LPGas έγραψε:anikologr έγραψε:LPGas έγραψε:Αν το υγραέριο είναι οριακά ρυθμισμένο προς την φτωχή του πλευρά και ο εγκέφαλος φτάνει στο όριο της διόρθωσης του τότε είναι πολύ πιθανότερο με μια διαφορετική ποιότητα καυσίμου να ανάψει το λαμπάκι του κινητήρα λόγω φτωχού ή πλούσιου μίγματος. Στα πιο σοβαρά συστήματα υπάρχουν αλγόριθμοι που ανάλογα με την πίεση και τη θερμοκρασία που αναπτύσσει το υγραέριο «υπολογίζουν την ποιότητα του» και κάνουν διορθώσεις ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα. Η διαφορά των 200 Euro που έχει ένα πολύ εξελιγμένο και σύγχρονο σύστημα από ένα 2ης κατηγορίας εντοπίζεται ακριβώς σε αυτές τις λεπτομέρειες. Και για αυτά τα 200 Euros παραπάνω δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να τραβιέται κανείς στα συνεργεία και να ψάχνεται με του κωδικούς βλάβης και τις αιτίες τους
Επειδή έχω εκτιμήσει τις γνώσεις σας πάνω στο υγραέριο θα ήθελα να κάνετε μια λίστα με τις εταιρίες παραγωγής κιτ υγραερίου που έχετε δουλέψει και να τις κατατάξετε όσον αφορά τις δυνατότητές τους και την ποιότητά τους. Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν όλοι οι επαγγελματίες που συμμετέχουν στο φόρουμ για να μας δώσει χρήσιμα συμπεράσματα και να καθοδηγήσει τους υποψήφιους για εγκατάσταση.
Έχω δουλέψει BRC, OMVL, ELPIGAZ, GFi, ICOM, Landi Renzo και πρόσφατα Vialle.
Θα ήταν άδικο να έλεγα ότι κάποια είναι η χειρότερη ενώ κάποια η καλύτερη. Όλες έχουν τα πλεονεκτήματα τους αλλά και μειονεκτήματα. Λόγω της μεγάλης μου εμπειρίας στους προγραμματισμούς εγκεφάλων συνήθως κρίνω κάποιο σύστημα σύμφωνα με τις δυνατότητες που μου δίνει ο εγκέφαλος του για μικρό-ρυθμισεις και στην ευελιξία του software. Κορυφαίες σε αυτά είναι η ELPIGAZ, BRC και OMVL. Όσον αφορά το θέμα ποιότητας και σταθερότητας η εταιρία είναι μια, η BRC. Από την άλλη ο υγρός ψεκασμός είναι μια πολύ ωραία θεωρία που δυστυχώς όμως στην πράξη δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που υπόσχεται. Πολλά προβλήματα με τις αντλίες τόσο σε ICOM όσο και Vialle, πολλά θέματα οδηγησιμότητας στα ICOM και καμιά δυνατότητα ηλεκτρονικής ρύθμισης, γεγονός απαράδεκτο για τις εποχές μας. Η Vialle δίνει δυνατότητα ρυθμίσεων αλλά σε πολύ basic στάδιο προς το παρόν. Ο υγρός βέβαια είναι σχεδόν μονόδρομος σε turbo κινητήρες.
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Ευχαριστούμε...