Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΓΚΑΖΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΓΚΑΖΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 15 Σεπ, 2011 15:18

christoi έγραψε:Όταν δεν γυρίσει στο υγραέριο, κράτα το στην βενζίνη και πήγαινε να σου καθαρίσουν την βαλβίδα παροχής (είναι πάνω στην δεξαμενή).
Αν έχεις το αμάξι στον ντάλα ήλιο και πας να το χρησιμοποιήσεις, ήδη είναι ζεστό, εξού και ο λιγότερος χρόνος.
Αυτά μου περνάνε από το μυαλό.

Δε νομιζω να εχει μπουκωσει η βαλβιδα παροχης μιας και το φιλτρο ειναι πριν την δεξαμενη και αυτο με τον ηλιο δεν παιζει σιγουρα. Η αλλαγη στο icom γινεται ΜΟΝΟ χρονομετρημενα (στις περισσοτερες περιπτωσεις) ΕΚΤΟΣ και αν σου συνδεσαμε και τον αισθητηρα θερμοκρασιας και περιμενει να ανεβει η θερμοκρασια(νταλα καλοκαιρι δε νομιζω...) ή δυσλειτουργεί(απιθανο μου φαίνεται αλλα ποτε δεν ξερεις). Παντως γενικοτερα απο αυτα που γραφει ο φιλος, για προβλημα εγκεφαλου μου κανει. Δεν γινεται τη μιά να αλλαζει στο 1 λεπτο και στην αλλη στο μισο... Εγω που το εχω 1,5 χρονο αλλαζει παντα στο λεπτο χωρις εξαίρεση χειμωνα-καλοκαιρι.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 15 Σεπ, 2011 17:11

Στο δικό μου σύστημα τουλάχιστον, η αλλαγή γίνεται σύμφωνα με την θερμοκρασία των νερών.
Όσον αφορά την βαλβίδα που λέω, βρίσκεται ακριβώς πάνω στην δεξαμενή, πριν από οποιοδήποτε φίλτρο, με το που ανοίγεις το πλαστικό καπάκι στην μέση του donut.
Δηλαδή [Δεξαμενή]->[βαλβίδα]->[σωληνάκι που καταλήγει κάπου προν την μηχανή].
Μπούκωνε μόνο όταν το γέμιζα και την επόμενη μέρα, αφού είχε καθήσει και είχε πέσει η πίεση(?), λειτουργούσε κανονικά.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό NIKOSCCROSSER » Πέμ 15 Σεπ, 2011 18:36

Παντως γενικοτερα απο αυτα που γραφει ο φιλος, για προβλημα εγκεφαλου μου κανει. Δεν γινεται τη μιά να αλλαζει στο 1 λεπτο και στην αλλη στο μισο... Εγω που το εχω 1,5 χρονο αλλαζει παντα στο λεπτο χωρις εξαίρεση χειμωνα-καλοκαιρι.

[/quote]

Ευχαριστω για το ενδιαφερον, αλλα να διευκρινησω οτι απο τη Δευτερα αλλαζει παντα στο μισο λεπτο.

Σημερα που εφυγα κατα τις τεσσερις απο τη δουλεια, ολα κανονικα γυρισε στα 30 δευτερολεπτα και ολα καλα.

Το προβλημα ειναι το πρωι.Περασα και το περσινο χειμωνα χωρις αυτο το προβλημα, αρα θερμοκρασια πειβαλλοντος δεν νομιζω να παιζει ρολο.

Και απο τη περασμενη εςβδομαδα δεν με εχει πεταξει εξω απ'το γκαζι αν και εκανα περιπου διακοσια χιλιομετρα
εκτος, με μεγαλες σχετικα ταχυτητες, γεμισματα κλπ.
NIKOSCCROSSER

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 15 Σεπ, 2011 23:33

christoi έγραψε:Όσον αφορά την βαλβίδα που λέω, βρίσκεται ακριβώς πάνω στην δεξαμενή, πριν από οποιοδήποτε φίλτρο, με το που ανοίγεις το πλαστικό καπάκι στην μέση του donut.

Στο icom ξαναλεω(αυτο ειναι συστημα στην περιπτωση μας), το φιλτρο ειναι πριν την δεξαμενη ακριβως μετα απο την ταπα πληρωσης που βαζουμε την μανικα του lpg. Δεν εχει κανενα αλλο φιλτρο(εκτος το μονιμο γυρω απο την αντλια, που δεν αλλαζει ΠΟΤΕ). Αρα δεν γινεται να βουλωσει καμια βαλβιδα, τουλαχιστον απο σκουπιδακια κτλ.
Θεμα τροφοδοσιας μπορει να υπαρχει αλλα απο αλλους λογους αντλια κτλ που αναφεραμε
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό papy2 » Τρί 20 Σεπ, 2011 18:35

Στην δικια μου περιπτωση γυριζει σε βενζινη πολλες φορες οταν υπερθερμανθει ο κινητηρας. Οταν ειναι κρυο και κανει μερικα χλμ γυριζει στο αεριο κανονικα. Διαγνωση απο εγκαταστατη αισθητηρας θερμοκρασιας. Περιμενω το ανταλλακτικο απο Ιταλια.
MB 200 K -prins VSI- Ι με τα κιτρινα μπεκ.
papy2

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό NIKOSCCROSSER » Τετ 21 Σεπ, 2011 09:08

Σας ειχα αναφερει οτι ο εγκαταστατης περιμενε οδηγιες απο Ιταλια για το προβλημα μου.

Φυσικα απαντηση δεν ηρθε και χθες το πρωι επισκεφθηκα το εγκαταστατη.Εγινε ελεγχος και μετρησεις
σε λειτουργια στο Κηφισο απο Ρεντη μεχρι Λιοσιων και επιστροφη Ρεντη.Ολα κανονικα.

Ελεγχθηκε η μικρη ασφαλειοθηκη για το γκαζι μηπως καποια επαφη δεν πατουσε.Κιέκει ολα κανονικα.

Τελικα για να μη σας κουραζω το προβλημα εντοπιστηκε στο χειριστηριο στη καμπινα, το οποιο απ΄οτι φαινεται
δεν λειτουργουσε καλα.

Ετσι καποιες φορες δεν εδινε εντολη για γκαζι.Υποψιαζομαι οτι μερικες φορες δουλευε γκαζι αλλα δεν υπηρχε
ενδειξη στο χειριστηριο και αυτο γιατι ενω ακουγα τον χαρακτηρστικο θορυβο που κανουν τα μπεκακια, η ενδειξη εδειχνε βενζινη.
Δεν ημουν ομως ασιγουρος.

Τελος παντων απο χθες το πρωι δουλευει κανονικα και ελπιζω να σταματηση εδω.

Εγινε αλλαγη χειριστηριου,αλλαγη ρελλε στη ασφαλειοθηκη,ελεγχος πιεσεων ολα εντος εγγυησης χωρις κοστος.
NIKOSCCROSSER

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό Giannis » Κυρ 25 Σεπ, 2011 22:55

papy2 έγραψε:Στην δικια μου περιπτωση γυριζει σε βενζινη πολλες φορες οταν υπερθερμανθει ο κινητηρας. Οταν ειναι κρυο και κανει μερικα χλμ γυριζει στο αεριο κανονικα. Διαγνωση απο εγκαταστατη αισθητηρας θερμοκρασιας. Περιμενω το ανταλλακτικο απο Ιταλια.

Ενημέρωσέ με.
Με ενδιαφέρει.
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό papy2 » Δευτ 26 Σεπ, 2011 17:51

Giannis έγραψε:
papy2 έγραψε:Στην δικια μου περιπτωση γυριζει σε βενζινη πολλες φορες οταν υπερθερμανθει ο κινητηρας. Οταν ειναι κρυο και κανει μερικα χλμ γυριζει στο αεριο κανονικα. Διαγνωση απο εγκαταστατη αισθητηρας θερμοκρασιας. Περιμενω το ανταλλακτικο απο Ιταλια.

Ενημέρωσέ με.
Με ενδιαφέρει.

Ηρθε το ανταλλακτικο απο Ιταλια. Μου το ξαναρυθμισαν και δειχνει προς το παρον να μην εχει κανενα προβλημα.
MB 200 K -prins VSI- Ι με τα κιτρινα μπεκ.
papy2

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό MARKOS3668 » Τρί 11 Οκτ, 2011 20:51

Εχω κανει την εγκατασταση μια εβδομαδα περιπου και τη δευτερη μερα μου γυρναγε μονο του στη βενζινη για 2-3-5 λεπτα και μετα επανερχοταν μονο του στο γκαζι.μου το εκανε για μιαμισυ μερα περιπου και αφου ειχα μιλησει με τον εγκαταστατη μου ειχε πει να το παρακολουθησω.Το παρουσιαζε σε ξεκαρφωτες φασεις χωρις να κανω κατι συγκεκριμενο (επιταγχυνση- επιβραδυνση-ρελαντι) και οταν προσπαθουσα με το κουμπι να το γυρισω στο γκαζι παλι ,εδειχνε οτι προετοιμαζοταν να το κανει αλλα δε γινοταν ποτε παρα μονο οταν ηθελε απο μονο του.Τελικα ηταν ο αισθητηρας θερμοκρασιας νερου στην εγκατασταση γκαζιου ο οποιος προφανως διαβαζε ξαφνικα χαμηλη θερμοκρασια και εκ των πραγματων γυρναγε στη βενζινη.Απο τοτε που αντικατασταθηκε δεν ξανα παρουσιαστηκε το συγκεκριμενο προβλημα.Ελπιζω να σε βοηθησα.
MARKOS3668

Δημοσιευσεις: 3

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 47 επισκέπτες