Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

χωρητικοτητα καυσιμου στα πρωτα γεμισματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: χωρητικοτητα καυσιμου στα πρωτα γεμισματα

Δημοσίευσηαπό MARIOTEXLPG » Σάβ 30 Ιούλ, 2011 06:39

christoi έγραψε:Τι χωρητικότητα έχει η δεξαμενή; Εννοώ την ονομαστική, δηλαδή με πόσα λίτρα θα γεμίζει φτάνοντας στο 80% της συνολικής χωρητικότητας.
Τα γεμίσματα έγιναν στο ίδιο πρατήριο ή σε διαφορετικά; Γιατί παίζει η πίεση της αντλίας από πρατήριο σε πρατήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ SITE!!!!!!
Συνημμένα
Πλήρωση LPG σε βενζιναδικο σημειώσεις.docx
χρησιμες σημειωσεις πληρωσης τεποζιτου
(93.47 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 582 φορές
MARIOTEXLPG

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 30 Ιούλ, 2011 19:28

Πολυ καλες πληροφοριες και μαλιστα σωστες :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό vasilisP » Παρ 30 Σεπ, 2011 18:28

Καλησπέρα κι από μένα. Αντιμετωπίζω το εξής ζήτημα: η δεξαμενή (62lt) που έχει τοποθετηθεί στο αυτοκινητό μου (Qashqai 1.6cc) δεν έχει δεχτεί ποτέ παραπάνω από 41,65lt (το καλοκαίρι) . Η εγκατάσταση έγινε αρχές Ιουλίου κι από τότε έχω κάνει περίπου 4200 Km μεικτά με λίγη χρήση βενζίνης (άντε τα 400 Km από αυτά). Δεν παρατηρώ κανένα πρόβλημα εκτός ίσως του ότι η κατανάλωση από τα 7,5lt/100Km περίπου με βενζίνη, εκτοξεύθηκε στα 9,9lt/100Km με υγραέριο. Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν πως η πλήρωση του ρεζερβουάρ απέχει αρκετά από το όριο -έστω και περίπου- του 80% που δίνουν όλοι οι εγκαταστάτες.

Επίσης, ένα μάλλον δευτερεύων πρόβλημα, είναι πως όποτε βρίσκομαι σε επικλινές έδαφος και ο δείκτης υγραερίου καυσίμου είναι στο 1/4, περνά αυτόματα η λειτουργία στη βενζίνη λες και τέλειωσε το υγραέριο. Πράγμα πολύ εκνευριστικό αφού μετά όταν είμαι σε επίπεδο έδαφος και το ξαναγυρίσω στο υγραέριο, λειτουργεί κανονικά.

Χρησιμοποίησα στα 12 γεμίσματα που έχω κάνει μέχρι στιγμής 4 διαφορετικά πρατήρια, με τα δυο από αυτά να με έχουν προμηθεύσει στα 7 γεμίσματα. Η κλίση του εδάφους στα πρατήρια που πήγα, εκτός από αυτό στη Θήβα, είναι σχεδόν μηδενική (εκτίμηση δια της όρασης).
Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος μπορεί να έπαιξε ρόλο στα καλοκαιρινά γεμίσματα, όμως στα τρια τελευταία είναι από 30 έως 25 β. Κελσίου.
Στο τελευταίο γέμισμα που έκανα στη Θήβα γέμισε με 39,71lt.
Η εγκατάσταση έγινε στη Nissan Κυριακούδης και ο εγκαταστάτης με έπεισε από την πρώτη στιγμή για την εντιμότητά του και την ειλικρίνειά του. Όσο για τις ικανότητές του, αφού δεν έχω πελάτη του γνωστό ώστε να κρίνω, βασίστηκα στο λόγο του και στην διαδικτυακή έρευνα που έκανα για τη Nissan Κυριακούδης.

Mπορεί λοιπόν να μου εξηγήσει κανείς αν η συμπεριφορά του ρεζερβουάρ είναι αναμενόμενη και φυσιολογική (π.χ. μήπως θέλει... στρώσιμο;) ή όχι;

Βασίλης
vasilisP

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 30 Σεπ, 2011 19:22

Icom jtg είναι το σύστημά σου;
Η δεξαμενή έχει μπει στο χώρο της ρεζέρβας; Εσωτερικά ή εξωτερικά;
Ο εγκαταστάτης τι λέει για αυτά τα προβλήματα;
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 30 Σεπ, 2011 21:04

Μήπως η δεξαμενή έχει τοποθετηθεί με κλίση και όχι επίπεδα; :?:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό vasilisP » Σάβ 01 Οκτ, 2011 14:45

Για τους φίλους που ρώτησαν:

1. Το σύστημα που εγκαταστάθηκε στο αυτοκινητό μου είναι icom jtg.
2. Η κλίση του ρεζερβουάρ φαίνεται μηδενική. Δεν μπορώ να το ελέγξω με ακρίβεια (ίσως με ένα αλφάδι, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι υποκειμενικό). Σίγουρα πάντως κοιτώντας το, δε φαίνεται καμία εξόφθαλμη κλίση.
3. Το ρεζερβουάρ έχει τοποθετηθεί στο χώρο της ρεζέρβας, μέσα στο πορτ μπαγκάζ.
4. Η εκτίμηση του εγκαταστάτη (μένω επαρχία και επικοινωνούμε τηλεφωνικώς) είναι πως ευθύνεται η αστάθεια του υγραερίου στις υψηλές θερμοκρασίες. Θεωρεί πως τώρα που κρυώνει ο καιρός θα αλλάξει συμπεριφορά και θα πάρει περισσότερη ποσότητα. Όπως έγραψα παραπάνω όμως, τα τελευταία γεμίσματα σίγουρα δεν έγιναν υπό υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Αναρωτιέμαι μήπως θα ωφελήσει ένα άδειασμα του ρεζερβουάρ σε ένα συνεργείο-βενζινάδικο, ώστε η επαναγέμιση σε εντελώς ΑΔΕΙΟ ρεζερβουάρ να επιτρέψει το σωστό γέμισμα; Ή μήπως είναι ψηλά το "φλοτέρ" (ή ό,τι αντίστοιχος μηχανισμός υπάρχει) και δεν επιτρέπει την εκμετάλευση όλης της ποσότητας υγραερίου;
Πάντως είναι πολύ άσχημο να υπάρχει μεγάλο ρεζερβουάρ, που υπόσχεται και μεγάλη αυτονομία και τελικά αυτό όχι μόνο να μην το απολαμβάνεις αλλά και να έχει χαθεί σημαντικός χώρος από το πορτ μπαγκάζ.

Βασίλης
vasilisP

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 01 Οκτ, 2011 19:49

vasilisP έγραψε:4. Η εκτίμηση του εγκαταστάτη (μένω επαρχία και επικοινωνούμε τηλεφωνικώς) είναι πως ευθύνεται η αστάθεια του υγραερίου στις υψηλές θερμοκρασίες. Θεωρεί πως τώρα που κρυώνει ο καιρός θα αλλάξει συμπεριφορά και θα πάρει περισσότερη ποσότητα. Όπως έγραψα παραπάνω όμως, τα τελευταία γεμίσματα σίγουρα δεν έγιναν υπό υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Συνονόματε, το ιδιο συστημα εχω και γω και μαλιστα με τη ιδια ρεζερβα (62lt). Αυτα που σου λεει περι θερμοκρασιων ειναι απιστευτες κοτσανες, 99% εχεις προβλημα με το φλοτερ. Εγω απο την αρχη γεμιζω χειμωνα-καλοκαιρι (απο αδειο γεματο) με διακύμανση +- το πολυ 0.5 λιτρο με 52 λιτρα και αν το κουνησω περνει μεχρι 55,5.

vasilisP έγραψε:Αναρωτιέμαι μήπως θα ωφελήσει ένα άδειασμα του ρεζερβουάρ σε ένα συνεργείο-βενζινάδικο, ώστε η επαναγέμιση σε εντελώς ΑΔΕΙΟ ρεζερβουάρ να επιτρέψει το σωστό γέμισμα; Ή μήπως είναι ψηλά το "φλοτέρ" (ή ό,τι αντίστοιχος μηχανισμός υπάρχει) και δεν επιτρέπει την εκμετάλευση όλης της ποσότητας υγραερίου;

Τι εννοεις να το αδειασεις σε συνεργειο ? Οταν καις τελειως το καυσιμο και σε γυρνα σε βενζινη, το εχεις καψει σχεδον ολο. Δεν το εχεις γεμισει απο αδειο ποτε ?
Επαρχια που αν επιτρεπεται ?
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό vasilisP » Κυρ 02 Οκτ, 2011 14:48

Συνονόματε, το ιδιο συστημα εχω και γω και μαλιστα με τη ιδια ρεζερβα (62lt). Αυτα που σου λεει περι θερμοκρασιων ειναι απιστευτες κοτσανες, 99% εχεις προβλημα με το φλοτερ. Εγω απο την αρχη γεμιζω χειμωνα-καλοκαιρι (απο αδειο γεματο) με διακύμανση +- το πολυ 0.5 λιτρο με 52 λιτρα και αν το κουνησω περνει μεχρι 55,5.

Τι εννοεις να το αδειασεις σε συνεργειο ? Οταν καις τελειως το καυσιμο και σε γυρνα σε βενζινη, το εχεις καψει σχεδον ολο. Δεν το εχεις γεμισει απο αδειο ποτε ?

Καταρχήν καλημέρα. Σαφώς και πρώτα αδειάζει και κατόπιν το φουλάρω. Αλλά επειδή περίμενα χωρητικότητες σαν αυτή που περιγράφεις, σκέφτηκα μήπως αν είναι ψηλά το φλοτέρ, τότε παραμένει αέριο στο ντεπόζιτο το οποίο και μένει ανεκμετάλευτο. Άρα αδειάζοντας το εντελώς, τότε στο γέμισμα θα μου δείξει αν πάρει περισσότερο από τα 40lt περίπου, που παίρνει πάντα. Αν από την άλλη γεμίσει με 40lt τότε αυτό πολύ απλά σημαίνει πως αυτή είναι η χωρητικότητά του και όχι 62lt.
...Άραγε διόρθωση στο σημείο που "πιάνει" το φλοτέρ, γίνεται; Είναι εύκολη ή μπελαλίδικη δουλειά;

Επαρχια που αν επιτρεπεται ?[/quote]

Λιβαδειά, ζω εδώ τα τελευταία 8+ χρόνια.
vasilisP

Δημοσίευσηαπό xarlam » Κυρ 02 Οκτ, 2011 15:21

Qashqai με icom jtg έχω και εγώ με 44αρα μπουκάλα και γεμίζω ανάλογα με την αντλία και το κούνημα απο 32!!!! εως και 38!!! συνήθως ομως 36με 37...

Αλλο είναι όμως το πρόβλημα μου (άν και off topic) με την 44αρα έχω μηδαμινή απώλεια χώρου στο πορτ-μπαγκαζ αλλά περιορισμένη αυτονομία σκεφτομαι μάλιστα να την αλλάξω.Με την δική σου μπουκάλα ποσο χώρο έχασες; Μια 52αρα θέλει άλλους 4 πόντους σε ύψος και μάλιστα μου είπε οτι δεν υπάρχει άλλη που να μπαίνει στο σύστημα μου...Στο site της υγραεριοκινησης είδα "τυπου ρεζερβας" από 50 εως 95 λιτρα πουθενα όμως 44 ή 52 είναι πιο παλιές και βγήκαν νεες;(το συστημα μου το έβαλα το Φεβρουάριο). Γραψε μου τις δικές σου εμπειριες σχετικά με τις δεξαμενες...
Nissan Qashqai 2.0 ICOM JTG 5ης γενιας
xarlam

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 02 Οκτ, 2011 18:42

vasilisP έγραψε:..σκέφτηκα μήπως αν είναι ψηλά το φλοτέρ, τότε παραμένει αέριο στο ντεπόζιτο το οποίο και μένει ανεκμετάλευτο. Άρα αδειάζοντας το εντελώς, τότε στο γέμισμα θα μου δείξει αν πάρει περισσότερο από τα 40lt περίπου, που παίρνει πάντα. Αν από την άλλη γεμίσει με 40lt τότε αυτό πολύ απλά σημαίνει πως αυτή είναι η χωρητικότητά του και όχι 62lt.
...Άραγε διόρθωση στο σημείο που "πιάνει" το φλοτέρ, γίνεται; Είναι εύκολη ή μπελαλίδικη δουλειά;

Αν γεμιζεις απο αδειος μονο τοσο(το 80% στην 62lt ρεζερβα ειναι 50lt)τοτε εχεις προβλημα με το φλοτερ 100% και διορθωνεται ευκολα απο τον εγκαταστατη σου. Οτι αλλο και να κανεις δεν θα εχει αποτελεσμα. Πρεπει να σου γεμιζει σιγουρα απο 50lt και πανω.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 53 επισκέπτες