Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου - Σεναρια

Δημοσίευσηαπό christoi » Δευτ 21 Νοέμ, 2011 21:48

Κάποια στιγμή είχαν πέσει σε επίπεδα ρεκόρ (0,799!!) για 1-2 εβδομάδες. Τι έγινε και ξανανέβηκε; Και ήταν το χειμερινό μείγμα (μάλλον), γιατί μου έβγαλε ~80km παραπάνω.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό VITARAS » Δευτ 21 Νοέμ, 2011 23:25

Παιδιά, όπως είπα και χτες, έβαλα 1η φορά και εγώ στο ΕΚΟ με 0,799 και μέχρι τώρα δεν έχω πρόβλημα. Θα περιμένω να δω και πόσα χιλ. θα βγάλω για να συγκρίνω με άλλους.
Πάντως είδα πως το υγραέριο είναι "ΚΡΗΤΙΚΟΣ". Αν λέει κάτι αυτό σε κανέναν ας μας πει. Επίσης δεν ξέρω εάν, από το πως είναι ρυθμισμένο το κάθε σύστημα στο αυτοκίνητο, παίζει κάποιο ρόλο στο πως καίει το καύσιμο. Είχα πει και πριν μέρες για ένα φιλαράκι που είχε πρόβλημα με το πρατήριο στο Ναύπλιο. Γυρνώντας για Αθήνα έβαλε εκεί και μέχρι να το κάψει όλο, είχε όλο διακοπές και αύξηση κατανάλωσης. Βέβαια κανένας φίλος δεν είπε τίποτα για τον συγκεκριμένο πρατήριο. Τι να πω "Άγνωστε "αι βουλέ του κυρίου" :-\
VITARAS

Δημοσιευσεις: 82

Δημοσίευσηαπό zaf4laras » Τρί 22 Νοέμ, 2011 01:15

Κατάλαβα!Είπαμε να γλιτώσουμε απο τα λαμόγια με τις βενζίνες και πέσαμε σε χειρότερο καρτελ,έχω απογοητευτεί και ακόμα καλά καλά δεν έκανα τη μετατροπή.Μιά ζωή τα ίδια, :evil: νόμος της αγοράς σου λέει μετά!!!!!!Τελικά το καλύτερο πρατήριο πρός νότια ποιό είναι ρε παίδες;
zaf4laras

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 22 Νοέμ, 2011 01:31

Πάντως προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει προβλήματα με υγραέριο όπου λαι αν έχω βάλει ή τουλάχιστον κάτι έντονο που να με παραξενέψει. Στην αυτονομία ναι αλλά μάλλον παίζει ρόλο η εναλλαγή χειμερινού - καλοκαιρινού μείγματος
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό tommygun » Τρί 22 Νοέμ, 2011 03:01

κι εγω παρομοια, δεν μπορω να πω οτι ειχα προβληματα με καποιον.

με το μικρο αμαξι, ολα τα σφαζει ολα τα μαχαιρωνει. καιει τα παντα.
και το μεγαλο, μονο σε ενα γεμισμα προσφατα αρχισε τα στιγμιαια κομπιασματακια, αλλα το απεδωσα στο παλιο-καλοκαιρινο μειγμα που αρχισε να εχει προβλημα στις χαμηλες θερμοκρασιες, γιατι μετα ξαναγεμισα απο το ιδιο πρατηριο και τα κομπιασματακια αυτα εξαφανιστηκαν, τα δε χλμ αυξηθηκαν.

οποτε, πώς να κατηγορησω καποιον για κακο μειγμα και αλλα τετοια κολπα?
οχι σβησιμο, αλλα ουτε λαμπακι check engine δεν μου εχει αναψει ποτε, ουτε μια φορα, και στα 2 αυτοκινητα. (χτυπα ξυλο...)
τι να πω, ισως δε μου χει τυχει ακομα, αλλα εχω βαλει απο αρκετα πρατηρια απο μια εστω φορα (μεταξυ των οποιων και απο αυτα που εχουν κατηγορηθει εδω).

οποτε αφου δεν εχω προσωπικα διαπιστωσει προβλημα, εστιαζω στα παιχνιδια που κανουν με την τιμη ή/και την ποσοτητα.
παντως θα ηθελα να ακουσω πιο συγκεκριμενα εμπειριες για τις κακες ποιοτητες που λετε.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Re: Τιμη υγραεριου - Σεναρια

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τρί 22 Νοέμ, 2011 03:08

κορυφη ο φαρμακης στα γιαννενα που με κρυο,με ζεστη,με αυξησεις,μειωσεις και καθε αλλη δικαιολογια των υπολοιπων
ΕΧΕΙ 0.75 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό Pap » Τρί 22 Νοέμ, 2011 13:58

Γεια σας. μετά από 2 μήνες, χθες ξανα έκανα προσπάθεια για να πάει το θέμα στα ΜΜΕ στέλνοντας email στο ΣΚΑΙ και στον Πορτοσάλτε.
Η Επιστολή:
Κύριε Πορτοσάλτε,

Πριν 2 μήνες σας είχα στείλει ένα email με ανάλυση που εξηγεί την αισχροκέρδεια και την έλλειψη έλεγχου και πολιτικής (κάνει ότι γουστάρει το καρτελ).

Η κυρία Αναστασοπούλου μου είχε πει ότι θα γίνει θέμα στην εκπομπή σας αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.

Σας παραθέτω ένα τελευταίο στοιχείο που αποκαλύπτει και πάλι το τι γίνεται αυτές τις ημέρες.

Σας παρακαλώ κύριε Πορτοσάλτε συγκεντρωθείτε λίγο στα παρακάτω νούμερα για να καταλάβετε.

Στο παράδειγμα, η τιμή που είναι από το gasprice.gr, είναι από μεγάλο πρατήριο στο Χαλάνδρι, αλλά ισχύει η ίδια πρακτική σε όλα.

Στις 14/9/11 η τιμή ΕΛΠΕ από την σελίδα του Υπ.Αναπτ.Ανταγ. είναι 734,090 ο Μετρικός τόνος.

Στο Πρατήριο είναι 0,835.

Στις 6/10/2011 με τιμή ΕΛΠΕ 656,220 (μεγάλη πτώση τιμής 11%) η τιμή πρατηρίου 0,835 (ίδια)

Στις 14/11/2011 με τιμή ΕΛΠΕ 723,650 (ανέβηκε αλλά μικρότερη από την πρώτη) η τιμή πρατηρίου 0,855.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ.

Και να μην ξεχνάτε ότι μας προσφέρουν μείγμα με λιγότερο προπάνιο και περισσότερο βουτάνιο (πιο φθηνό) από την Ευρώπη με αποτέλεσμα μεγαλύτερη κατανάλωση.

Στα Ιωάννινα ο κ. Φαρμάκης που κάνει δικιά του εμπορεία από το εξωτερικό, πουλάει στο Πρατήριο 0,75 και το μείγμα δεν έχει καμία σχέση με της Αθήνας. Καταναλωτές έχουν παραθέσει στο Forum των υγραεριοκίνητων στοιχεία χρήσης που δείχνουν μείωση κατανάλωσης έως και 40% με αυτό το υγραέριο.

Στη Κρήτη έχει 0,99!!!!! Κανένας έλεγχος!!!
Ιωάννινα 0,75 – Κρήτη 0,99 (Διαφορά 40%)

Δηλαδή αν η φθηνότερη αμόλυβδη έχει σήμερα 1,56 και βάλουμε 40% θα μπορούσε να πωλείται και 2,18 στην Κρήτη, αλλά στη βενζίνη υπάρχει έλεγχος.

Τιμή υγραερίου 21/11/2011 Ευρώπη:

Ελλάδα 0,86
Βέλγιο 0,64
Λουξεμβούργο 0,59
Γαλλία 0,73
Ιταλία 0,71
Ισπανία 0,62
Πολωνία 0,66
Ολλανδία 0,76
Γερμανία 0,75

Και ακόμα θα ήθελα να σας πω ότι δεν υπάρχει σύγκριση με την Βενζίνη που την έχουν ταράξει επανειλημμένως με νέους φόρους κατανάλωσης.

Στο Υγραέριο η μόνη αύξηση τα τελευταία χρόνια έγινε τον Ιούνιο με αποτέλεσμα αύξηση τιμής 0,05/λίτρο.

Και να είστε σίγουρος ότι στο τέλος του χρόνου τη τιμή θα την πάνε 0,90 και πάνω.

Τα Αυτοκίνητα με υγραέριο έχουν δεκαπλασιαστεί το τελευταίο χρόνο και το καρτέλ δεν αφήνει να γίνουν άλλα πρατήρια στην Αθήνα (ούτε ένα) για να ελέγχουν τη τιμή.

Αυτό γίνεται λόγω των πολύ δύσκολων προϋποθέσεων για να μπορεί ένα πρατήριο να βάλλει υγραέριο.

Στην Ευρώπη πριμοδοτεί το κράτος για προσθήκη υγραερίου στα Πρατήρια (όπως στη Βαρκελώνη έκανε ο Δήμος εκεί πριν μερικούς μήνες), και χρηματοδοτεί με διαφορετικούς τρόπους το κάθε κράτος την προσθήκη υγραερίου στα αυτοκίνητα λόγω του ότι είναι το πιο καθαρό καύσιμο που υπάρχει αυτή τη στιγμή και προέρχεται από το πετρέλαιο.

Καταγγείλτε τους σας παρακαλώ….όλους ΕΛΠΕ-μεσάζοντες-πρατήρια-ΚΡΑΤΟΣ.

Όλη η Ευρώπη βάζει υγραέριο και εμείς έχουμε καρτέλ κλεψιάς και ανύπαρκτου κράτους.

Με εκτίμηση
Pap

Δημοσιευσεις: 27

Δημοσίευσηαπό tommygun » Τρί 22 Νοέμ, 2011 15:08

Μπραβο φιλε. Για να δουμε...
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τρί 22 Νοέμ, 2011 15:14

Μπράβο για την ενέργεια σου, το να γίνονται άπειρες συζητήσεις εδώ δεν αρκεί.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τρί 22 Νοέμ, 2011 16:04

τι ψαχνουμε τωρα ρε παιδια εμενα προχθες στην shell gas μου το ειπε καταμουτρα ο βενζινας...του λεω γιατι ενω στο διυλυστηριο πεφτει η τιμη στο πρατηριο την αφηνετε ιδια και μου λεει εχουμε δουλεια για αυτο!!!! :clap: :think: :thumbdown: :shh: :? :cry: και του λεω δεν παει ετσι ρε φιλε με συγχωρεις αυτο ειναι αισχροκερδια και μου λεει ακου που σου λεω ετσι παει.... :silent: :crazy: :thumbdown:
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 80 επισκέπτες