Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τι kit σε ford fiesta;

Re: Τι kit σε ford fiesta;

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 24 Αύγ, 2011 15:33

stavroulafiesta έγραψε:Μόλις πήρα τηλέφωνο στη ford και μου είπαν επίσημα δεν αναλαμβάνει εκτός αν θέλω σε εξωτερικό να το πάω.

Μολις ''γλυκαθουνε'', συντομα θα βαζουν και αυτοι. Εχει γινει με αρκετες αντιπροσωπιες....

stavroulafiesta έγραψε:Υπάρχει κίνδυνος να εισέλθει υγραέριο από τους αεραγωγούς;

Αυτο που εγραψα συνεβει σε καποιο αμαξι γιατι ειχε διαρροη το συστημα υγραεριου στο χωρο της μηχανης. Ειναι ενα καλο παραδειγμα για να αντιληφθείς τι μπορει να συμβει... Μπορει να μην ασχοληθεις ποτε ή....να χτικιασεις κανονικα και να βλαστημησεις την ωρα που το εβαλες. Με λιγα λογια ηθελα να σου πω να εισαι προετοιμασμένη για ολα αν το κανεις...

stavroulafiesta έγραψε:Τι συντήρηση θέλει μετά;

Συνηθως κανα δυο φιλτρα καθε 10 ή 20 ή 30.000χλμ αναλογα το συστημα
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό stavroulafiesta » Τετ 24 Αύγ, 2011 16:13

Μυρίζει; Πώς το καταλαβαίνουμε αν συμβεί;
stavroulafiesta

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 24 Αύγ, 2011 17:58

stavroulafiesta έγραψε:Μυρίζει; Πώς το καταλαβαίνουμε αν συμβεί;

Θα το καταλαβεις....μην ανησυχείς... :lol: :lol: :lol: Εχει απιστευτη, χαρακτηριστικη μποχα. Και μικρη να ειναι η διαρροη θα το καταλαβεις....αλλα μην κανεις το λαθος να αναψεις κανα τσιγαρακι αν σου μυρίζει... Εχεις δει το ''μανιταρι'' στην Χειροσίμα ? Κατι τετοιο περιπου....(μην τρομαζεις χουμορ κανω. Συνηθως η διαρροη ειναι τοσο μικρη, σχεδον ακίνδυνη. Αν γινει, απλα πας και το διορθώνεις)

Μια ενδεχομενη διαρροη, ειναι πολυ επικινδυνη αν ειναι σε κλειστο χωρο (π.χ. γκαραζ )γιατι το αεριο συσσωρεύεται στο χωρο και μπορει καποιος να παθει ασφυξια .....αλλα και το ενδεχομενο έκρηξης πολλαπλασιαζεται... Σε εξωτερικο χωρο το αεριο διαφευγει, δεν συσσωρεύεται .
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 24 Αύγ, 2011 19:00

stavroulafiesta έγραψε:Δείτε απαντήσεις από email σε διάφορουν εγκαταστάτες που έχω στείλει:

1.Ηλιούπολη
Στο αυτοκίνητο σας μπορεί να γίνει μετατροπή σε υγραέριο αρκεί βεβαία το όχημα να είναι γενικότερα σε καλή κατάσταση όταν δουλεύει στην βενζίνη.
Ένα βασικό θέμα στο δικό σας αυτοκίνητο είναι η χρησιμοποίηση της λεγόμενης λαδιερας η οποία πρέπει να μπει υποχρεωτικά στο αμάξι σας για να μπορέσει ο κινητήρας να διατηρεί σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Εμείς σαν εταιρία χρησιμοποιούμε μόνο ιταλικά προϊόντα εκτός από της δεξαμενές μας η οποίες είναι από την Τουρκία.
Τα συστήματα και τα κόστη τους είναι τα ακόλουθα.
LANDIRENZO 1100+ΦΠΑ
OMVL 1000+ΦΠΑ
LOVATO 900+ΦΠΑ
ΛΑΔΙΕΡΑ FLASH LUBE 60+ΦΠΑ
Όλα τα συστήματα είναι αέριου ψεκασμού και έχουν δυο χρόνια εγγύηση.
Το κατάστημα μας δίνει 2 χρόνια εγγύηση και στον κινητήρα σας σε περίπτωση που προκληθεί βλάβη και υπεύθυνο είναι το σύστημα του υγραερίου.
Ο χρόνος τοποθέτησης είναι 2 ημέρες και παρέχεται εφόσον το επιθυμείτε αυτοκίνητο εξυπηρέτησης.

2.
Γειά σας,
Τοποθετούμε συστήματα τελευταίας γενιάς, Ιταλικής προελεύσεως της εταιρίας Emmegas, τα οποία είναι κατάλληλα για όλους τους βενζινοκινητήρες και turbo, ανεξαρτήτως ιπποδύναμης.
Ο χρόνος που απαιτείται για το αυτοκίνητο σας είναι περίπου 2 ημέρες και μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα (χρόνος αναμονής 2-3 ημέρες)
Είμαστε νόμιμο συνεργείο υγραερίου με 30ετή πείρα σε τοποθετήσεις.
Σας παρέχουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, υπέυθυνες δηλώσεις,κλπ. που προβλέπονται από το νόμο και στη συνέχεια πρέπει να επισκεφθείτε το ΚΤΕΟ (60€-80€) και την Δ/νση Μεταφορών για την παραλαβή της νέας άδειας κυκλοφορίας.
Οσο αφορά το κόστος για το αυτοκίνητο σας είναι 1000€ + ΦΠΑ
Επίση παρέχεται εγγύηση 2 χρόνια (ανταλλκτικά και εργασία).
Παρακαλώ μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρύνηση

3.
Καλη σας ημερα,
Ναι μπορει να γινει μετατροπη.
Η μετατροπη κοστιζει 984€ η 1230€ αναλογως του συστηματος που θα επιλεξετε. Lovato έχει αυτός!!!

4. Και τηλέφωνο που πήρα στον Μπίρμπο Vialle 1400 euro. Αλλά πρέπει να το δουν για να μου πουν σίγουρα.

Τόσοι εγκαταστάτες υπάρχουν που να ξέρω τι είναι ο καθένας!!!!

Η προσφορά που σας έχω αναφέρει
http://www.couponcity.gr/shop/AlfaGas/281

μου φαίνεται καλή!!! Έχει καλές εταιρείες που τοποθετεί!!!
Εδώ άλλοι πάνε Σκόπια, Βουλγαρίες.... για να βάλουν με 500 ευρώ!!!!

Γύρω στα 1200 μπορώ να διαθέσω και όχι να πάρω νέο αυτοκίνητο!!!
Χθες διάβαζα ένα περιοδικό για αυτοκίνητα και οι τιμές είναι ακριβές.
Ειλικρινά είμαι της άποψης όχι πολλά χρήματα στο δρόμο (αν δεν είσαι αρκετά πλούσιος και δεν έχεις πάρκινγκ)!!!!!!
Θα μου πείτε και είναι σωστό ό,τι πληρώσεις παίρνεις
αλλά το fiestaki έχει μόνο 60,000χλμ είναι ατρακάριστο(ελεγμένο) και μία χαρά πάει!!!
Και μου αρέσει εμφανισιακά!!!
Και το προσέχω!!!

Εσείς που έχετε τοποθετήσει υγραέριο ξέρετε περισσότερα από εμένα και θα με συμβουλεύετε ε? Αχ Σας ευχαριστώ πολύ!!!
Πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας!!!!!!!!

Από τις παραπάνω επιλογές η δεύτερη μου γεμίζει παραπάνω το μάτι από τις άλλες. Παλιός εγκαταστάτης λέει ότι είναι, και το καλό είναι ότι περνάς εσύ το αυτοκίνητο ΚΤΕΟ οπότε μπορείς να τους πεις να το δούνε προσεκτικά από το να το πάρεις περασμένο πολλές φορές από τον "δικό τους άνθρωπο" . Σχετικά με την εγγύηση κινητήρα προσωπικά δεν το πιστεύω να σου πω. Πως αποδυκνείεται αν γίνει κάτι αν φταίει το υγραέριο ή όχι; Άσε που τις περισσότερες φορές είναι στο μιλητό (δεν ξέρω για τον συγκεκριμενο λέω τι γίνεται συνήθως) μην το σκέφτεσαι καλύτερα αυτό για να αποφασίσεις. Για το 3 δεν λέει τίποτα για να σου πω. Όσο για το ICOM μπορώ να πω ότι ξαφνιάζομαι με αυτή την τιμή κάποτε στοίχιζε 2000 €! αλλά και πάλι όπως σου είπανε παραπάνω παίρνεις ένα ρίσκο γενικά με την υγραεριοκίνηση να ταλαιπωρηθείς με προβλήματα ή προβληματάκια (εξαρτάτε από τον εγκαταστάτη) και με το ICOM από όσο έχω διαβάσει και σε αυτό το φόρουμ και σε άλλα μάλλον το ρίσκο αυτό είναι αρκετά μεγαλύτερο. Θα σου πρότεινα να πας και από τα συνεργεία και αν έχεις και κανένα φίλο που ασχολείται πηγαίνετε μαζί να κόψετε κίνηση.
η Lovato γενικά είναι καλή εταιρεία όπως ακουστές είναι και οι άλλες που αναφέρεις. Πάντως ρίξε μια ματιά στο site τους
http://www.lovatogas.com
έχει επιλογή να βρείς το κιτ που σου ταιριάζει, έχει και το δικό σου (fiesta 02 -> ) και από όσο μπορώ να δω γιατί είναι στα ιταλικά από ένα σημείο και μετά δεν λέει πουθενά για λαδιέρα ;) .
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τετ 24 Αύγ, 2011 19:14

stavroulafiesta έγραψε:Μυρίζει; Πώς το καταλαβαίνουμε αν συμβεί;

Βρε Σταυρούλα, τέλειωσες Χημικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο και ρωτάς αν "μυρίζει το υγραέριο;" :crazy:
Δηλαδή τελείωσες στα σίγουρα ή...
Τέτοια λέγε και σε λίγο θα σε πάρουνε με τις πέτρες τα μαστόρια, και θα έχουν και δίκιο από πάνω...
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό stavroulafiesta » Τετ 24 Αύγ, 2011 19:30

Πήρα κατεύθυνση βιομηχανίες τροφίμων και φαρμάκων - Για αέρια δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και τα σχετικά μαθήματα ήταν θεωρητικά.
Για τρόφιμα και φάρμακα να σας πω τα πάντα.
Επίσης για μελέτες φυσικού αερίου κλπ δεν έχω κάνει - Υπάρχει άλλη κατεύθυνση για αυτά
Ούτε που τα θυμάμαι τα πετρελαιοειδή κ φυσικα αέρια. Έχουν περάσει χρόνια!!!
Πάντως σε αυτό το εργαστήριο βρωμούσε πολυ αλλά εκεί γίνοταν τόσα πειράματα που λογικό να βρωμούσε!!!!
Και αυτό το πράγμα με τη χημεία που νομίζουν όλοι ότι ξέρω τα πάντα μου την έχει σπάσει.
Ήρθε ένας γνωστός και ήθελε να του αναλύσω ένα σκεύασμα από αυτά που πουλάνε στα γυμναστήρια για γράμμωση!!!
Αν είναι δυνατόν!!! Αυτό θέλει μηχανήματα έρευνα δεν είναι έτσι της πλάκα!!!
Μέχρι και μία γκοφρέτα από το γυμναστήριο ήθελε να του αναλύσω.
Τη δουλειά μου τη ξέρω καλά και αντιλαμβάνομαι και τα υπόλοιπα αλλά παντογνώστης δεν είμαι.
Ρωτάω να μαθαίνω.
Πτυχείο έχω από το 2007.
- Ξεφεύγουμε όμως από το θέμα μας εδώ. Προτάσεις για την κατάστασή μου γιατί μου την έχει δώσει που έχει παέι τόσο η βενζίνη!!!!
stavroulafiesta

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τετ 24 Αύγ, 2011 20:02

ΟΚ κατάλαβα, αλλά δεν πάνε και τόοοσα πολλά χρόνια από το 2007 βρε Σταυρούλα για να τα ξεχάσεις… Και μιλάμε για βασικά πράγματα : αν μυρίζει ή αν είναι επικίνδυνο το υγραέριο, που εμένα η γιαγιά μου στο χωριό (γιατί σε χωριό μεγάλωσα) μου το έμαθε από 4-5 χρονών...
Τέλος πάντων, θα σε εκμεταλλευτούμε αν χρειαστούμε κάτι σε τρόφιμα ή φάρμακα (που αχρείαστα νάναι τα δεύτερα)...
Από την άλλη γιατί στενοχωριέσαι με την βενζίνη; Αφού πέφτει τώρα τελευταία… μάλλον θα έπρεπε να χαίρεσαι;
Να, να μπαίνεις εδώ να ενημερώνεσαι για τις τιμές : http://www.gasprice.gr/
Για το θέμα μας που λες, για την υγραεριοκίνηση, νομίζω πως έχεις ήδη πάρει πολλές και χρήσιμες απαντήσεις από πολλούς και πραγματικά έμπειρους εδώ μέσα, άρα νομίζω δεν θα πρέπει να παραπονιέσαι… Όμως το feasibility study πρέπει να τελείωσε, ήρθε η ώρα να προχωρήσεις σε αποφάσεις (και έργα;)
Προσωπικά θα κλείσω την συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο thread με μια πολύ γνωστή πρόσφατη ρήση:
«Για να σωθεί κάποιος πρέπει και να το θέλει» Καλή σου τύχη :)
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό stavroulafiesta » Τετ 24 Αύγ, 2011 20:15

me tosa pou exei vgalei i texnologia eimai proetoimasmeni gia ta pada!!!
sti sxoli exw dei tromera pragmata!!!!!
oses perissoteres gnwmes toso to kalitero!!!
epesa prin ligo se gnwsto - eksw sto dromo kai mou eipe oti se 6 aftokinita exoun valei oikogeneiakws
alla de thimatai pws lene ton egatastati!!! Tha sas enimerwsw!!!

Admin: Σταυρούλα, γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες
stavroulafiesta

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Τετ 24 Αύγ, 2011 20:26

gakost προφανώς έγραψε λάθος η σταβρούλα η κατάλαβε λάθος. Το icom που βάζει ο μπίρμπος και όχι το vialle αποκλίεται να έχει 1400, έχει κάπου στα 2000.
Τα vialle στον βρεττό πάνε κάπου 2000+φπα ;)

Αν θέλεις να ακούσεις την γνώμη μου, stavroula εγώ θα σου έλεγα ή να βάλεις Lpi Vialle και όχι Lpfi ή να μην βάλεις τίποτα. Όχι τιποτα άλλο απλά έχεις πολύ μικρές πιθανότητες να έχεις προβλήματα και να γίνεις κολλητή με το συνεργείο. Απο ότι λες είσαι και νέα οδηγός και μαλλον δεν είχες κάποιο πρόβλημα που να μην λύνεται γι αυτό και τα λες ελαφριά την καρδία.

Οικονομικά πάντως αν δεν κάνεις 25.000km το χρόνο δεν σε συμφέρει
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό stavroulafiesta » Πέμ 25 Αύγ, 2011 10:25

stavroulafiesta έγραψε:me tosa pou exei vgalei i texnologia eimai proetoimasmeni gia ta pada!!!
sti sxoli exw dei tromera pragmata!!!!!
oses perissoteres gnwmes toso to kalitero!!!
epesa prin ligo se gnwsto - eksw sto dromo kai mou eipe oti se 6 aftokinita exoun valei oikogeneiakws
alla de thimatai pws lene ton egatastati!!! Tha sas enimerwsw!!!

Admin: Σταυρούλα, γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες

Συγγνώμη - Δεν θα επαναληφθεί!! Έχετε απόλυτο δίκιο!!!!
stavroulafiesta

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ford

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες