Στο διάστημα αυτό κάλυψα 15.750 χλμ. χωρίς να χρειαστεί να συμπληρώσω καθόλου λάδι.
Χρησιμοποιώ τα Castrol Magnatec Prof.A5 A1 5W30, τα προμηθεύομαι μέσω γερμανικού ebay (55 ευρώ τα 7 λίτρα) και δεν τα αλλάζω!
dti έγραψε:Πριν ένα μήνα έκανα το ετήσιο service του αυτοκινήτου. Ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή λαδιών κάθε 20.000 χλμ. ή μια φορά το χρόνο.
Στο διάστημα αυτό κάλυψα 15.750 χλμ. χωρίς να χρειαστεί να συμπληρώσω καθόλου λάδι.
Χρησιμοποιώ τα Castrol Magnatec Prof.A5 A1 5W30, τα προμηθεύομαι μέσω γερμανικού ebay (55 ευρώ τα 7 λίτρα) και δεν τα αλλάζω!
anemar έγραψε:Giannis έγραψε:Μετά από 11000km και έχοντας τα Selenia LPG, έκαψα 1600ml.
Είναι αρκετά περισσότερα από πριν.
Σκέφτομαι την αντικατάστασή τους με άλλο λαδάκι, πάλι ειδικό για LPG, αλλά δεν ξέρω ακόμη τι..
Μια απο τα ιδια. Τα εχω 6000 χλμ και εχω βαλει πανω απο λιτρο συμπληρωμα οταν με τα Motul 8100 συμπληρωνα 800 μλ-1 λιτρο στα 10000 χλμ.
Δεν τα ξαναβαζω
gakost έγραψε:Εγώ έχω παρατηρήσει ένα άλλο παράξενο φαινόμενο. Όσο παλιώνουν τα λάδια τόσο ανεβαίνει η κατανάλωση. Να εξηγήσω τι εννοώ. Τα λάδια είναι για 15.000 και τα αλλάζω μόλις με βολέψει μόλις περάσουν τα 11.000 (12-13 εξαρτάται.) Στα πρώτα 5.000 η κατανάλωση είναι αμελητέα και δεν βλέπω διαφορά στην βέργα. Μέχρι τα 8-9.000 συμπληρώνω 200 - 300 ml και στα επόμενα 3.000 - 4.000 άλλο μισό λίτρο λάδι. Παράξενο, αλλά αυτή η συμπεριφορά είναι τώρα τελευταία...... Και πριν συμπλήρωνα αλλά η στάθμη κατέβαινε με αναλογικούς ρυθμούς. Δεν έχω αλλάξει ούτε μάρκα ούτε τύπο λαδιού.
gakost έγραψε:Εγώ έχω παρατηρήσει ένα άλλο παράξενο φαινόμενο. Όσο παλιώνουν τα λάδια τόσο ανεβαίνει η κατανάλωση. Να εξηγήσω τι εννοώ. Τα λάδια είναι για 15.000 και τα αλλάζω μόλις με βολέψει μόλις περάσουν τα 11.000 (12-13 εξαρτάται.) Στα πρώτα 5.000 η κατανάλωση είναι αμελητέα και δεν βλέπω διαφορά στην βέργα. Μέχρι τα 8-9.000 συμπληρώνω 200 - 300 ml και στα επόμενα 3.000 - 4.000 άλλο μισό λίτρο λάδι. Παράξενο, αλλά αυτή η συμπεριφορά είναι τώρα τελευταία...... Και πριν συμπλήρωνα αλλά η στάθμη κατέβαινε με αναλογικούς ρυθμούς. Δεν έχω αλλάξει ούτε μάρκα ούτε τύπο λαδιού.
astragjtg έγραψε:Το να ανεβαινει η καταναλωση με το που παλιώνουν τα λαδια(να ειναι ομως αρκετα ταλαιπωρημένα) μου ακουγεται λογικο και το εχω δει και γω παλιότερα οταν εκαιγα βενζινη. Το να σου αρχιζει να τσιμπαει λαδια, αναδρομικα ολο και περισσοτερο θελει κοίταγμα. Ισως να ειναι φυσιολογικο μετα απο καποια χλμ(αληθεια ποσα εχεις τωρα συνολικα?) αλλα ισως να ειναι και φθορα ...
gkazakias έγραψε: 5-40 ή 5-30 να υποθεσω?
), όταν ήταν καινούργιο δεν ξέρω αν ήταν τόσο κοινό να βάζουν τέτοια "μοντέρνα" λάδια που αναφέρεις.gakost έγραψε: Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι αυξάνεται η κατανάλωση όσο παλιώνουν, πράγμα που δεν έκανε παλιότερα ή τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό που να γίνεται αντιληπτό.![]()
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες
|
|
|