Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

πολλα ρεταρισματα με την αλλαγη καιρου ή μειγματος

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

πολλα ρεταρισματα με την αλλαγη καιρου ή μειγματος

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 18 Νοέμ, 2011 00:52

ακουω πολλούς ξαφνικά σε δυο τρεις μερες να εχετε προβλημα ρεταρισματος σκεφτεστε μηπως τα εξης ?

α . μειγμα ποσοι εχετε ακομα μειγμα μιας εβδομαδας ή γεμισατε τις τελευταιες μερες και απο που......... εχω δηλαδη εγω εναν με το ιδιο θεμα απο τον αλιμο που εβαλε προθχες

β. αλλαγη λογω καιρου του μειγματος απο τα διυλυστηρια ...... Οι γκαζαδες αν ειχαν μεσα υπολοιπο σιγα μην τσεκαρισαν πιεσεις κτλ

μετα να δουμε αν τα ρεταρισματα εχουν βαση γιατι σε καθε αλλαγη καιρου ............κρυο ζεστη κρυο ........... καποιοι εμφανιζουν τα ιδια και τα ιδια προβληματα

εγω δεν εχω ακομα γεμιαει εδω και 7 μερες αυριο που θα βαλω θα σας πω
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Re: πολλα ρεταρισματα με την αλλαγη καιρου ή μειγματος

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 18 Νοέμ, 2011 07:05

+1
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Παρ 18 Νοέμ, 2011 09:47

εγω εβαλα την κυριακη και απο τοτε εχω καποια κοψιματα.περιμενω να αδειασει και θα παω στην αγιας αννης να βαλω που δεν μου εχει παρουσιασει τιποτα ποτε,οσες φορες εχω βαλει απο εκει.γεμισα στο εκο στο vilage ρεντυ με 0,799.
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό tommygun » Παρ 18 Νοέμ, 2011 16:09

εγω ειχα τον Οκτωβριο, την προτελευταια φορα που γεμισα, στιγμιαια ρεταρισματακια/κοψιματακια στο ενα αυτοκινητο, και μαλιστα καθε τρεις και λιγο.

μολις τελειωσε και ξαναγεμισα τωρα την τελευταια φορα (απο το ιδιο μαλιστα πρατηριο) αυτα κοπηκαν μαχαιρι, και εχω βγαλει και περισσοτερα χλμ.

Το αποδιδω ξεκαθαρα στο μιγμα που αλλαξε.
Αλλωστε και στο αλλο αυτοκινητο αυξηθηκαν και παλι πολυ τα χλμ, ενω ολο το Σεπτρεμβριο και Οκτωβριο παραπονιομουν οτι ειχαν μειωθει.

Αλλα οπως λεω το προβλημα το ειχα πριν και τωρα εφτιαξε, οχι το αντιθετο που βλεπω να λετε εδω.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 18 Νοέμ, 2011 18:53

Εξαρτάται από το πρατήριο που φουλάρει ο καθένας. Πάντως με τα κρύα της τελευταίας εβδομάδας υπήρχαν πολλές περιπτώσεις χαμηλής πίεσης καυσίμου λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε βουτάνιο. Μιλώντας με γκαζάδες συζητάνε για περιεκτικότητες μέχρι και 70% σε βουτάνιο. Απαγορευτική αναλογία για εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 18 Νοέμ, 2011 19:31

LPGas έγραψε: Μιλώντας με γκαζάδες συζητάνε για περιεκτικότητες μέχρι και 70% σε βουτάνιο. Απαγορευτική αναλογία για εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών.

Θα παραφρασω ενα παλιο γνωμικο...

''Ο καλος ο ψεκασμος...ολα τα αλέθει'' !!! Προφανως αναφερομαι στον υγρο και το προτέρημα της αντλιας.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 19 Νοέμ, 2011 12:36

ΘΑΝΑΣΗ συμφωνω αλλα ετσι θα πρεπει να πηγαινει για ρυθμιση καθε τρεις και λιγο η τουλαχιστον 2 φορες το χρονο ειναι αυτονοητο οτι η σωστη ρυθμιση ολα τα καιει και αυτο επρεπε να γινει εξ αρχης οχι να ερθει στην πορεια κατι αυτονοητο στα ακριβα συστηματα .... αλλα λογω του οτι δεν υπαρχει σταθερη πολιτική στα δυιλιστηρια οποτε η χειμερινη - καλοκαιρινη ρυθμιση ειναι μαλλον απαραιτητη
dathens

Δημοσίευσηαπό Giannis » Σάβ 19 Νοέμ, 2011 15:55

thanasis έγραψε:Θα το περαφρασω λιγο ακομα και θα πω "η σωστη ρυθμιση...ολα τα καιει".
Οπως ειχα πει και σε αλλο ποστ,απο τον Σεπτεμβρη και μετα ειχα και εγω θεμα με αρρυθμιες στο ρελαντι,αλλα οχι με σταθερη συχνοτητα.Οποτε το θυμοταν.Παλεψαμε με επαναρυθμιση του εγκεφαλου,παιξιμο της πιεσης του πνευμονα,το προβλημα μειωθηκε αισθητα,αλλα παρεμενε.
Εικοινωνια απο τον τοποθετη μου με τον αντιπροσωπο της Vesus εδω,ταυτοχρονα mail στην Πολωνια,ηρθε καινουργιο λογισμικο.ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ρυθμιση του εγκεφαλου και αρρυθμιες τελος οριστικα.Ειτε ειμαι με βενζινη,ειτε με υγραεριο,δεν το καταλαβαινεις αν δεν δεις τα λαμπακια στον διακοπτη.
Μετα απο την ιστορια με τις αρρυθμιες μου,πιστευω οτι με τις αλλαγες μειγματος και της εξωτερικης θερμοκρασιας,ερχονται στην επιφανεια τα προβληματα απο την οχι κατα 100% σωστη ρυθμιση του συστηματος απο τον εκαστοτε τοποθετη.Δηλαδη τα μειγματα και η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι η αφορμη για την εμφανιση των οποιων προβληματων και οχι η πραγματικη αιτια.

θα διαφωνήσω λίγο και θα προσπαθήσω να το αιτιολογησω.
Fiat Bravo150αρι, γέμισε με βενζίνη κακής ποιότητας όπως φάνηκε και ενώ ανέβαινε υψομετρο, άναψε λαμπακι μηχανης και έσβησε. Πήρε μπρος μόνο αφού μπηκε σε διαγνωστικό. Από αυτό το παράδειγμα θεωρεις ότι δεν ήταν καλορυθμισμενο;
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 19 Νοέμ, 2011 16:12

αλλο βενζινη αλλο υγραέριο ρε συ η βενζινη εχει θέμα με την νοθεια και τον αερα και το λαδι κτλ
dathens

Δημοσίευσηαπό Giannis » Σάβ 19 Νοέμ, 2011 16:17

Δηλαδή δεν πρόκειται για έναν κινητήρα που έχει ανάγκη απο καλό καύσιμο και στις δύο περιπτώσεις, βενζίνης ή υγραερίου;
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 56 επισκέπτες