Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 09 Οκτ, 2011 17:35

dti έγραψε:
gkazakias έγραψε:Δεν θα ρισκαρω να αλλαξω τα στανταρ πρατηρια που βαζω και δεν κλεβουν + το αμαξι παει αριστα, για να δωσω μαθημα σε καποιους για 1-2 cents(που σε τελικη αναλυση μπορει να το πληρωσω και πολυ ακριβοτερα βαζοντας απο τους φθηνους αυτους).

Για πες ποια είναι αυτά...

Εγω προσωπικα δεν εχω διαπιστωσει το προβλημα με τα πρατηρια που κλεβουν γιατι δεν εχω βαλει ποτε απο κει.

Tα στανταρ μου πρατηρια ειναι Μαρκονι 9, Δαβακη 20 και Πολυκρατη Μοσχατο και καποτε Πειραιως 61 που εκλεισε(?). Μετα την τελευταια ανοδο στην τιμη που στο Μοσχατο το πηγε σχεδον 0.85, βαζω στην Μαρκονι πολυ καιρο και παντα οι υπολογισμοι μου βγαινουν οπως τους περιμενω και το αμαξι λειτουργει υποδειγματικα!

Kαι απο επαρχια κανενα απολυτως προβλημα απο Δροσια Χαλκιδας και προσφατα Λεπουρα Αλιβεριου. ΚΑνω πολλα κμ και μπορω να σχηματισω αποψη. Απο τιμη ομως αυτοι εχουν ξεφυγει...
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Κυρ 09 Οκτ, 2011 17:54

Για το πρατήριο της Μεταμόρφωσης που αναφέρθηκε, επειδή με εξυπηρετεί η θέση βάζω συνήθως από εκεί. Ποτέ δεν παρατήρησα πρόβλημα με ποιότητα ή ποσότητα. Το μόνο μείον στο συγκεκριμένο πρατήριο ότι δεν έχει ταμειακή μηχανή στην αντλία, και πρέπει να πας κάθε φορά μέσα στο γραφείο να πάρεις την απόδειξη. Κατά τα άλλα μια χαρά, και πάντα λογική τιμή (για Αθήνα) έχει.
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό IoannisDosis » Κυρ 09 Οκτ, 2011 18:31

Και εγώ σχεδόν πάντα βάζω στη Μεταμορφωση γιατί με βολεύει. Επειδή έχω το scangauge2 που υπολογίζει με ακρίβεια τί καίω και πάντα πριν φουλαρω μου προβλέπει ποσά θα πάρει σύμφωνα με ποσά λίτρα έκαψα και πάντα πέφτει μέσα δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το συγκεκριμένο πρατήριο. Αντιθέτως με αυτό στις Αχαρνές μια φορά έβαλα και ενώ η φιαλη είναι 37lt γέμισα (έγραψε)35.8lt ενώ πάντα σταματάει στα 32 οπότε και δεν ξαναέβαλα και δεν θα ξαναβαλω γιατί με έκλεψε.
Daihatsu Cuore 1.0l + Zavoli
Seat Toledo 1.8T + AEB by Qgas
IoannisDosis

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό VITARAS » Κυρ 09 Οκτ, 2011 21:31

Για την Μεταμόρφωση, το καλοκαίρι πριν φύγω για διακοπές πήγα να φουλάρω εκεί. Ενώ παίρνει 78lt (είναι 90lt) πήγε κάπου στα 84lt. Εκείνη την ώρα στράβωσα, αλλά νόμιζα πως κάτι δεν υπολόγισα σωστά αφού δεν πήγα άδειος. Μετρώντας όμως μετά και ξέροντας πότε μου σβήνει το πρώτο πράσινο λαμπάκι διαπίστωσα πως είχα κάνει πολλά περισσότερα (κάπου τα έχω γραμμένα και δεν θυμάμαι ακριβώς). Αυτό που ξέρω είναι ότι έχει παλιά και αργή αντλία που δεν σταματά όπως οι άλλες.
Καλό είναι να τα συζητάμε αυτά και ας μην ισχύουν σε κάποιος περιπτώσεις. Υπάρχει όμως η περίπτωση στο μέλλον, να περάσει από το μυαλό του χ πρατηριούχου να κάνει καμία κουτσουκέλα ;)
VITARAS

Δημοσιευσεις: 82

ODB2

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Κυρ 09 Οκτ, 2011 21:34

Λίγο άσχετο με το θέμα, αλλά μιας και το ανέφερες φίλε Γιάννη, το ScanGauge2 λέει, είναι αξιόπιστο βολικό;
Πόσο πήγε; Το πήρες από τους Πατρινούς και το έβαλες μόνος σου; Η εδώ Αθήνα;
Βασικά υπάρχει και η εναλλακτική του προγράμματος Torque (για κινητά Android) που κοστίζει 3.5Ε, και με ένα BT OBD2 που από ebay κοστίζει γύρω στα 20Ε κάνουμε δουλειά με πολύ καλύτερο και γραφικό interface, και χωρίς καλώδια.
Αν το έχεις ψάξει και βρεις χρόνο γράψε δυο πληροφορίες. Ευχαριστώ.
KrazyA

Re: ODB2

Δημοσίευσηαπό mik » Δευτ 10 Οκτ, 2011 10:37

KrazyA έγραψε:Λίγο άσχετο με το θέμα, αλλά μιας και το ανέφερες φίλε Γιάννη, το ScanGauge2 λέει, είναι αξιόπιστο βολικό;
Πόσο πήγε; Το πήρες από τους Πατρινούς και το έβαλες μόνος σου; Η εδώ Αθήνα;
Βασικά υπάρχει και η εναλλακτική του προγράμματος Torque (για κινητά Android) που κοστίζει 3.5Ε, και με ένα BT OBD2 που από ebay κοστίζει γύρω στα 20Ε κάνουμε δουλειά με πολύ καλύτερο και γραφικό interface, και χωρίς καλώδια.
Αν το έχεις ψάξει και βρεις χρόνο γράψε δυο πληροφορίες. Ευχαριστώ.

το εχει δοκιμασει κανεις γιατι ειναι πολυ ενδιαφερον?
η lite εκδοση ξερεις αμα υποστηριζει καταναλωση καυσιμου?
επισης ειδα εδω http://torque-bhp.com/wiki/Bluetooth_Adapters , λεει να αποφευγουμε, ιδιως για φορντ σαν το δικο μου, τους ανταπτορες απο το ebay (εχει παρει κανεις τετοιο και δουλευει)?
Ford Maverick 2.3 with vialle lpfi system
mik

Δημοσιευσεις: 79

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Δευτ 10 Οκτ, 2011 11:44

Φίλε mik, εγώ πάντως παράγγειλα ήδη ένα τέτοιο ODB2 BT από ebay, στα 12Ε, και το αναμένω (ακριβώς αυτό το τελευταίο στο link που έδωσες). Αυτά που γράφουν για δήθεν ασυμβατότητες είναι απλά για να προωθούν τα δικά τους, αν και οι ίδιοι λένε ότι "Many units seem to suffer poor build quality and reliability issues. Some units are perfectly fine".
Στα διάφορα forums που διάβασα όλοι λένε πως το συγκεκριμένο δουλεύει μια χαρά. Θα δείξει, άλλωστε καλύτερα να δώσουμε 12Ε με ένα μικρό ρίσκο, παρά 100Ε.

Αν δουλεύει το σύστημα (που πιστεύω θα δουλεύει) με 12+3,5+1,75 = 17,25 ευρώ έχουμε πλήρες πακέτο!!! και μάλιστα κομψότατο χωρίς καλώδια, που μάλιστα το βάζουμε απλά και γρήγορα σε όλα τα αμάξια που έχουμε, ακόμα και των φίλων.
KrazyA

Δημοσίευσηαπό tommygun » Δευτ 10 Οκτ, 2011 14:54

στο Γερακα και στο Χαλανδρι, συνεχιζουν αμετανοητοι οι μαυραγοριτες στο 0,835
δεν εχουν ριξει ουτε 1 cent, ενω η τιμη διυλιστηριου εχει πεσει 12% τις τελευταιες 20 μερες.

Η αλητεια τους δεν εχει ορια.

Εγω του ειπα: "βαλε 5Ε, παω Μεταμορφωση να γεμισω"
ακομα κι αν δεν ειναι στο δρομο μου, ακομα κι αν καψω περισσοτερα για να παω μεχρι εκει, απο οτι θα κερδισω, λεφτα στους κλεφτες δεν δινω.

μη φουλαρετε στους αισχροκερδεις μαυραγοριτες.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 10 Οκτ, 2011 18:57

KrazyA έγραψε:Φίλε mik, εγώ πάντως παράγγειλα ήδη ένα τέτοιο ODB2 BT από ebay, στα 12Ε, και το αναμένω (ακριβώς αυτό το τελευταίο στο link που έδωσες). Αυτά που γράφουν για δήθεν ασυμβατότητες είναι απλά για να προωθούν τα δικά τους, αν και οι ίδιοι λένε ότι "Many units seem to suffer poor build quality and reliability issues. Some units are perfectly fine".
Στα διάφορα forums που διάβασα όλοι λένε πως το συγκεκριμένο δουλεύει μια χαρά. Θα δείξει, άλλωστε καλύτερα να δώσουμε 12Ε με ένα μικρό ρίσκο, παρά 100Ε.

Αν δουλεύει το σύστημα (που πιστεύω θα δουλεύει) με 12+3,5+1,75 = 17,25 ευρώ έχουμε πλήρες πακέτο!!! και μάλιστα κομψότατο χωρίς καλώδια, που μάλιστα το βάζουμε απλά και γρήγορα σε όλα τα αμάξια που έχουμε, ακόμα και των φίλων.

Επειδη ενδιαφερει και μενα φιλε οταν ερθει το εργαλειο και το δοκιμασεις, φτιαξε ενα θεμα και κανε ενα ποστ με τις λειτουργειες και πως ανταποκρινεται.
Δεν ειναι ακριβως off topic το θεμα αυτο, γιατι ειναι απο του λιγους τροπους να δεις αν οντως αισχροκερδουν εις βαρος σου.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dti » Δευτ 10 Οκτ, 2011 20:58

Έρχεται (ή ξεκίνησε) δεκαήμερη (!) απεργία των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. Ίσως γι αυτό το λόγο δεν ανακοινώθηκε σήμερα η διυλιστηριακή τιμή του υγραερίου...
Το τι θα ακολουθήσει ενδεχομένως το καταλαβαίνετε...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 82 επισκέπτες