Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό hpdra » Τρί 02 Αύγ, 2011 22:29

Είναι τρομερή αισχροκέρδεια. Όλο νέα πρατήρια ανοίγουν, αλλά το καρτελ δε σπάει!

Σήμερα περνώντας από Σέρρες, έκανα το πείραμα, να γεμίσω στη Βουλγαρία. Το υγραέριο εκεί είναι στα 0,66 και η βενζίνη στα 1,31.

Γέμισα, όλα καλά, και γύρισα, αλλά δυστυχώς με πολύ μικρό κέρδος. Θέλεις 4 ευρώ πάνε-έλα (το ελάχιστο δυνατό), και το κέρδος είναι μόλις 0,12 λεπτά/λίτρο (0,10 σε σχέση με τη Δράμα). Γεμίζοντας δηλαδή 33 λίτρα, ίσα που βγάζεις το κόστος της διαδρομής.

Με τη βενζίνη απ' την άλλη, υπάρχει ουσιαστικό κέρδος, τουλάχιστον 0,33 λεπτά το λίτρο. Μόνο γεμίζοντας και βενζίνη, μπορείς να βγάλεις κέρδος από Βουλγαρία (εκτός φυσικά κι αν έχεις καμια 100ρα δεξαμενή LPG ;) )
hpdra

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 02 Αύγ, 2011 23:42

DIAMA1600ASTRA08 έγραψε:ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ.... ΤΙΜΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο.88!!!!!!!!!! ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ 25-30 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ" ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΤΙΜ/ΓΙΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ"

Γιατί δεν έβλεπες το τιμολόγιο, να μαθαίναμε από πρώτο χέρι τι βγάζει; Αν πιστεύεις οτι αισχροκερδούν γιατί δεν κάνεις κι εσύ την καταγγελία σου εδώ :
polites@ypoian.gr
kataggelies@sdoe.gr
info@rae.gr

Είναι γεγονός πάντως οτι την τελευταία εβδομάδα έχει ανέβει αρκετά η διυλιστηριακή τιμή (τουλάχιστον 3 λεπτά/λίτρο) οπότε στην προκειμένη περίπτωση είναι "λογικό" να αυξήσει την τιμή, ώστε να διατηρήσει σταθερό το (υψηλό) κέρδος που βγάζει. :thumbdown:
Τώρα γιατί ανέβηκε τόσο η τιμή από το διυλιστήριο, είναι ερευνητέο...
Η μέση σταθμισμένη τιμή την περασμένη εβδομάδα στην ευρωζώνη ήταν 0,7283 ευρώ/λίτρο... Υπενθυμίζω οτι μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκαν οι τιμές από το 2005 μέχρι σήμερα εδώ.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τετ 03 Αύγ, 2011 03:27

να πω κ εγω την εμπειρια μου που μαθημενος απο την ηπειρο που φουλαρω με τιμη 0.75 ή 0.76 επεσα απο τα συννεφα με 0.89 στην τριπολη.
κατ αρχας το θεωρω τραγικο σε εθνικη οδο τοσων χλμ απο αρτα δλδ μεχρι και μετα την κορινθο να μην υπαρχει πρατηριο,πηγα εκτος πορειας περιπου 70χλμ πηγαινελα συν οτι πληρωσα διοδια 2φορες (αλλη απατη αυτο να εχει 2 διοδια σε αποσταση 50χλμ) και κατεληξα να μπω σ εναν χωματοδρομο 100μετρα και να δω ενα τεραστιο κτιριο με μεγαλες επιγραφες γυαλινο κ.λ.
ειναι το μονο στην πελοπονησο εκτος αλλο ενα πατρα και εχω να επισημανω τα εξης:
κανεις τετοιο κτιριο γυαλινο κ.λ και δεν ριχνεις 100μετρα ασφαλτο στο δρομο?ουτε καν τσιμεντο εκει που παρκαρει το αμαξι να φουλαρει?
(μου θυμισε πρατηριο στο φαρ ουεστ) :lol: :lol:
δλδ μονο με απλυτο αμαξι πας να φουλαρεις.
με λιγα λογια οτι γλυτωσα απο το υγραεριο το πληρωσα κανοντας επιπλεον χλμ,πληρωνοντας 2 διοδια και με ενα αμαξι ασπρο απο την σκονη
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 03 Αύγ, 2011 04:12

DIAMA1600ASTRA08 έγραψε:ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ.... ΤΙΜΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο.88!!!!!!!!!! ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ 25-30 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ" ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΤΙΜ/ΓΙΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΤΑΛΑΞΑΜΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ?
ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ: ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΣ ΓΔΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΧΑΛΚΙΔΑΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .................

Δες ρε ανθρωπε το τιμολογιο του! Εχουν τοσο θρασσος που θα σου δειχνε 0.63-0.64 που θα το αγορασε!

Για το απο Σεπτεμβρη που λες να σου πω οτι, το χειμωνα με το αλλο μιγμα + τους φορους που θα βαλει το κρατος + την σταθερη αισχροκερδια των πρατηριουχων/διανομεων θα αναπολουμε τις σημερινες τιμες σαν ονειρο θερινης νυχτος. Το χειμωνα σε καθε φουλαρισμα θα γλιτωνουμε 5-10 ευρω σε σχεση με την βενζινη, θα λεμε και ευχαριστω.

Οταν φτασει το οφελος/γεμισμα στο υγραεριοκινητο οχημα γυρω στο 5 ευρω εκει θα σταματησουν την ξεφρενη ανοδο του.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 03 Αύγ, 2011 20:55

gkazakias έγραψε:
DIAMA1600ASTRA08 έγραψε:ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ.... ΤΙΜΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο.88!!!!!!!!!! ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ 25-30 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ" ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΤΙΜ/ΓΙΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΤΑΛΑΞΑΜΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ?
ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ: ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΣ ΓΔΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΧΑΛΚΙΔΑΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .................

Δες ρε ανθρωπε το τιμολογιο του! Εχουν τοσο θρασσος που θα σου δειχνε 0.63-0.64 που θα το αγορασε!

Δεν θα βγάλεις άκρη και μπορεί να δεις τιμές κοντά στην λιανική στο τιμολόγιο. Η τιμή πολλές φορές διαμορφώνεται με πιστωτικά τιμολόγια κάθε τέλος μήνα κλπ. Αυτά μην περιμένει να δει κανένας.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό mathnet2003 » Κυρ 07 Αύγ, 2011 10:45

Φιλε μου,
Ετυχε να βρεθω στις περιοχες Ιωαννινων και Πρεβεζης πριν απο 10 μερες και χρησιμοποιησα τα δυο φθηνοτερα πρατηρια της Ελλαδος,,,,το ενα στα Ιωαννινα και το δευτερο στην Εθνικη Αρτας Παργας,,με 0,75Ε και 0,76Ε αντιστοιχα....Οπως καταλαβαινεις ,,το πρωτο που τους ρωτησα ειναι απο που αγοραζουν .......Μου ειπαν και οι δυο ,,,(που μαλλον πρεπει να ειναι ενος και τα δυο πρατηρια,,ή εχουν τον ιδιο προμηθευτη) οτι αγοραζουν απο Αθηνα!!!!!!!! Καταλαβαινεις οτι η επομενη ερωτηση ειναι πως πουλανε στο 0.75 με την Αθηνα να πουλαει στο 0.8+
Η απαντηση ηταν και των δυο οτι θελουν να εχουν δουλεια και ειναι θεμα τακτικης -πολιτικης τους! Ο ενας μαλιστα μου ειπε (Φαρμακης ) οτι εχει δικα του βυτια και μεταφερει απο Αθηνα και υπαρχει και αποθηκη εξω απο την Αμφιλοχια (φαινεται απο το δρομο)
Αυτα ,,,,και περαστικα μας,,,
Opel Astra 1.6 2009 Emmegas Άνευ Λύπανσης
mathnet2003

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 07 Αύγ, 2011 11:50

Eνταξει ειναι τσεκαρισμενο τελικα το ποσοστο κερδους που δουλευουν οι πρατηριουχοι (15-20+ λεπτα το λιτρο!),το θεμα ειναιναι το τι μπορει να γινει!
Την προηγουμενη βδομαδα σε μια ακομη συζητηση με πρατηριουχο οταν τον ρωτησα για το ποσοστο κερδος του και αφου δεν μπορουσε να μου αρνηθει την τιμη αγορας του ( ειναι και συχνος επισκεπτης σε αυτο το φορουμ)μου απαντησε ο ανθρωπος κατα λεξη "πως δεν γινετε και στο αεριο να πηγαινω για 3 λεπτα,για να παρω 30 ευρω πρεπει να πουλησω 1000 λιτρα βενζινη και με αυτα θα πρεπει να πληρωθει και ο υπαλληλος,εμενα τι θα μου μεινει?"
Υπαρχει περιπτωση να γινει τιποτα τελικα στο να κατεβουν οι τιμες?
Υπαρχει κρατος για να βαλει χερι στο καρτελ?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό dti » Κυρ 07 Αύγ, 2011 12:32

valsam έγραψε:"πως δεν γινετε και στο αεριο να πηγαινω για 3 λεπτα,για να παρω 30 ευρω πρεπει να πουλησω 1000 λιτρα βενζινη και με αυτα θα πρεπει να πληρωθει και ο υπαλληλος,εμενα τι θα μου μεινει?"

Θα μπορούσαν να πωλούν με κέρδος 10 λεπτά (όπως φαίνεται οτι ισχύει σε πολλές χώρες της Ε.Ε.) και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Τα 3 λεπτά κέρδος της βενζίνης είναι σίγουρα λίγα σε σχέση με το κόστος του λίτρου, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να αισχροκερδούν με το υγραέριο. Είναι δηλαδή σαν να μας λένε οτι εμείς πάλι πρέπει να πληρώσουμε την απώλεια κερδών που έχουν λόγω μη κατανάλωσης βενζίνης!!!
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό christoi » Κυρ 07 Αύγ, 2011 17:07

Μήπως να τσοντάρουμε όλοι μαζί, οι κατά τόπους υγραεριοκίνητοι, και να ανοίξουμε πρατήριο υγραερίου; Θα είναι από εμάς, για εμάς. Κανείς άλλος, με τιμή πώλησης σε εμάς, όσο και η τιμή αγοράς.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό bebes » Τρί 09 Αύγ, 2011 11:05

christoi έγραψε:Μήπως να τσοντάρουμε όλοι μαζί, οι κατά τόπους υγραεριοκίνητοι, και να ανοίξουμε πρατήριο υγραερίου; Θα είναι από εμάς, για εμάς. Κανείς άλλος, με τιμή πώλησης σε εμάς, όσο και η τιμή αγοράς.

oπως κανουν πχ τα ΤΑΞΙ σε καποιες πολεις.
Ειναι βεβαια δυσκολο,
ποσοι θα μαζετουν,
τι κεφαλαιο θα βαλουν,
αδειες, προσωπικο κλπ κλπ

πιο εφικτο μου φαινετα να συννενοηθω με 5-6 φιλουςς και γνωστους και να βαλουμε μια δεξαμενη σε κανα οικοπεδο απομονωμενο ή σε καποια βιοτεχνια και να γεμιζουμε απο'κει
SUZUKI WagonR 1.3 LPG atiker
bebes

Δημοσιευσεις: 77

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 101 επισκέπτες