

Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι ξεκινα να μετρησεις συμπιεση σε ολους τους κυλινδρους, επειτα ελεγχος μηπως εχει ξεφυγει καποιο δοντι στο χρονισμο του κινητηρα, τελος μηπως τραβαει καπου αερα στην πολλαπλη εισαγωγης.
antonis132

Δημοσιευσεις: 477

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 12 Νοέμ, 2020 09:57

antonis132 έγραψε:Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι ξεκινα να μετρησεις συμπιεση σε ολους τους κυλινδρους, επειτα ελεγχος μηπως εχει ξεφυγει καποιο δοντι στο χρονισμο του κινητηρα, τελος μηπως τραβαει καπου αερα στην πολλαπλη εισαγωγης.

Απο την πρωτη αναρτηση κι εμενα το μυαλο μου καπου εδω πηγε....
+ καποιο αισθητηρα που δε μπηκε - δε μπριζωθηκε σωστα....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 40 επισκέπτες