Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Οικονομία (όχι αυτονομία....)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (όχι αυτονομία....)

Δημοσίευσηαπό Alpino » Πέμ 04 Αύγ, 2011 09:33

Γιατί όλοι οι εγκαταστάτες επιμένουν ότι η διαφορά στην κατανάλωση είναι πολύ μικρή
ίσως γιατί διαφημίζουν την οικονομία των 40 - 42% σαν "50% για πάντα" =))

Σε εμένα από τότε που έβαλα το σύστημα η κατανάλωση με το υγραέριο είναι πάνω από 20%
Όλοι που ξέρω και διαβάζω στα Forum έχουν αύξηση στην κατανάλωση έως 30%
Όταν το είπα στο εγκαταστάτη μου ότι είμαι στο 20% μου είπε αποκλείεται φέρτο να το ρυθμίσουμε
Το πήγα και το ρύθμισαν η κατανάλωση έπεσε στο 7% αλλά το αμάξι σερνότανε
έτσι το ξαναπήγα να το ξαναγυρίσουν στις αρχικές ρυθμίσεις.
Skoda Octavia I 1400cc LPG ZAVOLI 4ης γεννιάς αερίου ψεκασμού 160.000km με LPG
+Μπουζί Brisk LPG
Alpino

Δημοσιευσεις: 29

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 04 Αύγ, 2011 13:04

thanasis έγραψε:Φτωχα μειγματα για οικονομια ισον σιγουρο καψιμο βαλβιδων.Αυτο ισχυε και για τα βενζινοκινητα μοτερ(καρμπυρατερ ή μηχανικο injection)ποσο μαλλον για το υγραεριο

Υπάρχει και η αντίθετη άποψη για το υγραέριο πως φτωχό μείγμα->μικρότερες θερμοκρασίες στον θάλαμο καύσης->μικρότερη φθορά στις βαλβίδες. Δεν έχω τις γνώσεις για να το κρίνω ως προς την αξιοπιστία του αλλά το θέτω σαν προβληματισμό. Αν χρειαστεί θα ψάξω πίσω στο θέμα στους 4τροχούς για να μεταφέρω τα επιχειρήματα αυτών που υποστηρίζουν το παραπάνω...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 04 Αύγ, 2011 13:47

anikologr έγραψε:
thanasis έγραψε:Φτωχα μειγματα για οικονομια ισον σιγουρο καψιμο βαλβιδων.Αυτο ισχυε και για τα βενζινοκινητα μοτερ(καρμπυρατερ ή μηχανικο injection)ποσο μαλλον για το υγραεριο

Υπάρχει και η αντίθετη άποψη για το υγραέριο πως φτωχό μείγμα->μικρότερες θερμοκρασίες στον θάλαμο καύσης->μικρότερη φθορά στις βαλβίδες. Δεν έχω τις γνώσεις για να το κρίνω ως προς την αξιοπιστία του αλλά το θέτω σαν προβληματισμό. Αν χρειαστεί θα ψάξω πίσω στο θέμα στους 4τροχούς για να μεταφέρω τα επιχειρήματα αυτών που υποστηρίζουν το παραπάνω...

Στους 4τ εχει αναλυθει απο ατομο που ξερει πολλα(πρεπει να ξεχωριζουμε καποια ατομα), οτι η εννοια φτωχου-πλουσιου μιγματος δεν υφισταται στα αερια καυσιμα οπως στην βενζινη. Αυτο πρεπει να το ξερουν και καποιοι εγκαταστατες γνώστες για αυτο και δεν πανικοβαλονται οταν ακουνε για λαμπακι. Εγω πρωτο ταξιδι εκανα με αναμμενο λαμπακι υστερα απο επικοινωνια μαζι του, οπου με διαβεβαιωσε οτι δεν τρεχει καστανο με το υγραεριο, αντιθετα αν το χα αναμμενο με βενζινη θα επρεπε να το κοιταξω αμεσα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Πέμ 04 Αύγ, 2011 19:39

Με vialle lpfi έχω 22% αύξηση κατανάλωσης σε σχέση με της βενζίνης. Το αμάξι δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα και τα μπεκ είναι τα ενδεδειγμένα.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό genos2000 » Πέμ 04 Αύγ, 2011 21:19

Εμενα παλι που δεν ειναι τα ενδεδειγμενα v15 αλλα μαλλον για τα διπλα αλογα v20 της vialle καιω σε καθε περιπτωση +35% περιπου περισσοτερο.Αυριο λεω να ξαναπαω μια βολτα στο μαστορι μου!Το αμαξι μου ειναι αισθητα πιο αδυνατο και εχω μετανοιωσει τελειως για την επιλογη μου να εμπιστευτω το αμαξι μου σε Ελληνα μηχανικο.Η πλακα ειναι οτι εκανα και μεγαλη ερευνα αγορας πριν προχωρησω!
genos2000

Δημοσιευσεις: 70

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 04 Αύγ, 2011 21:54

genos2000 έγραψε:Εμενα παλι που δεν ειναι τα ενδεδειγμενα v15 αλλα μαλλον για τα διπλα αλογα v20 της vialle καιω σε καθε περιπτωση +35% περιπου περισσοτερο.Αυριο λεω να ξαναπαω μια βολτα στο μαστορι μου!Το αμαξι μου ειναι αισθητα πιο αδυνατο και εχω μετανοιωσει τελειως για την επιλογη μου να εμπιστευτω το αμαξι μου σε Ελληνα μηχανικο.Η πλακα ειναι οτι εκανα και μεγαλη ερευνα αγορας πριν προχωρησω!

Σκέψου αν δεν είχες κάνει κιόλας τι θα πάθαινες 8-) Σοβαρά πάντως πιστεύω ότι με μια ακόμα βόλτα στον μάστορά σου θα λυθεί το πρόβλημα...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Πέμ 04 Αύγ, 2011 22:51

Genos2000, επειδή τον πήρες με το καλό, πάνε και πες του να σου βάλει τα v15 που κάνουν με το αμάξι σου, τα v20 επειδή είναι πιο μεγάλα δεν μπορούν να ψεκάσουν με ακρίβεια μικρές ποσότητες καυσίμου, αλλιώς όλοι θα είχαμε μεγάλα μπεκ. Κάνε και λίγο φασαρία αν δεις ότι δεν καταλαβαίνει, αν και ο νίκος μπορεί να έχει 1002 ελαττώματα αλλά μου φάνηκε πρόθυμος όσες φορές του ζήτησα κάτι.

Αν ήμουν στην θέση σου θα είχαμε παίξει ήδη μπουνιές. Μα έχει τόσο καιρό, που έκανες την μετατροπή.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 05 Αύγ, 2011 17:09

anikologr έγραψε:Υπάρχει και η αντίθετη άποψη για το υγραέριο πως φτωχό μείγμα->μικρότερες θερμοκρασίες στον θάλαμο καύσης->μικρότερη φθορά στις βαλβίδες. Δεν έχω τις γνώσεις για να το κρίνω ως προς την αξιοπιστία του αλλά το θέτω σαν προβληματισμό. Αν χρειαστεί θα ψάξω πίσω στο θέμα στους 4τροχούς για να μεταφέρω τα επιχειρήματα αυτών που υποστηρίζουν το παραπάνω...

Σωστό και αυτό,
Επίσης στο υγραέριο στις υψηλές στροφές δεν χρειάζονται το ίδιο πλούσια μίγματα όπως και στη βενζίνη, αφού σε πολλούς κινητήρες ένα μικρό μέρος της βενζίνης χρησιμοποιείται για ψύξη του κυλίνδρου. Από την άλλη ένα φτωχό μίγμα υγραερίου / αέρα καίγεται πιο αργά, οπότε υπάρχει και εκεί ένα λεπτό όριο για το πόσο πιο φτωχό χρειάζεται να ρυθμιστεί.
Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 05 Αύγ, 2011 17:28

genos2000 έγραψε:Εμενα παλι που δεν ειναι τα ενδεδειγμενα v15 αλλα μαλλον για τα διπλα αλογα v20 της vialle καιω σε καθε περιπτωση +35% περιπου περισσοτερο.Αυριο λεω να ξαναπαω μια βολτα στο μαστορι μου!Το αμαξι μου ειναι αισθητα πιο αδυνατο και εχω μετανοιωσει τελειως για την επιλογη μου να εμπιστευτω το αμαξι μου σε Ελληνα μηχανικο.Η πλακα ειναι οτι εκανα και μεγαλη ερευνα αγορας πριν προχωρησω!

Τα σημάδια ενός πολύ πλούσιου μίγματος λόγο μεγάλων μπεκ είναι συνήθως τα μπουκώματα και η πτώση ιπποδύναμης στο τέρμα γκάζι. Το υπερβολικά πλούσιο μίγμα όμως ταλαιπωρεί τα μπουζί, τον καταλύτη και τον χώρο καύσης λόγο υψηλοτέρων θερμοκρασιών. Όλα αυτά εμφανίζονται όταν ο λάμδα παύει να διορθώνει.
Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό genos2000 » Παρ 05 Αύγ, 2011 19:51

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναί ότι χαμηλά το αμάξι δεν τραβάει σε σχέση με τη βενζίνη.Εν πάσει περιπτώσει σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις.Θα σας πω νέα μόλις το παραλάβω!
genos2000

Δημοσιευσεις: 70

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 48 επισκέπτες