από vasilisP » Παρ 30 Σεπ, 2011 18:28
Καλησπέρα κι από μένα. Αντιμετωπίζω το εξής ζήτημα: η δεξαμενή (62lt) που έχει τοποθετηθεί στο αυτοκινητό μου (Qashqai 1.6cc) δεν έχει δεχτεί ποτέ παραπάνω από 41,65lt (το καλοκαίρι) . Η εγκατάσταση έγινε αρχές Ιουλίου κι από τότε έχω κάνει περίπου 4200 Km μεικτά με λίγη χρήση βενζίνης (άντε τα 400 Km από αυτά). Δεν παρατηρώ κανένα πρόβλημα εκτός ίσως του ότι η κατανάλωση από τα 7,5lt/100Km περίπου με βενζίνη, εκτοξεύθηκε στα 9,9lt/100Km με υγραέριο. Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν πως η πλήρωση του ρεζερβουάρ απέχει αρκετά από το όριο -έστω και περίπου- του 80% που δίνουν όλοι οι εγκαταστάτες.
Επίσης, ένα μάλλον δευτερεύων πρόβλημα, είναι πως όποτε βρίσκομαι σε επικλινές έδαφος και ο δείκτης υγραερίου καυσίμου είναι στο 1/4, περνά αυτόματα η λειτουργία στη βενζίνη λες και τέλειωσε το υγραέριο. Πράγμα πολύ εκνευριστικό αφού μετά όταν είμαι σε επίπεδο έδαφος και το ξαναγυρίσω στο υγραέριο, λειτουργεί κανονικά.
Χρησιμοποίησα στα 12 γεμίσματα που έχω κάνει μέχρι στιγμής 4 διαφορετικά πρατήρια, με τα δυο από αυτά να με έχουν προμηθεύσει στα 7 γεμίσματα. Η κλίση του εδάφους στα πρατήρια που πήγα, εκτός από αυτό στη Θήβα, είναι σχεδόν μηδενική (εκτίμηση δια της όρασης).
Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος μπορεί να έπαιξε ρόλο στα καλοκαιρινά γεμίσματα, όμως στα τρια τελευταία είναι από 30 έως 25 β. Κελσίου.
Στο τελευταίο γέμισμα που έκανα στη Θήβα γέμισε με 39,71lt.
Η εγκατάσταση έγινε στη Nissan Κυριακούδης και ο εγκαταστάτης με έπεισε από την πρώτη στιγμή για την εντιμότητά του και την ειλικρίνειά του. Όσο για τις ικανότητές του, αφού δεν έχω πελάτη του γνωστό ώστε να κρίνω, βασίστηκα στο λόγο του και στην διαδικτυακή έρευνα που έκανα για τη Nissan Κυριακούδης.
Mπορεί λοιπόν να μου εξηγήσει κανείς αν η συμπεριφορά του ρεζερβουάρ είναι αναμενόμενη και φυσιολογική (π.χ. μήπως θέλει... στρώσιμο;) ή όχι;
Βασίλης