Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Διαστήματα αλλαγής φίλτρων και συντήρησης γενικότερα

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Διαστήματα αλλαγής φίλτρων και συντήρησης γενικότερα

Δημοσίευσηαπό civic2010 » Κυρ 31 Ιούλ, 2011 16:11

Έχω μπερδευτεί αρκετά με τα διαστήματα μετά από τα οποια θα πρέπει να αλλάζω φίλτρα στο kit υγραερίου και κατ επέκταση στην γενικότερη συντήρηση του συστήματος.

Παραθέτω μια εικόνα από τo βιβλίο συντήρησης του συστήματος μου (BIGAS). Οποιος γνωρίζει ας μου πει τι ακριβώς σημαίνει η κάθε ορολογία και κάθε ποσο πρέπει να αλλάζεται και τι.

Πριν βάλω τo σύστημα ο εγκαταστάστης μου είχε πει: ανά 10.000km αλλαγή μικρού φίλτρου με κόστος 10-15€, και ανά 20,000km αντικατάσταση φίλτρου πνεύμονα (κόστος για αυτό δεν θυμάμαι να είχαμε πει και σαφώς θα τo περίμενα πιο ανεβασμένο σε σχέση με τo μικρό) εφόσον τo μικρό φίλτρο φαίνεται βρώμικο. αλλιώς δεν χρειάζεται τίποτα. μου τόνισαν ότι τo κόστος συντήρησης είναι πολύ μικρό όπως προκύπτει κατά βάση από τα παραπάνω.

Είμαι κοντά στα πρώτα 10,000km και επικοινώνησα με τον εγκαταστάτη προκειμενου να συνεννοηθώ για την αλλαγή του μικρού φίλτρου. Προς μεγάλη μου έκπληξη μου ανέφεραν πως εκτος του μικρού φίλτρου πρέπει να αλλάξω και τo άλλο τo μεγάλο. Συνολικό κόστος 75€. Δηλαδή μιλάμε για μια διαφορα 50-60€ από αυτά που μου είχαν πει αρχικά.

Επειδή αλλα μου είπαν αρχικά και αλλα μου λένε τώρα, θα ήθελα να γίνει διευκρίνιση από κάποιον γνωστη του θέματος τι πρέπει να αλλάζεται κάθε φορα στα service καθώς και μετά από ποσα χιλιόμετρα.
Συνημμένα
LPG.jpg
LPG.jpg (269.3 KiB) 4426 προβολές
Civic 1.8 on Bigas LPG Kit
civic2010

Δημοσιευσεις: 171

Re: Διαστήματα αλλαγής φίλτρων και συντήρησης γενικότερα

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 31 Ιούλ, 2011 17:05

Παντως, στην φωτο που παρέθεσες η εταιρια λεει μονο για ΕΛΕΓΧΟ και οχι για αντικατασταση παρα μονο αν υπαρχει ζημια ή αστοχια υλικου. Ακομα και για το φιλτρο λεει να το ελέγξουν και οχι να το αντικαταστησουν σώνει και καλα. Φυσικα τους συμφέρει να το...''βρουν μπιχλιασμενο'' για να πληρωνουν τα κοροιδα...
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ LPG-CNG
1)Στους χαλκινους σωλήνες και στις συνδεσεις τους.
2)Πως αποδιδουν οι σωληνωσεις του υγραεριου, του καυσιμου(μαλλον εννοει τη βενζινη), του αερα και τελος του νερου.
3)Αν εκκινει σωστα το συστημα
4) Ελεγχος Φιλρου αερος
5)Ελεγχος στα μουζι
6)Ελεγχος στον Πνευμονα *
7)Ελεγχος στα μπεκ υγραεριου *
8)Ελεγχος στο φιλτρο της σωληνοειδούς βαλβιδας
9)Ρύθμιση εξαερωσης και ελεγχος (?)
10)Αλλοι πιθανοι ελεγχοι...

* Αν ο πνευμονας ή τα μπεκ δεν δουλευουν σωστα, πρεπει να ανανεωθουν ή να αντικατασταθουν

Και κατω κατω λεει πως για να ισχύει η εγγυηση πρεπει να τσεκαριστουν ολα τα μερη(ολα τα κουτακια)
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 23 επισκέπτες