Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αφλογιστία κυλίνδρου και ρετάρισμα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Αφλογιστία κυλίνδρου και ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό greg01 » Παρ 09 Σεπ, 2022 16:09

Γειά σε όλους, θα ήθελα να ζητήσω τη συμβουλή σας μιας και δεν γνωρίζω από μηχανολογία αυτοκινήτου.

Έχω ένα Suzuki Gran Vitara του 2008 με διπλό σύστημα κίνησης υγραέριο/βενζίνη. Πριν ένα μήνα μου άναψε λαμπάκι check engine, το πήγα στην αντιπροσωπεία και το έβαλε στο διαγνωστικό μηχάνημα. Μου είπε πως οφείλεται σε αφλογιστία δευτέρου κυλίνδρου, καθάρισε το σφάλμα από τη μνήμη και μου είπε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Το σφάλμα ωστόσο επανήλθε ενώ μετά από λίγο καιρό παρατήρησα και ένα έντονο ρετάρισμα όταν έπιανα τις 3.000 στροφές με πέμπτη στα 80 χλμ/ωρα. Ανεβάζοντας ταχύτητα πάνω από 85-90 το αυτοκίνητο ηρεμεί. Ο μηχανικός μου είπε πως το ρετάρισμα οφείλεται στο μοντέλο του αυτοκινήτου, παρά το γεγονός πως γνωρίζω οτι παλιότερα δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά.

Τελικά προτάθηκε από τον μηχανικό και έγινε σε πρώτη φάση καθαρισμός και στη συνέχεια αντικατάσταση του μπεκ. Ούτε ο καθαρισμός, ούτε και η ολοκληρωτική αντικατάσταση είχαν επιτυχία, για τα οποία ωστόσο χρειάστηκε να πληρώσω 200 ευρώ.

Τώρα, αυτό που μου προτείνει ο μηχανικός είναι η αντικατάσταση βαλβίδων, η οποία θα κοστίσει 1000 ευρώ.

Ήθελα να σας ρωτήσω αν θα μπορούσα να κάνω κάποια άλλη κίνηση πριν προχωρήσω σε αυτή την λύση. Πιστεύετε πως θα μπορούσε να οφείλεται σε κάτι άλλο το συγκεκριμένο πρόβλημα (πέρα από το μπεκ και τις βαλβίδες) το οποίο θα έπρεπε να διερευνηθεί; Επίσης, σε περίπτωση που δεν διορθωθεί το πρόβλημα ούτε με την αντικατάσταση βαλβίδων, μπορώ να διασφαλίσω κάπως πως δε θα έχω δώσει 1.000 ευρώ ακόμα χωρίς αντίκρισμα;

Σας ευχαριστώ!
greg01

Δημοσιευσεις: 2

Re: Αφλογιστία κυλίνδρου και ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό meletis » Παρ 09 Σεπ, 2022 18:38

greg01 έγραψε:Γειά σε όλους, θα ήθελα να ζητήσω τη συμβουλή σας μιας και δεν γνωρίζω από μηχανολογία αυτοκινήτου.

Έχω ένα Suzuki Gran Vitara του 2008 με διπλό σύστημα κίνησης υγραέριο/βενζίνη. Πριν ένα μήνα μου άναψε λαμπάκι check engine, το πήγα στην αντιπροσωπεία και το έβαλε στο διαγνωστικό μηχάνημα. Μου είπε πως οφείλεται σε αφλογιστία δευτέρου κυλίνδρου, καθάρισε το σφάλμα από τη μνήμη και μου είπε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Το σφάλμα ωστόσο επανήλθε ενώ μετά από λίγο καιρό παρατήρησα και ένα έντονο ρετάρισμα όταν έπιανα τις 3.000 στροφές με πέμπτη στα 80 χλμ/ωρα. Ανεβάζοντας ταχύτητα πάνω από 85-90 το αυτοκίνητο ηρεμεί. Ο μηχανικός μου είπε πως το ρετάρισμα οφείλεται στο μοντέλο του αυτοκινήτου, παρά το γεγονός πως γνωρίζω οτι παλιότερα δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά.

Τελικά προτάθηκε από τον μηχανικό και έγινε σε πρώτη φάση καθαρισμός και στη συνέχεια αντικατάσταση του μπεκ. Ούτε ο καθαρισμός, ούτε και η ολοκληρωτική αντικατάσταση είχαν επιτυχία, για τα οποία ωστόσο χρειάστηκε να πληρώσω 200 ευρώ.

Τώρα, αυτό που μου προτείνει ο μηχανικός είναι η αντικατάσταση βαλβίδων, η οποία θα κοστίσει 1000 ευρώ.

Ήθελα να σας ρωτήσω αν θα μπορούσα να κάνω κάποια άλλη κίνηση πριν προχωρήσω σε αυτή την λύση. Πιστεύετε πως θα μπορούσε να οφείλεται σε κάτι άλλο το συγκεκριμένο πρόβλημα (πέρα από το μπεκ και τις βαλβίδες) το οποίο θα έπρεπε να διερευνηθεί; Επίσης, σε περίπτωση που δεν διορθωθεί το πρόβλημα ούτε με την αντικατάσταση βαλβίδων, μπορώ να διασφαλίσω κάπως πως δε θα έχω δώσει 1.000 ευρώ ακόμα χωρίς αντίκρισμα;

Σας ευχαριστώ!
Αρχικά πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει σύνολο και πόσα με υγραέριο το αμάξι .
Σε είχαν ενημερώσει τι τύπου βαλβίδες έχει ο συγκεκριμένος κινητήρας; Εάν έχεις μηχανικές βαλβίδες θα πρέπει να γίνεται έλεγχος διακενων βαλβίδων οπότε ορίζει ο κατασκευαστής και τώρα με το υγραέριο πιο νωρίτερα .
Ξεκίνησε με έλεγχο διακενων βαλβίδων, δείτε τι ορια δίνει ο κατασκευαστής και πόσο είναι σε εσένα .
Μάθε ακριβώς το σφάλμα (κωδικό) που έβγαλε το διαγνωστικό . Μήπως ήταν αστοχία ανάφλεξης κάποιου κυλίνδρου ;
Μπουζί και μπουζοκαλωδια ή πολλ/στες αναλόγως τι διαθέτει έχετε κοιτάξει ;

Στάλθηκε από το M2010J19SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis

Δημοσιευσεις: 1467

Δημοσίευσηαπό greg01 » Σάβ 10 Σεπ, 2022 13:54

meletis έγραψε:Αρχικά πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει σύνολο και πόσα με υγραέριο το αμάξι .
Σε είχαν ενημερώσει τι τύπου βαλβίδες έχει ο συγκεκριμένος κινητήρας; Εάν έχεις μηχανικές βαλβίδες θα πρέπει να γίνεται έλεγχος διακενων βαλβίδων οπότε ορίζει ο κατασκευαστής και τώρα με το υγραέριο πιο νωρίτερα .
Ξεκίνησε με έλεγχο διακενων βαλβίδων, δείτε τι ορια δίνει ο κατασκευαστής και πόσο είναι σε εσένα .
Μάθε ακριβώς το σφάλμα (κωδικό) που έβγαλε το διαγνωστικό . Μήπως ήταν αστοχία ανάφλεξης κάποιου κυλίνδρου ;
Μπουζί και μπουζοκαλωδια ή πολλ/στες αναλόγως τι διαθέτει έχετε κοιτάξει ;

Στάλθηκε από το M2010J19SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν γνωρίζω να σου πω τον ακριβή αριθμό χιλιομέτρων, αλλά εδώ και 1,5 χρόνο που το αυτοκίνητο ήρθε στην κατοχή μου κινείται με υγραέριο σε αναλογία άνω του 90%, και ταξιδεύει γύρω στα 50 χλμ καθημερινά. Ρύθμιση βαλβίδων είχε γίνει πριν ένα χρόνο περίπου και ο μηχανικός τότε μου είχε πει πως δεν θα υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω παρέμβαση στο μέλλον. Το σφάλμα που μου ανέφερε ο μηχανικός ήταν "αφλογιστία δευτέρου κυλίνδρου" αλλά δεν γνωρίζω τον κωδικό. Το ηλεκτρολογικό σφάλμα είναι αυτό που σκέφτομαι και εγώ ως πιθανή αιτία στηριζόμενος στις λίγες γνώσεις μου. Δεν είχα την ευκαιρία να ρωτήσω αν έχει πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος, αλλά θα το κάνω τη Δευτέρα. Επίσης, έχω κλείσει ένα ακόμη ραντεβού σε gas service για δεύτερη γνώμη.
greg01

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό Kkkooo » Παρ 16 Σεπ, 2022 14:17

Δοκιμασε καποιο καθαριστικο συστηματος.
Δοκιμασε και καθαρισμο ανθρακος (carbon cleaning).
Ερωτησε και δευτερη και τριτη γνωμη απο αλλον
Kkkooo

Δημοσιευσεις: 11

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 50 επισκέπτες