Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

με καθε φουλαρισμα αρχιζει τα περιεργα!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

με καθε φουλαρισμα αρχιζει τα περιεργα!

Δημοσίευσηαπό desperadonik » Πέμ 10 Νοέμ, 2011 16:36

Καλησπερα φιλοι! Πριν απο λιγες ημερες εγκατεστησα ενα lovato smart στο αυτοκινητο μου, ενα dodge caliber 1.8 με 85000 χλμ. με δεξαμενη 59lt στον χωρο της ρεζερβας και υπολογιστη KME DIEGO 3. Η εγκατασταση πολυ ομορφη και καθαρη δουλεια, ο εγκαταστατης εξυπηρετικος και καλος τεχνικος με καλο ονομα στην αγορα, η πρωτη εντυπωση απο το αμαξι στην κινηση με υγραεριο, αψογη! Το αμαξι κανει λιγοτερο θορυβο, παει πιο στρωτα, οι επιδοσεις ιδιες, ισως και καλυτερες απο την βενζινη. Το προβλημα ξεκινησε λιγο πριν το πρωτο αδεισμα της δεξαμενης και συνεχιστηκε με το πρωτο φουλαρισμα. Το ρελαντι στην νεκρα αρχισε να παιζει απο 500 μεχρι 2000 στροφες και να σβηνει, το αμαξι να μην εχει δυναμη, το λαμπακι του κινητηρα αναψε και μετα απο λιγο και το λαμπακι του ηλεκτρονικου γκαζιου. Με αυτα ολα και ενω ημουν στην εθνικη, οταν ειχα διανυσει πανω απο 200 χλμ, η σταθμη στην δεξαμενη επεσε κατω απο τη μεση, το αυτοκινητο αρχισε να δουλευει κανονικα! αψογα! Παω στον εγκαταστατη, το αμαξι εκεινη την ωρα δουλευε κανονικα, δεν βρηκε τιποτα. Ειπε πως ισως να εφταιγε το αεριο αν και μου εξηγησε πως ειναι σπανιο και μαλλον απιθανο, αλλα δεν βρηκε κατι αλλο. Μετα απο καμια εβδομαδα και με το δευτερο φουλαρισμα, μολις εβαλα μπροστα, ξανα τα ιδια! Ημουν ομως 250χλμ μακρυα απο την Θεσσαλονικη που εκανα την εγκατασταση, και με τα ρεταρισματα ξεκινησα για πισω. 100 χλμ μετα αναψανε ξανα λαμπακι μηχανης και ηλεκτρονικου γκαζιου. Την αλλη μερα παω στην αντιπροσωπεια, το διαγνωστικο εδειξε φτωχο μειγμα αλλα τωρα παλι το αμαξι δουλευε κανονικα. Παω στον εγκαταστατη, το αμαξι να δουλευει κανονικα, το διαγνωστικο του παλι να μην βρισκει τιποτα. Σημερα τριτο φουλαρισμα. Στην αρχη ολα καλα, μολις ομως εκανα 50χλμ στον περιφερειακο, νατο ξανα το λαμπακι μηχανης! Το ρεταρισμα το περιμενω αυριο οποτε και θα το παω στον εγκαταστατη να το αφησω μεχρι να βρει τι γινεται! Καμια ιδεα για το τι φταιει? Εγω πιστευω πως ισως φταιει η αντλια της δεξαμενης γιατι μολις η σταθμη πεσει κατω απο την μεση το αυτοκινητο παει ρολοι! Δεν το ξανααφησα να αδειασει τελειως για να δω τι θα γινει και σε αυτη τη περιπτωση. Με βενζινη λειτουργει κανονικα. Βοηθηστε αεριοκινητοι!!!!
desperadonik

Δημοσιευσεις: 4

Re: με καθε φουλαρισμα αρχιζει τα περιεργα!

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 10 Νοέμ, 2011 17:41

Για την λύση μου, πήγαινε στο ΤΕΛΟΣ.

3 κυριακές, 3 φουλαρίσματα.
Γέμιζα και με το που γυρνούσε σε υγραέριο, απευθείας πάλι σε βενζίνη, μου έδειχνε άδεια δεξαμενή. Βρε καλό, βρε χρυσό μου, μόλις σε γέμισα, γύρνα, βρε γύρνα να γλιτώσουμε τις βενζίνες! Τίποτα, εκεί μουλαρομένο, 3 στις 3.
Τις επόμενες δευτέρες σαν να μην είχε συμβεί τίποτα!

Το πάω μία, ο εγκαταστάτης δεν ήξερε (τα προγραμμάτιζε, ήταν ο ιδιοκτήτης αλλά δεν έκανε την χειρονακτική εργασία), είπε μήπως φταίει η ποιότητα του υγραερΆδικου, αν το ξανακάνει να του το ξαναπάω.

Ξανά μανά, 2η φορά εκεί, μου λέει "περίμενε να επιστρέψουν οι τεχνικοί από τις διακοπές" (αύγουστος γαρ).

Την τρίτη και φαρμακερή, μου το έκανε στα Γρεβενά (ταξίδι επιστροφής με βενζίνη :crazy: ).
Ευτυχώς είχαν επιστρέψει οι τεχνικοί και ο ένας την είχε πατήσει και αυτός.

ΤΕΛΟΣ
Μου βγάζει την βαλβίδα παροχής, την καθαρίζει με πεπιεσμένο αέρα (έβγαλε ένα μαύρο σύννεφο από <πράγμα>), την τοποθέτησε και μου είπε "Ήταν κατασκευαστικά υπολλείματα (σιδερένια) που μαγνητίζονταν από την βαλβίδα παροχής (λειτουργεί μαγνητικά) και στο γέμισμα η πίεση τους έστελνε το τελειωτικό χτύπημα και σου βούλωναν την παροχή. Δεν πρόκειται να στο ξανακάνει."

Σόρρυ για την μακροσκελή παρεμβολή στην απάντηση. :silent:
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό desperadonik » Πέμ 10 Νοέμ, 2011 21:07

ευχαριστω φιλε, για βαλβιδα σκεφτηκα κι εγω βουλωμενη αλλα το απεκλεια λογω του οτι ειναι καινουργια. Μετα σκεφτηκα την αντλια γιατι η δεξαμενη εχει μια ελαφρια κλιση προς το πισω μερος του αυτοκινητου, δλδ δεν ειναι σε ακριβως οριζοντια θεση και σκεφτηκα μηπως την σκεπαζει ολη το υγρο αεριο και την ζοριζει. Ετσι που το θετεις ομως ειναι πολυ πιθανο. ελπιζω τις επομενες μερες να ξεκαθαρισει το θεμα.
desperadonik

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 10 Νοέμ, 2011 22:00

desperadonik έγραψε: Μετα σκεφτηκα την αντλια γιατι η δεξαμενη εχει μια ελαφρια κλιση προς το πισω μερος του αυτοκινητου, δλδ δεν ειναι σε ακριβως οριζοντια θεση και σκεφτηκα μηπως την σκεπαζει ολη το υγρο αεριο και την ζοριζει.

Το συστημα υγραεριου που εχεις βαλει ειναι αεριου ψεκασμου και δεν εχει αντλια. Λειτουργει με την πιεση του ιδιου του καυσιμου(υγραεριου).
Το ποιο πιθανο ειναι αυτο που αναφερει ο φιλος christoi.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 10 Νοέμ, 2011 22:04

desperadonik έγραψε:ευχαριστω φιλε, για βαλβιδα σκεφτηκα κι εγω βουλωμενη αλλα το απεκλεια λογω του οτι ειναι καινουργια. Μετα σκεφτηκα την αντλια γιατι η δεξαμενη εχει μια ελαφρια κλιση προς το πισω μερος του αυτοκινητου, δλδ δεν ειναι σε ακριβως οριζοντια θεση και σκεφτηκα μηπως την σκεπαζει ολη το υγρο αεριο και την ζοριζει. Ετσι που το θετεις ομως ειναι πολυ πιθανο. ελπιζω τις επομενες μερες να ξεκαθαρισει το θεμα.

Το σύστημα σου όπως και όλα τα αερίου ψεκασμού δεν έχουν αντλία. Μόνο τα υγρού ψεκασμού έχουν. Προφανώς αναφέρεσε στην πολυβαλβίδα που από ότι κατάλαβα αναφέρετε και ο Christoi

Με πρόλαβες astragjtg :lol:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 11 Νοέμ, 2011 11:33

desperadonik έγραψε:ευχαριστω φιλε, για βαλβιδα σκεφτηκα κι εγω βουλωμενη αλλα το απεκλεια λογω του οτι ειναι καινουργια. Μετα σκεφτηκα την αντλια γιατι η δεξαμενη εχει μια ελαφρια κλιση προς το πισω μερος του αυτοκινητου, δλδ δεν ειναι σε ακριβως οριζοντια θεση και σκεφτηκα μηπως την σκεπαζει ολη το υγρο αεριο και την ζοριζει. Ετσι που το θετεις ομως ειναι πολυ πιθανο. ελπιζω τις επομενες μερες να ξεκαθαρισει το θεμα.

Βγάλτε το στο δρόμο και παρατηρείστε την πίεση υγραερίου όταν αυξάνεις φορτίο και στροφές.
Πρέπει να παραμένει σταθερή.
Αν είναι οκ η πίεση, χρειάζεται ρύθμιση από την αρχή ο εγκέφαλος. Το ρετάρισμα από την άλλη μπερδεύει τα πράγματα… μπορεί να κολάει και κάνα μπεκ. Το smart της LOVATO δεν είναι και από τα πιο ποιοτικά συστήματα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό desperadonik » Σάβ 26 Νοέμ, 2011 18:43

Φιλε μου το βγαλαμε στον δρομο και καναμε κατι μικροδιορθωσεις στη χαρτογραφηση και φανηκε το προβλημα να λυθηκε, οι τιμες του λαμδα συμπιπτουν με αυτες του εγγεφαλου σε ολο το φασμα της κινησης, αλλα μετα απο λιγες μερες και μετα απο πορεια στην εγνατια απο Θεσσαλονικη, μολις μπηκα στα Γιαννενα, στο δευτερο - τριτο φαναρι, ξανα παιξιμο οι στροφες απο 500 μεχρι 1500 με το που εβαλα νεκρα. Βεβαια τωρα το παιξιμο ειναι πιο ομαλο απο πρωτα. Το γυρισα σε βενζινη και δεν το ξανακανε. Την επομενη μερα το δουλεψα με βενζινη και το γυρισα σε αεριο μετα απο 10 λεπτα λειτουργιας και δουλεψε κανονικα. Μια εβδομαδα αργοτερα, χθες το βραδυ δηλαδη, αναψε λαμπακι κινητηρα για φτωχο μειγμα, αρχισε τα ρεταρισματα και μου εσβησε μαλιστα δυο φορες στο φαναρι, τωρα πλεον στην Χαλκιδικη διπλα στην θαλασσα. Στην αρχη σκεφτηκα μηπως το επιρρεαζει το υψομετρο και οι θερμοκρασιες γιατι το παρουσιασε στα Γιαννενα, αλλα τωρα το αποκλειω. Αεριο βαζω παντα απο το ιδιο πρατηριο εδω και ενα μηνα. Ο εγκαταστατης λεει πως ισως να φταει το σημειο που διαλεξε για να τραβηξει την υποπιεση και δεν τροφοδοτει σωστα τον πνευμονα. Εγω πιστευω πως φταει ο πνευμονας γιατι εχω την εντυπωση πως μου μυρισε καναδυο φορες υγραεριο οταν αρχισε τα ρεταρισματα. Δευτερα ξανα στο συνεργειο για ψαξιμο. Καμια ιδεα? :-\
desperadonik

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 27 Νοέμ, 2011 22:10

Στα Γιάννενα έπρεπε να βάλεις στο φαρμακη το prins silver line http://prins-fgas.eu/prins-lpg-system/silver%20lineμε την προσφορά των 1230 ευρω που τρέχει αυτο το μήνα και τον επόμενο ( όπως και στην Αθήνα στην www.qgas.gr ) και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για πάντα αν δεν κάνω λάθος δεν έχει μεγάλη διάφορα με τα ιταλικά λοβατο brc ktl
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 67 επισκέπτες