Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Φταίει το κρύο για τα ρεταρίσματα?

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Φταίει το κρύο για τα ρεταρίσματα?

Δημοσίευσηαπό mazda323F » Τετ 16 Νοέμ, 2011 00:37

Καλησπέρα! Μετά από πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα έχω διαπιστώσει μερικά προβληματάκια και θέλω τη βοήθειά σας!

Αρχικά έχω παρατηρήσει ότι ο κινητήρας ορισμένες φορές κάνει ένα κόμπιασμα στις 1.500 και 2.000 στροφές, ωστόσο δεν έχω καταφέρει να καταλάβω κάτω από ποιες συνθήκες το κάνει.

Επίσης σήμερα το βράδυ ανέβηκα Πάρνηθα μέχρι τη Βάση και μετά στο καταφύγιο. Όλος ο δρόμος είχε χιόνια και πάγο με θερμοκρασία σίγουρα κοντά στο 0. Σε όλο το φάσμα των στροφών μέχρι τις 2000, αλλά και στο ρελαντί όταν σταματήσαμε για φωτογραφίες, η μηχανή έκανε κομπιάσματα με το υγραέριο. Την περισσότερη ώρα λειτουργούσαν στο αυτοκίνητο τα μεγάλα φώτα, προβολάκια, πίσω φως ομίχλης, θερμαινόμενο τζάμι, καλοριφέρ και ραδιόφωνο. Μόλις το γύρισα στη βενζίνη όλα ΟΚ. Δεν μπόρεσα να τρέξω παραπάνω για να δω τι θα έκανε με περισσότερες στροφές λόφω χιονιού και πάγου. Να σημειώσω ότι μόλις κατέβηκα από Πάρνηθα και έφτασα Μεταμόρφωση τα κολλήματα σταμάτησαν και παρέμειναν μόνο τα γνωστά στις 1.500 και 2.000 στροφές και όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Υπάρχει περίπτωση να έχει σχέση η πολύ χαμηλή θερμοκρασία;

Έχετε καμία ιδέα για τα δύο προβληματάκια μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
Mazda 323F 1.5, Σύστημα Europegas Oscar N-Plus Αέριου ψεκασμού
Άβαταρ μέλους
mazda323F

Δημοσιευσεις: 63

Re: Φταίει το κρύο για τα ρεταρίσματα?

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 16 Νοέμ, 2011 01:06

Αν με την βενζινη δεν ρεταρει τοτε εχει να κανει με το μειγμα δηλαδη στη φλωρινα που εχει εκατονταδες υγραεριους σσ γκαζακηδες και θερμοκρασιες 0-5 καθε μερα το χειμωνα γιατι δεν συμβαινει ? μαλλον χρειαζεσαι ρυθμιση με λιγο πιο πλουσιο μειγμα πες στο μαστορα μην κοβει πολυ την αναλογια για οικονομια .... αρκετοι παντως εχουν αλλη ρυθμιση για χειμωνα στον πνευμονα και αλλη για καλοκαιρι !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Re: Φταίει το κρύο για τα ρεταρίσματα?

Δημοσίευσηαπό maevius » Τετ 16 Νοέμ, 2011 09:06

Ετσι είναι για αυτό και τον χειμώνα καταλαβαίνεις (έστω και ένα στιγμιαίο τσικ ή κλωτσιματάκι αν έχεις στροφές) όταν είναι κρυό το αυτοκίνητο και έχει παγωνια την αλλαγή από βενζίνη σε lpg ενώ το καλοκαίρι δεν παίρνεις μυρωδιά.........
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες