KrazyA έγραψε:DaKancho έγραψε:Περί μηχανικών πολυτεχνείου, που ασχολούνται κιόλας με υγραέριο σε αυτοκίνητα (έχουν άδεια εγκαταστάτη, αφού διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, ασχέτως αν δεν έχουν ποτέ ακουμπήσει κινητήρα αυτοκινήτου) αυτοί που ξέρω τουλάχιστον δεν μπορούν να λύσουν ούτε δευτεροβάθμια εξίσωση, αν τώρα πάμε σε κανένα φοιτητή (που περνάει κανονικά τα μαθήματα και όχι μέσω κάποιας κομματικής νεολαίας) τότε εκεί πιθανόν να μπορεί να το λύσει. Αν τέλος πάμε σε μηχανολόγους ΤΕΙ, αυτοί δεν ξέρουν καν ορθογραφία, ούτε πριν μπούνε στη σχολή, ούτε βέβαια και μετά... κατά βάση για μια σφραγίδα (κλειστό επάγγελμα) αγωνίζονται όλοι.
Μηχανολόγο που να ξέρει τι του γίνεται στο θέμα υγραερίου και να είναι απολύτως ικανός να το κάνει στην πράξη (όχι να παρακολουθεί κουστουμαρισμένος κάποιους άλλους να το κάνουν, χωρίς καν να πολυκαταλαβαίνει τι κάνουν) έχω δει μόνο έναν (1) και δεν ήταν Έλληνας.
Φίλε μου το πήγες μακριά το θέμα χωρίς λόγο, και αδικείς πρώτα από όλα τον εαυτό σου...
Προφανώς συναναστρέφεσαι λάθος ανθρώπους, ή έχεις κάτι προσωπικό με κάποιους στο χώρο γενικότερα.
Τα σχόλιά σου περί εξισώσεων, ορθογραφίας κλπ τα αντιπαρέρχομαι ως υπερβολικά και εν τη ρύμη του λόγου. Το γεγονός ότι η χώρα μας είναι γενικά μπακάλικο δεν σημαίνει ότι σε κάθε τομέα δεν υπάρχουν και σοβαροί επαγγελματίες και επιστήμονες.
Τώρα επί της ουσίας του αρχικού ερωτήματος για την ένδειξη στάθμης της δεξαμενής καυσίμου, η γνώμη μου είναι ότι ο σωστός μηχανικός δεν είναι αυτός που θα σου δείξει τις εξισώσεις για να παίρνεις σωστές ενδείξεις στον δείκτη μέσα στην καμπίνα, αυτό είναι το εύκολο κομμάτι ανεξάρτητα από το πόσο «ανώτερα» μαθηματικά χρειάζονται. Ο σωστός μηχανικός είναι αυτός που θα αντιληφθεί το πρόβλημα συνολικά, τις πραγματικές δυνατότητες πρακτικής (το τονίζω αυτό) επίλυσής του, και θα σου υποδείξει μια μέθοδο που στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων θα είναι αξιόπιστη (στα πλαίσια των δυνατοτήτων της περίστασης πάντα).
Επειδή είμαι μηχανικός (όχι μηχανολόγος, και όχι στον χώρο) η προσωπική μου εκτίμησή μου είναι ότι καμιά μέθοδος δεν θα δώσει γενική και αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της ένδειξης στάθμης καυσίμου σήμερα, και απόδειξη είναι ότι ακόμα και στους δείκτες βενζίνης στα αμάξια που έρχονται από το εργοστάσιο υπάρχει συνήθως σημαντική απόκλιση. Μόνον με λύση «κουστούμι» ανά περίπτωση θα υπάρχει αξιόπιστη ένδειξη (όπως γράφτηκε και πιο πάνω), αλλά αυτό είναι αντικειμενικά δύσκολο να γίνει, και ειδικά από τον μέσο τεχνίτη-εγκαταστάτη του μέσου ελληνικού συνεργείου.
Η γνώμη μου είναι (γενικά) οι μετρητές καυσίμου να είναι πάντα πολύ απλοί, του στυλ «Γεμάτο-Μέση-Άδειο» ώστε να μην υπάρχει και αντιπαράθεση για την ένδειξη, και φυσικά να είναι πάντα απαισιόδοξοι (να γεμίσεις πριν μείνεις, παρά να μείνεις ενώ νομίζεις ότι έχεις λίγο καύσιμο ακόμα). Προσωπικά μηδενίζω έναν μερικό χιλιομετρητή κάθε φορά που φουλάρω υγραέριο ή βενζίνη, γνωρίζω ήδη την μέση αυτονομία μου, και ξεχνάω την ένδειξη στο καντράν..
Αυτό προτείνουν και οι περισσότερες εταιρίες (το ανέφερες και εσύ ήδη), προφανώς γνωρίζουν (οι μηχανικοί τους) το θέμα καλύτερα από όλους εμάς, και κατά την γνώμη μου πολύ καλά κάνουν.
Ο ακριβέστερος μετρητής φίλε μου είναι το πρακτικό μυαλό μας...