Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εκκίνηση με LPG

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Εκκίνηση με LPG

Δημοσίευσηαπό Kombatant » Παρ 05 Αύγ, 2011 21:33

Καλησπέρα. Έχω το kit της Bigas στο Saab 9-3 μου εδώ και 3 μήνες, έχω κάνει ήδη γύρω στα 6000km και όλα βαίνουν καλώς. Η ερώτηση είναι η εξής: έχω πρόβλημα με την τρόμπα βενζίνης, το αμάξι δε ξεκινάει με βενζίνη δηλαδή με τίποτα. Το bigas έχει ένα σύστημα που επιτρέπει την εκκίνηση απευθείας με LPG, και όταν το κάνω αυτό, το αμάξι παίρνει κανονικά μπροστά. Μέχρι λοιπόν να φτιάξω την τρόμπα, ξέρει κάποιος αν αυτη η μέθοδος εγκυμονεί κινδύνους για το αυτοκίνητό μου;
Kombatant

Δημοσιευσεις: 8

Re: Εκκίνηση με LPG

Δημοσίευσηαπό georged30 » Σάβ 06 Αύγ, 2011 08:56

ολα τα συυγραεριου επιτρεπουν καποιες εκινησεις με υγραεριο πχ το δικο μου μεχρι 5 και ειναι για περιπτωσεις οπως η δικια σου αλλα μετα τις 5 εκινησεις δεν επιτρεπει αλλες και πρεπει να γινει μηδενισμος του μετρητη απο τον εγκαταστατη σου. οποτε αλαξε αντλια βενζινης το συντομοτερο . ;)
SKODA OCTAVIA TOUR LPG
TARTARINI SEQUENTIAL
georged30

Δημοσιευσεις: 42

Δημοσίευσηαπό Kombatant » Σάβ 06 Αύγ, 2011 13:33

Εκεί είναι το θέμα, στο δικό μου manual δε λέει τίποτα για περιορισμένο αριθμό εκκινήσεων... θα πάρω τον εγκαταστάτη τηλέφωνο τη Δευτέρα, απλά επειδή μεσολαβεί Σαββατοκύριακο είπα μήπως γνώριζε κάποιος γιατί τα μηχανολογικά δεν είναι το φόρτε μου.
Kombatant

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό anikologr » Σάβ 06 Αύγ, 2011 15:11

Kombatant έγραψε:Εκεί είναι το θέμα, στο δικό μου manual δε λέει τίποτα για περιορισμένο αριθμό εκκινήσεων... θα πάρω τον εγκαταστάτη τηλέφωνο τη Δευτέρα, απλά επειδή μεσολαβεί Σαββατοκύριακο είπα μήπως γνώριζε κάποιος γιατί τα μηχανολογικά δεν είναι το φόρτε μου.

Στο δικό μου κιτ δεν νομίζω ότι υπάρχει περιορισμός για εκκινήσεις με καύσιμο το υγραέριο και δεν βλέπω τον λόγο γιατί να συνβαίνει κάτι τέτοιο...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 07 Αύγ, 2011 21:50

σε σύστημα Icom jtg γνωρίζει κανείς πως γίνεται εκκίνηση του κινητήρα με υγραεριο;
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Κυρ 07 Αύγ, 2011 22:56

Ο λόγος που οι κατασκευαστές (κάποιοι) περιορίζουν αριθμητικά τις εκκινήσεις έκτακτης ανάγκης με υγραέριο, είναι διότι η εκκίνηση είναι δύσκολη σε κρύο θάλαμο καύσης, και η πραγματοποιούμενη καύση ατελής, άρα ενδέχεται να προκύψει θέμα με τον καταλύτη αν το παρακάνουμε.

Τα αυτά ισχύουν και αν βάλουμε μπρος το αυτοκίνητο με βενζίνη σπρώχνοντάς το, το άκαυστο μίγμα θα καταλήξει στον καταλύτη και ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα.

Προφανώς, όσο πιο δύσκολα πάρει μπρος, και στις δυο περιπτώσεις, τόσο το χειρότερο, άρα αν είναι χειμώνας το θέμα είναι πιο σοβαρό.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 51 επισκέπτες