Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τρί 09 Αύγ, 2011 12:06

DIAMA1600ASTRA08 έγραψε:ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ.... ΤΙΜΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο.88!!!!!!!!!!
ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΧΑΛΚΙΔΑΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .................

Δεν το κατάλαβα καλά, αλλά εννοείς ότι θα ανοίξει 2ο πρατήριο στην Χαλκίδα; Άλλο από το παραπάνω στην Δροσιά; Πότε και που; Για πες γιατί ενδιαφέρει και μένα. Σήμερα η λύση για όσους είναι Χαλκίδα είναι (ως κοντινότερο με νορμάλ τιμές) το πρατήριο στην Μεταμόρφωση που έχει πανεύκολη πρόσβαση (πρακτικά πάνω στην Εθνική, ακριβώς πριν την Αττική Οδό) έχει σταθερά τιμή στα 0,82 και είναι για μένα τίμιο (πάντα με απόδειξη, σταματά το γέμισμα όπου έκατσε η αντλία αυτόματα, και η ποσότητα είναι πάντα η αναμενόμενη). Η Δροσιά με αυτές τις τιμές είναι για έκτακτες ανάγκες και μόνο.
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τρί 09 Αύγ, 2011 22:52

KrazyA έγραψε:
DIAMA1600ASTRA08 έγραψε:ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ.... ΤΙΜΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο.88!!!!!!!!!!
ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΧΑΛΚΙΔΑΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .................

Δεν το κατάλαβα καλά, αλλά εννοείς ότι θα ανοίξει 2ο πρατήριο στην Χαλκίδα; Άλλο από το παραπάνω στην Δροσιά; Πότε και που; Για πες γιατί ενδιαφέρει και μένα. Σήμερα η λύση για όσους είναι Χαλκίδα είναι (ως κοντινότερο με νορμάλ τιμές) το πρατήριο στην Μεταμόρφωση που έχει πανεύκολη πρόσβαση (πρακτικά πάνω στην Εθνική, ακριβώς πριν την Αττική Οδό) έχει σταθερά τιμή στα 0,82 και είναι για μένα τίμιο (πάντα με απόδειξη, σταματά το γέμισμα όπου έκατσε η αντλία αυτόματα, και η ποσότητα είναι πάντα η αναμενόμενη). Η Δροσιά με αυτές τις τιμές είναι για έκτακτες ανάγκες και μόνο.

Λυση για οσους ειναι Χαλκιδα ειναι η Μεταμορφωση? :o

Ξερει κανεις τι μιγμα προμηθευεται αυτος στη Μεταμορφωση?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τετ 10 Αύγ, 2011 08:06

Ναι, η Μεταμόρφωση είναι το κοντινότερο/βολικότερο πρατήριο (20-25 λεπτά είναι η διαδρομή) μετά το τοπικό στην Χαλκίδα. Φυσικά υπάρχει μετά και η Θήβα αλλά δεν έχω προσωπική γνώμη. Φίλε μου πάρα πολλοί στην Χαλκίδα ανεβοκατεβαίνουν Αθήνα πολύ συχνά, δίπλα είναι άλλωστε, πολλοί δουλευουν Αθήνα (ή το αντίστροφο) και πηγαινοέρχονται κάθε μέρα. Εγώ έχω σπίτι στην Εύβοια (έχω εκεί πάει τα παιδιά) και τώρα το καλοκαίρι αρκετές φορές πάω πάνω-κάτω καθημερινά. Άρα η Μεταμόρφωση ναι βολεύει.
KrazyA

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 10 Αύγ, 2011 14:04

KrazyA έγραψε:Ναι, η Μεταμόρφωση είναι το κοντινότερο/βολικότερο πρατήριο (20-25 λεπτά είναι η διαδρομή) μετά το τοπικό στην Χαλκίδα. Φυσικά υπάρχει μετά και η Θήβα αλλά δεν έχω προσωπική γνώμη. Φίλε μου πάρα πολλοί στην Χαλκίδα ανεβοκατεβαίνουν Αθήνα πολύ συχνά, δίπλα είναι άλλωστε, πολλοί δουλευουν Αθήνα (ή το αντίστροφο) και πηγαινοέρχονται κάθε μέρα. Εγώ έχω σπίτι στην Εύβοια (έχω εκεί πάει τα παιδιά) και τώρα το καλοκαίρι αρκετές φορές πάω πάνω-κάτω καθημερινά. Άρα η Μεταμόρφωση ναι βολεύει.

Εννοειται οτι οσοι πηγαινοερχονται Αθηνα - Χαλκιδα σαν λεωφορειο να προτιμουν να φουλαρουν στην Μεταμορφωση ή οπου αλλου στην Αθηνα και να μποικοταρουν τον Χαλκιδαιο, αλλα εγω λεω για αυτους που θελουν να κανουν διακοπες εκει με εξορμησεις στις γυρω περιοχες της Ευβοιας...

Υ.Γ ποιος κανει 20-25 λεπτα Δροσια- Μεταμορφωση? 70κμ σχεδον ειναι!
gkazakias

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τετ 10 Αύγ, 2011 15:24

gkazakias έγραψε:Εννοειται οτι οσοι πηγαινοερχονται Αθηνα - Χαλκιδα σαν λεωφορειο να προτιμουν να φουλαρουν στην Μεταμορφωση ή οπου αλλου στην Αθηνα και να μποικοταρουν τον Χαλκιδαιο, αλλα εγω λεω για αυτους που θελουν να κανουν διακοπες εκει με εξορμησεις στις γυρω περιοχες της Ευβοιας...

Υ.Γ ποιος κανει 20-25 λεπτα Δροσια- Μεταμορφωση? 70κμ σχεδον ειναι!

Ναι αυτή είναι η περίπτωση, για σχεδόν καθημερινή μετακίνηση μιλάω...

Όσο για την απόσταση,η διαδρομή Χαλκίδα (Φανάρι ΚΤΕΛ) με Αθήνα (Γέφυρα Μεταμόρφωσης) είναι 65 χιλιόμετρα. Για τον χρόνο να αναθεωρήσω, είναι ~30 λεπτά, άντε μαχ 35 με κίνηση που είναι σπάνια περίπτωση (που βασικά αφορά αποκλειστικά τα διόδια Αφιδνών ή το κομμάτι Κηφισιά-Λυκόβρυση-Μεταμόρφωση). Έχω πάρει και ΤΕΟ-pass και δεν σταματάω στα διόδια στις Αφίδνες. Η απόσταση από φανάρι του ΚΤΕΛ μέχρι διόδια Αφίδνες είναι 48 χιλιόμετρα και 23-28 λεπτά (μέτρησέ το και θα με θυμηθείς, και με νορμάλ οδήγηση εθνικής ~130-160, όχι ράλυ, ένα απλό Yaris οδηγώ), και από εκεί και κάτω (17 χιλιόμετρα είναι η απόσταση) ανάλογα την κίνηση θες 5 με 10 λεπτά. Σύνολο 30-35 λεπτά, ή πρακτικά κάτω από μισή ώρα στο 90% των περιπτώσεων.
Τελευταία επεξεργασία από KrazyA και Τετ 10 Αύγ, 2011 21:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
KrazyA

Δημοσίευσηαπό christoi » Τετ 10 Αύγ, 2011 18:19

[offtopic]
KrazyA έγραψε: και με νορμάλ οδήγηση εθνικής ~130-160, όχι ράλυ ένα Yaris οδηγώ)

Από πότε έγινε "νορμάλ" οδήγηση στην εθνική το 130-160;;
[/offtopic]
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τετ 10 Αύγ, 2011 22:14

Φίλε μου το κομμάτι της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας μέχρι το Σχηματάρι (έξοδος για Χαλκίδα, περίπου 50 χιλιόμετρα σύνολο) είναι ολοκληρωμένο εδώ και χρόνια και σε άριστη κατάσταση (παντού ψηλή νησίδα, 3 λωρίδες + ΛΕΑ, πρακτικά άριστο οδόστρωμα, πρακτικά όλο μια ευθεία, και με σωστές κλήσεις στις λίγες ελαφρές στροφές). Άρα οι ταχύτητες που ανέφερα είναι πολύ λογικές για αυτό και τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Όλοι σχεδόν πάνε με 130 έως 150, έτσι πάω και εγώ, και μάλιστα αρκετοί πάνε με αρκετά περισσότερα χιλιόμετρα. Γνωστοί μου με δυνατότερα αυτοκίνητα το πάνε πάνω-κάτω με 170-180+, εγώ απλά δεν μπορώ να πάω συνέχεια έτσι. Εκτιμώ ότι το συγκεκριμένο τμήμα (που έχω κάνει αμέτρητες φορές) είναι αρκετά ασφαλές για ταχύτητες μέχρι 180 για όλα τα σύγχρονα καλοσυντηρημένα αυτοκίνητα και για το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής (>80%).
KrazyA

Δημοσίευσηαπό fidel » Πέμ 11 Αύγ, 2011 14:03

Σας καταθέτω μερικές πληροφορίες σχετικά με τις τιμές του υγραερίου κίνησης...
Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι οι τελικές τιμές πώλησης του υγραερίου κίνησης είναι υψηλές λόγω μεγάλου ποσοστού κέρδους των πρατηρίων...Η τιμή στην οποία αυτή τη στιγμή προμηθεύονται μείγμα είναι περίπου 0.69/lt σε περιοχές μακρυά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κατά μέσο όρο 0.65 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οπότε βγαίνουν τα συμπεράσματα σχετικά με το κέρδος τους. Οι εταιρείες που προμηθεύουν το υγραέριο έχουν ένα κέρδος που κυμαίνεται από 2 έως 3 λεπτά το κέρδος κάτι που σημαίνει ότι από εκεί βελτίωση δεν πρόκειται να υπάρξει...Δυστυχώς οι πρατηριούχοι έχουν "καεί" από τα υγρά καύσιμα που ουσιαστικά δεν τους προσφέρουν τίποτα σε κέρδος, πάντα ήλπιζαν σε μεγάλες καταναλώσεις για να "βγαίνουν" με τόσο μικρό κέρδος το οποίο με την "κρίση" απλά τους εξασφαλίζει την "επιβίωση", οπότε στο υγραέριο έχουν υψηλό κέρδος με πολύ μικρότερη κατανάλωση (tonnage) για να "ρεφάρουν" κάπως...
Η αύξηση του αριθμού των πρατηρίων ίσως οδηγήσει σε υγιή ανταγωνισμό, οπότε μπορεί να δούμε τελικά πιο χαμηλές τιμές ως καταναλωτές..

Επίσης, τονίζω ότι διαφορά στην ποιότητα του υγραερίου δεν υπάρχει, όλοι προμηθεύονται υγραέριο από τα ίδια διυλιστήρια και δεν υπάρχουν πρόσμικτα όπως στα υγρά καύσιμα, οπότε δεν ισχύει το "πήγα στο τάδε πρατήριο και μου έβγαλε λιγότερα χιλιόμετρα" ή το αντίθετο... Η μόνη περίπτωση να συμβεί κάτι προς το χειρότερο είναι κάποιος να προμηθεύεται "νυχτόβιο" υγραέριο που ταξίδεψε κουρασμένο και ταλαιπωρημένο από χώρα της Βαλκανικής όπου έχουν διάφορες χώρες προέλευσης με διάφορα μείγματα προπανίου, βουτανίου, αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες αλλά δυστυχώς δύσκολο να το καταλάβει κανείς (μόνο από τη χαμηλή τιμή προμήθειας του πρατηρίου)...
fidel

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 11 Αύγ, 2011 14:38

Δεν θα υπαρξει ποτε υγιης ανταγωνισμος σε αυτες τις τιμες. Οταν θα πληθυνουν τα πρατηρια ωστε να υπαρξει ανταγωνισμος, η τιμη θα κυμαινεται στο 1.20 και μαλιστα νομιμα.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό temeteron1987 » Πέμ 11 Αύγ, 2011 16:41

gkazakias έγραψε:Δεν θα υπαρξει ποτε υγιης ανταγωνισμος σε αυτες τις τιμες. Οταν θα πληθυνουν τα πρατηρια ωστε να υπαρξει ανταγωνισμος, η τιμη θα κυμαινεται στο 1.20 και μαλιστα νομιμα.

Πώς το συμπεραίνεις αυτο ?
Άβαταρ μέλους
temeteron1987

Δημοσιευσεις: 46

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες