Γειά σε όλους, θα ήθελα να ζητήσω τη συμβουλή σας μιας και δεν γνωρίζω από μηχανολογία αυτοκινήτου.
Έχω ένα Suzuki Gran Vitara του 2008 με διπλό σύστημα κίνησης υγραέριο/βενζίνη. Πριν ένα μήνα μου άναψε λαμπάκι check engine, το πήγα στην αντιπροσωπεία και το έβαλε στο διαγνωστικό μηχάνημα. Μου είπε πως οφείλεται σε αφλογιστία δευτέρου κυλίνδρου, καθάρισε το σφάλμα από τη μνήμη και μου είπε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Το σφάλμα ωστόσο επανήλθε ενώ μετά από λίγο καιρό παρατήρησα και ένα έντονο ρετάρισμα όταν έπιανα τις 3.000 στροφές με πέμπτη στα 80 χλμ/ωρα. Ανεβάζοντας ταχύτητα πάνω από 85-90 το αυτοκίνητο ηρεμεί. Ο μηχανικός μου είπε πως το ρετάρισμα οφείλεται στο μοντέλο του αυτοκινήτου, παρά το γεγονός πως γνωρίζω οτι παλιότερα δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά.
Τελικά προτάθηκε από τον μηχανικό και έγινε σε πρώτη φάση καθαρισμός και στη συνέχεια αντικατάσταση του μπεκ. Ούτε ο καθαρισμός, ούτε και η ολοκληρωτική αντικατάσταση είχαν επιτυχία, για τα οποία ωστόσο χρειάστηκε να πληρώσω 200 ευρώ.
Τώρα, αυτό που μου προτείνει ο μηχανικός είναι η αντικατάσταση βαλβίδων, η οποία θα κοστίσει 1000 ευρώ.
Ήθελα να σας ρωτήσω αν θα μπορούσα να κάνω κάποια άλλη κίνηση πριν προχωρήσω σε αυτή την λύση. Πιστεύετε πως θα μπορούσε να οφείλεται σε κάτι άλλο το συγκεκριμένο πρόβλημα (πέρα από το μπεκ και τις βαλβίδες) το οποίο θα έπρεπε να διερευνηθεί; Επίσης, σε περίπτωση που δεν διορθωθεί το πρόβλημα ούτε με την αντικατάσταση βαλβίδων, μπορώ να διασφαλίσω κάπως πως δε θα έχω δώσει 1.000 ευρώ ακόμα χωρίς αντίκρισμα;
Σας ευχαριστώ!