Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

πλήρωση υγραερίου σε δεξαμενή ICOM

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

πλήρωση υγραερίου σε δεξαμενή ICOM

Δημοσίευσηαπό tgi » Πέμ 24 Νοέμ, 2011 16:41

Καλημέρα σε όλους σας
Έχω ένα πρόβλημα με την πληρότητα υγραερίου σε δεξαμενή ICOM JTG.
Έχει ονομαστική χωρητικότητα 50 λίτρα οπότε λογικά πρέπει να σταματάει το γέμισμα στα 42 λίτρα περίπου (από άδειο ντεπόζιτο)
Όμως εμένα ποτέ δεν έχει ξεπεράσει τα 38 λίτρα από "στεγνό" ντεπόζιτο!!!

από ένα πρόχειρο ψάξιμο είδα ότι υπάρχει ένας αισθητήρας πλήρωσης 80% της δεξαμενής όπου είναι ο παρακάτω :
http://www.ebay.de/itm/LPG-ICOM-JTG-80-Sensor-Optisches-Auge-ICOM-Tank-/260826305227

θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν :
Που είναι αυτός ο αισθητήρας? μέσα στην δεξαμενή? ή μπορείς να τον αλλάξεις μη βγάζοντας την πολυβαλβίδα?
Τι σήμα δίνει? κλείνει η επαφή του αισθητήρα μόλις φτάσει τα 80% ?
είναι αισθητήρας πίεσης ή οπτικός?
μπορεί να ρυθμιστεί να φτάσει παραπάνω χωρητικότητα η δεξαμενή ?
ή ακόμα χειρότερα, μπορεί να τεθεί εκτός?
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Re: πλήρωση υγραερίου σε δεξαμενή ICOM

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 24 Νοέμ, 2011 17:29

Και γω στην αρχη νομιζα οτι ειχαμε το κλασικο ''φλοτερ'' αλλα στην πορεια ανακάλυψα οτι ειχαμε αυτον τον αισθητήρα. Θυμάμαι παλιοτερα τον strofimios που ειχε τυχει και σε αυτον. Εγραψε: προβλημα φουσκας (φλοτερ) δεξαμενης σε ICOM JTG - από strofimios » Τρί 19 Ιούλ, 2011 18:34
Ολα ο.κ.!!
Ηταν ο αισθητηρας του φλοτερ,απο οσο καταλαβα ειναι γνωστη βλαβη στα icom,μαλλον παιζει καποια ελατωματικη παρτιδα.
Οπως και να εχει ηταν ευκολη επισκευη αφου σε 15 λεπτα το αμαξι ηταν ετοιμο.Φυσικα δεν πληρωσα τιποτα αφου υπαρχει εγγυηση και ουτε μου ειπε κανεις το παραμικρο,πως εγινε,πρωτη φορα τυχαινει κλπ.Φουλαρα κανονικα και ολα ενταξει.------------
Ρωτησε τον λεπτομερειες.
Απ'οσο ξερω μεσα στην δεξαμενη ειναι ο αισθητηρας και θα πρεπει να βγει η πολυβαλβιδα λογικα.
Οπτικος πρεπει να ειναι γιατι εγω οταν κουναω το αμαξι κατα το γεμισμα(και κινείται εντος της δεξαμενης το lpg) περνει 5lt παραπανω απο το κανονικο.
Για παραπανω χωρητικότητα δεν νομιζω, γιατι δεν ειναι κλασικο φλοτερ αλλα τον διαβαζει ο εγκεφαλος του lpg. Επισης δεν μπορεις να τον ''στραβωσεις'' οπως στα κλασικα φλοτερ.
''Εκτος'' ολα μπορουν να βγουν φιλε δυστυχως...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 25 Νοέμ, 2011 00:10

Μήπως έχει η δεξαμενή σου κλίση και στο κάνει αυτό; Λες ότι ποτέ δεν έχει γεμίσει άρα παίζει να είναι και λάθπς κλίση. Αν είναι ο αισθητήρας θα δούλευε στην αρχή κανονικά. Χαλασμένος από την αρχή; χμ τι να πω παίζει αλλά πόσο πιθανό είναι;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό tgi » Παρ 25 Νοέμ, 2011 12:06

η δεξαμενή μου έχει μια μικρή κλήση αλλά δεν μαζεύει εκεί περισσότερο από 1 λίτρο καυσίμου!
πριν από ημέρες μου τελείωσε το υγραέριο σε ανηφόρα (σχεδόν πάντα μου τελειώνει το υγραέριο σε ανηφόρα) και μετά πήγα για γέμισμα!
έβαλα όπως πάντα από τότε που έβαλα την μπουκάλα 37 λίτρα με κούνημα!!!!
Πάντα το κουνάω τουλάχιστον 3 φορές!!! έτσι από 35 λίτρα που κόβει, φτάνω τα 37 λίτρα

Άπλα σκέφτομαι να τον βγάλω εκτός...
είναι πολύ δύσκολη η επισκευή του (αλλαγή αισθητήρα) γιατί η δεξαμενή είναι κάτω από το αυτοκίνητο και έτσι πρέπει να κατέβει όλη η δεξαμενή, να αποσυνδεθεί και μετά να ανοιχθεί η δεξαμενή και να αλλάξει ο αισθητήρας.. αν όντως φταίει αυτός ή η κλήση του!!!!

Γιαυτό ρωτάω :::::::: μπορεί να ρυθμιστεί το 80% να γίνει 90% πληρότητα ή ακόμα - ακόμα και 100% πληρότητα?
μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς να κατεβάσω την δεξαμενή???
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 36 επισκέπτες