Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ελαττωματικός πνεύμονας (Reducer)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΝΕΥΜΩΝΑΣ (REDUCER)

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 25 Ιούλ, 2011 10:10

niksta έγραψε:Θα ήταν καλό και για μας τους υπόλοιπους να μας πεις ποια ήταν η βλάβη.Σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.
Βασικά εμένα με ενδιαφέρει το θέμα γιατί βλέπω σαν να μου ανεβάζει πολύ τη στάθμη του αντιψυκτικού στο παγούρι σχεδόν μέχρι επάνω και έχω συνέχεια το άγχος.

Αν σου φουσκωνει τα νερα, αυτο κατα πασα πιθανοτητα σημαίνει οτι ανεβαινει η πιεση στο συστημα ψυξης της μηχανης που αν δεν οφειλεται σε σοβαρο μηχανικο προβλημα( το εχω δει σε honda ) μαλλον ευθύνεται το γεγονος οτι δεν ειναι στεγανος ο πνευμονας και διαρεει υγραεριο στο κυκλωμα σου. Κοιτα να το φτιαξεις γιατι αν σου πεταξει απο την πιεση κανα κολαρο θα τρεχεις...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό kostasht » Δευτ 25 Ιούλ, 2011 17:43

καλήσπερα η δικία μουβλάβη ήταν οτι μόλις εμπαίνα μέσα στην πόλη και επεφτα σε κίνηση μου έκοβε το ρεύμα απο το σύστημα του αερίου μόλις εβγαινα εκτός πόλης όλα μια χαρά.το πρόβλημα ήταν οτι απο τον πολαπλασιαστήπου έπαιρνε ρεύμα δεν ήταν σωστό το ρεύμα και για αύτο μου το έκανε.Πήρε από άλλο σημείοκαι όλα οκ
kostasht

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό niksta » Τρί 26 Ιούλ, 2011 01:42

astragjtg έγραψε:Αν σου φουσκωνει τα νερα, αυτο κατα πασα πιθανοτητα σημαίνει οτι ανεβαινει η πιεση στο συστημα ψυξης της μηχανης που αν δεν οφειλεται σε σοβαρο μηχανικο προβλημα( το εχω δει σε honda ) μαλλον ευθύνεται το γεγονος οτι δεν ειναι στεγανος ο πνευμονας και διαρεει υγραεριο στο κυκλωμα σου. Κοιτα να το φτιαξεις γιατι αν σου πεταξει απο την πιεση κανα κολαρο θα τρεχεις...

Τι εννοείς σοβαρό μηχανικό πρόβλημα?
Βασικά μου το κάνει όταν ζορίζεται. Δηλαδή ανηφόρες για πολύ ώρα, με A/C ανοιχτό ίσως πιο έντονα.
Αν είχα διαρροή στον πνεύμονα (tomasetto) δε θα είχα και προβλήματα στη γενική λειτουργία του αυτοκινήτου με υγραέριο?
Και έχω κάνει ήδη 1300χλμ από την εγκατάσταση.

Βασικά πήγα σε κάποιον που φτιάχνει ψυγεία αυτοκινήτων περισσότερο να τον ρωτήσω για την τάπα του ψυγείου (αυτό μου είχε πει να κοιτάξω αρχικά ο εγκαταστάτης μου). Αυτός μου είπε ότι αν ήταν η τάπα θα το έκανε συνέχεια και όχι μόνο στο ζόρι (λογικό μου φάνηκε) και ότι ίσως να είναι βουλωμένο το ψυγείο και να μην μου κρυώνει καλά το κύκλωμα τώρα που έχω βάλει το υγραέριο. Αν καθαριστεί το ψυγείο μπορεί να φτιάξει αλλά όπως καταλαβαίνετε χωρίς σιγουριά και δεν είμαστε να πετάμε 50αρικα έτσι.
Πάντως μικρή άνοδο της στάθμης είχα και με την βενζίνη αλλά σε λογικά πλαίσια. 1 με 2 πόνοτυς πάνω από το ΜΑΧ. Όχι να φτάνουν να βγούν υγρά από το παγούρι.
niksta

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Τρί 26 Ιούλ, 2011 11:30

Αυτό πάντως αν δεν είναι πρόβλημα με τον πνέυμονα όπως σου είπαν, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχεις κάψει φλάτζα στον κινητήρα. Τα νερά του ψυγείου πως είναι? Έχουν κάποια γλίτζα επάνω τους?
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 26 Ιούλ, 2011 12:22

niksta έγραψε:Τι εννοείς σοβαρό μηχανικό πρόβλημα?
Βασικά μου το κάνει όταν ζορίζεται. Δηλαδή ανηφόρες για πολύ ώρα, με A/C ανοιχτό ίσως πιο έντονα.
.

Οπως λεει και ο φιλος odys, πολλα μπορει να ειναι. Το ποιο πιθανο ειναι να φταιει ο πνευμονας ή κατι που σχετιζεται με το ψυγειο και την ανακυκλωση του νερου ή μεχρι κατι πολυ σοβαρο οπως να σου βγαζει αντιστροφα την συμπιεση(διαρροη) και γι'αυτο φουσκωνουν τα νερα και τετοιο σεναριο δεν το θες(αν και τα συμπτωματα παρουσιαζονται οπως τα λες παραπανω-''οταν το ζοριζεις'' ).

Τσεκαρισε τα αρχιζοντας απο το κιτ του υγραεριου.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό NikosS » Τετ 27 Ιούλ, 2011 09:49

Αύριο 28/7 έχω το ραντεβού με τον εγκαταστάτη για το πρόβλημα, θα σας ενημερώσω με ότι νέο έχω, πάλι ταλαιπωρία, τελικά το όλο θέμα με την εγκατάσταση, μία η άγνοια των εγκαταστατών και μία τα ελλατωματικά συστήματα.
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό niksta » Τετ 27 Ιούλ, 2011 21:29

odys2008 έγραψε:Αυτό πάντως αν δεν είναι πρόβλημα με τον πνέυμονα όπως σου είπαν, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχεις κάψει φλάτζα στον κινητήρα. Τα νερά του ψυγείου πως είναι? Έχουν κάποια γλίτζα επάνω τους?

Τα νερά είναι καθαρά. Δεν υπάρχει γλίτσα.
Θα το παρακολουθήσω τώρα που έχει πέσει λίγο η θερμοκρασία και δεν έχει καύσωνα και μετά θα δω.Ίσως το πάω και για καθαρισμό ψυγείου αν και από ότι μου είχαν πει δεν είναι και ότι καλύτερο τα καθαριστικά που βάζουν.
Θα κάνω και ένα τεστ με βενζίνη για να δω αν τελικά συμβαίνει το ίδιο.
Τελευταία επεξεργασία από niksta και Πέμ 28 Ιούλ, 2011 21:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
niksta

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό NikosS » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 21:10

Νέα: Τελείωσα σήμερα με το συνεργείο με εγκατάσταση νέου πνεύμωνα πιό βελτειωμένου και ενυσχημένου (με την ευχή της Παναγίας να πάνε όλα καλά). Τώρα όσον αφορά το πρόβλημα όπως μου είπε και ο εγκαταστάτης ,η εταιρία σε έρευνα που έκανε για την ύπαρξη του προβλήματος με συνέπεια να έχει βγάλει την 3η σειρά του πνεύμωνα για την Ελλάδα ειδικά, είναι ότι η φθορά στο κύκλωμα του πνεύμωνα με αποτέλεσμα την διαρροή του υγραερίου στο κύκλωμα του ψυγείου με συμπτώματα αυτά που σας έχω είδη αναφέρει είναι η ακαταλληλότητα του μείγματος υγραερίου που παρέχεται στη Ελλάδα χειμώνα -καλοκαίρι που δεν έχει της κατάλληλες αναλογίες σε προπάνιο-βουτάνιο όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη με αποτέλεσμα την κακή λειτουργία του reducer (εαν δεν είναι απλά λόγια του αέρα).
Σε ότι αφορά στον φίλο μου που του είπαν ότι έχει βουλωμένο ψυγείο, μάλλον ή δεν είναι στην εγκύηση γιανα του αλλάξουν τον reducer δωρεάν ή ο εγκαταστάτης του δεν έχει γνώση του προβλήματος. Εγώ πάντως είχα κάνει προληπτικά και καθαρισμό του ψυγείου (κυψέλες).
Πάντως μεγάλη προσοχή μην αφείνεται το πρόβλημα γιατί μπορεί να δημιουργήσει μέχρι καταστροφή του κινητήρα. Επίσης η μόνη λύση που είδα ότι λειτουργεί με τον εντοπισμό των συμπτωμάτων είναι να κλείνω τον κεντρικό διακόπτη λειτουργίας του υγραερίου και να πηγαίνω με βενζίνη. Το έκανα και 2 εβδομάδες τώρα μετά τον εντοπισμό εκ νέου των ίδιων συμπτωμάτων και δούλευε κανονικά ( η στάθμη στο εφεδρικό παγούρι ψυγείου έπεσε στα φυσιολογικά και δεν εντόπισα και πίεση με υπερχίλυση στην κεντρική τάπα σε κρύο αυτοκίνητο στο ψυγείο.
Λοιπόν για ότι νεότερο θα σας ενημερώνω.
Σημείωση το πρόβλημα με τον reducer το παρουσίασε και σε 3 γνωστούς μου και όλοι με διαφορετικό σύστημα.
NikosS

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 29 Ιούλ, 2011 20:17

NikosS έγραψε:...... με συνέπεια να έχει βγάλει την 3η σειρά του πνεύμωνα για την Ελλάδα ειδικά (!!!!!!!!!!!!!!)....

... με συμπτώματα αυτά που σας έχω είδη αναφέρει είναι η ακαταλληλότητα του μείγματος υγραερίου που παρέχεται στη Ελλάδα χειμώνα -καλοκαίρι που δεν έχει της κατάλληλες αναλογίες σε προπάνιο-βουτάνιο όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη με αποτέλεσμα την κακή λειτουργία του reducer (εαν δεν είναι απλά λόγια του αέρα).

Ποιο γελοια δικαιολογια εγκαταστατη δεν εχω ξαναακουσει... :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό NikosS » Παρ 29 Ιούλ, 2011 22:39

Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα όντως υπάρχει λάθος μείγμα υγραερίου χειμώνα -καλοκαίρι αυτό το επιβεβαιώνουν και στα πρατήρια, τώρα τι φθορά και έαν προκαλεί κάποια ζημία στον πνεύμωνα αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε, γιατί σίγουρα το διαφορετικό λάθος μείγμα προπάνιο-βουτάνιο που παρέχεται κάτι κάνει, η εργασία του πνεύμωνα είναι να το μετατρέπει απο υγρή μορφή σε αέρια για να καεί όπότε και η λάθος σύνθεση ίσως και να έχει κάποια συνέπεια σε αυτό το κομμάτι ( να ζορίζει κάποια μοντέλα πνεύμωνα δημιουργώντας βλάβη-φθορα), όπως και στις αποδώσεις -υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις στον κινητήρα που ανάλογα με την σύνθεση είναι διαφορετικές.
Σε όλη την Ευρώπη το LPG (υγραέριο) πωλείται στα πρατήρια σε αναλογία 35% βουτάνιο και 65% προπάνιο τους χειμερινούς μήνες και 25%-75% αντίστοιχα το καλοκαιρινούς μήνες , στην Ελλάδα δυστυχώς το LPG πωλείται 20% βουτάνιο και 80% προπάνιο δηλαδή μείγμα μόνο για πολύ καλοκαιρινούς μήνες.
NikosS

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 70 επισκέπτες