Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρύθμιση υγραερίου σε συνθήκες Open Loop

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Ρύθμιση υγραερίου σε συνθήκες Open Loop

Δημοσίευσηαπό kapazo » Τετ 01 Δεκ, 2021 23:56

Καλησπέρα στην παρέα. Είμαι νέο μέλος με πρόσφατη εγκατάσταση Lovato easy fast σε Mazda 3.
Επειδή γενικά ασχολούμαι και διαβάζω έχω ξεκινήσει ήδη την ενασχόληση μου με τη ρύθμιση του κιτ. Εκτός όμως από τη γνωστή διαδικασία με τα trims η οποία γίνεται σε closed loop συνθήκες , θα ήθελα να ξέρω πως ρυθμίζουμε και σε open lοοp δεδομένου ότι παύουν να ισχύουν τα τριμς.
Είναι αρκετά σημαντική και αυτή η ρύθμιση διότι στο ταξίδι ειδικά σε αυτοκίνητα με κοντό σασμαν όπως στη δίκη μου περίπτωσή και πάνω απο τις 4000 χιλιάδες στροφές (130 χλμ/ωρα) το αυτοκίνητο μπαίνει σε μοντ open loop.

Γνωρίζει κάποιος την παραπάνω πληροφορία και θα ήθελε να τη μοιραστεί μαζί μας ; (ειδικά αν είναι και επαγγελματίας του χώρου)
kapazo

Δημοσιευσεις: 3

Re: Ρύθμιση υγραερίου σε συνθήκες Open Loop

Δημοσίευσηαπό meletis » Πέμ 02 Δεκ, 2021 00:08

kapazo έγραψε:Καλησπέρα στην παρέα. Είμαι νέο μέλος με πρόσφατη εγκατάσταση Lovato easy fast σε Mazda 3.
Επειδή γενικά ασχολούμαι και διαβάζω έχω ξεκινήσει ήδη την ενασχόληση μου με τη ρύθμιση του κιτ. Εκτός όμως από τη γνωστή διαδικασία με τα trims η οποία γίνεται σε closed loop συνθήκες , θα ήθελα να ξέρω πως ρυθμίζουμε και σε open lοοp δεδομένου ότι παύουν να ισχύουν τα τριμς.
Είναι αρκετά σημαντική και αυτή η ρύθμιση διότι στο ταξίδι ειδικά σε αυτοκίνητα με κοντό σασμαν όπως στη δίκη μου περίπτωσή και πάνω απο τις 4000 χιλιάδες στροφές (130 χλμ/ωρα) το αυτοκίνητο μπαίνει σε μοντ open loop.

Γνωρίζει κάποιος την παραπάνω πληροφορία και θα ήθελε να τη μοιραστεί μαζί μας ; (ειδικά αν είναι και επαγγελματίας του χώρου)

Σε open loop λογικά χρειάζεσαι wideband που έχει περισσότερη ακριβεία τής αναλογίας .
Πώς και δέν έβαλες το νεότερο εγκέφαλο της Lovato . Τουλάχιστον το easy & fast το είχα στο προηγούμενο αμάξι ενα Honda Accord .
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis

Δημοσιευσεις: 1467

Δημοσίευσηαπό kapazo » Πέμ 02 Δεκ, 2021 00:31

Απ οτι εχω δει ο C-OBD II ειναι ο πιο προσφατος αυτον εχω.
Δεν ειναι αρκετος ο narrow band και να δουμε οτι μενει στα ιδια βολτ οπως και αν δουλευε βενζινη; πχ στα 0.8 volt ;
kapazo

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό socratesb » Παρ 03 Δεκ, 2021 20:12

Kαλησπέρα σε Όλους,
Ένα τέτοιο όργανο θα έπρεπε να έχει κάθε εγκαταστάτης όταν ρυθμίζει αυτοκίνητο και όχι να "μυρίζει τα νύχια του"...
https://www.plxdevices.com/ProductDetai ... 7346002870

και φυσικά δεν έχω καταλάβει γιατί σε αυτοκίνητα που έχουν wideband λ, δεν τον συνδέουν για να τον βλέπουν όταν το προγραμματίζουν και παραμένουν μόνο στα fuel trims!
Golf MK4 GTi AUM - King by AEB lpg kit
socratesb

Δημοσιευσεις: 96

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες