Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μήκος Σωληνακίων από Μπεκ σε Πολλαπλή?

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Μήκος Σωληνακίων από Μπεκ σε Πολλαπλή?

Δημοσίευσηαπό niksta » Παρ 22 Ιούλ, 2011 22:15

Το σκίσαμε το θέμα....
niksta

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Κυρ 07 Αύγ, 2011 21:54

Οι περισσότερες εταιρίες έχουν κάτι να προτείνουν για το μήκος που υποτίθεται πρέπει να έχουν αυτά τα σωληνάκια, συνήθως αναφέρεται μέγιστο μήκος 15 εκατοστών (ή και 10 εκατοστών σε άλλες εταιρίες). Το μήκος που απαιτεί η κάθε εταιρία είναι μάλλον εμπειρικό και δεν προκύπτει οτι παίζει ιδιαίτερο ρόλο, εκτός ακραίων περιπτώσεων, που όμως αντιμετωπίζονται αλλιώς, βλέπε παρακάτω.

Επίσης, το μήκος υποτίθεται οτι πρέπει να είναι το ίδιο για όλους τους κυλίνδρους, αυτό όμως είναι προφανές οτι δεν είναι εφικτό σε κάθε δυνατή περίπτωση κινητήρα.

Επειδή αυτά τα γνωρίζουν οι κατασκευαστές, και ΜΟΝΟ για τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπου αυτό χρειάζεται, έχουν συμπεριλάβει στρατηγικές στο λογισμικό ώστε να τίθεται προπορεία στον παλμό ψεκασμού των μπεκ υγραερίου (το λογισμικό κάνει μια εκτίμηση για το πότε θα έρθει ο επόμενος πραγματικός παλμός ψεκασμού) ώστε να αντιμετωπίζεται το θέμα της απομακρυσμένης τοποθέτησης των μπεκ, αν λόγω τεχνικών δυσχερειών πρέπει να έχουμε μεγάλο μήκος σωλήνων. Η ρύθμιση αυτής της παραμέτρου δεν βρίσκεται σε εύκολα προσβάσιμο σημείο για προφανείς λόγους, ενώ ορισμένοι κατασκευαστές αποτρέπουν τους εγκαταστάτες από το να πειράζουν αυτή τη ρύθμιση εκτός αν έχουν ρητές εντολές από τους τεχνικούς του εργοστασίου κατασκευής του κιτ.

Πρακτικά τώρα, σε επιθεώρηση που μπορούμε να κάνουμε στο αυτοκίνητό μας, κοιτάζουμε να έχει γίνει μια λογική τοποθέτηση, δηλαδή να μην μπορούσε να τοποθετηθεί αλλιώς καλύτερα, και όχι να πάρουμε το μέτρο και να μετράμε τα σωληνάκια μήπως κάποιο είναι 1 εκατοστό μακρύτερο από το άλλο.

Στα παραπάνω πρέπει να ληφθεί υπόψη και η εντολή κάποιων κατασκευαστών για τον προσανατολισμό τοποθέτησης των ίδιων των μπεκ υγραερίου (κάποιοι π.χ. απαιτούν μόνο κατακόρυφη τοποθέτηση) η οποία επηρεάζει τη χωροταξία της όλης κατασκευής και φυσικά το μήκος των σωληνώσεων.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό niksta » Παρ 12 Αύγ, 2011 18:15

DaKancho έγραψε:Οι περισσότερες εταιρίες έχουν κάτι να προτείνουν για το μήκος που υποτίθεται πρέπει να έχουν αυτά τα σωληνάκια, συνήθως αναφέρεται μέγιστο μήκος 15 εκατοστών (ή και 10 εκατοστών σε άλλες εταιρίες). Το μήκος που απαιτεί η κάθε εταιρία είναι μάλλον εμπειρικό και δεν προκύπτει οτι παίζει ιδιαίτερο ρόλο, εκτός ακραίων περιπτώσεων, που όμως αντιμετωπίζονται αλλιώς, βλέπε παρακάτω.

Επίσης, το μήκος υποτίθεται οτι πρέπει να είναι το ίδιο για όλους τους κυλίνδρους, αυτό όμως είναι προφανές οτι δεν είναι εφικτό σε κάθε δυνατή περίπτωση κινητήρα.

Επειδή αυτά τα γνωρίζουν οι κατασκευαστές, και ΜΟΝΟ για τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπου αυτό χρειάζεται, έχουν συμπεριλάβει στρατηγικές στο λογισμικό ώστε να τίθεται προπορεία στον παλμό ψεκασμού των μπεκ υγραερίου (το λογισμικό κάνει μια εκτίμηση για το πότε θα έρθει ο επόμενος πραγματικός παλμός ψεκασμού) ώστε να αντιμετωπίζεται το θέμα της απομακρυσμένης τοποθέτησης των μπεκ, αν λόγω τεχνικών δυσχερειών πρέπει να έχουμε μεγάλο μήκος σωλήνων. Η ρύθμιση αυτής της παραμέτρου δεν βρίσκεται σε εύκολα προσβάσιμο σημείο για προφανείς λόγους, ενώ ορισμένοι κατασκευαστές αποτρέπουν τους εγκαταστάτες από το να πειράζουν αυτή τη ρύθμιση εκτός αν έχουν ρητές εντολές από τους τεχνικούς του εργοστασίου κατασκευής του κιτ.

Πρακτικά τώρα, σε επιθεώρηση που μπορούμε να κάνουμε στο αυτοκίνητό μας, κοιτάζουμε να έχει γίνει μια λογική τοποθέτηση, δηλαδή να μην μπορούσε να τοποθετηθεί αλλιώς καλύτερα, και όχι να πάρουμε το μέτρο και να μετράμε τα σωληνάκια μήπως κάποιο είναι 1 εκατοστό μακρύτερο από το άλλο.

Μακάρι να έβρισκα αυτή τη ρύθμιση στο λογισμικό για την προπορεία αλλά δεν.

Στο δικό μου για τα σωληνάκια δεν μιλάμε για 1εκ. αλλά για 5-6 και ελάχιστο μήκος 19-20εκ.(Το manual του λογισμικού μιλάει για μέχρι 25εκ. αλλά όσο γίνεται πιο κάτω από τα 20εκ αν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ είμαι στα όρια σύμφωνα με αυτό). Κατά τα άλλα είναι μια αρκετά καλή δουλειά. Απλά αντί για τετραπλή μπεκιέρα θα μπορούσε να βάλει 2 διπλές και με σημαντικά μικρότερο μήκος.
Γενικά η λογική λέει όσο πιο κοντά σωληνάκια τόσο το καλύτερο κάτι που θα βοηθήσει και σε πιο σωστή ρύθμιση και πιο στρωτή λειτουργία.
niksta

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό ntarntanian1 » Τετ 19 Οκτ, 2011 11:41

γεια σας και απο μενα θα ηθελα να ρωτησο τον κυριο ποθ ασχολητε με την εγκατασταση συστιματων να μου ελεγε την γνωμη του απο την εμπειρια που εχει για το κιτ της Landi Renzo omegas αυτο εχω τοποθετηση εγω. οπωσ επισεις ειδα το σωληνακια ειναι το ιδιο μηκος ολα η μπεκιερα μου ειναι med ευχαριστω!
seat leon 1.6 Landi Renzo Omegas
ntarntanian1

Δημοσιευσεις: 36

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες