Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΓΚΑΖΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΓΚΑΖΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ

Δημοσίευσηαπό NIKOSCCROSSER » Πέμ 08 Σεπ, 2011 11:15

Καλως σας βρισκω,

Ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας καποιες εμπειριες σχετκα με την υγραεριοκινηση.

Εχω το C-CROSSER της CITROEN και εχω βαλει το JTG ICOM 5ης γενιας στον εγκαταστατη του Ρεντη,
πριν ενα χρονο.

Μετα τις αρχικες επισκεψεις και τις ρυθμισεις μεχρι το τελικο καλο αποτελεσμα, το μονο που μου
παρουσιαζει, και τελευταια πολυ εντονα, ειναι η ξαφνικη αλλαγη απο γκαζι σε βενζινη εν κινησει.

Πηγα στον εγκαταστατη τεσσερις φορες, εγινε αλλαγη αντλιας στη δεξαμενη,εγιναν ρυθμισεις
διαδοχικες, προγραμματισμοι κλπ, αλλα αποτελεσμα δεν ειδα. Εξακολουθει και γυριζει σε βενζινη
ειδικα σε διαδρομες εκτος πολης.

Να σημειωσω οτι το χειροκινητο γυρισμα σε γκαζι "δεν ακουει" την συγκεκριμενη στιγμη.

Εχει καποιος φιλος κατι να προτεινει, δεδομενου οτι κατα τα αλλα το αυτοκινητο δουλευει
μια χαρα, χωρις κοψιματα,ρεταρισματα,σβησιματα κλπ.

Ευχαριστω.
NIKOSCCROSSER

Δημοσιευσεις: 7

Re: ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΓΚΑΖΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 08 Σεπ, 2011 15:22

Είχα παρόμοια εμπειρία, αλλά συνέβαινε όταν γέμιζα υγραέριο. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν τα κατασκευαστικά σκουπίδια της δεξαμενής, τα οποία μαγνητίζονταν στην παροχή όταν ανέβαινε η πίεση και με το που ζητούσε υγραέριο για να ψεκάσει, με πετούσε στην βενζίνη.
Την επόμενη μέρα το πρόβλημα λυνόταν, καθώς έπεφτε η πίεση στην δεξαμενή και επέστρεφαν και αυτά κάπου μέσα.

3 κυριακές γέμισα, 3 φορές μου έτυχε, οπότε την 3η δευτέρα το κράτησα στην βενζίνη και όταν έβγαλαν και καθάρισαν την βαλβίδα, πετάχτηκε ένα μαύρο σύννεφο. Και από τότε, όλα καλά.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό NIKOSCCROSSER » Πέμ 08 Σεπ, 2011 17:46

Σ' ευχαρισστω για την απαντηση.Η διαφορα ειναι οτι μου συμβαινει αρκετα μετα το φουλαρισμα η σε ασχετο χρονο, γενικα ομως οταν θελει περισσοτερο καυσιμο ο κινητηρας.
Σημερα πηγα ξανα στον εγκαταστατη και μου ειπε οτι επειδη συμβαινει σε μερικα αυτοκινητα εχει κανει ερωτημα στους Ιταλους και περιμενει απαντηση.
Ισως την Δευτερα εχω νεωτερα, οποτε και θα σας ενημερωσω.

Ευχαριστω και παλι για το χρονο σου.
NIKOSCCROSSER

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 08 Σεπ, 2011 22:46

NIKOSCCROSSER έγραψε:Σ' ευχαρισστω για την απαντηση.Η διαφορα ειναι οτι μου συμβαινει αρκετα μετα το φουλαρισμα η σε ασχετο χρονο, γενικα ομως οταν θελει περισσοτερο καυσιμο ο κινητηρας..

Στο πεταει σε βενζινη οταν εισαι ''πανω'' στο γκαζι(κατα την επιταχυνση) ? ή οταν εισαι σε πορεια με κομπαλισμενη ταχυτητα αλλα ΔΕΝ πατας γκαζι (π.χ. κατηφόρα) ?
Εχει παρατηρηθει σε αυτες τις περιπτωσεις και σε αρκετες απο αυτες εχει διορθωθει με αλλαγη εγκεφαλου(αν και εκει προκύπτει..αλλο προβλημα μετα :eh: :think: ).
Παντως αν οντως στο κανει σε στιγμες που το αμαξι ζορίζεται(και δεν φταιει αντλια, εγκεφαλος, μπεκ) μπορει να εχει τσακίσει-πατηθει καπου ο σωληνας παροχης lpg και δεν υπαρχει σωστη παροχη οταν το χρειαζεται ο κινητηρας.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό NIKOSCCROSSER » Παρ 09 Σεπ, 2011 08:49

Εχει γινει αλλαγη αντλιας,αλλαγη εγκεφαλου (2 φορες),αλλαγη μπεκ, νεα ρυθμιση,ξανα νεα ρυθμιση και παλι νεα ρυθμιση.
Αποτελεσμα το ιδιο.Συγκεκριμενα χθες βραδι γυρισε σε βενζινη και σημερα το πρωι στην εκκινηση δεν γυρισε καθολου σε γκαζι.

Οφειλω ομως να πω οτι ολες οι αλλαγες που εγιναν, ηταν χωρις οικονομικη επιβαρυνση και σε καλο πνευμα συνεργασιας με τον
εγκαταστατη, ο οποιος νομιζω προσπαθει ειλικρινα να βρει λυση στο προβλημα.

Περιμενω μεχρι Δευτερα την απαντηση των Ιταλων και ελπιζω να εχω καλα νεα.
NIKOSCCROSSER

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Παρ 09 Σεπ, 2011 14:08

Και εγώ υποψιάζομαι ότι σε πετάει λόγω χαμηλής πίεσης αερίου, οπότε πάρε τον εγκαταστάτη με το laptop του και πάτε μια βολτίτσα στον ανοιχτό δρόμο για να κάνετε logging σε πραγματικό χρόνο για να δείτε τι συμβαίνει
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό nick_grande » Σάβ 10 Σεπ, 2011 09:22

Αλλαξε την μπαταρια του αυτοκινητου σου αν την εχεις πολλα χρονια και επισης δες αν το δυναμο δινει την σωστη ταση. Μια πεσμενη μπαταρια δημιουργει διαφορα περιεργα προβληματα στα συστηματα υγραεριου.
nick_grande

Δημοσιευσεις: 25

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 10 Σεπ, 2011 09:33

Τον αισθητηρα πιεσης(στο icom ειναι μεσα στη δεξαμενη) τον εχεις αλλαξει ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό NIKOSCCROSSER » Πέμ 15 Σεπ, 2011 09:14

Καλημερα,

Σας ενημερωνω οτι ακομη απεριμενω την απαντηση (λυση?) απο τους Ιταλους μεσω εγκαταστατη.
Θα με ενημερωσει λεει οταν εχει κατι.

Το νεωτερο σχετικα με την λειτουργια του γκαζιου ειναι οτι ενω απο την περασμενη εβδομαδα δεν
με εχει πεταξει "εξω" απο το γκαζι, το νεωτερο ειναι οτι καθε πρωι αυτη την εβδομαδα δεν περνει
το γκαζι με τιποτα (παρα τις προσπαθειες απο το χειριστηριο).

Αργοτερα μεσα στην ημερα περνει κανονικα με την εκκινηση.

Και κατι ακομη για να τρελαθουμε περισσοτερο.Ενω μεχρι προχθες για να γυρισει σε γκαζι ηθελε
58 δευτερολεπτα, απο χθες χρειαζεται 33 και αυτο χωρις καμια επεμβαση (ουτε ανοιγμα καπω).
NIKOSCCROSSER

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 15 Σεπ, 2011 13:45

Όταν δεν γυρίσει στο υγραέριο, κράτα το στην βενζίνη και πήγαινε να σου καθαρίσουν την βαλβίδα παροχής (είναι πάνω στην δεξαμενή).
Αν έχεις το αμάξι στον ντάλα ήλιο και πας να το χρησιμοποιήσεις, ήδη είναι ζεστό, εξού και ο λιγότερος χρόνος.
Αυτά μου περνάνε από το μυαλό.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 55 επισκέπτες