Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

kit opel astra h

kit opel astra h

Δημοσίευσηαπό panosopel » Παρ 07 Οκτ, 2011 18:25

Γεια σας καταρχην ειμαι νεος στο φορουμ
Θελω να βαλω υγραεριο στο opel astra h και εχω καποιες αποριες

1)Δυο γνωστοι μου εβαλαν διαφορετικα κιτ και ο καθενας λεει οτι να βαλω το δικο του
Ετσι ειμαι αναμεσα σε κιτ brc και landi renzo.ποιο συστημα θεωρειται καλυτερο για το συγκεκριμενο αυτοκινητο?

2)διαβασα καπου οτι τα συστηματα 4της γενιας πρεπει να αποφευγονται να τοποθετουνται σε αυτοκινητα απο ετος κατασκευης 2001 και ανω που διαθετουν 16pin φισα διανωσης.Ισχυει αυτο?

3)Τελος οτι με συστημα 5ης γενιας εχεις καταναλωση 15% παραπανω απ οτι με βενζινη ενω με 4ης γενιας 30%.αρα 5ης γενιας συμφερει σε βαθος χρονου?
panosopel
 
Δημοσιευσεις: 157
Εγγραφή: Παρ 07 Οκτ, 2011 18:13

Re: kit opel astra h

Δημοσίευσηαπό christoi » Παρ 07 Οκτ, 2011 19:00

1) Landi renzo βάζει η οπελ στα εργοστασιακά της. Βέβαια, μπορεί να είναι και τελείως άσχετα με το αυτοκίνητό σου.

2) Έλα μου;; Οι περισσότεροι εδώ μέσα παίζει να έχουν 4η "γενιά" σε 2001+.

3) Λένε ότι τα 4ης έχουν 20% παραπάνω, ενώ τα 5ης δεν ξεφεύγουν πάνω από το 5% (ίσως και λιγότερο).
Είναι καλύτερα από την άποψη ότι κανείς δεν πρόκειται να σου πει "θέλει λαδιέρα".

Πάντως, επειδή είναι μια "γενιά" πάνω, δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερα. Πχ. η 1η "γενιά" είναι για καρμπυρατέρ, η 2η για μονού ψεκασμού και κάπως έτσι πάνε.

Οπότε, η 4η "γενιά" είναι για πολλαπλού ψεκασμού μέχρι euro 4 (ή 5, δεν θυμάμαι).
Ενώ η 5η είναι για euro 6 και για άμεσου ψεκασμού αυτοκίνητα (TSI, FSI, TrexaGureueAi κλπ).

Το βασικότερο όλων είναι η ρύθμιση. Αν κάποιος από τους 2 που στο πρότειναν έχει κάνει μπόλικες χιλιάδες χιλιόμετρα απροβλημάτιστα, τότε μάλλον ο εγκαταστάτης του και το σύστημα είναι καλά.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi
 
Δημοσιευσεις: 600
Εγγραφή: Παρ 06 Μάιος, 2011 21:02

Re: kit opel astra h

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 07 Οκτ, 2011 20:02

Οταν η opel βάζει αερίου (LANDI RENZO) σε 2010 αυτοκίνητα η FIAT το ίδιο τότε γιατί να μην είναι κατάλληλα για 2001+; Αυτό είναι μύθος. Εδώ η LANDI RENZO έχει βγάλει dedicated kit για το INSIGNIA 1,6T! Το παν είναι να ρυθμιστεί σωστά και να είναι ένα αξιόπιστο κιτ σαν αυτά που αναφέρεις. Τα υγρού είναι μονόδρομος για FSI-TSI και άμεσου ψεκασμού απαιτητικά αυτοκίνητα, αλλά εσύ με ένα καλο αερίου εισαι ΟΚ.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius
 
Δημοσιευσεις: 928
Εγγραφή: Κυρ 31 Ιούλ, 2011 19:30

Re: kit opel astra h

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 07 Οκτ, 2011 20:40

christoi έγραψε:Πάντως, επειδή είναι μια "γενιά" πάνω, δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερα.

Σ' αυτό που δεν χωρά αμφιβολία είναι οτι στα συστήματα υγρού ψεκασμού (υπό κανονικές συνθήκες) δεν επηρεάζονται καθόλου οι επιδόσεις.
Στα αέριου ψεκασμού, πάρα πολλοί έχουν γράψει για ελαφρώς μειωμένες επιδόσεις, ιδίως σε συνθήκες ταξιδιού, με φορτίο, σε μεγάλες ανηφόρες, κλπ. Αρκετοί ειδικοί μιλάνε για μείωση της τάξης του 7%.

christoi έγραψε:Το βασικότερο όλων είναι η ρύθμιση.

Συμφωνώ απόλυτα!

christoi έγραψε:Αν κάποιος από τους 2 που στο πρότειναν έχει κάνει μπόλικες χιλιάδες χιλιόμετρα απροβλημάτιστα, τότε μάλλον ο εγκαταστάτης του και το σύστημα είναι καλά.

Κι εδώ συμφωνώ, αλλά θα ήταν πιο σίγουρο αν επρόκειτο για ίδιο αυτοκίνητο με αυτό που έχει ο panosopel. Γενικά θέλει "ψάξιμο" για το πως κάνει τη ρύθμιση ο εγκαταστάτης. Απλά με κάποιο laptop σε μια σύντομη διαδρομή, ή πάνω σε δυναμόμετρο, με wideband, αλλά και σε πραγματικές συνθήκες δρόμου, με υψηλές ταχύτητες, με το κλιματιστικό ενεργοποιημένο, στο ρελαντί, κλπ.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti
 
Δημοσιευσεις: 1012
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ, 2010 18:29

Re: kit opel astra h

Δημοσίευσηαπό christoi » Παρ 07 Οκτ, 2011 22:06

dti έγραψε:Σ' αυτό που δεν χωρά αμφιβολία είναι οτι στα συστήματα υγρού ψεκασμού (υπό κανονικές συνθήκες) δεν επηρεάζονται καθόλου οι επιδόσεις.
Στα αέριου ψεκασμού, πάρα πολλοί έχουν γράψει για ελαφρώς μειωμένες επιδόσεις, ιδίως σε συνθήκες ταξιδιού, με φορτίο, σε μεγάλες ανηφόρες, κλπ. Αρκετοί ειδικοί μιλάνε για μείωση της τάξης του 7%.


Εγώ τα έχω χάσει με τις "γενιές". Έχω ακούσει και για 5ης "γενιάς" αέριου ψεκασμού!
Εδώ μας μίλησαν και για 6η "γενιά"!
Πάντως, το πιο σίγουρο είναι υγρός και αέριος. Σε αυτό, σίγουρα δεν αντιλέγω ότι ο υγρός είναι καλύτερος. Αν είχα χρήματα τότε που πέρασα στο δικό μου, θα τα έδινα για υγρό ψεκασμό.

dti έγραψε:Κι εδώ συμφωνώ, αλλά θα ήταν πιο σίγουρο αν επρόκειτο για ίδιο αυτοκίνητο με αυτό που έχει ο panosopel. Γενικά θέλει "ψάξιμο" για το πως κάνει τη ρύθμιση ο εγκαταστάτης. Απλά με κάποιο laptop σε μια σύντομη διαδρομή, ή πάνω σε δυναμόμετρο, με wideband, αλλά και σε πραγματικές συνθήκες δρόμου, με υψηλές ταχύτητες, με το κλιματιστικό ενεργοποιημένο, στο ρελαντί, κλπ.


Κατά έναν περίεργο λόγο μου κόλλησε ότι και οι 2 γνωστοί του panosopel είχαν Astra H. Οπότε, παρεξήγησις.

Εγώ έχω Romano (δεν έχω ακούσει κάποιον άλλο να έχει βάλει τέτοιο, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο).
Μέχρι τα 3.000km είχα κάποια προβλήματα. Μετά που έγινε και η ρύθμιση των 3.000, το αυτοκίνητο φυσάει (δεν θα έλεγα πετάει, γιατί με βενζίνη μου ψιλοφαίνεται η διαφορά, κάποιος άλλος ίσως να μην το καταλάβει).
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi
 
Δημοσιευσεις: 600
Εγγραφή: Παρ 06 Μάιος, 2011 21:02

Re: kit opel astra h

Δημοσίευσηαπό LPGas » Σάβ 08 Οκτ, 2011 12:28

panosopel έγραψε:Γεια σας καταρχην ειμαι νεος στο φορουμ
Θελω να βαλω υγραεριο στο opel astra h και εχω καποιες αποριες

1)Δυο γνωστοι μου εβαλαν διαφορετικα κιτ και ο καθενας λεει οτι να βαλω το δικο του
Ετσι ειμαι αναμεσα σε κιτ brc και landi renzo.ποιο συστημα θεωρειται καλυτερο για το συγκεκριμενο αυτοκινητο?

2)διαβασα καπου οτι τα συστηματα 4της γενιας πρεπει να αποφευγονται να τοποθετουνται σε αυτοκινητα απο ετος κατασκευης 2001 και ανω που διαθετουν 16pin φισα διανωσης.Ισχυει αυτο?

3)Τελος οτι με συστημα 5ης γενιας εχεις καταναλωση 15% παραπανω απ οτι με βενζινη ενω με 4ης γενιας 30%.αρα 5ης γενιας συμφερει σε βαθος χρονου?


1. Και τα 2 μια χαρά συστήματα είναι και κατάλληλα για το αυτοκίνητο σου.
Διαθέτουν βέβαια και οι 2 εταιρίες οικονομική σειρά αλλά και τελευταίας γενιάς συστήματα. Οπότε μπορεί να πάρεις διαφορετικές προσφορές από διαφορετικά μαγαζιά.
2. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ειδικά αν έχεις ακούσει ότι τα αυτοαποκαλούμενα 5ης γενιάς είναι του υγρού ψεκασμού τότε κάνεις μεγαλύτερο λάθος. Κανένα σύστημα υγρού ψεκασμού δεν συνδέεται με την 16pin φίσα και δεν εκμεταλλεύεται αυτή την τεχνολογία.
3. Ισχύει ότι τα συστήματα αερίου ψεκασμού που συνδέονται με την 16Pin φίσα τείνουν να έχουν 5-10% χαμηλότερη κατανάλωση από τα πιο απλά συστήματα. (4ης γενιάς)
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης
 
Δημοσιευσεις: 1281
Εγγραφή: Δευτ 09 Μάιος, 2011 15:53
Τοποθεσία: Φωκαίας 4 - Πειραιάς - 2104100025


Επιστροφή στο Opel

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες