dti έγραψε:Σ' αυτό που δεν χωρά αμφιβολία είναι οτι στα συστήματα υγρού ψεκασμού (υπό κανονικές συνθήκες) δεν επηρεάζονται καθόλου οι επιδόσεις.
Στα αέριου ψεκασμού, πάρα πολλοί έχουν γράψει για ελαφρώς μειωμένες επιδόσεις, ιδίως σε συνθήκες ταξιδιού, με φορτίο, σε μεγάλες ανηφόρες, κλπ. Αρκετοί ειδικοί μιλάνε για μείωση της τάξης του 7%.
Εγώ τα έχω χάσει με τις "γενιές". Έχω ακούσει και για 5ης "γενιάς" αέριου ψεκασμού!
Εδώ μας μίλησαν και για 6η "γενιά"!
Πάντως, το πιο σίγουρο είναι υγρός και αέριος. Σε αυτό, σίγουρα δεν αντιλέγω ότι ο υγρός είναι καλύτερος. Αν είχα χρήματα τότε που πέρασα στο δικό μου, θα τα έδινα για υγρό ψεκασμό.
dti έγραψε:Κι εδώ συμφωνώ, αλλά θα ήταν πιο σίγουρο αν επρόκειτο για ίδιο αυτοκίνητο με αυτό που έχει ο panosopel. Γενικά θέλει "ψάξιμο" για το πως κάνει τη ρύθμιση ο εγκαταστάτης. Απλά με κάποιο laptop σε μια σύντομη διαδρομή, ή πάνω σε δυναμόμετρο, με wideband, αλλά και σε πραγματικές συνθήκες δρόμου, με υψηλές ταχύτητες, με το κλιματιστικό ενεργοποιημένο, στο ρελαντί, κλπ.
Κατά έναν περίεργο λόγο μου κόλλησε ότι και οι 2 γνωστοί του panosopel είχαν Astra H. Οπότε, παρεξήγησις.
Εγώ έχω Romano (δεν έχω ακούσει κάποιον άλλο να έχει βάλει τέτοιο, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο).
Μέχρι τα 3.000km είχα κάποια προβλήματα. Μετά που έγινε και η ρύθμιση των 3.000, το αυτοκίνητο φυσάει (δεν θα έλεγα πετάει, γιατί με βενζίνη μου ψιλοφαίνεται η διαφορά, κάποιος άλλος ίσως να μην το καταλάβει).
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.