Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

HYNDAI ELANTRA PROBLEM

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: HYNDAI ELANTRA PROBLEM

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 09 Σεπ, 2011 16:14

cris έγραψε:Δηλαδη θελει ρυθμιση ο εγκεφαλος του υγραεριου.......και τι ειναι το ECU για να καταλαβω.ευχαριστω

ECU είναι ο "εγκέφαλος" , στην προκειμένη περίπτωση του υγραερίου
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό cris » Παρ 09 Σεπ, 2011 17:23

Οκ θα το κοιταξω ξανα. Σε ευχαριστω και ελπιζω να γινη κατι..............
cris

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 10 Σεπ, 2011 09:50

gakost έγραψε:
Αν ρετάρει μόλις παίρνει μπροστά έχει μεγάλη σχέση η ECU του υγραερίου και οι ρυθμίσεις παρόλο που ξεκινάει με βενζίνη όσο και αν φαίνεται κουφο

Αφου ο φιλος μας λεει οτι το δουλευε μονο βενζινη για ενα διαστημα και παρ'ολα αυτα εκανε παλι τα ιδια. Αν ειχε σταματησει ενω πριν δουλευε υγραεριο, τοτε ισως να οφηλόταν σ'αυτο.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 10 Σεπ, 2011 19:49

astragjtg έγραψε:
gakost έγραψε:
Αν ρετάρει μόλις παίρνει μπροστά έχει μεγάλη σχέση η ECU του υγραερίου και οι ρυθμίσεις παρόλο που ξεκινάει με βενζίνη όσο και αν φαίνεται κουφο

Αφου ο φιλος μας λεει οτι το δουλευε μονο βενζινη για ενα διαστημα και παρ'ολα αυτα εκανε παλι τα ιδια. Αν ειχε σταματησει ενω πριν δουλευε υγραεριο, τοτε ισως να οφηλόταν σ'αυτο.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός με αυτό που έγραψα. Εφόσον παρεμβάλεται η ECU του υγραερίου, έστω και αν είναι γυρισμένο να δουλεύει σε βενζίνη μπορεί επηρεάζει την εκκίνηση και μπορεί να ρετάρει αν δεν είναι σωστά ρυθμισμένο το σύστημα.
gakost

Δημοσίευσηαπό kolokas » Σάβ 10 Σεπ, 2011 20:19

Πως και γιατι παρεμβαλεται ο εγκεφαλοσ του υγραεριου οταν λειτουργει βενζινη???
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 11 Σεπ, 2011 12:57

Να στο εξηγήσω τεχνικά δεν ξέρω μιας και δεν είμαι εγκαταστάτης, πάντως έχω δει με τα μάτια μου σε παρόμοια περίπτωση να ρετάρει 2-3 φορές όταν παίρνει μπροστά με βενζίνη και το πρόβλημα λύθηκε με αναβάθμιση του λογισμικού της ECU του υγραερίου (όχι ρύθμιση αναβάθμιση σε νέα έκδοση). Ίσως κάποιος εγκαταστάτης μπορεί να μας εξηγήσει το πως και γιατί.
gakost

Δημοσίευσηαπό kolokas » Κυρ 11 Σεπ, 2011 14:12

μηπως ρεταριζε οταν προσπαθουσε να αλλαξει απο βενζινη??
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό cris » Κυρ 11 Σεπ, 2011 23:48

Οχι φιλε μου.... μονο το πρωι οταν εβαζα μπροστα. Μετα απο 2-3 λεπτα ολα πηγαινουν μια χαρα ουτε στο υγραεριο ουτε στην βενζινη εχω προβλημα. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ......αν το σβησω μετα απο λιγη ωρα δεν τρεχει τιποτα..................ολα παλι οκ.
cris

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 12 Σεπ, 2011 12:44

gakost έγραψε:Να στο εξηγήσω τεχνικά δεν ξέρω μιας και δεν είμαι εγκαταστάτης, πάντως έχω δει με τα μάτια μου σε παρόμοια περίπτωση να ρετάρει 2-3 φορές όταν παίρνει μπροστά με βενζίνη και το πρόβλημα λύθηκε με αναβάθμιση του λογισμικού της ECU του υγραερίου (όχι ρύθμιση αναβάθμιση σε νέα έκδοση). Ίσως κάποιος εγκαταστάτης μπορεί να μας εξηγήσει το πως και γιατί.

Δε νομιζω να μπορει να γινει αυτο. Το ποιο πιθανο ειναι, η ecu να ειχε αποθηκευσει λαθος τιμες (απο τον χρονο που η μηχανη δουλευε με υγραεριο και λαθος μιγμα) και οταν γυρισε να δουλεψει με βενζινη ψεκαζε οτι να'ναι...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 12 Σεπ, 2011 13:51

astragjtg έγραψε:
gakost έγραψε:Να στο εξηγήσω τεχνικά δεν ξέρω μιας και δεν είμαι εγκαταστάτης, πάντως έχω δει με τα μάτια μου σε παρόμοια περίπτωση να ρετάρει 2-3 φορές όταν παίρνει μπροστά με βενζίνη και το πρόβλημα λύθηκε με αναβάθμιση του λογισμικού της ECU του υγραερίου (όχι ρύθμιση αναβάθμιση σε νέα έκδοση). Ίσως κάποιος εγκαταστάτης μπορεί να μας εξηγήσει το πως και γιατί.

Δε νομιζω να μπορει να γινει αυτο. Το ποιο πιθανο ειναι, η ecu να ειχε αποθηκευσει λαθος τιμες (απο τον χρονο που η μηχανη δουλευε με υγραεριο και λαθος μιγμα) και οταν γυρισε να δουλεψει με βενζινη ψεκαζε οτι να'ναι...

Και τότε πως έστρωσε με την αναβάθμιση; Δεν είχε σχέση με fuel trims το πρόβλημα. Αν δεν το είχα δει δεν θα το έλεγα
gakost

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 54 επισκέπτες