Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: προβλημα με λαμπακι κινητηρα

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Παρ 21 Οκτ, 2011 09:26

NoStress έγραψε:ρωτα τον εγκαταστατη σου αν μπορει να σου τοποθετησει καποιο emmulatore για να ξεγελαει τον εγκεφαλο ετσι ωστε να μην αναβει το λαμπακι στη συγκεκριμενη βλαβη

το θεμα δεν ειναι το λαμπακι ειναι εαν το μοτερ διαβαζει φτωχο μειγμα οντως η βλεπει λιγοτερα καυσαερια-ρυπους απο το lpg και το βγαζει,εαν ειναι αυτο δεν με νοιαζει καθολου,αρκει να μην κανει ζημια στο μοτερ δηλαδη αρκει να μην ειναι οντως φτωχο μειγμα... :|
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Παρ 21 Οκτ, 2011 10:35

Ρε παιδιά τι emulator

O αισθητήρας Λ υπάρχει στον αμάξι για έναν συγκεκριμένο λόγο.Για να παρακολουθεί τα μίγματα. Για να προστατεύσει από φτωχά μίγματα και να κάνει οικονομία όσο βρίσκεται το αμάξι σε closed loop.

Ε όχι να τον καταργήσουμε κιόλας επειδή δεν ξέρουν να σας ρυθμήσουν το αμάξι. Να απαιτήσετε να σας το φτιάξουν να μην ανάβει. Όταν ανάβει έχεις φτωχό/πλούσιο μίγμα, γιατί τα fuel trims είναι εκτός ορίων του κατασκευαστή.

Οι αισθητήρες Λ διαβάζουν ποσοστό οξυγόνου στα καυσαέρια ασχετα με τι καυσιμο καίγεται. Οπότε ΔΕΝ κάνουν λάθος, όταν ανάβει το λαμπάκι ανάβει γιατί έχεις λάθος μίγμα.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 21 Οκτ, 2011 12:24

odys2008 έγραψε:Ρε παιδιά τι emulator

Ε όχι να τον καταργήσουμε κιόλας επειδή δεν ξέρουν να σας ρυθμήσουν το αμάξι. Να απαιτήσετε να σας το φτιάξουν να μην ανάβει. Όταν ανάβει έχεις φτωχό/πλούσιο μίγμα, γιατί τα fuel trims είναι εκτός ορίων του κατασκευαστή.

έτσι :thumbup:

εγώ δεν έχω ξανακούσει αυτοκίνητο με υγραέριο να έχει μόνιμα το λαμπάκι αναμμένο. Ίσα ίσα έχω διαβάσει για αυτοκίνητα με οριακά λάθος μείγματα που δεν άναβε λαμπάκι και κάψανε βαλβίδες.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Παρ 21 Οκτ, 2011 14:21

Εχω συναδερφο με octavia 1.6 με αναμενο λαμπακι απο σχεδον την αρχη,διαβαζει χαμηλα καυσαερια και αναβει το λαμπακι...το αμαξι εχει 80.000km με αεριο και κοντα στις 230.000 γενικα,συν ποσα κατεβασμενα γιατι το πηρε απο εμπορο..κανενα απολυτως προβλημα..το εσβησα 4 φορες και μετα απο καμια 100σταρια χιλιομετρα αναβε...Και εμενα μου αναβε πριν την ρυθμιση σε αποτομο γκαζι..Με το που στροφαρε αρκετα το turbo αλλα εμενα εχει ξεχωριστο λαμπακι για καυσαερια και κανει τσεκ συνεχεια οποτε μετα απο λιγο εσβηνε...απο τοτε που το ρυθμισαμε δουλευει ρολοι
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό IoannisDosis » Παρ 21 Οκτ, 2011 22:24

Τίποτα Θανάση. Μην ξενερωνεις. Απλά πίεσε τους άσχετους να σου ρυθμισουν σωστά το εργαλείο. Είναι κρίμα να μην μπορείς να το χαρείς.

Ένας φίλος απο το GTC B-)
Daihatsu Cuore 1.0l + Zavoli
Seat Toledo 1.8T + AEB by Qgas
IoannisDosis

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Σάβ 22 Οκτ, 2011 00:33

IoannisDosis έγραψε:Τίποτα Θανάση. Μην ξενερωνεις. Απλά πίεσε τους άσχετους να σου ρυθμισουν σωστά το εργαλείο. Είναι κρίμα να μην μπορείς να το χαρείς.

ενταξει γιαννη!τελος καλο ολα καλα!
το αμαξι τελικα ειχε λαθος ζιγκλερ στα μπεκ.τα αλλαξαμε και τελικα ολα οκ!
vaxalis

Δημοσίευσηαπό IoannisDosis » Δευτ 24 Οκτ, 2011 13:47

vaxalis έγραψε:
IoannisDosis έγραψε:Τίποτα Θανάση. Μην ξενερωνεις. Απλά πίεσε τους άσχετους να σου ρυθμισουν σωστά το εργαλείο. Είναι κρίμα να μην μπορείς να το χαρείς.

ενταξει γιαννη!τελος καλο ολα καλα!
το αμαξι τελικα ειχε λαθος ζιγκλερ στα μπεκ.τα αλλαξαμε και τελικα ολα οκ!

:thumbup:
Καλές βόλτες λοιπόν.
Daihatsu Cuore 1.0l + Zavoli
Seat Toledo 1.8T + AEB by Qgas
IoannisDosis

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό cpnemo » Πέμ 03 Νοέμ, 2011 10:31

Χθες για πρώτη φορά μετά από απροβλημάτιστα 4500 κμ με υγραέριο (Σύστημα BRC) μου άναψε λαμπάκι μηχανής. Γέμισα υγραέριο στο γνωστό πρατήριο πίσω από το Μετρο στην Κοντόνη στο Ρέντη (σημειωτέον ότι 8 στις 10 φορές εκεί βάζω υγραέριο και ποτέ δεν είχα πρόβλημα)και μετά απο 5 κμ πορείας μου άναψε αυτή η ένδειξη. Πήγα στον εγκαταστάτη μου και διεπίστωσε "φτωχό μείγμα". Έσβησε το λαμπάκι και επαναπρογραμμάτισε το σύστημα. Έφυγα και μετά από 5-6 κμ άναψε πάλι. Σήμερα το απόγευμα θα πάω πάλι. Υπάρχει περίπτωση να είναι νοθευμένο το καύσιμο ή παίζει κάτι άλλο? Υπάρχει πρόβλημα αν το κινώ με υγραέριο μέχρι το απόγευμα που θα πάω στο συνεργείο?
TOYOTA AVENSIS 1.8 (2004) BRC kit χωρίς λαδιέρα .....
cpnemo

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Σάβ 05 Νοέμ, 2011 01:11

τελικα υστερα απο απιστευτη ταλαιπωρια ακομα δεν εχουν αλλαξει τα δεδομενα με το λαμπακι κινητηρα υστερα και απο την αλλαγη των μπεκ!τωρα βγαζει πλουσιο για καποια χιλιομετρα χωρις να αναψει τσεκ αλλα με κρατημενη βλαβη μεσα στον εγκεφαλο και το εσβηνα και ξανα το ιδιο εχω παει 2-3 φορες απο την αλλαγη των μπεκ και εχω ξενερωσει απο την ζωη μου πραγματικα...μια παω βγαζει φτωχο δηνει μειγμα βγαζει πλουσιο οτι να νε!!!σκεφτομαι να παω αλλου να το δουν αλλα δεν θελω να πληρωσω χρηματα... :evil:
vaxalis

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Σάβ 05 Νοέμ, 2011 10:33

τι μπουζι φορας;;;κανονικα η αεριου;;;αν εχεις κανονικα πανα βαλε καινουργια,τα ιδια μου εκανα το tigra και αλλαξαμε μπουζι και σταθεροποιηθηκε το μειγμα και τα καυσαερια..κουφο αλλα κοιταξε το.
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 70 επισκέπτες