Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

L.P.G. σε OPEL CORSA 1.4 '09

L.P.G. σε OPEL CORSA 1.4 '09

Δημοσίευσηαπό erpetoulis » Τρί 08 Νοέμ, 2011 20:40

Γειά και χαρά σας , έχω σαφώς καταλήξει στην τοποθέτηση συστήματος στο εν λόγω αυτοκίνητο της κοπέλας μου που γράφει περίπου 30.000 χλμ. το χρόνο. Αφού έψαξα πολύ και διάβασα πολλά, εδώ τα περισσότερα οφείλω να πω, καταλήγω σε ένα εκ των εξής συστημάτων: VIALLE, LANDI RENZO και VERSUS. Εξηγώ, με έχει κερδίσει το πρώτο, είδα όμως ότι πολλοί σε OPEL προτιμούν το δεύτερο και βέβαια δεν μπορω να παραβλέψω το γεγονός ότι στο τρίτο χρησιμοποιούνται αντάπτορεςγια τα μπεκ . Βέβαια καθοριστικό ρόλο στην επιλογή συστήματος θα παίξει και το συνεργείο που θα κάνει την τοποθέτηση και εδώ θα με βοηθούσε πολύ κάποια πρόταση έστω και με p.m. από σας που έχετε κάνει πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα και θα συνιστούσατε ανεπιφύλακτα το συνεργείο σας. Μένω πελοπόννησο και θα με ενδιέφερε κάποιος στην Αθήνα ή στην Πάτρα. Έχω ακόμη πολλές απορίες αλλά δε θα σας κουράσω καθότι πιστεύω να λύσω πολλές από αυτές στη διεθνή έκθεση υγραεριοκίνησης αυτό το σκ στην Αθήνα. Καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα σε όλους....
erpetoulis

Δημοσιευσεις: 8

Re: L.P.G. σε OPEL CORSA 1.4 '09

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 08 Νοέμ, 2011 21:20

Ο λόγος που πολλοί με opel βάζουν το κιτ της LΑNDI RENZO είναι ότι η opel στα εργοστασιακά μοντέλα βάζει το συγκεκριμένη μάρκα και αυτό φυσικά είναι ένα +.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό aekfc212 » Σάβ 12 Νοέμ, 2011 00:26

αυτο το κιτ με τον ετοιμο προγραμματισμενο εγκεφαλο της landi rengo ποσο το βρισκεται;
αν λυσεις καποιες αποριες σου φιλε καλο ειναι να τις αναφερεις κ εδω θα λυσεις κ εσυ πολλων δυστυχως πηρα αδεια κ δεν θα μπορεσω να παω στην εκθεση
aekfc212

Δημοσιευσεις: 27

Δημοσίευσηαπό erpetoulis » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 10:32

Πήγα στην έκθεση αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι καλύφθηκα 100%. Τελικά απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει κιτ με έτοιμο εγκέφαλο για συγκεκριμμένο αυτοκίνητο τον οποίο καλυμπράρει κάποιος. Κάποιος εγκαταστάτης μου είπε ότι ο εγκέφαλος για 4 κυλινδρους είναι για όλα ο ίδιος , έτοιμος με πρόγραμμα και τον προσαρμόζουν αυτοί!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Άλλος μου είπε ότι γράφουν εγκέφαλο από το μηδέν!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Αυτό που φαντάζομαι είναι ότι κλέβουν τη χαρτογράφηση του αυτοκινήτου και πάνω εκεί κάνουν ότι μετατροπή θέλουν, αν κάνω λάθος διορθώστε με. Επίσης είδα πως γίνεται η όλη δουλειά(προγραμματισμος) σε σύστημα apolo και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα , δεν ξέρω όμως αν όλα τελικά τα συστήματα έχουν τις ίδιες παραμέτρους και δυνατότητες οπότε δε μπορώ να κρίνω. Η αναζήτηση συνεχίζεται...
erpetoulis

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 11:22

Όλα λίγο πολύ τα ίδια είναι. Ο προγραμματισμός - χαρτογράφηση του εγκεφάλου είναι το πιο σήμαντικό να είναι ο σωστότερος για το αυτοκίνητο. Και το 80% των προβλημάτων που θα διαβάσεις εδω μέσα προέρχονται από λάθος ρυθμίσεις.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 12:11

erpetoulis έγραψε: Κάποιος εγκαταστάτης μου είπε ότι ο εγκέφαλος για 4 κυλινδρους είναι για όλα ο ίδιος , έτοιμος με πρόγραμμα και τον προσαρμόζουν αυτοί!!

Σε καποιες εταιριες lpg(π.χ. vialle, icom και μερικες αλλες) και σε ορισμενα μοντελα τους, οντως ετσι ειναι. ΧΩΡΙΣ να προγραμματιζουν οι ιδιοι τιποτα. Το μονο που κανουν ειναι να ογκομετρουν τα μπεκ της βενζινης(ποσο καυσιμο εκχέουν) και να μετρανε και τον παλμο τους. Στο icom ειναι σιγουρα ετσι. Προσωπικα πιστευω οτι αυτο καλο ειναι γιατι δεν βασιζεσαι στις ικανοτητες προγραμματισμου του εγκαταστατη....και οι περισσοτεροι καταλαβαινουν τι εννοω.
erpetoulis έγραψε: Άλλος μου είπε ότι γράφουν εγκέφαλο από το μηδέν!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Αυτό που φαντάζομαι είναι ότι κλέβουν τη χαρτογράφηση του αυτοκινήτου και πάνω εκεί κάνουν ότι μετατροπή θέλουν, αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Στα περισσοτερα ετσι ειναι.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 14:51

Νομιζω αυτα που ερχονται ετοιμα ειναι καποια δυσκολα μοντελα οπως τα fsi,tsi κτλ..Σε ολα τα υπολοιπα σχεδον αυτοκινητα πλην εμεσου ψεκασμου το προγραμμα ερχεται στο περιπου και το τελοιοποιει ο εγκαταστατης η το συνηθεστερο ερχεται και προγραμματιζεται απο την αρχη,αντιγραφουνε τους χαρτες βενζινης και παιζουνε με + ενα ποσοστο ωστε το αμαξι να πηγαινει καλα..Τωρα αν αυτο ειναι σωστο η πλουσιο η φτωχο μονο μια δοκιμη στον δρομο θα πεισει..Εμεις το ρυθμισαμε σε ενα βουνο με αργες και γρηγορες ταχυτητες και μετα σε ευθια σταδιακα με κατεβασματα,με ανεβασματα,με κοφτες κτλ...Και τελος καναμε μια τελικη ρυθμιση με ναρος στο πορτπαγκαζ ωστε να υπαρχει και μια αισθηση αλλαγης φορτιου..Ολα αυτα + δυναμομετρο στο astra ωστε να βγαλουμε το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.
Βεβαια πολυ εγκαταστατες το ρυθμιζουνε στο μαγαζι με χωρις φορτιο η σε συνθηκες πολης οποτε εχουμε τα γνωστα αποτελεσματα...
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 15:09

Δεν εννοουσα tsi - αμεσου ψεκασμου που τα συστήματα γι'αυτα τα μοτερ ερχονται ετοιμα μονο με οδηγίες εγκαταστασης, αλλα για συστηματα υγραεριου για κανονικα μοτερ που το μονο που χρειαζεται ειναι αυτα που περιεγραψα παραπανω(μετρημα μονο τα μπεκ, οχι προγραμματισμος εγκεφαλου). Μετα αναλαμβανει ο εγκεφαλος του αμαξιου για να ρυθμισει τα μιγματα +-. Αν γινει σωστα ειναι οτι ευκολοτερο και γρηγορότερο αλλα οχι και καλυτερο. Το καλυτερο προϋποθέτει να εχεις εγκαταστάτη (και συστημα lpg) βαρβάτο που να ξερει απο προγραμματισμο και να το ρυθμισει σε ολο το φασμα τελεια, κατι που στην ελλαδα φανταζει σαν να τραβηξεις το πρωτο λαχνο...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 21:27

Εγω εχω ακουσει δυο,ενας στην Ξανθη που περασε ενα φιλος(βεβαια εχει προβλημα με το ρελαντι,μια στο τοσο σβηνει και τελευταια πρεπει να του αναψε και λαμπακι για λιγο..Και μια ο δικος μου...3ωρες ανεβοκατεβαιναμε το βουνο εγω οδηγουσα αυτος με το λαπτοπ ρυθμιζε,μια ωρα σε ευθια και μετα μια βολτα Χαλκιδικη για να παρουμε κατι πραγματα,οδηγουσε αυτος...
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 18:12

erpetoulis έγραψε:Πήγα στην έκθεση αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι καλύφθηκα 100%. Τελικά απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει κιτ με έτοιμο εγκέφαλο για συγκεκριμμένο αυτοκίνητο τον οποίο καλυμπράρει κάποιος. Κάποιος εγκαταστάτης μου είπε ότι ο εγκέφαλος για 4 κυλινδρους είναι για όλα ο ίδιος , έτοιμος με πρόγραμμα και τον προσαρμόζουν αυτοί!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Άλλος μου είπε ότι γράφουν εγκέφαλο από το μηδέν!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Αυτό που φαντάζομαι είναι ότι κλέβουν τη χαρτογράφηση του αυτοκινήτου και πάνω εκεί κάνουν ότι μετατροπή θέλουν, αν κάνω λάθος διορθώστε με. Επίσης είδα πως γίνεται η όλη δουλειά(προγραμματισμος) σε σύστημα apolo και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα , δεν ξέρω όμως αν όλα τελικά τα συστήματα έχουν τις ίδιες παραμέτρους και δυνατότητες οπότε δε μπορώ να κρίνω. Η αναζήτηση συνεχίζεται...

Όσο πιο ποιοτικό το σύστημα τόσο πιο δυνατός ο εγκέφαλος του. Ένα καλό hardware είναι το Α και το Ω στο σύστημα υγραερίου, αφού από αυτό εξαρτώνται η απόδοση, η οικονομία στο καύσιμο, η σωστή απόκριση στο πεταλ του γκαζιού, η τέλεια οδηγησιμότητα. Όλα τα αυτοκίνητα μετά την αυτορρύθμιση πρέπει να ελέγχονται στο δρόμο και να τελειοποιείται με αυτόν τον τρόπο η ρύθμιση τους.
Μερικά συστήματα διαφημίζουν ότι δεν χρειάζονται ρύθμιση. Πιστέψτε με δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τα ηλεκτρονικά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά σε ένα σύστημα υγραερίου και η ικανότητα του εγκαταστάτη να τα διαχειρίζεται.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Επιστροφή στο Opel

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες