Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: προβλημα με λαμπακι κινητηρα

Δημοσίευσηαπό nikvog » Δευτ 28 Νοέμ, 2011 09:52

Έχω βάλει υγραέριο εδώ και 2 μήνες. Όταν έμεινα από υγραέριο και γύρισε βενζίνη, διαπίστωσα μυρωδιά άσχημη στα καυσαέρια του αυτοκινήτου και μεγάλη κατανάλωση βενζίνης. Μετά από μερικά χλμ άναψε λαμπάκι κινητήρα το οποίο αφορούσε αισθητήρα, τον 2ο αισθητήρα λ. Μου έσβησαν το σφάλμα στην αντιπροσωπεία και διαπίστωσαν υπερβολικές μετρήσεις στα καυσαέρια. Άλλαξαν αισθητήρα, δοκίμασαν άλλο air flow, αλλά το πρόβλημα παραμένει με μιά μικρή βελτίωση στις εκπομπές ρύπων. Σήμερα θα βγάλουν τον καταλύτη και εξάτμιση να δουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτά. (Όλα τα παραπάνω ισχύουν με καύσιμο βενζίνη καθώς από τότε που διαπίστωσα το πρόβλημα δεν έβαλα υγραέριο). Περιμένω τα νέα τους. Πάντως μου ανέφεραν πως μπορεί να φταίει το υγραέριο και να έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην κεφαλή (από ...μάκα λόγω προβλήματος από το μίγμα???). Σίγουρα έχω μπλέξει και είμαι σε φάση αγχους και αγωνίας μιας και δεν είμαι σχετικός. Έχετε καμιά ιδέα? Το αυτοκίνητο είναι VW Passat 1.8T 2003 με σύστημα OMVL χωρίς λαδιέρα.
Τελευταία επεξεργασία από nikvog και Δευτ 28 Νοέμ, 2011 14:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
nikvog

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Δευτ 28 Νοέμ, 2011 10:22

Εμενα τελικα ηταν κακο καυσιμο μεχρι να καει τελειως μου εκανε γυναικεια μολις φουλαρισα απο την αγιας αννης ολα καλα! :D τελικα ο εγκαταστατης ειχε δικιο...!
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό Giannis » Δευτ 28 Νοέμ, 2011 15:12

vaxalis έγραψε:Εμενα τελικα ηταν κακο καυσιμο μεχρι να καει τελειως μου εκανε γυναικεια μολις φουλαρισα απο την αγιας αννης ολα καλα! :D τελικα ο εγκαταστατης ειχε δικιο...!

Που ειχες γεμίσει;
Μη μου πεις στο Ρεντη...
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τρί 29 Νοέμ, 2011 00:49

Giannis έγραψε:
vaxalis έγραψε:Εμενα τελικα ηταν κακο καυσιμο μεχρι να καει τελειως μου εκανε γυναικεια μολις φουλαρισα απο την αγιας αννης ολα καλα! :D τελικα ο εγκαταστατης ειχε δικιο...!

Που ειχες γεμίσει;
Μη μου πεις στο Ρεντη...

Nαι οταν ρεταριζε ειχα γεμισει στο φτηνο στο βιλατζ στο εκο 0,799 τιμη αλλα τι να το κανεις?πατσαβουρα μειγμα! :lol:
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό mb190 » Κυρ 25 Δεκ, 2011 18:51

γεια σας κυριοι...κανεις με μερσεντες(SLK200 R171 αν γινεται) που να εχει προβλημα με το λαμπακι του κινητηρα?? εκει που αναβει(συνηθως μετα απο αποτομο γκαζι) οταν θα το σβησω και θα το ξαναπαρω την επομενη μερα θα ειναι σβηστο.. και αντε ξανα τα ιδια.. σημερα μου τα αναψε την ωρα που σταματησα στο περιπτερο... το πηγα για ρυθμιση πριν μια βδομαδα αλλα παλι το ιδιο προβλημα...
mb190

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό papy2 » Δευτ 26 Δεκ, 2011 02:57

mb190 έγραψε:γεια σας κυριοι...κανεις με μερσεντες(SLK200 R171 αν γινεται) που να εχει προβλημα με το λαμπακι του κινητηρα?? εκει που αναβει(συνηθως μετα απο αποτομο γκαζι) οταν θα το σβησω και θα το ξαναπαρω την επομενη μερα θα ειναι σβηστο.. και αντε ξανα τα ιδια.. σημερα μου τα αναψε την ωρα που σταματησα στο περιπτερο... το πηγα για ρυθμιση πριν μια βδομαδα αλλα παλι το ιδιο προβλημα...

Δυστυχως παρατηρειται αρκετες φορες στους αισθητηρες των μερσεντες που ειναι πιο ευαισθητοι απο των περισσοτερων αυτ/των και ουσιαστικα ειναι μια μικρορυθμιση στο εργ/κο προγραμμα . Αυτο ομως δεν σημαινει οτι εχει προβλημα παντα το αυτ/το. Και στις 3 φορες που πηγα να το ρυθμισω το λαμπακι υστερα απο 1γκαζια αποτομη ξανααναψε. Οι μετρησεις των καυσαεριων ηταν και τις 3 φορες εντος των οριων.
MB 200 K -prins VSI- Ι με τα κιτρινα μπεκ.
papy2

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό tiktis » Δευτ 26 Δεκ, 2011 08:39

Σε ορισμενα κιτ λυνετε με τον εξης τροπο,συνδεουν τον εγκεφαλο του αυτοκινητου με τον εγκεφαλο του υγραεριου μεσω EOBD.
tiktis

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 26 Δεκ, 2011 12:09

Δεν υπάρχουν ευαίσθητοι αισθητήρες ποιος σας τα λέει αυτα εγω δηλαδή που έχω 30000 χιλ με υγραεριο γιατί δεν έχω ποτέ κανένα λαμπάκι μηχανής ; Είναι θέμα συστήματος και ρύθμισης προσοχή στο μείγμα ειδικά στα αυτόματα στο kick down θέλει να σηκωνει ο πνεύμονας πίεση ψηλά στιγμιαία αλλαξτε και μπουζι με τα Bosch LPG για μερσεντες και θα ναι οκ ...
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό statigos » Δευτ 26 Δεκ, 2011 13:14

tiktis έγραψε:Σε ορισμενα κιτ λυνετε με τον εξης τροπο,συνδεουν τον εγκεφαλο του αυτοκινητου με τον εγκεφαλο του υγραεριου μεσω EOBD.

Τα mercedes δεν εχουν EOBD...
statigos

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό kolokas » Τρί 27 Δεκ, 2011 02:27

οπως θα δεισ δεν εχω μονο r171 αλλα και αναβαθμισμενο.προσεξε το λαμπακι.δεν ανα βει τυχαια εκεινη τη στιγμη διαβαζειλαθοσ μειγμα.οταν σβηνει τοτενεχει κανει 300 ψεκασμουσ σωστουσ....το λαθοσ μειγμα ειναι πολυ επικινδυνο.....προσοχη.εμενα με prins ποτε δεν αναψε λαμπακι....και εχει και 205 αλογα...και τροχαλια και δουλευω απολυτωσ υγραεριο........σε ολο το φασμα στροφων....
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 84 επισκέπτες