Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με δεξαμενή τύπου ντόνατ

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με δεξαμενή τύπου ντόνατ

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 06 Φεβ, 2011 00:35

pavlos01 έγραψε:Για το υγρού ψεκασμού και την δεξαμενή icom που λες τι είναι? Μήπως μπορώ να τα βάλω τώρα?

Για το υγρού ψεκασμού, αναφερομουνα στο συστημα του υγραεριου. Το δικο σου ειναι αεριου ψεκασμου ενω υπαρχουν και συστηματα υγρου ψεκασμου οπως της vialle ή της icom που σε αυτη την περιπτωση φοραω εγω. Απ'οτι εχω διαβασει οσον αφορα την αποδοση ειναι οτι καλητερο ειδικα αν ειναι τουρμπατο το αμαξι. Δεν γινεται να αλλαξεις κατι τωρα, ολοκληρο το αλλο συστημα παει ''πακετο''.

Πολυ σου καιει και με βενζινη...... Ποσο σου λεει ο κατασκευαστης για μεση καταναλωση ?
Τελευταία επεξεργασία από astragjtg και Τετ 03 Αύγ, 2011 17:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Κυρ 06 Φεβ, 2011 11:59

Ο κατασκευαστής λέει εάν θυμάμαι καλά γύρω στα 7,6 λίτρα. Αλλά αυτές οι μετρήσεις γίνονται με τους δικούς τους όρους και μέχρι 100χλμ/ώρα. Εάν πατήσεις λίγο γκάζι παραπάνω οι τιμές αυξάνονται γεωμετρικά. Εγώ ξέρω πως το αυτοκίνητο μου είναι γύρω στα 1700 κιλά και κινείται από ένα 1600 κ.κ. κινητήρα που για νικήσει αυτή την μάζα, το τούρμπο πρέπει να δουλεύει σχεδόν συνέχεια. Οπότε καταλαβαίνεται ότι το καύσιμο ρέει άφθονο. Το ίδιο θέμα με την κατανάλωση έχουν και αρκετοί άλλοι που ξέρω με το ίδιο αμάξι. Για το 5ης γενιάς που λές όταν είχα ρωτήσει, μου είπαν πως μπαίνει μόνο σε αυτοκίνητα που έχουν άμεσο ψεκασμό όπως Audi, VW tfsi. Μήπως γνωρίζεις εάν υπάρχει 5ης γενιάς σε Tartarini και πόσο αξιόπιστη είναι η Tatratrini σαν εταιρεία.
pavlos01

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό dti » Κυρ 06 Φεβ, 2011 12:19

Υπάρχει kit της vialle ειδικά μελετημένο για το αυτοκίνητό σου, τηρώντας πάντα τις προδιαγραφές euro5. Κρίμα που δεν είχες πληροφορηθεί σωστά πριν πάρεις την απόφαση να βάλεις το σύστημα της Tartarini (η οποία πάντως είναι από τις πλέον γνωστές Ιταλικές εταιρείες).
Για το θέμα της πλήρωσης της δεξαμενής, πιστεύω οτι δεν είναι απόλυτα λάθος τα 46 λίτρα διότι πάντα πρέπει να υπάρχει έστω και λίγο υγραέριο πριν γυρίσει σε βενζίνη. Αν λοιπόν έχει μπει σαν όριο το 10%, τότε βγαίνει μια χαρά το 46 λίτρα (με την προϋπόθεση οτι γεμίζεις στο 80% της χωρητικότητας της δεξαμενής). Πάντως αυτό λογικά πρέπει να μπορεί να ρυθμίζεται, π.χ. ίσως στο 5%, οπότε θα κερδίσεις κάποια λίγα λίτρα ακόμη.

Την κατανάλωση "λογική" τη βρίσκω, δεδομένου του χαρακτήρα του αυτοκινήτου και του βάρους του.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Κυρ 06 Φεβ, 2011 22:56

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τις πληροφορίες σας. Θα περιμένω τον Ιταλό τεχνικό της Tartarini όταν έρθει Ελλάδα να τσεκάρει το αμάξι ( όπως μου είπαν ). Όταν θα έχω νέα θα επανέλθω. Εάν δεν μου λύσουν τα προβλήματα σκέφτομαι να βγάλω το κιτ της Tartarini και να περάσω ένα της Vialle. Θα κάνω υπομονή λίγο καιρό ακόμη.
pavlos01

Δημοσίευσηαπό sharkan192 » Κυρ 06 Μαρ, 2011 23:34

τι διαμετρο σωληνα εχει τοποθετηθει στο αυτοκινητο απο την δεξαμενη εωσ τον πνευμονα.πολυ πιθανον εαν ειναι 6mm να στο κανει γι'αυτο .θελει διατομη σωληνα 8mm.ποσα αλογα εχει το αυτοκινητο?στο ρωταω γιατι μπορει να θελει 1.5bar πνευμονα.
sharkan192

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Δευτ 07 Μαρ, 2011 12:23

Την διάμετρο της σωλήνας δεν την γνωρίζω, αλλά θα προσπαθήσω να μάθω. Το αυτοκίνητο έχει 180 άλογα και από ότι άκουσα τον τεχνικό την πίεση στον πνεύμονα την έχει στα 1,2 bar.
pavlos01

Δημοσίευσηαπό sharkan192 » Δευτ 07 Μαρ, 2011 19:37

ΔΕΝ ΣΤΟ ΠΑΙΖΩ ΚΑΜΠΟΣΟΣ αλλα ειμαι εγκαταστατης υγραεριου και για τα αλογα σου η brc την οποια δουλευω προτεινει 1.5bar πνευμονα και 8mm σωληνα.το πρωτο που εχεισ να κανεισ πιστευω ειναι να βαλεισ ενα σωληνα 8mm και εαν συνεχισει να το κανει θελει και πνευμονα.
sharkan192

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Τρί 29 Μαρ, 2011 19:03

Καλησπέρα και πάλι. Ενημέρωσα τον εγκαταστάτη μου για αυτά που γράψατε και που μόλις γύρισε από σεμινάριο που παρακολούθησε στην Ιταλία (Tartarini). Πήγα λοιπόν σήμερα για να μου ρυθμίσει το φαινόμενο των αλλαγών από υγραέριο σε βενζίνη. Από την εταιρεία του είπαν πως οφείλεται σε πτώση πίεσης κατά το πάτημα του γκαζιού στο τέρμα. Αυτό που έκανε λοιπόν (αφού βέβαια του έδωσαν τα keys για περαιτέρω ρυθμίσεις) είναι ότι έδωσε 3 δευτερόλεπτα αναμονή στον εγκέφαλο, όταν νιώσει πτώση πίεσης να μην το αλλάξει κατευθείαν σε βενζίνη αλλά να περιμένει για αυτά τα 3 δευτερόλεπτα. Παιδιά για την ώρα δούλεψε για όσο διάστημα το οδήγησα. Θα το παρακολουθήσω και θα σας ενημερώσω και πάλι αν και έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα μου λύθηκε. Όσον αφορά για την δεξαμενή, που ενώ είναι 66 λίτρων και μου γεμίζει μόνο με 45, κλείσαμε ραντεβού από βδομάδα για να το ελέγξει και μου είπε πως είναι θέμα της βαλβίδας με κάποια ρύθμιση της. Θα σας ενημερώσω και για αυτό. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά από εδώ και πέρα.
pavlos01

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Τετ 20 Απρ, 2011 21:04

Καλησπέρα και πάλι, πριν από 2 εβδομάδες πήγα στον εγκαταστάτη μου, και μου ρύθμισε την βαλβίδα (φλοτέρ) στην δεξαμενή για να παίρνει παραπάνω καύσιμο. Τώρα μου γεμίζει με 50 λίτρα υγραερίου από 45 που γέμιζε παλιότερα. Επίσης μου έκανε και μία τελευταία ρύθμιση στο λογισμικό και τώρα το αμάξι πάει πολύ καλύτερα. Είναι πιο μαλακό στην λειτουργία του και οι επιδόσεις του στις χαμηλές και μεσαίες στροφές πλησιάζουν αρκετά εκείνες της βενζίνης. Από θέμα κατανάλωσης περίπου στο 10% - 15% και καυσαέρια μηδενικά. Είμαι πλέον πολύ ευχαριστημένος από εκεί που είχα απογοητευθεί από την επιλογή μου στην Tartarini. Τελικά όλα είναι θέμα ρύθμισης και γνώσεων από τον εγκαταστάτη. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας στο πρόβλημα μου και εύχομαι σε όλους καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
pavlos01

Δημοσίευσηαπό netsome » Τρί 20 Μαρ, 2012 20:20

pavlos01 έγραψε:και μου ρύθμισε την βαλβίδα (φλοτέρ) στην δεξαμενή για να παίρνει παραπάνω καύσιμο. Τώρα μου γεμίζει με 50 λίτρα υγραερίου από 45 που γέμιζε παλιότερα..

ξερεις μηπως -ή καποιος αλλος- εαν για την ρυθμιση αυτη χρειαστηκε να αδειασει την δεξαμενη (ή να την πηγες αδεια) ?
Η μηπως η ρυθμιση του φλοτερ (το οποιο επηρεαζει ποτε θα "αποκλεισει" την εισοδο περαιτερω καυσιμου, ωστε να ορισει την τελικη χωρητικοτητα),
γινεται εξωτερικα της δεξαμενης? (δηλ. επι της πολυβαλβιδας κατι...)
netsome

Δημοσιευσεις: 8

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 55 επισκέπτες