Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό corsaopc » Κυρ 07 Αύγ, 2011 09:21

re paidia mia erotisi na sas kano mipos mporei kapoios na me voithisei. telika evala to sistima tis tartarini kai meta apo mia evdomada mou arxisan ta provlimata. sinexia mou to girizei apo mono tou se benzini kai kanei ena sfirigma ekeini tin ora. otan patao na to ksana girisei se igraerio den to pernei. distixos exo paei para polles fores se auton pou mou to evale kai den mporei na vrei ti fteei. mou "leei' oti ta exei allaksei ola alla den mporei na to vrei. kserei kaneis ti mporei na ftaei???

Γράφουμε ΜΟΝΟ Ελληνικά
mod
corsaopc

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό christoi » Κυρ 07 Αύγ, 2011 16:53

corsaopc έγραψε: mou "leei' oti ta exei allaksei ola alla den mporei na to vrei. kserei kaneis ti mporei na ftaei???

Όταν λες όλα, εννοείς και τα σωληνάκια και την δεξαμενή κλπ κλπ;

Γιατί μου παρουσίασε κάτι παρόμοιο πρόσφατα και την επόμενη μέρα επανήλθε κανονικά. Ο εγκαταστάτης μου μου είπε πως αν το ξανακάνει, να το γυρίσω στην βενζίνη και να του το πάω, γιατί πιθανότατα θα έχει κολλήσει κάποιο σκουπίδι, εκ κατασκεύης, στην παροχή και θα βγάλει την βαλβίδα για καθαρισμό. Ενώ, αν το γυρίσω θα φύγει και κάποια στιγμή θα ξανακολλήσει.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 08 Αύγ, 2011 14:16

Για να σου γυρίζει σε βενζίνη, θεωρητικά πέφτει η πίεση στο υγραέριο και δεν επαρκεί για να ταΐσει τα μπεκ. Έχεις μεγάλα μπεκ, μεγάλες παροχές και πνεύμονα για την ιπποδύναμη του αυτοκίνητου?
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό corsaopc » Πέμ 11 Αύγ, 2011 12:26

den mou allakse ta solinakia kai tin mpoukala. mou allakse ton pneumona mou evale megalitero kai ton eggefalo. tha tou po na to anoiksei kai na to katharisei mipos exei piasei kanena skoupidaki. ti na po exo trelathei me auto to pragma

Γράφουμε ΜΟΝΟ Ελληνικά
mod
corsaopc

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό giorgosgiouma » Σάβ 13 Αύγ, 2011 11:16

Καλημερα και απο μενα.Εχω ενα alfa romeo mito 155hp και εβαλα το συστημα της OMVL.O εγκαταστατης πρεπει να εκανε μαιμουνια και το μερος των μπεκ που καρφωνεται στον κυλινδρο πρεπει να τα εβαλε αλλη μαρκα.Μολις πηρα το αμαξι δεν πηγαινε βημα.Πατουσα γκαζι στο dynamic και ρεταρε.Στο νορμαλ πηγαινε καλα αλλα μεχρι 180 χλμ.Τυχαια ηρθε ο προγραματιστης της omvl απο Ιταλια και μολις το συνδεσε στον υπολογιστει ειδε οτι κατι δεν παει καλα.Εψαξε τα παντα και αποτι καταλαβα δεν του αρεσε εκεινο το σημειο των μπεκ.Καναμε 2 ωρες να το ρυθμισουμε.Δεν ξερω τι εχει κανει ακριβως αλλα καει βενζινη.Οχι ομως παντα.Εχει τυχει πολλες φορες να το ζοριζω και να μην καιει αλλα να πηγαινω χαλαρα σε ανηφοριτσα και να καιει.Δεν το βλεπω στον δεικτει του lpg αλλα στον δεικτει της βενζινης που πεφτει.Στο dynamic βεβαια καιει παραπανω βενζινη.Εχω καμια διακοπη αλλα οχι παντα.Στο dynamic ομως και στο πολυ ζορισμα μονο απο 1η σε 2α κανει διακοπη και ξαναδινει.Ευχαριστω εκ των προτερων και συγγνωμη για το μεγαλο ποστ
giorgosgiouma

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό neoppan1 » Παρ 19 Αύγ, 2011 11:31

Εκανα ήδη 4000 χιλιόμετρα (MAZDA CX7 TURBO 260 HP). Επειδή καίει βενζίνη μέχρι τις 1300 στροφές. Δηλ. καθε φορά που σταματάει στο φανάρι ή μειώνω ταχύτητα λόγ ανηφορικών στροφών (όταν ανεβαίνω βουνά) πέφτει στη βενζίνη και κατόπιν μετά τις 1300 στρ. επανέρχεται στο υγραέριο, διαπίστωσα η οικονομία σε χρήμα είναι 30%. Σημειώνω ότι το 70% των μετακινήσεων έγιναν σε αυτοκινητόδρομο όπου η οικονομία σε χρήμα είναι γύρω στο 40%. Συνεπώς συμφέρει αυτούς που κάνουν ταξίδια σε αυτοκινητόδρομο και όχι αυτούς που κινούνται στην πόλη. Ετσι υπολόγισα ότι θα χρειαστώ περίπου 38.000 χλμ. για να αποσβέσω τα χρήματα που έδωσα για την εγκατάσταση δηλ. περίπου 21/2 χρόνια με βάσει τα χλμ. που κάνω με την προυπόθεση ότι δεν θα έχω τεχνικά προβλήματα.
Διαπίστωσα ότι η ισχύς στις χαμηλές στροφές έχει πέσει με το LPG., δηλ. επιδυνώθηκε το πρόβλημα που έχει από την μάνα του αυτό το αυτοκίνητο . Στον αυτοκινητόδρομο πάει καλα.
neoppan1

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό runner » Σάβ 20 Αύγ, 2011 19:54

giorgosgiouma έγραψε:Καλημερα και απο μενα.Εχω ενα alfa romeo mito 155hp και εβαλα το συστημα της OMVL.O εγκαταστατης πρεπει να εκανε μαιμουνια και το μερος των μπεκ που καρφωνεται στον κυλινδρο πρεπει να τα εβαλε αλλη μαρκα.Μολις πηρα το αμαξι δεν πηγαινε βημα.Πατουσα γκαζι στο dynamic και ρεταρε.Στο νορμαλ πηγαινε καλα αλλα μεχρι 180 χλμ.Τυχαια ηρθε ο προγραματιστης της omvl απο Ιταλια και μολις το συνδεσε στον υπολογιστει ειδε οτι κατι δεν παει καλα.Εψαξε τα παντα και αποτι καταλαβα δεν του αρεσε εκεινο το σημειο των μπεκ.Καναμε 2 ωρες να το ρυθμισουμε.Δεν ξερω τι εχει κανει ακριβως αλλα καει βενζινη.Οχι ομως παντα.Εχει τυχει πολλες φορες να το ζοριζω και να μην καιει αλλα να πηγαινω χαλαρα σε ανηφοριτσα και να καιει.Δεν το βλεπω στον δεικτει του lpg αλλα στον δεικτει της βενζινης που πεφτει.Στο dynamic βεβαια καιει παραπανω βενζινη.Εχω καμια διακοπη αλλα οχι παντα.Στο dynamic ομως και στο πολυ ζορισμα μονο απο 1η σε 2α κανει διακοπη και ξαναδινει.Ευχαριστω εκ των προτερων και συγγνωμη για το μεγαλο ποστ

Φουλάρισε με βενζίνη και να δεις που δεν θα κατεβαίνει ο δείκτης.Στην 159 αν είμαι από την μέση και κάτω δείχνει ότι καταναλώνει βενζίνα ,αφού σε ταξείδι μου άναψε η ρεζέρβα και φυσικά όταν το γέμισα δεν πήρε τα 70 λίτρα που χωράει αλλά 35.
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 06 Οκτ, 2011 19:14

Eγω αγορασα πριν 3μηνες ενα opel Astra coupe 2.0Turbo...Aπο τον μηχανικο μου,πριν το παραλαβω τοποθετηση ενα συστημα της Tartarini 4ης Γενιας.
Στην αρχη το πηρα το αμαξι δεν δουλευε σωστα μου ειπε να το δουλεβω μονο βενζινα μεχρι να γυρισει απο αδεια...Το δουλευα μονο με σταθερο γκαζι(cruize control)και οταν γυρισε το αφησα και το ρυθμισε...Καιει και λιγο βενζινη με τερμα γκαζι η με μεγαλο φορτιο ελαχιστο βεβαια.
Μεχρι τωρα εχω 3000xlm το αμαξι ειναι πιο δυνατο απο την βενζινη και δουλευει αψογα Απο το ρελαντι εως τον κοφτη..Κανενα μπουκωμα,ρεταρισμα η οτι αλλο κακο μεχρι στιγμης...Παω για ρυθμιση απο εβδομαδα οπου μου ειπε οτι θα το ρυθμισει λιγο πιο επιθετικα γιατι το εχουμε λιγο οικονομικο τωρα...Ανοιξε και ο πνευμονας..Ειχα περασει και σε ενα tigra που εχω στον ιδιο και ολα ρολοι(το αμαξι πωλειτε βεβαια)
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό rasomon » Τρί 22 Νοέμ, 2011 18:17

Καλησπέρα συμφορουμίτες.
Εχω απ'τον Απρίλη ένα Seat Leon 1,2 Tsi και θέλω να του βάλω υγραέριο.
Είχα καταλήξει σε Vialle υγρού ψεκασμού και ήμουν έτοιμος για
να "κλείσω" στην Cartech στον Πειραιά.
Είχε τη φτηνότερη τιμή 2400 κομπλέ αν θυμάμαι καλά.
Το μετάνιωσα όμως γιατί το αφεντικό της, που μιλούσα, δεν τον έβρισκες
ποτέ, τον πήρα πάνω από 10 φορές τηλ για να του δώσω τα λεφτά,
τα οποία ζητούσε όλα προκαταβολικά.., και δεν τον έβρισκα, οπότε ξενέρωσα
και το άφησα.
Αργότερα που ξανάψαξα είχαν βγει κάποια συστήματα μικτά που συνήθως
καίνε 85%-15% αλλά τα έκρινα μή συμφέροντα.
Τελευταία βρήκα το Σπάθη ο οποιος λέει βάζει 6ης γενιάς.... Zavolli και καίει μισό
λίτρο βενζίνη ανά 100χλμ, ψεκάζει που και που δηλ....
Ερωτήσεις:
1) Το έχει βάλει κανείς;; Στο ίδιο αυτοκίνητο;;
2)Πως θα είμαι σίγουρος ότι θα καίει μονο μισό λίτρο κ όχι 2λ πχ;;;
Σημειώστε ότι 0,5λ ανα 100χλμ δηλ ανα 10 λιτρα αερίουμας κάνει αναλογία 95%-5%
κάτι που ο πωλητής δν εννοούσε ή δν ήθελε να παραδεχτεί....
3) Γενικά σε αυτό το αυτοκίνητο έχει βάλει κανείς υγραέριο;;
4) Καποιος φτηνός και καλός για υγρο ψεκασμό...;
rasomon

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 22 Νοέμ, 2011 23:43

Το αμαξι σου εχει περιεργο κινητηρα και δεν νομιζω οτι η zavolli να εχει ειδικο κιτ οπως πιθανον η Vialle για το συγκεκριμενο μοτερ...Οποτε δυσκολα θα δουλεψει σωστα.
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 28 επισκέπτες