Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καλωσόρισμα νέων μελών...

Καλωσόρισμα νέων μελών...Γνωριμία!

Re: Καλωσορισμα νεων μελων...

Δημοσίευσηαπό kostas87 » Παρ 06 Ιαν, 2012 18:00

καλησπέρα και από εμένα
με λένε Κώστα και είμαι κάτοχος ενός honda civic 92-95
kostas87

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό ChristoG » Πέμ 12 Ιαν, 2012 10:01

Καλημέρα σε όλους.

Ονομάζομαι Χρήστος, είμαι κάτοχο; ενός Mazda3, 1.6 του 2004 και εδώ και καμιά 15αριά μέρες είμαι στο "κλαμπ" της υγραεριοκίνησης.

Στο αυτοκίνητό μου τοποθετήθηκε το σύστημα Plug 'n' Drive της BRC, χωρίς λαδιέρα, με δεξαμενή "ρεζέρβα" 53 λίτρων.
Έχω ήδη διανύσει τα πρώτα 2.500 χλμ (τα 2.000 από αυτά σε ταξίδι και τα υπόλοιπα μέσα στην πόλη) και οι εντυπώσεις μου είναι απλά οι καλύτερες.
Η λειτουργία του αυτοκινήτου είναι ακριβώς η ίδια σε βενζίνη και υγραέριο, η απόδοση και η αίσθησή του είναι απαράλλαχτες και πραγματικά αν δεν υπήρε το στρογγυλό κουμπάκι δίπλα στο τιμόνι, δεν θα πίστευα οτι έχει υποστεί κάποιου είδους μετατροπή.

Το θέμα της ίδιας της εγκατάστασης είναι άλλος ένας λόγος, για τον οποίο νοίωθω περίφανος, όμως σκοπέυω να γράψω τις εντυπώσεις μου στο αντίστοιχο θέμα του φόρουμ.

Από άποψης κατανάλωσης, τα πρώτα συμπεράσματα αναφορικά μόνο με την κίνηση εκτός πόλης είναι τα εξής: οδηγώντας με ...ελαφρύ πόδι (ήτοι στις 3.500 στρ/λεπτό) η κατανάλωση κυμμάνθηκε γύρω στα 8,5 λ/100 χλμ, αυξημένη, δηλαδή, γύρω στο 15% ( ή 1 λίτρο) σε σχέση με την αντίστοιχη σε βενζίνη.

Ένα ακόμα σημείο που μου έκανε εντύπωση αυτές τις πρωτες μέρες είναι το γεγονός οτι κινούμενος στην Κεντρική Μακεδονία,με θερμοκρασίες στην καλύτερη περίπτωση στους 0 C, το σύστημα ουτε μία φορά δεν "αρνήθηκε" και δεν γύρισε σε βενζίνη, πράγμα που με έπεισε ακόμα περισσότερο για την αξιοπιστία του.

Εύχομαι σε όλους υγεία, καλή χρονιά και πολλά φτηνά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
Mazda3, 1.6, του 2004, με σύστημα BRC Plug 'n' Drive, χωρίς λαδιέρα.
ChristoG

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό nisafourar » Δευτ 16 Ιαν, 2012 14:23

Καλημέρα σε όλους.

Ονομάζομαι Νίκος, είμαι κάτοχος ενός LADA NIVA, 1.7 του 2007 και εδώ και λίγο καιρό το σκέφτομαι σοβαρά να μπω στο "κλαμπ" της υγραεριοκίνησης. Ξέρω πως πρέπει να διαβάσω αρκετά αλλά θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να που πει με λίγα λόγια προς τα που να κινηθώ.
Μάλιστα έχω ακούσει για το NIVA ότι κυκλοφορεί και μια πατέντα που κόβουν λίγο το πορτμπαγκάζ και κατεβαίνει πιο κάτω λίγο η μπουκάλα.Θα ήθελα να ρωτήσω αν το έχει κάνει κάποιος και εάν αξίζει δεδομένο ότι το NIVA δεν έχει και τεράστιους χώρους.Επίσης από ότι κατάλαβα ψάχνω για συνεργείο με πιστοποίηση, σύστημα με πιστοποίηση, εγγύηση καλής λειτουργίας και .........(παρακαλώ συμπληρώστε με)
Ευχαριστώ
nisafourar

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 16 Ιαν, 2012 14:58

εχει μπει σε νιβα και μαλιστα η δεξαμενη μπηκε εκτός αυτοκινητου και εξ οσων ξερω χωρις να πειραχτει πατωμα.
Μαλιστα ειχε δημοσιευτει και αρθρο.....
Θα ψαξω το βραδακι να το βρω να το βαλω

αν θυμαμαι καλα το ειχε κανει καποιο γνωστο συνεργιο για LADA με το ονομα ΚΑΠΕΝΗΣ αν το λεω σωστα...
Αλλα θα το κοιταξω.
Τελευταία επεξεργασία από fokion και Δευτ 16 Ιαν, 2012 15:20, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 16 Ιαν, 2012 15:11

Το βρηκα νομιζω.. ειναι παρουσιαση 9 Νιβα που τα μισά εχουν υγραεριο..

http://www.tetrakinisimag.gr/niva_t59.htm
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Τρί 17 Ιαν, 2012 12:41

Καλημέρα, καλώς σας βρήκα. Εχω ένα Panda 4x4 και μόλις σήμερα τοποθέτησα υγραέριο. Μετρήσεις και εντυπώσεις σύντομα...
Fiat Panda 4x4 Powered by LPG Lovato
Batfalcon

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό Giannis » Τρί 17 Ιαν, 2012 22:14

Καλώς μας ήρθες Μιχάλη και εδώ!
Καλά, ασφαλή και οικονομικά χιλιόμετρα!
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Καλώς σας βρήκα

Δημοσίευσηαπό fotis » Τετ 18 Ιαν, 2012 15:42

Καλώς σας βρήκα κι εγώ.
Είμαι ο Φώτης και (νομίζω πως) είμαι καλά.
Έχοντας στο μυαλό μου τη σκέψη να τοποθετήσω σύστημα υγραεριοκίνησης στο αυτοκίνητό μου, σας διάβάζα τους τελευταίους μήνες μήνες χωρίς να έχω κάνει κάποια εγγραφή.
Πριν λίγες μέρες (15.1.2012) τοποθέτησα σύστημα υγραεριοκίνησης και σήμερα αποφάσισα να εγγραφώ στο φόρουμ.
Νάις του μιτ γιου λοιπόν!
fotis

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Τετ 18 Ιαν, 2012 21:54

Χάι Φωτης. Χαου αρ γιου;
Fiat Panda 4x4 Powered by LPG Lovato
Batfalcon

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό trifos » Πέμ 19 Ιαν, 2012 13:24

Καλώς σας βρήκα! εχω το KIA Ceed 1400cc και μολις προχθες εγινε η εγκατασταση υγραεριου MAGIC III
trifos

Δημοσιευσεις: 3

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ξεκινώντας...

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες