Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Νέος Εγκέφαλος και Μπεκ για το συστημα ICOM

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Νέος Εγκέφαλος και Μπεκ για το συστημα ICOM

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 26 Οκτ, 2011 18:57

Αλλαζοντας προσφατα τον εγκεφαλο Icom παρατηρησα το εξης. Με τον προηγούμενο εγκεφαλο η αντλια lpg ξεκινουσε να δουλευει ακριβως ΜΕΤΑ την εκκινηση του κινητηρα με καθυστέρηση 1sec περιπου . Με τον νεο εγκεφαλο ομως η αντλια ξεκινα άμεσα με το που ξεκινα η μιζα.
Οσοι εχετε icom (αλλα και vialle μιας και εχει αντλια), ποτε μπαίνει σε λειτουργια η αντλια του lpg σε σας ? Υπαρχει χρονοκαθυστέρηση ?
Και αν παρακολουθει κανενας εγκαταστατης να ρωτησω. Ποιος ειναι ο σωστος τροπος εκκινησης της αντλιας ? Υπαρχει κινδυνος ζημιας στην αντλια ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 26 Οκτ, 2011 22:09

Εμένα η αντλία ανοίγει άμεσα μόλις γυρίσω το κλειδί στη θέση Ι, ακούγεται για κάποια δευτερόλεπτα (20-30") και μετά, αν δεν γυρίσω στη θέση ΙΙ (όπου παίρνει μπρος), παύει να ακούγεται.
Εννοείται οτι παίρνει μπρος πάντα άμεσα, αφού ξεκινά με βενζίνη ούτως ή άλλως.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 27 Οκτ, 2011 01:37

dti έγραψε:Εμένα η αντλία ανοίγει άμεσα μόλις γυρίσω το κλειδί στη θέση Ι, ακούγεται για κάποια δευτερόλεπτα (20-30") και μετά, αν δεν γυρίσω στη θέση ΙΙ (όπου παίρνει μπρος), παύει να ακούγεται.

Για ποιο λογο να ξεκινα η λειτουργεια απο τη θεση 1, πριν απο την εκκινηση (ρητορικο ερωτημα)? Αφου παντα καθυστερει να γυρισει απο βενζινη(εκκινηση) σε υγραεριο τουλαχιστον μισο λεπτο (ή και ολοκληρο οπως σε μενα)και εχει αρκετο χρονο να προετοιμαστεί το συστημα. Μηπως ο λογος ειναι οτι υπαρχει καποια επιλογη-τροπος να ξεκιναμε κατευθειαν με υγραεριο(σε εκτακτο γεγονος) και γι'αυτο ξεκινα τοσο νωρις (να ανεβασει πιεση) ?
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 12:52

Update περι εγκεφαλου. Αλλαζοντας τον εγκεφαλο παρατηρησα οτι μου εδεινε την εντυπωση οτι δουλευει καλυτερα ο κινητηρας και κυριως οτι ΔΕΝ κλωτσαει πλεον ειδικα οταν κατεβαζω-ζορίζω(το εκανε σπανια και οχι παντα).
Τωρα μετα απο 1000χλμ περιπου και μια εντονη περιοδο δοκιμων, ειμαι σιγουρος. Το αμαξι ''αρπαζει'' εμφανως καλυτερα(δεν εχω ομως μετρησει καταναλωση) σε ολο
το φασμα (μεχρι και ο ηχος του κινητηρα αλλαξε λιγο! !)και το ποιο σημαντικο ΔΕΝ υπαρχει ιχνος κλωτσηματος, κωλύματος ή κατι σχετικο που περιγραφεται συχνα για τα Icom jtg !!!

Αυτο εμενα μου λεει οτι η θεωρια οτι περι αεριοποιησης του καυσιμου πριν τα μπεκ(στον υγρο ψεκασμο Icom)που αναμασώνταν εδω και πολυ καιρο, παει περιπατο....
Ειναι εμφανες οτι έφταιγε το λογισμικο και θα συμβουλευα οποιοι εχουν αντιστοιχο προβλημα σε Icom Jtg να το εχουν υποψην.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό lyggas » Σάβ 23 Φεβ, 2013 23:47

Θέλω να σας πληροφορήσω, ότι ο νέος εγέφαλος υποστηρίζει αυτόματη διακοπή της ανλίας βενζίνης. Μόλις αρχίσει να δουλεύει ο κινητήρας με υγραέριο, η αντλία βενζίνης σταματάει να λειτουργεί και αντίστροφα.
΄Ολα γίνονται αυτόματα χωρίς καμία παρέμβαση από πλευράς του οδηγού και δεν καταλαβαίνεις τίποτα απολύτως.
Πρέπει να γίνει μία μικρή παρέμβαση με μία γραμμή που ξεκινάει απο τον εγκέφαλο της icom ( υπάρχει ανάλογη αναμονή από το εργοστάσιο) έως το καλώδιο που συνδέτεαι με την αντλία βενζίνης, όπου θα παρεμβληθεί ένας ρελές.
Η φιλοσοφία και η λειτουργία του συστήματος είναι εκπληκτική, επαναμβάνω χωρίς κανένα χειρισμό από μέρους του οδηγού.
Το πληροφορήθηκα από έναν Ιταλό και ήδη το έχω κάνει. ;)
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 24 Φεβ, 2013 00:37

Βέβαια πυρηνική φυσική πω πω !!

Φοβεροοοοοοοό που έλεγε και ο συγχωρεμενος ο Μπονατσος , μην κρεμάσει μονο καμια φορα το σύστημα σε προσπέραση επάνω κα δε γυρίσει ή σβήσει !!

Δεν χρειάζεται ο Ιταλός ένα ρελε 87 στο καλώδιο της τρόμπας όπως τα εμουλατορ που μπαίνουν στα γαλλικά αμάξια για το δείκτη βενζινης ( ρεσετ ) και ένα ρεύμα απο την ηλεκτροβαναα θες, από τον εγκέφαλο θες απο όπου θες όταν γυρνά υγραεριο να κλεινει και όταν γυρνά βενζίνη να ανοίγει τα ρελεδια έχουν 10 € , στη στραβη αν κάτσει γιατι και έτσι δεν θα καταλάβεις τίποτα , μια στις 1000 μα συμβεί ..... Και δεν γυρίσει χωρις καύσιμο μέσα ειδικα σε αυτόματο αμάξι ΕΓΚΛΗΜΑ
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό lyggas » Κυρ 24 Φεβ, 2013 00:48

Από εσένα δεν περίμενα κανένα καλό λόγο, είσαι "γνωστός"...Την ειρωνία σου την επιστρέφω χωρίς άλλο σχολιασμό καθώς η παιδεία μου, δεν μου το επιτρέπει.

Υ.Γ. Οι Ιταλοί εγκαταστάτες πρέπει να είναι βλάκες ή αδαείς που το εφαρμόζουν...
lyggas

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 24 Φεβ, 2013 00:58

lyggas έγραψε:Θέλω να σας πληροφορήσω, ότι ο νέος εγέφαλος υποστηρίζει αυτόματη διακοπή της ανλίας βενζίνης. Μόλις αρχίσει να δουλεύει ο κινητήρας με υγραέριο, η αντλία βενζίνης σταματάει να λειτουργεί και αντίστροφα.
΄Ολα γίνονται αυτόματα χωρίς καμία παρέμβαση από πλευράς του οδηγού και δεν καταλαβαίνεις τίποτα απολύτως.
Πρέπει να γίνει μία μικρή παρέμβαση με μία γραμμή που ξεκινάει απο τον εγκέφαλο της icom ( υπάρχει ανάλογη αναμονή από το εργοστάσιο) έως το καλώδιο που συνδέτεαι με την αντλία βενζίνης, όπου θα παρεμβληθεί ένας ρελές.
Η φιλοσοφία και η λειτουργία του συστήματος είναι εκπληκτική, επαναμβάνω χωρίς κανένα χειρισμό από μέρους του οδηγού.
Το πληροφορήθηκα από έναν Ιταλό και ήδη το έχω κάνει. ;)

Ενδιαφερον να ακουμε παντα κατι χρησιμο !!!
Ειναι ευκολο να ανεβασεις με 1 λινκ τον ρελε και την τοποθεσια της φισας στον εγκεφαλο ? Θα βοηθουσε..
Σε εγκαταστατη το εκανες, μονος σου ή σε τριτο ?
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 24 Φεβ, 2013 01:09

Ενα απλο ρελε 87 ζήτα Βασίλη, δες στο σχέδιο πιο καλώδιο δίνει για αντλία λογικά το ίδιο ή παρομοιο που ανοίγοκλεινει την ηλεκτροβανα της δεξαμενής τα ενώνεις και τελος με ένα πολυμετρο τσεκαρεις οτσν γυρνάει αέριο αν εχει κοψει το ρεύμα της αντλίας και όταν γυρνάς βενζίνη οτι εχει .. Διαφωνώ με τη λογική αυτής της μιας στις 1000 που δεν θα δουλέψει και δεν θα είνσι ετοιμοπόλεμη η αντλία....
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό lyggas » Κυρ 24 Φεβ, 2013 01:09

Φρόνιμο είναι όποιος θέλει να το εφαρμόσει, να απευθυνθεί στον εγκαταστάτη του.
lyggas

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 27 επισκέπτες